X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Oliwki!!🎂🎂🌷🌷🌷

Meggi110818 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Clover, ja myślę, że kuzynka chciała dobrze i chciała Cię po prostu pocieszyć ;) ja tak to odczytuję, że to taki wydźwięk miało mieć. W końcu sama nie wiedziała że ma chore dziecko jak byliście u niej.
    Pewnie gdyby ktoś inny mi tak powiedział, to właśnie tak bym to odebrała, ale to nie jest taki typ osoby. Ona się zachowuje jakby pozjadała wszystkie rozumy, ostatnio powiedziała, że do pediatry jeździ tylko po to, żeby wypisał receptę, bo ona i tak zawsze wie lepiej, co jej dzieciom dolega. Kiedy jej dziecko coś złapie, to ona od razu też zawsze wie, od kogo (i nigdy nie jest to nikt z przedszkola czy żłobka, tylko ktoś z rodziny) i obwinia tę osobę, niby żartem ale nie jest to przyjemne. We wrześniu byli u nas chociaż mówiłam żeby nie przychodzili, bo Olek jest przeziębiony. Później 4 razy usłyszałam, że jej syn złapał katar od Olka. Gdybym była złośliwa, to bym jej powiedziała, że oni nam kiedyś za to przynieśli pchły do domu (na szczęście Olka jeszcze wtedy nie było z nami) i dwa tygodnie zajęło nam zanim się tego pozbyliśmy. Kiedyś mi doradziła, żebym absolutnie nie dawała Olkowi mleka które nam przepisała alergolog, bo to paskudztwo, a Olkowi na pewno alergia sama przejdzie 😯 Bo jej syn też tak miał, ale ona zdecydowała że nie będzie mu wprowadzała tego mleka i jakoś przeszło. Tylko jej syn miał kilka krostek i w ogóle nie było wiadomo czy to alergia na bmk, a Olek mial już normalnie rany na policzkach... Ogólnie jej córka choruje na dość rzadką chorobę genetyczną i ona zawsze mówi, że jadą do jakiegoś "światowej sławy specjalisty", a i tak prędzej czy później stwierdza, że to idiota i konował, bo powiedział coś, co jej nie pasuje. No jest specyficzna bardzo. Jak się covid zaczął, to strasznie wojowała wśród znajomych i rodziny, że to jeden wielki spisek, że wirusa nie ma, starała się wszystkich uświadamiać. Później jak weszły szczepionki, to mówiła że oni się na pewno nie będą szczepić i opowiadała różne bzdury. Kiedy jednak jej matka zachorowała i ciężko przeszła covid, to nagle jednak poleciała się szczepić. Taka chorągiewka na wietrze. Mi absolutnie nie chodzi o to, że jestem zła bo Olek mógł od jej córki coś podłapać, bo właśnie przecież nie wiedziała że dziecko jest chore. Ale niech mi nie gada, że na pewno się nie zaraził i że nie mieli zbyt dużego kontaktu bo nie jest to prawdą, bawili się razem.

Ale może faktycznie za bardzo mnie to rozdrażniło, trochę innych problemów się nawarstwiło i jestem podenerwowana. Może czas sobie kupić jakieś positivum czy coś 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 12:12

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatni intensywny czas, swieta, zaraz roczek, w poniedzialek przylatuje moj brat i siostra.

I musze sie pochwalic, oficjalnie etap budowy mamy zamkniety! 😍 zostalo milion drobiazgow, sprzatanie i mozna sie powoli przeprowadzac! 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 11:41

Lalia, Ewa88 , Maminka89, Clover, Iryska, Pcosik_2, MoTyLeK🦋, Zulugula, AgataAgatka, Suszarka, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwko, dużo dużo zdrówka, radości, uśmiechu i wszystkiego co najlepsze 🌺🌷🌸 masz wspaniałych rodziców, a zwłaszcza super Mamusie, życzę Ci więc żebyś jako dorosła kobieta była tak samo silna i zdeterminowana jak ona, bo jestem pewna że dla Twojego dobra poruszyłaby niebo i ziemię 💪

Meggi110818, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, gratuluję zakończenia budowy 😍😍 to musi być niesamowita radość..i ulga 😅❤️

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Oliwki :*

Jutro jedziemy do neurologopedy, podpytam o to kiedy się stwierdza zaburzenia SI, czy nadwrażliwość sensoryczna to już tego początek itp .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 11:52

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    U nas ostatni intensywny czas, swieta, zaraz roczek, w poniedzialek przylatuje moj brat i siostra.

