Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Dziewczyny!
Jutro idę na Baby shower i każda z nas ma przynieść jakas przekąskę.
Ja jestem beztalenciem kulinarnym i nie wiem co przygotowac.
Proszę dajcie jakiś pomysł na coś łatwego i nie czasochłonnego.
Beda koreczki, roladki z tortilli, sałatka z gyrosem.
Na szybko i proste do wykonania dla kazdego to np grzanki a la bruschettki. Bagietka pokrojona do piekarnika zeby zrobilq się chrupka, a na wierzch co tylko chcesz. Niby proste i banalne a u mnie cieszyło się mega wzięciemTo moja przykladowa kompozycja... Najlepiej smakowaly wszystkim te z rukolą i szynką dojrzewająca (ja dawalam szwarncwalska z biedry
i same bagietki smarowałam doslownie odrobina ketchupu zeby mialy bardziej wyrazisty posmak).
dmg111 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Nie wiem skąd to się bierze, mama nigdy nic złego na temat mojego wyglądu nie powiedziała, zawsze była i jest mega wsparciem.
Mąż jak mnie poznał ważyłam 56 kg, potem 60 kg (rzuciłam palenie i przytyłam). Taką mnie pokochał i zawsze dla niego byłam piękna.
W dniu ślubu ważyłam 49 kg, dzięki treningom i diecie, ale wtedy żebra miałam na wierzchu.
Myślę że mam coś nie tak z głową 😂
Sol, ale cudna dzidzia 😍
U nas syn ma Tymoteusz, córcia będzie mieć Marta, 3-cia dzidzia to będzie Adam albo LidiaSzalonaOna, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Kic, pokaz fotę ze ślubu!
Ha ha wiedziałamSzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Poszukaj jakiejś książki o budowaniu pewności siebie. Ja myślę, że tego Ci brakuje i stąd się bierze brak samoakceptacji.
Sol, ale cudna dzidzia 😍
U nas syn ma Tymoteusz, córcia będzie mieć Marta, 3-cia dzidzia to będzie Adam albo Lidia
Tymek - ładnie!Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:5minutowa salatka, która jest pyszna (nawet jesli ktos mysli "burak? Serio?")
Talerz wyscielasz rukolą
Na to pokrojone w plasterki gotowane buraki (w sklepach są juz gotowe gotowane)
Na to feta w kosteczkę
A na sam wierzch sprażone na patelni ziarna słonecznika (możesz nie prazyc 😅)
Voila!
Ale bym zjadła.. ale chyba fety nie można? 🤔
U mnie kuzynka robi tez rukola i buraki tylko zamiast fety i słonecznika robi do tego sos miodowo musztardowy którym całość polewa
Edit: pardon zamiast rukoli robi z roszponką xDWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 12:10
Zulugula lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:U nas będzie Julka, też mega popularne, ale co tam ❤️
Z dziewczęcych rzadkich imion podoba mi się Kamila, ale mamy juz w rodzinie, więc odpada i Alicja, tylko wszystkie Alicję jakie znam są mega spokojne i się boję, że będę mieć flegmatyczkę 😂
U nas dla dziewczynki też padlo na Julkę ❤️ tu byla zgodność 100% od razu że obojgu nam sie podoba 😁 wszyscy w rodzinie tez nam potakują ze to piękne imię.kkasia, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Tymek - ładnie!
a gdyby był chłopiec miałby Adam na imię.
Dla mnie ważne, żeby imię ładnie i dorosle brzmiało w całości, żeby dało się je wypowiedzieć po angielsku i żeby miało zdrobnienia odpowiednie i dla malucha i dla nastolatkakkasia, Fragaria, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:U mnie wiadomo było od początku, że dziewczynka Matylda. A dlaczego?! To aż śmieszne jest 😂 namiętnie słuchaliśmy swego czasu Dawida Podsiadło i on ma właśnie piosenke "Matylda". I tak nam zostało, żartowaliśmy, że kiedyś córeczka będzie Matylda. No i o
Dla chłopca był problem. Bo mi prócz mojego Filipa podoba się jeszcze Jan. Ale Fifi ma tak na drugie, poza tym kuzynka urodziła Jasia. P podobały się imiona ale uwaga, jego braci 🤦♀️ no i ja tak nie chciałam. Proponowałam Ignasia, ale mówił nie. Dopiero jak przemyślał, to po 2 tyg stwierdził że to przecież ładne imięi tak zostanie
Moja kuzynka jest wielką fanką Dawida Podsiadło i też się do niej ostatnio śmiałam ze jesli będzie miała kiedyś córkę to na pewno nazwie ją Matylda też właśnie ze względu na tą piosenkę 😂 -
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Na szybko i proste do wykonania dla kazdego to np grzanki a la bruschettki. Bagietka pokrojona do piekarnika zeby zrobilq się chrupka, a na wierzch co tylko chcesz. Niby proste i banalne a u mnie cieszyło się mega wzięciem
To moja przykladowa kompozycja... Najlepiej smakowaly wszystkim te z rukolą i szynką dojrzewająca (ja dawalam szwarncwalska z biedry
i same bagietki smarowałam doslownie odrobina ketchupu zeby mialy bardziej wyrazisty posmak).
-
A czy szynkę parmeńską można jeść w ciąży ?
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 12:52
Iryska, SzalonaOna, Zulugula, KarolinaMaria, kkasia, Annia, Ounai, Edyciak, Wik89, Stokrotka027, Fragaria, kic83, doomi03, Koteczka82, Lalia, patrycja92, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Karoliv cieszę się wszystko dobrze z dzidziusiem♥️nie martw się na razie tą przepukliną, pewnie na prenatalnych będzie już wiadomo co i jak🙂
Mi z imion dla chłopca tylko Michał się podoba i chyba będzie Michałek 🙂
Dziewczyny, wiecie kiedy trzeba szukać sobie położnej do porodu, jak się chce taką mieć? I kiedy do szkoły rodzenia trzeba się zapisać?🤗
Z położną nie pomogę, bo nie brałamIryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iryska wrote:Karoliv cieszę się wszystko dobrze z dzidziusiem♥️nie martw się na razie tą przepukliną, pewnie na prenatalnych będzie już wiadomo co i jak🙂
Mi z imion dla chłopca tylko Michał się podoba i chyba będzie Michałek 🙂
Dziewczyny, wiecie kiedy trzeba szukać sobie położnej do porodu, jak się chce taką mieć? I kiedy do szkoły rodzenia trzeba się zapisać?🤗
Położną wybiera się chyba w szpitalu, w którym się chce rodzić. W moim jest tak, że prowadzą szkołę rodzenia, jakoś od 24 tyg ciąży, wtedy można poznać położne i sobie swoją 'zaklepać'. Kasę wpłaca się na szpitalne konto.
Edit: Michałek też mi podoba, ale mój szwagier ma tak na imię, więc odpadaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 12:54
Iryska lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Kurczę chodzi mi po głowie imię Lidia... 😁😍
Byłaby Julia i Lidia 😁❤ hmmm...KarolinaMaria, Koteczka82, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin