X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Anetka
    Nie wolno w ciąży przy koronawirusie chodzić na basen.
    Raz że infekcje intymne, dwa że przy koronawirusie na basenie jest bardzo duże ryzyko zarażenia.
    Mi się właśnie wydaje, że chyba to ryzyko jest nad wyraz wygórowane.. woda chlorowana zabija bakterie i większość wirusów. Każdy przed i po basenie się kąpie. Mam nadzieję że niedługo otworzą...

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Wczoraj jednak źle spojrzałam na mój wynik V Leiden i jednak wynik jest ok. Z jednej strony to dobrze bo nie mam tego cholerstwa ale z drugiej strony nie mam pojęcia co jest u mnie przyczyną krwiaków i tego że zarodek zbyt wolno rośnie ☹️
    Czy któraś z Was wie czy zespół antyfosfolipidowy może być przyczyną strat w pierwszym trymestrze ciąży? Bo tego nie miałam badane.
    Zespół antyfosfolipidowy podobno niesie ryzyko poronienia w drugim trymestrze. A badałaś cały panel na trombofilię? Może masz inne mutacje, np w genie PAI-1.
    Z LaBellePerle czasami piszę na priv, było z nią słabo w związku z wymiotami, ale powoli się uspokajają. Ona ma zespół antyfosfolipidowy i dwukrotnie miała poronienia w drugim trymestrze właśnie.

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymam kciuki za te trojaczki😊😊

Mogę zapytać gdzie robiłaś badanie na trombofilie?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny tyle - uważajcie na siebie... Ja dzisiaj trafiłam do szpitala z krwotokiem, niestety nie wiadomo jaka przyczyna (podejrzewają krwiaka, ale byłam w piątek na usg i wszystko było dobrze) ciąża żywa ale niestety poronienie zagrażające :(

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny tyle - uważajcie na siebie... Ja dzisiaj trafiłam do szpitala z krwotokiem, niestety nie wiadomo jaka przyczyna (podejrzewają krwiaka, ale byłam w piątek na usg i wszystko było dobrze) ciąża żywa ale niestety poronienie zagrażające :(

Inga
    odzywaj się co tam lekarze powiedzą! Jesteś pod fachową opieką i zrobią wszystko żeby dzidzię uratować.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:18

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:11

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ojej, przykro mi🙁 Najważniejsze, że dzidziuś żyje. Czyli nie ma źródła krwotoku? Może z szyjki coś?

Nie znaleźli źródła, na tą chwile z łożyskiem wszystko okej, szyjka też zamknięta. Przeraziłam się bo tyle krwi dawno nie widziałam :(

age.png

age.png
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Justa trzymam kciuki za te trojaczki😊😊

Mogę zapytać gdzie robiłaś badanie na trombofilie?

Ja robilam przez testDNA w przychodni w gdansku bo byla otwarta jechalismy tam ze wzgledu inne badania i teraz czekam. Bo u mnie w Slupsku to masakra w przychodniach i laboratoriach

Zawsze w naszym sercu
    KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja chodziłam wcześniej 2x w tygodniu na aquafitness. Ale baseny są pozamykane i pewnie nieprędko zostaną otwarte..
    U nas otwierają 06.06 I od czerwca wznawia mi się Multiaport.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Nie znaleźli źródła, na tą chwile z łożyskiem wszystko okej, szyjka też zamknięta. Przeraziłam się bo tyle krwi dawno nie widziałam :(
    O matko... bardzo mi przykro że musisz przechodzić takie stresy. Strasznie dziwne, że nie wiedzą jakie jest źródlo krwotoku. Gdzie pojechałaś na IP? Kontaktowalas się z Andrzejem?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, czyli metoda jest jedną- musimy leżę jak najwięcej aby dzidziuś się nie przyzwyczaił🤣

