Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Zielony tiul??? I do tego opaska z uszami królika 🙊
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/newbie/44-86/Sukienki-i-spodnice/sukienka-z-falbanami/181511/
Ale opaska 69 zł 😖😖😖😖😖 -
calanthe wrote:W dobie choroby na szybko zdjęcie. I moje dziecko jest na nim uśmiechnięte ❤️ mimo, że zostałam mamą po raz drugi i wydawać by się mogło, że dużo wiem, to ten mały człowiek wiele mnie jeszcze uczy. Nie raz daje w kość, ale sprawia tyle radości, że nic nam nie straszne. To był ciężki, a zarazem najpiękniejszy rok! Kocham najmocniej na świecie
Cudna, dzielna dziewczynka!
Jest prześliczna! Wercia dużo zdrówka i samych cudownych chwil!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 12:45
calanthe lubi tę wiadomość
-
Wera, jesteś prześliczna, wszystkiego najlepszego ❤️
Gustaw, rośnij zdrowy i szczęśliwy💙calanthe, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Anetka, Karolina ja też podczytywałam trochę o tych hulajnogach i rowerkach i wytłumaczcie mi łopatologicznie jedną rzecz 😅
Rowerek biegowy jest lepszym rozwiązaniem, zwłaszcza dla dzieci z asymetrią, dlatego że wymusza naprzemienny ruch nóżek, prawda? I pisząc rowerek biegowy mamy na myśli taki na dwóch kołach bez pedałów, tak?
Ale z tego względu że wymaga od dziecka zachowania równowagi to jest polecany gdy dziecko już bardzo dobrze chodzi.
Wyjasnijcie mi więc jaka jest techniczna różnica między tym rowerkiem:
A tym scoot and ride:
Przecież tu i tu dziecko siedzi, nie musi utrzymywać równowagi i odpycha się naprzemiennie obiema nóżkami. Czytałam że tutaj też dziecko musi już dobrze chodzić żeby nie traktować tego jak chodzik a jak jeździk.
Dobrze rozumiem, że w takiej sytuacji jak Wasze dziewczyny, nie opłaca się scoot and ride bo ma ta opcję hulajnogi która nie jest zalecana przy asymetrii? I dlatego u Was lepiej za tą kasę kupić jeździk i/lub rowerek biegowy?
Edit.
A i te trzy rowerki, co pisała Anetka, są polecane dlatego że mają regulacje wysokości siedziska, od bardzo nisko do bardzo wysoko, bo dziecko na rowerku biegowym powinno siedzieć i mieć lekko ugięte nogi w kolanie. Teraz mi się przypomniało 😅
Ale np patrzę teraz na ten rowerek:
https://hoplano.com/rowerek-biegowy-magnezowy-lionelo-bart-tour-blue-sky?gclid=CjwKCAjwwsmLBhACEiwANq-tXPaCgoVz_1kqXptSPqVBtU5Ixt0bS0qSKtqhkeFZAKlez_bOr0s0OBoC4EIQAvD_BwE
I w sumie jeśli przy najniższej opcji obniżenia siedziska będzie dla dziecka dobry, to wcale nie jest gorszy od np. cruzee s kosztuje 3 x mniej. Kluczem jest to, żeby był dobrany do wzrostu dziecka i żeby można było go regulować wraz z wiekiem dziecka 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 14:00
-
edyciak. wrote:Dzięki dziewczyny, muszę to sobie w głowie przerobić. Jest mi przykro, bo trochę walczyłam o kp...
A jeszcze jedna rzecz... Do roku mleko to podstawa. Dziecko mi się odstawia od piersi. Podawać mu mm albo krowie mleko?
Ja bym zadbała tylko o nabiał w diecie. Jogurty itp. Nie podawałabym już mm. Zdaje się Annia była w podobnej sytuacjiedyciak. lubi tę wiadomość
🔸28 lat
U nas Michałek tak lubi jogurty, że chyba przedawkował i ma jakieś suche plamy na skórze. Musimy ograniczyć. Nawet lodówki nie mogę otworzyć przy nim bo od razu biegnie 😶😶edyciak., dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Lalia, tak, bez sensu kupować S&R by był tylko jeździkiem. Ja myślę o rowerku biegowym, z kinderkrafta też są fajne z regulacją siedziska, a nie kosztują miliona monet. I to nie jest tak, że Matylda ma nim jeździć od razu po roczku. Po prostu szukam pomysłu na prezent na roczek, w zabawki obłowi się pewnie na święta, a rowerek prędzej czy później się przyda.
Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Meggi110818 wrote:A rowerki biegowe jakoś się dobiera do dziecka? Są rozmiary? Są bardziej i mniej polecane?