I musze sie pochwalic, oficjalnie etap budowy mamy zamkniety! 😍 zostalo milion drobiazgow, sprzatanie i mozna sie powoli przeprowadzac! 😍

Gratulacje wielkie i jednocześnie zazdro 🥰

O ❤️
    Z ❤️
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi gratulacje ❤️. Dla Oliwki dużo zdrówka i żeby uśmiech nie schodzil z buzi 🎁🎂🥳.

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, jeszcze tylko sie przeprowadzic i odetchne calkowicie. Nigdy wiecej budowy! 🙈 🤣

🔸28 lat

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałyście o przewożeniu dzieci w fotelikach, u nas to bardzo aktualny temat. Rozglądam się za ponczem, ale jeszcze nie kupiliśmy, więc na razie ściągam Olkowi kurtkę w samochodzie. Wczoraj zadzwoniła do mnie moja mama i stwierdziła, że ona Olkowi kupi kombinezon, bo ostatnio jak przyjechaliśmy do nich, to miał zimne rączki i nóżki. Mówię, że my mamy dla niego kombinezon ale jeździmy w nim na spacery, a do samochodu jest kurtka, którą mu ściągam. No i się zaczęło, że jak to tak, przecież jemu jest zimno! Tłumaczę, że chodzi o bezpieczeństwo, a ta swoje. No i jeszcze usłyszałam, że po co kupować fotelik za prawie 2 tyś., skoro i tak nie jest w nim bezpiecznie? Odpowiedziałam, że fotelik nie wystarczy, bo potrzebny jest jeszcze rodzic który wie, jak go używać. I wysłałam filmik, który tu ostatnio Ounai zamieszczała. Od tej pory brak odzewu 🤷‍♀️

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, ale super! Gratuluję, niech się Wam cudownie mieszka w Waszym domu 🏠❤

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, wszystkiego najlepszego dla Oliwki!❤️

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ostatnio mieliśmy intensywny czas, bo najpierw choroba Olka, potem święta i jakoś zleciało tak 🙈

A więc tak, najpierw planowaliśmy urodziny Olusia dokładnie na 18 grudnia, ale biedaczek się pochorował, zresztą my też i stwierdziliśmy że przełożymy imprezę. W dniu jego urodzin tylko odebraliśmy tort, bo stwierdziliśmy że chcemy choć troszkę poświętować, a zresztą głupio było nam odwoływać w ostatniej chwili a nie wiedzieliśmy na kiedy przekładamy. Zaprosiliśmy wtedy tylko teściów na kawę. Od nich Olek dostał scoot and ride i kask do kompletu, ale że Olek jeszcze nie chodzi to na razie nie ma miłości, kręci sobie tylko kółeczkami 😅 dzień później przyjechał mój brat po kawałek tortu dla moich rodziców i przywiózł prezent od siebie i dziadków. On kupił Olkowi konika na biegunach, który ma też opcję jeżdżenia na kółeczkach i muszę przyznać, że to jest hit 👌
    My mamy z firmy Hippo Happy, koła są gumowe więc w ogóle nie rysują podłogi, konik ma wgrane 5piosenek, które są naprawdę przyjemne dla ucha, konik jest niski więc Olek czasem sam próbuje z niego schodzić, ma fajne siedzisko i pas biodrowy, naprawdę polecam 👍
    Od moich rodziców dostał basen z kulkami i to jest błogosławieństwo dla Olka a przekleństwo dla nas 😂 wskakuje, wyskakuje, wyrzuca piłki (200szt😵), wrzuca do środka inne rzeczy (npm skarpetki których nie toleruje), ale jest totalnie zachwycony 💙
    Ostatecznie urodziny zorganizowaliśmy w Boże Narodzenie. Od początku planowaliśmy że będą u moich rodziców w domu, więc stwierdziliśmy że skoro już mama ma większość rzeczy gotowe to dorobimy tylko symbolicznie tort. Mama upiekła mi leśny mech w tortownicy, a ja miałam toppery do muffinek które wykorzystałam do dekoracji "tortu" 😅 salon ozdobiliśmy balonami, był napis "Roczek Olusia" i girlanda z jego miesięcznymi zdjęciami. Z gości byli moi rodzice, brat, moi dziadkowie i chrzestna Olusia z bratem i rodzicami. Moi teściowie stwierdzili że boją się koronawirusa i nie przyjadą, co mocno dotknęło mojego męża. Może dlatego że w wigilię u nas byli i rodzice i teściowie a w drugi dzień świąt my jechaliśmy do teściów więc towarzystwo i tak się wymieszało. Mnie to nie obeszło, ale mój mąż jest jedynakiem i stwierdził że to słabe że nie przyjechali na pierwsze urodziny pierwszego wnuka. Na urodzinach Olek był fenomenalny, z mężem się śmialiśmy że zapomnieliśmy że mamy dziecko 🤣 bawił się z każdym, nikogo się nie bał, był niesamowicie pogodny i uśmiechnięty 💙 chrzestna Olusia zrobiła to co lubię najbardziej, czyli poprosiła o wysłanie linków co kupić Olkowi 😁 więc dostał Pucio Uczy się mówić (dla roczniaka jest ekstra), magnesy na lodówkę Owoce i warzywa, które uwielbia i fajna bluzę bomberke 👌
    Od nas dostał Domek Dumel, bawi się nim, otwiera i zamyka, włącza piosenki ale nie jest to coś co go zajmuje na długo. Moim zdaniem na pewno nie jest wart ponad 200zl 😅

