Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że temat kp na tapecie.
Ja na poczatku nie miałam wyrzutów sumienia,że odstawiłam bo nie rozkladalam tego na czynniki pierwsze.
Dopiero później było mi trochę żal i smutno ale niestety wedzidelko nie pozwolilo na dalsze karmienie.
Do tego przez pobyt w inkubatorze przez 2m pracowałam z laktatorem więc tym bardziej mi żal, że trwało tak krótko.
A po przeczytaniu Waszych wpisów zrobiło mi się mega przykro i znowu pozalowalam, że moze nie dałam z siebie więcej.
Na całe szczęście uratował mnie post Suszarki 😁
Także Suszarko dziękuję 🤗Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Annia miało nie byc za miliony monet haha bardziej myslalam koło stówki 😄
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Herbatko dużo zdrówka, lekkiego przebiegu przede wszystkim! Kwarantanna na święta jest beznadziejna.
Irysko, do kiedy na razie masz wychowawczy?
Clover, ja mam na odwrót, niezbyt lubię kobiety ginekolog. Nie wiem czemu, wg mnie mężczyzni są delikatniejsi przy badaniu. 🤷🏼♀️
Dziewczyny, a jakie macie plany Sylwestrowe?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nowastaraczka wrote:Ounai, no to sa dwa szoguny z Martą.
Ja się zastanawiam jak my dwoje spokojnych ludzi zrobiliśmy takiego małego szaleńca 🤷♀️ on nie usiedzi 30sekund mysle ze ten temperament tez sie przeklada na "uwiezienie" w aucie.
Dmg obczajalam ten extra safe helper ale ja mam obawe ze Leon by wsadził noge w te otwory zeby sie wspinac jeszcze wyzej 🙈 ciekawa jestem zachowań Juli 🤭😘
Kic, nie wiem czy czytasz. Jaki masz plan na wakacje z Wiki? Siedzę i myślę i nie wiem czy szukacie niani czy półkoloniiNowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Annia,my do przyjaciół się wybieramy. Ma być w sumie 6 dorosłych i 5 dzieci( w tym jedno w wieku Julka). Ale idziemy na 16:00 więc jak dobrze pójdzie to przed północą będziemy już w domu 😉 Taka bardziej okazja do spotkania się,bo dawno się nie widzieliśmy. Nigdy nie czuliśmy presji imprezy w Sylwestra:)
Irysko, witaj i Ty w klubie mamusiek na wychowawczym 😘Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A w temacie "po kim to takie dziecko" to my się usilnie zastanawiamy jakim cudem z dwóch total śpiochów narodziło się tak beznadziejnie śpiące dziecko 🤔😏
Nowastaraczka, Wik89, Nadzieja94 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Annia, mój mąż w sylwestra jest do 16 w pracy, więc ja mam zamiar narobić jedzenia, uśpić Olka, grać w planszowki, oglądać filmy z mężem i najeść się jak 🐷😁
Suszarka, emdar, Zulugula lubią tę wiadomość
-
U nas od dłuższego czasu zaczęło się spanie razem, młoda ma jakąś awersje do swojego łóżeczka, potrzebuje żebyśmy byli blisko. Inaczej jest horror.
Odnośnie kp, to u nas jest 2 x, na dzień dobry i wieczorem, ale nie usypiam jej na cycu. W nocy śpi. Chodzi spac późno, kręci bączki po łóżku i jakieś inne akrobacje. Pierwsze pół roku kp było dla mnie męką, zastoje grudy w cyckach, a teraz gdy już jest tego tak mało to sprawia mi to przyjemność, az nie wierzę, że to piszę... Mała inaczej ssie, nic mnie w końcu nie boli. Nie jestem zafiksowana na kp, będzie jeść ok, nie to nie. Nie jestem rozczulona tym tematem.
Czy po 1 rż dziecko musi jeszcze jadać jakąś porcje mleka? Czy np. mogłabym ją odstawić całkowicie i nie podawać już ani piersi ani mm?
Wypisałam dziś w pracy mój zaległy urlop, wracam w dzień kobiet 😁Suszarka, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
-
Nadzieja,
ja idę na 3 miesiące na macierzyński.
Dobry patent z tym uchwytem na telefon. Mi kilka razy zdarzyło się dać telefon jak wrzeszczała jak wściekła.
U nas też znowu jakaś awersja do fotelika i wózka. Jak wsadzam to odgina się.jak struna do tyłu. Nie sądze że zmiana fotelika którą niebawem planujemy coś zmieni bo w wózku robi to samo i drze się jak ją wsadzam.
Nam najlepiej się jeździ w dłuższe trasy gdy Pola ma iść spać, szczególnie jak jadę sama do Mamy 100km to zawsze przeciągam drzemkę i wyjeżdzam jak jest już zmęczona. Dodoatkowo mam przyszykowaną obok siebie reklamówkę z zabawkami, książkami i chrupkami i jak się drze to podaje co chwile coś innego. Jak już jest aferka max to puszczam śpiewanki.
Generalnie ja staram się unikać telefonu i TV szczególnie po tym jak mojej przyjaciółki córka (20m) dostała totalny zakaz telefonu i TV bo ma wadę wzroku jak 5 letnie dziecko. Ciężko mi powiedzieć ile młoda oglądała ekrany.
Jeśli chodzi o Kitchen Helper to słyszałam że warto brać taki z zabudowanymi bokami aby nie kusiło do stawania na tuch bokach albo ucieczki. Choć ten co ma dmg jest świetny.
Sporo osób też poleca połączenie 2 taberetów z Ikea.
