Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Clover, ja myślę, że kuzynka chciała dobrze i chciała Cię po prostu pocieszyć
ja tak to odczytuję, że to taki wydźwięk miało mieć. W końcu sama nie wiedziała że ma chore dziecko jak byliście u niej.
Ale może faktycznie za bardzo mnie to rozdrażniło, trochę innych problemów się nawarstwiło i jestem podenerwowana. Może czas sobie kupić jakieś positivum czy coś 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 12:12
-
U nas ostatni intensywny czas, swieta, zaraz roczek, w poniedzialek przylatuje moj brat i siostra.
I musze sie pochwalic, oficjalnie etap budowy mamy zamkniety! 😍 zostalo milion drobiazgow, sprzatanie i mozna sie powoli przeprowadzac! 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 11:41
Lalia, Ewa88 , Maminka89, Clover, Iryska, Pcosik_2, MoTyLeK🦋, Zulugula, AgataAgatka, Suszarka, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Oliwko, dużo dużo zdrówka, radości, uśmiechu i wszystkiego co najlepsze 🌺🌷🌸 masz wspaniałych rodziców, a zwłaszcza super Mamusie, życzę Ci więc żebyś jako dorosła kobieta była tak samo silna i zdeterminowana jak ona, bo jestem pewna że dla Twojego dobra poruszyłaby niebo i ziemię 💪
Meggi110818, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Enigva, gratuluję zakończenia budowy 😍😍 to musi być niesamowita radość..i ulga 😅❤️
-
Wszystkiego najlepszego dla Oliwki :*
Jutro jedziemy do neurologopedy, podpytam o to kiedy się stwierdza zaburzenia SI, czy nadwrażliwość sensoryczna to już tego początek itp .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 11:52
Meggi110818 lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Enigvaa wrote:U nas ostatni intensywny czas, swieta, zaraz roczek, w poniedzialek przylatuje moj brat i siostra.
I musze sie pochwalic, oficjalnie etap budowy mamy zamkniety! 😍 zostalo milion drobiazgow, sprzatanie i mozna sie powoli przeprowadzac! 😍
Gratulacje wielkie i jednocześnie zazdro 🥰O ❤️
Z ❤️ -
Rozmawiałyście o przewożeniu dzieci w fotelikach, u nas to bardzo aktualny temat. Rozglądam się za ponczem, ale jeszcze nie kupiliśmy, więc na razie ściągam Olkowi kurtkę w samochodzie. Wczoraj zadzwoniła do mnie moja mama i stwierdziła, że ona Olkowi kupi kombinezon, bo ostatnio jak przyjechaliśmy do nich, to miał zimne rączki i nóżki. Mówię, że my mamy dla niego kombinezon ale jeździmy w nim na spacery, a do samochodu jest kurtka, którą mu ściągam. No i się zaczęło, że jak to tak, przecież jemu jest zimno! Tłumaczę, że chodzi o bezpieczeństwo, a ta swoje. No i jeszcze usłyszałam, że po co kupować fotelik za prawie 2 tyś., skoro i tak nie jest w nim bezpiecznie? Odpowiedziałam, że fotelik nie wystarczy, bo potrzebny jest jeszcze rodzic który wie, jak go używać. I wysłałam filmik, który tu ostatnio Ounai zamieszczała. Od tej pory brak odzewu 🤷♀️
-
Karolina, ostatnio mieliśmy intensywny czas, bo najpierw choroba Olka, potem święta i jakoś zleciało tak 🙈
A więc tak, najpierw planowaliśmy urodziny Olusia dokładnie na 18 grudnia, ale biedaczek się pochorował, zresztą my też i stwierdziliśmy że przełożymy imprezę. W dniu jego urodzin tylko odebraliśmy tort, bo stwierdziliśmy że chcemy choć troszkę poświętować, a zresztą głupio było nam odwoływać w ostatniej chwili a nie wiedzieliśmy na kiedy przekładamy. Zaprosiliśmy wtedy tylko teściów na kawę. Od nich Olek dostał scoot and ride i kask do kompletu, ale że Olek jeszcze nie chodzi to na razie nie ma miłości, kręci sobie tylko kółeczkami 😅 dzień później przyjechał mój brat po kawałek tortu dla moich rodziców i przywiózł prezent od siebie i dziadków. On kupił Olkowi konika na biegunach, który ma też opcję jeżdżenia na kółeczkach i muszę przyznać, że to jest hit 👌
My mamy z firmy Hippo Happy, koła są gumowe więc w ogóle nie rysują podłogi, konik ma wgrane 5piosenek, które są naprawdę przyjemne dla ucha, konik jest niski więc Olek czasem sam próbuje z niego schodzić, ma fajne siedzisko i pas biodrowy, naprawdę polecam 👍