Prezenty

Święta

Urodziny

I Olek dostał też sanki od Mikołaja 😁 i to też jest love 😂

Dobra, koniec spamu, proszę nie cytować 😂

Edit:
    Nie wiem czemu się miniaturki nie zrobiły 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 23:56

Belie, Belie, Maminka89, Zulugula, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia super opis i zdjęcia 😁. U nas odkrywczy domek to hit. Codziennie się nim bawi, a nawet tańczy do melodyjek 😂. Ale od dwóch dni jego ulubiona zabawką jest odkurzacz 😂. Jest mały i w miarę lekki, że z korytarza sobie go przywozi. Śmieję się, że ćwiczy przed pielgrzymka na kolana do Częstochowy 😂. Dzisiaj od razu po wstaniu i położeniu go na podłogę poszedł do przedpokoju 😂.

Lalia lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka, ja myślę że Olek tak zwleka z tym chodzeniem, bo on jest w stanie przejść na kolanach pół mieszkania 😂😂 a wygląda to komicznie 😂

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila super relacja 👌😍
    Wydaje mi się że mamy identyczne sanki, tylko inny śpiworek do nich. Olek Ci z nich nie wychodzi? Ja tylko Oliwke włożyłam, a ona już była obok 🤔
    Zastanawiam się nad jakimiś pasami

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, wszystkiego co najlepsze dla Oliwki ❤️🎁🥳 a Ty odwaliłaś kawał dobrej roboty przez ten rok, jesteś niesamowitą siłaczką. Bądź z siebie dumna, bo my jesteśmy bardzo ❤️

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa gratulacje z okazji budowy!!! Mega zazdro 🤩❤️

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Laila super relacja 👌😍
    Wydaje mi się że mamy identyczne sanki, tylko inny śpiworek do nich. Olek Ci z nich nie wychodzi? Ja tylko Oliwke włożyłam, a ona już była obok 🤔
    Zastanawiam się nad jakimiś pasami

Meggi, ja do tych sanek przywiązuje śpiworek Olka ze spacerówki, normalnie sznurkiem 🤣 a potem wkładam Olka do spiworka i to go ekstra trzyma 😁 dokupiłam jeszcze taki uniwersalny pas biodrowy ale bez spiworka to chyba mimo wszystko Olek by zjeżdżał 😅

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, mam podobne spostrzeżenia odnośnie zabawek :) Iga kocha tego konika z oparciem (dziękuję Ci serdecznie za polecajkę), jak tylko wstanie rano to chce na niego wsiadać i jeździć 😂 jest w użyciu codziennie. A odkrywczy domek dopiero uczy się "odkrywać", włącza muzyczkę i tańczy, ale nie ogarnęła jeszcze wszystkich funkcji. Najbardziej lubi zapalać światło i naciskać szopa w kominie 😂 zajmie się tym domkiem chwilę, ale najlepiej w czyimś towarzystwie :)
    Co do Twoich teściów, to nawet ciężko mi skomentować ich zachowanie. Nie dziwię się Twojemu mężowi że jest mu przykro :( ale ostatecznie najważniejsze, że Oluś zadowolony, a urodzinki udane 😘

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 4574 4575 4576 4577 4578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