Dziewczyny, ale Wy się tak nie śpieszcie z tymi hulajnogami i rowerkami. Żeby dziecko to ogarnęło musi naprawdę dobrze już chodzić i najczęściej to jest nie wcześniej niż na 1,5 roku albo nawet 2 latka. Marta zaczęła chodzić mając 10 miesięcy, ma w tej chwili 14 miesięcy czyli chodzi już od 4 miesięcy I nadal jest za mało ogarnięta ruchowo na hulajnoge czy rowerek. Moim osobistym zdaniem to raczej gadżet na drugie urodziny a nie roczek.veritaa, emdar lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Lepsze sa te aluminiowe. Drewniane sa niewygodne dla dziecka a z takich polecanych to puky, sa w dwóch rozmiarach.
Dziewczyny, ale Wy się tak nie śpieszcie z tymi hulajnogami i rowerkami. Żeby dziecko to ogarnęło musi naprawdę dobrze już chodzić i najczęściej to jest nie wcześniej niż na 1,5 roku albo nawet 2 latka. Marta zaczęła chodzić mając 10 miesięcy, ma w tej chwili 14 miesięcy czyli chodzi już od 4 miesięcy I nadal jest za mało ogarnięta ruchowo na hulajnoge czy rowerek. Moim osobistym zdaniem to raczej gadżet na drugie urodziny a nie roczek.
Zgadzam sie tak bardzo!! Nie chcialam pisac wcześniej bo no malo mnie tutaj mimo ze regularnie podczytuje
Moja corka zaczela w ogole jezdzic na rowerku po 2 urodzinach. I to duzo po drugich. A w zasadzie dopiero teraz na 3 latka sprawia jej to frajde.
Chodzila na 11 miesiecy.Ounai, emdar lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziękuję za życzenia:*
Wszystkiego najlepszego również dla 35 lat młodszych ode mnie jubilatów!
Mnie z okazji urodzin Marta tak zalatwila że 2x ręcznie odciągałam mleko w pracy bo pierś była tak nabita, że dotknąć z bólu nie mogłam 😂calanthe, emdar lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Lepsze sa te aluminiowe. Drewniane sa niewygodne dla dziecka a z takich polecanych to puky, sa w dwóch rozmiarach.
Dziewczyny, ale Wy się tak nie śpieszcie z tymi hulajnogami i rowerkami. Żeby dziecko to ogarnęło musi naprawdę dobrze już chodzić i najczęściej to jest nie wcześniej niż na 1,5 roku albo nawet 2 latka. Marta zaczęła chodzić mając 10 miesięcy, ma w tej chwili 14 miesięcy czyli chodzi już od 4 miesięcy I nadal jest za mało ogarnięta ruchowo na hulajnoge czy rowerek. Moim osobistym zdaniem to raczej gadżet na drugie urodziny a nie roczek.
Moi rodzice od dawna chcą taki rowerek kupić i na bank go kupią na roczek. Więc wolę podać im konkretny żeby badziewia nie kupili i żeby stał i czekał niż żebym za rok musiała drugi kupować.
Ps. Znowu było pytanie o rodzaj rowerka a nie o to kiedy kupić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 16:20
KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Jasne, jeśli ktoś ma na tyle miejsca, żeby rowerek stał przez rok i czekał to pewnie, że jest to fajny pomysł. Natomiast napisałam o tym, bo nie każdy zdaje sobie sprawę, że 90% dzieci jest gotowych na rowerek ok 2 roku życia, 5% wcześniej i drugie 5% dopiero ok 3 roku życia. A nie każdy ma tyle miejsca, żeby przechowywać takie gadżety
emdar lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Lalia, tak, bez sensu kupować S&R by był tylko jeździkiem. Ja myślę o rowerku biegowym, z kinderkrafta też są fajne z regulacją siedziska, a nie kosztują miliona monet. I to nie jest tak, że Matylda ma nim jeździć od razu po roczku. Po prostu szukam pomysłu na prezent na roczek, w zabawki obłowi się pewnie na święta, a rowerek prędzej czy później się przyda.
Karolina, ja nie miałam nic złego na myśli 😘 mamy tyle super produktów że każdy wybierze to co najlepsze dla SWOJEGO dziecka 👍
Olek dostanie s&r w grudniu na roczek bo to po prostu super okazja na taki prezent, a w użyciu pewnie będzie dopiero na wiosnę lub latem, bo inaczej z Matyldą to by sobie musieli chyba płozy podpiąć zamiast kółek 🤣KarolinaMaria, Ladyo lubią tę wiadomość