Laila, tak to moje koty ten czarny i kolorowy. Rudzika który jest na zdjęciach niżej nie ma już z nami 😭
    Ja jestem od urodzenia kociarą, już nie mogę się doczekać jak moje dziecko będzie je tłamsić ❤ chociaż mój mąż wyczynia od czasu do czasu awantury że jego dziecko z kotami wychowywać się nie będzie - no ale widziały gały co brały :D
    Miałam kota w ciąży z synem. Stosunkowo młody, jak F się urodził, to kot miał 2 lata. O masakra... Zazdrość zrobiła z niego potwora. On był przed dzieckiem i to była fatalna kombinacja. Potrafił skakać na mnie z ukrycia, drapać do krwi, wbijać się pazurami w nogi i tak wisieć, gryzł tak po prostu... Straszne to było. Ostatecznie w marcu F się urodził, a w grudniu kot zachorował i musieliśmy go uśpić, bo nie dało się go uratować. Aczkolwiek te kilka miesięcy po porodzie to była gehenna 😪

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Wstępnie termin na 28.12. A wizyte dopiero 19.06, chociaż nie wiem czy nie zawitam wcześniej po zwolnienie, bo nawet z domu ciężko mi pracować, przez mdłości i zawroty głowy, teraz doszły jeszcze wymioty
    Dopisałam :)

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Miałam kota w ciąży z synem. Stosunkowo młody, jak F się urodził, to kot miał 2 lata. O masakra... Zazdrość zrobiła z niego potwora. On był przed dzieckiem i to była fatalna kombinacja. Potrafił skakać na mnie z ukrycia, drapać do krwi, wbijać się pazurami w nogi i tak wisieć, gryzł tak po prostu... Straszne to było. Ostatecznie w marcu F się urodził, a w grudniu kot zachorował i musieliśmy go uśpić, bo nie dało się go uratować. Aczkolwiek te kilka miesięcy po porodzie to była gehenna 😪
    Niektore koty tak mają niestety, znajoma miała podobnie. Moja trikolorka to.Maine Coon i ona uwielbia dzieci i w ogóle ludzi, i ona myśli chyba że jest psem :D drugi za to tchórz jakich mało. Mam nadzieję, że im nic nie odwali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 17:44

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Uważaj na siebie! I informuj nas na bieżąco co mówią lekarze. Jesteś w dobrych rękach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Niektore koty tak mają niestety, znajoma miała podobnie. Moja trikolorka to.Maine Coon i ona uwielbia dzieci i w ogóle ludzi. Mam nadzieję, że im nic nie odwali.
    Mój to był zwykły dachowiec. Taka rasa jak Twoja powinna być mniej problematyczna :) no i też kotka inaczej się zachowuje niż kot :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z dziećmi w parku (i z rodzicami). F nadal zostaje na noc u nich, Z u mamy, więc jestem sama z Kornela, która właśnie zalicza drzemkę 🤦‍♀️ będzie ostra jazda do nocy 😂 ale wieczór romantiki się szykuje ❤️❤️❤️

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    O matko... bardzo mi przykro że musisz przechodzić takie stresy. Strasznie dziwne, że nie wiedzą jakie jest źródlo krwotoku. Gdzie pojechałaś na IP? Kontaktowalas się z Andrzejem?

Dzwoniłam do Szewczuka i kazał jechać do szpitala. Podejrzewają że pękł mi krwiak, tylko dziwne bo nigdy go na usg nie było... przestałam krwawić, ale jestem w szpitalu...

Ogólnie pojechałam dzisiaj do rodziców, zmarł mi wujek i był różaniec.. wiedziałam że na pogrzeb nie pójdę bo za dużo emocji, wiec tak chciałam pożegnać wujka. Szewczuk mnie zjebał, że w ciąży to się w domu siedzi... tylko, że nic mi takiego nie mówił. Przecież kobiety w ciąży pracują, latają samolotem i żyją normalnie...

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 trzymaj się! Jesteś w szpitalu na pewno pod dobrą opieką. Ściskam!

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:18

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