Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Dziewczyny, które zamawiały z HM Mama:
Mam w domu jeansy (jakby boyfriend) z HM ciążowe w rozmiarze 36 z tym wysokim pasem.
W udach są ok, w biodrach ciut luźne, a w brzuchu jest mega dużo miejsca.
I teraz mam problem, bo chcę sobie kupić krótkie spodenki z HM, ale na pewno z krótkim pasem, więc teraz nie wiem:
Czy 36, żeby ten pas trzymał się na brzuchu i mi nie spadały?
Czy 38, żeby nie były za wąskie w udach i nie robiły mi baleronów?
Ja w okresie wakacyjnym (połowa czerwca-połowa września) będę 4-6 miesiąc ciąży, więc to nie będzie uży brzuszek.
Jak myślicie dziewczyny z tym rozmiarem??
Mialam podobny problem , ktory rozmiar zamówić i zamowilam xs i s, co prawda nie te same ale chyba tylko kolorem się różnią, przyjdą na początku przyszlego tygodnia, więc wtedy bylabym w stanie Ci doradzić. Ja właśnie się boję że S będzie za duze a XS że baleronek 🤷♀️ więc myślę , że większe lepsze, bo zawsze tu i owdzie może nam przybycLalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
dmg111 wrote:U nas będzie Julka, też mega popularne, ale co tam ❤️
Z dziewczęcych rzadkich imion podoba mi się Kamila, ale mamy juz w rodzinie, więc odpada i Alicja, tylko wszystkie Alicję jakie znam są mega spokojne i się boję, że będę mieć flegmatyczkę 😂
U nas druga miała być Juliadmg111, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Ula, rozumiem Cię z tymi imionami
Mi się podobają i tradycyjne, takie polskie, a też kilka takich nietypowych, największy problem mamy z męskim imieniem, haha
Moje typy:
Chłopiec:
Mikołaj (nie podoba się mężowi)
Jan, Antoni (podobają nam się mega, ale wokół pełno Jasiów i Antosiów)
Teodor (mojemu mężowi kojarzy się z wiewiórką Alvin i wiewiórki )
Tobiasz (mąż mówi, że jakieś "biblijne)
Ksawery, Aleksander (komentarz był "bez przesady")
Henryk, Julian (Henio, Henek, Julek, Juluśmąż powiedział, że absolutnie)
Tomasz (obojgu nam się podoba, ale mąż ma w pracy strasznie dużo Tomków i jest sceptyczny, jak na razie to typ nr 1.)
Dziewczynka:
Melania (mąż na nie, brat mówi że "Mela", to ślina którą się pluje na chodnik)
Aniela, Rozalia (mąż twierdzi, że tylko u małej dziewczynki pasują)
Amanda ("nie ma takiej opcji")
Zuzanna (tak mówiliśmy o dziecku LATA przed ślubem, że "nasza Zuzia to, nasza Zuzia tamto", więc byłam pewna, że jak będzie dziewczynka to problem z głowy)
Aleksandra (mąż się napalił na Olę i ględzi, że może zamiast Zuzy to Ola, ale ja już wolę Zuzę)
Moja teściowa chce Weronikę lub Tosię, a jak chłopiec to Antoś (nie ma opcji- miała już swoją możliwość wybierania imienia przy synu)
Moja mama Zuzie lub Jasia (bo ja tak zawsze mówiłam).
Ogólnie moja koleżanka to kiedyś dobrze powiedziała: "Dopiero jak wybierasz imię dla swojego dziecka zdajesz sobie sprawę ile osób nie lubisz, albo ile osób ma dokładnie tak na imię jak Tobie się podoba" hahah
Mój to samo mówi o Meli🤣 wgl myślałam że nie będzie problemu z imieniem u dziewczynki bo mieliśmy wybrane Emilia ale jakoś przestało nam sie podobac🤣Lalia lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Tak Laila, mój poza Polą i Anielą - choć liczy na syna nic nie zaproponował A tylko się wymądrza.
Ostatnio powiedziałabym że trochę mu przeszła faza na dziecko, wkrecil się w wybieranie auta i tylko to mu w głowie, a o Bobasku w brzuszku zapomina
Też mi się wydaje że rozmiar 36 będzie lepszy. Dziś idę do H&M zobaczę co mają ciekawego z serii H&M mama.Lalia lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Dziewczyny!