Herbatko,.dużo zdrówka. Na pewno to dla Was przykre ale najważniejsze aby nikt więcej się nie zaraził.
Meggi, myślę że Twoja reakcja jest zupełnie normalna. Jeśli człowiek czegoś pragnie, zawsze jest mu przykro.gdy w danej chwili twgo nie ma choćby nie wiadomo jak układał sobie w głowie.
Lalia, my idziemy na Sylwestra do przyjaciół, spotykamy się naszą ekipą 6 par.
Pola zostaje z babcią.
Ja akurat dziękuję losowi za tak wspaniałe babcie na które zawsze mogę liczyć,.które non stop same proponują przypilnowanie Poli abyśmy my mogli iść na saune, siłownie, na kolację czy do kina.
Ja należe do tych osób które tego potrzebują. Niestety lub stety większość moich wyjść jest z mężem i bardzo brakuje mi babskiego wypadu, ale ze wszystkimi koleżankami.nam ostatnio jakoś nie po drodzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 22:43
Annia, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
-
My w tym roku idziemy do znajomych na Sylwestra, tych z którymi byliśmy na wakacjach w Lemonie. Ale! Smaczek jest taki, że Sylwester będzie bez dzieci. 😈😈😈 to pierwszy Sylwester od 3 lat na którym się pobawimy.
Oni odwożą córkę do dziadków, a do nas przyjdzie moja mama.
Co do spotkań z koleżankami to wiem o czym mówisz Anetko, mi sie udało troche nadrobić tuz przed pracą jak niania przychodziła do Mikołaja, a ja jeszcze nie pracowałam - ale co? Obie wróciłyśmy do pracy i od tego czasu już się nie miałyśmy kiedy spotkać...emdar, kic83, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Pytam o wychowawczy ponieważ będę z niego korzystać nie mam z kim zostawić synka wszyscy pracują na rano,przez pandemie miejsce w którym pracuje zrobiło jedną ranną zmianę a żłobek narazie nie wchodzi w grę,chciałam na pół roku bądź rok wziąć. Moje pytanie czy któraś z was się orientuję czy najpierw trzeba wybrać zaległy i teraźniejszy urlop ?
I czy gdybym zaszła w ciążę na wychowawczym czy ja musze wrócić do pracy conajmniej na jeden dzień czy nie ma to znaczenia ? Pracodawca wtedy może zwolnić/wypowiedzieć umowę?
I ile przed zakończeniem macierzyńskiego trzeba złożyć wnioski o wychowawcze?
Czy korzystacie z dofinansowania do wychowawczego z mops bo słyszałam że coś takiego istnieje ale nie wiem jak to ma się do czego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 23:21
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Annia wrote:Herbatko dużo zdrówka, lekkiego przebiegu przede wszystkim! Kwarantanna na święta jest beznadziejna.
Irysko, do kiedy na razie masz wychowawczy?
Clover, ja mam na odwrót, niezbyt lubię kobiety ginekolog. Nie wiem czemu, wg mnie mężczyzni są delikatniejsi przy badaniu. 🤷🏼♀️
Dziewczyny, a jakie macie plany Sylwestrowe?
Moja dr ginekolog która prowadzila ciążę była super delikatna, ale to chyba wyjątek, bo też mi się wydaje że mężczyźni ginekolodzy są mniej brutalni😆
Annia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Nadzieja94 wrote:Pytam o wychowawczy ponieważ będę z niego korzystać nie mam z kim zostawić synka wszyscy pracują na rano,przez pandemie miejsce w którym pracuje zrobiło jedną ranną zmianę a żłobek narazie nie wchodzi w grę,chciałam na pół roku bądź rok wziąć. Moje pytanie czy któraś z was się orientuję czy najpierw trzeba wybrać zaległy i teraźniejszy urlop ?
I czy gdybym zaszła w ciążę na wychowawczym czy ja musze wrócić do pracy conajmniej na jeden dzień czy nie ma to znaczenia ? Pracodawca wtedy może zwolnić/wypowiedzieć umowę?
I ile przed zakończeniem macierzyńskiego trzeba złożyć wnioski o wychowawcze?
Czy korzystacie z dofinansowania do wychowawczego z mops bo słyszałam że coś takiego istnieje ale nie wiem jak to ma się do czego.
Musisz wybrać zaległy urlop cały. Ja z tego roku nie wybierałam urlopu w ogóle.
Co najmniej 21 dni robocze przed ukończeniem macierzyńskiego musisz złożyć wniosek. Tak mi się wydaje, nie jestem pewna na 100 procent. Ale ja składałam jakoś pod koniec października a wychowawczy zaczynal się od 1 grudnia i pani w kadrach mowila że to na ostatnią chwilę robię.
Z ciążą nie wiem, raczej mnie to nie będzie dotyczyć 😀
Najlepiej zadzwoń do siebie do pracy do kadr , tam najlepiej będą wiedzieć 🙂
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Musisz wybrać zaległy urlop cały. Ja z tego roku nie wybierałam urlopu w ogóle.
Co najmniej 21 dni robocze przed ukończeniem macierzyńskiego musisz złożyć wniosek. Tak mi się wydaje, nie jestem pewna na 100 procent. Ale ja składałam jakoś pod koniec października a wychowawczy zaczynal się od 1 grudnia i pani w kadrach mowila że to na ostatnią chwilę robię.
Z ciążą nie wiem, raczej mnie to nie będzie dotyczyć 😀
Najlepiej zadzwoń do siebie do pracy do kadr , tam najlepiej będą wiedzieć 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 23:48
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