Od moich rodziców dostał basen z kulkami i to jest błogosławieństwo dla Olka a przekleństwo dla nas 😂 wskakuje, wyskakuje, wyrzuca piłki (200szt😵), wrzuca do środka inne rzeczy (npm skarpetki których nie toleruje), ale jest totalnie zachwycony 💙
Ostatecznie urodziny zorganizowaliśmy w Boże Narodzenie. Od początku planowaliśmy że będą u moich rodziców w domu, więc stwierdziliśmy że skoro już mama ma większość rzeczy gotowe to dorobimy tylko symbolicznie tort. Mama upiekła mi leśny mech w tortownicy, a ja miałam toppery do muffinek które wykorzystałam do dekoracji "tortu" 😅 salon ozdobiliśmy balonami, był napis "Roczek Olusia" i girlanda z jego miesięcznymi zdjęciami. Z gości byli moi rodzice, brat, moi dziadkowie i chrzestna Olusia z bratem i rodzicami. Moi teściowie stwierdzili że boją się koronawirusa i nie przyjadą, co mocno dotknęło mojego męża. Może dlatego że w wigilię u nas byli i rodzice i teściowie a w drugi dzień świąt my jechaliśmy do teściów więc towarzystwo i tak się wymieszało. Mnie to nie obeszło, ale mój mąż jest jedynakiem i stwierdził że to słabe że nie przyjechali na pierwsze urodziny pierwszego wnuka. Na urodzinach Olek był fenomenalny, z mężem się śmialiśmy że zapomnieliśmy że mamy dziecko 🤣 bawił się z każdym, nikogo się nie bał, był niesamowicie pogodny i uśmiechnięty 💙 chrzestna Olusia zrobiła to co lubię najbardziej, czyli poprosiła o wysłanie linków co kupić Olkowi 😁 więc dostał Pucio Uczy się mówić (dla roczniaka jest ekstra), magnesy na lodówkę Owoce i warzywa, które uwielbia i fajna bluzę bomberke 👌
Od nas dostał Domek Dumel, bawi się nim, otwiera i zamyka, włącza piosenki ale nie jest to coś co go zajmuje na długo. Moim zdaniem na pewno nie jest wart ponad 200zl 😅
Prezenty
Święta
Urodziny
I Olek dostał też sanki od Mikołaja 😁 i to też jest love 😂
Dobra, koniec spamu, proszę nie cytować 😂
Edit:
Nie wiem czemu się miniaturki nie zrobiły 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 23:56
Belie, Belie, Maminka89, Zulugula, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia super opis i zdjęcia 😁. U nas odkrywczy domek to hit. Codziennie się nim bawi, a nawet tańczy do melodyjek 😂. Ale od dwóch dni jego ulubiona zabawką jest odkurzacz 😂. Jest mały i w miarę lekki, że z korytarza sobie go przywozi. Śmieję się, że ćwiczy przed pielgrzymka na kolana do Częstochowy 😂. Dzisiaj od razu po wstaniu i położeniu go na podłogę poszedł do przedpokoju 😂.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Maminka, ja myślę że Olek tak zwleka z tym chodzeniem, bo on jest w stanie przejść na kolanach pół mieszkania 😂😂 a wygląda to komicznie 😂
-
Meggi110818 wrote:Laila super relacja 👌😍
Wydaje mi się że mamy identyczne sanki, tylko inny śpiworek do nich. Olek Ci z nich nie wychodzi? Ja tylko Oliwke włożyłam, a ona już była obok 🤔
Zastanawiam się nad jakimiś pasami
Meggi, ja do tych sanek przywiązuje śpiworek Olka ze spacerówki, normalnie sznurkiem 🤣 a potem wkładam Olka do spiworka i to go ekstra trzyma 😁 dokupiłam jeszcze taki uniwersalny pas biodrowy ale bez spiworka to chyba mimo wszystko Olek by zjeżdżał 😅 -
Lalia, mam podobne spostrzeżenia odnośnie zabawek
Iga kocha tego konika z oparciem (dziękuję Ci serdecznie za polecajkę), jak tylko wstanie rano to chce na niego wsiadać i jeździć 😂 jest w użyciu codziennie. A odkrywczy domek dopiero uczy się "odkrywać", włącza muzyczkę i tańczy, ale nie ogarnęła jeszcze wszystkich funkcji. Najbardziej lubi zapalać światło i naciskać szopa w kominie 😂 zajmie się tym domkiem chwilę, ale najlepiej w czyimś towarzystwie
Co do Twoich teściów, to nawet ciężko mi skomentować ich zachowanie. Nie dziwię się Twojemu mężowi że jest mu przykroale ostatecznie najważniejsze, że Oluś zadowolony, a urodzinki udane 😘
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022