Jutro idę na Baby shower i każda z nas ma przynieść jakas przekąskę.
Ja jestem beztalenciem kulinarnym i nie wiem co przygotowac.
Proszę dajcie jakiś pomysł na coś łatwego i nie czasochłonnego.
Beda koreczki, roladki z tortilli, sałatka z gyrosem.
Ja dziś robię szparagi w boczku pieczone (pierwszy raz w życiu 😅) tak na przekąskę bo znajomi wpadają. I jeszcze banany z czekoladą na ciepło i do tego lody😋dmg111 lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
nick nieaktualnyUlaa wrote:Bardzo popularne, dużo naszych znajomych ma Stasiów i Leosiów.
Ale Julian - Julek mi się podoba jako tako, z kolei mojemu D nie bardzo.. Adam też ładne, ale D marudzi. Władysław też mi chodzi po głowie no i Jakub 😍 to takie typy
A co do córki to są problemy... Najprawdopodobniej Emilia. Choć ja bym bardzo chciała Stefania - po siostrze mojej babci, która miała "ręce, które leczą". 😊Lalia, Ulaa, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Zaczynam się rozglądać za zestawem butelek.
Jakie Wy kupjecie? Myślę nad Avent, Lovi i Tomme Tippee..
Tyle że do tanich te firmy nie należą i smoczki do butelek niestety nie są najtańsze,ale no warto.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 10:34
SzalonaOna lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Mam w rodzinie 2-latkę Emilię i mysle, ze to super imie, i dla malej dziewczynki i dla doroslej kobiety
Fajne są zdrobnienia: Emilka, Emi, moze byc tez Miśka:)
U nas chyba bedzie Gutek 😁 ale zobaczymy jeszcze, tak naprawde w ostatniej chwili moze sie odmienicLalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wszystko jest ok, mały czlowieczek ma 2 rączki i nóżki i wygląda jak ufoludek, 4 cm, akcja serca widoczna na ekranie ale miałam usg przez pochwę więc nie wiem gdzie jest dzidziuś. Dzięki laski za kciuki!!!!! Potem wrzucę zdj
kic83, Zulugula, Edyciak, Lalia, Anet.kaa, SzalonaOna, dmg111, Ounai, kkasia, doomi03, Stokrotka027, Fragaria, Koteczka82, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Mój mąż mnie straszy, że on wybierze imię jak zobaczy dziecko i jak stwierdzi, że "Zdzisław" to da "Zdzisław", a że ja będę leżeć w szpitalu to on poleci do urzędu zarejestrować dziecko!
Odkąd tak mówi, to powtarzam mu, że jak zapytają na izbie przyjęć dane ojca, to powiem, że ojciec dziecka nieznany, żeby nie mógł skrzywdzić dziecka z imieniem na całe życie
)Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ula, rozumiem Cię z tymi imionami
Mi się podobają i tradycyjne, takie polskie, a też kilka takich nietypowych, największy problem mamy z męskim imieniem, haha
Moje typy:
Chłopiec:
Mikołaj (nie podoba się mężowi)
Jan, Antoni (podobają nam się mega, ale wokół pełno Jasiów i Antosiów)
Teodor (mojemu mężowi kojarzy się z wiewiórką Alvin i wiewiórki )
Tobiasz (mąż mówi, że jakieś "biblijne)
Ksawery, Aleksander (komentarz był "bez przesady")
Henryk, Julian (Henio, Henek, Julek, Juluśmąż powiedział, że absolutnie)
Tomasz (obojgu nam się podoba, ale mąż ma w pracy strasznie dużo Tomków i jest sceptyczny, jak na razie to typ nr 1.)
Dziewczynka:
Melania (mąż na nie, brat mówi że "Mela", to ślina którą się pluje na chodnik)
Aniela, Rozalia (mąż twierdzi, że tylko u małej dziewczynki pasują)
Amanda ("nie ma takiej opcji")
Zuzanna (tak mówiliśmy o dziecku LATA przed ślubem, że "nasza Zuzia to, nasza Zuzia tamto", więc byłam pewna, że jak będzie dziewczynka to problem z głowy)
Aleksandra (mąż się napalił na Olę i ględzi, że może zamiast Zuzy to Ola, ale ja już wolę Zuzę)
Moja teściowa chce Weronikę lub Tosię, a jak chłopiec to Antoś (nie ma opcji- miała już swoją możliwość wybierania imienia przy synu)
Moja mama Zuzie lub Jasia (bo ja tak zawsze mówiłam).
Ogólnie moja koleżanka to kiedyś dobrze powiedziała: "Dopiero jak wybierasz imię dla swojego dziecka zdajesz sobie sprawę ile osób nie lubisz, albo ile osób ma dokładnie tak na imię jak Tobie się podoba" hahah
Jeśli chodzi o dziewczynkę to u nas jest zgodność, że będzie Iga. Ale coraz częściej zastanawiamy się nad Alicją, Anielą i Małgorzatą ☺️
Iga prowadzi.Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykar_oliv wrote:Wszystko jest ok, mały czlowieczek ma 2 rączki i nóżki i wygląda jak ufoludek, 4 cm, akcja serca widoczna na ekranie ale miałam usg przez pochwę więc nie wiem gdzie jest dzidziuś. Dzięki laski za kciuki!!!!! Potem wrzucę zdj
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Wiecie, pytam o te rozmiary HM, bo jakbym zamawiała na stronie, to nie problem, odeślę i tyle, ale upatrzyłam sobie np. takie na Vinted:
https://www.vinted.pl/kobiety/spodenki-ciazowe/32819651-spodenki-ciazowe-hm-mama-36
I jak już kupię, a będą za małe, no to po ptakachnapisałam do dziewczyny, żeby mi wysłała obwód nogawki i długość od kroku do końca nogawki
Nie chcę takich mega krótkich, żeby móc je mieć też tak na miasto i nie świecić cellulitem, ale też nie chce nad kolano, bo ja jestem niska i będę wyglądać jak z podstawówki, do połowy uda byłyby akurat
Mam nadzieję, że jak podesłałam link, to mi żadna z Was nie kupi, zanim dziewczyna mi nie odpisze!haha
dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie wiadomo było od początku, że dziewczynka Matylda. A dlaczego?! To aż śmieszne jest 😂 namiętnie słuchaliśmy swego czasu Dawida Podsiadło i on ma właśnie piosenke "Matylda". I tak nam zostało, żartowaliśmy, że kiedyś córeczka będzie Matylda. No i o
Dla chłopca był problem. Bo mi prócz mojego Filipa podoba się jeszcze Jan. Ale Fifi ma tak na drugie, poza tym kuzynka urodziła Jasia. P podobały się imiona ale uwaga, jego braci 🤦♀️ no i ja tak nie chciałam. Proponowałam Ignasia, ale mówił nie. Dopiero jak przemyślał, to po 2 tyg stwierdził że to przecież ładne imięi tak zostanie
Lalia, KarolinaMaria, dmg111, doomi03, Wik89, Koteczka82, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Wiecie, pytam o te rozmiary HM, bo jakbym zamawiała na stronie, to nie problem, odeślę i tyle, ale upatrzyłam sobie np. takie na Vinted:
https://www.vinted.pl/kobiety/spodenki-ciazowe/32819651-spodenki-ciazowe-hm-mama-36
I jak już kupię, a będą za małe, no to po ptakachnapisałam do dziewczyny, żeby mi wysłała obwód nogawki i długość od kroku do końca nogawki
Nie chcę takich mega krótkich, żeby móc je mieć też tak na miasto i nie świecić cellulitem, ale też nie chce nad kolano, bo ja jestem niska i będę wyglądać jak z podstawówki, do połowy uda byłyby akurat
Mam nadzieję, że jak podesłałam link, to mi żadna z Was nie kupi, zanim dziewczyna mi nie odpisze!haha
Laila
ja bym brała większą rozmiarówkę, masz dopiero 1 trymestr, przed Tobą jeszcze masa miesięcy, a ciało stety/niestety będzie się zmieniało.
Nie znam ich rozmiarowek i nie doradzę, ale jak normalnie nosiłam w H&M rozmiar 34 to kupiłam 3mce temu szmizjerkę na 38, i teraz jak ją przymierzyłam to na teraz jest ok ale na spokojnie jeszcze na te 4 ostatnie miesiące spokojnie powinna nam wystarczyć.Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność