Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, cieszę się, że urodziny mimo wszystko udane, a najważniejsze, że jesteście już zdrowi
tesciowie pewnie uznali, że skoro byli w dzień urodzin, to potem już nie muszą, tylko argument z covidem średnio trafiony, skoro widzieliście się w inne dni świąt. Nie robiłaś roczku na 50 osób, żeby się obawiać. Lepiej dla Was, zostało Wam więcej leśnego mchu 🤪
Matylda bardzo lubi Arkę i myślę, że zamówimy jej domek. Od mojego brata dostanie rowerek biegowy z kinderkrafta (ten, który wstawiłaś wczoraj) i kask. Będzie na kiedyś. Chrzestnej mam podesłać propozycję lego duplo. W ogóle to my chcieliśmu kupić dzieciecy fotel uszak z Ikei, ale aktualnie nie ma szarego 🤣
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
My spanie na koniu też zaliczyliśmy 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 23:56
Tajka, calanthe, Clover, KarolinaMaria, Zulugula, Suszarka, dmg111, Annia lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego cudownego dla Oliwki 🎂🎂😘😘 i dla Ciebie super mamo 😘
My z Majeczką jeszcze u dziadków. Jutro tatuś przyjeżdża i wracamy do domku 😊 odkąd Maja przeszła na dwie drzemki śpi w nocy 12h 😀 idzie spać ok 19 i śpi do ok 7. Oczywiście z pobudkami, dwie na mleczko, plus jeszcze jakieś ale króciutkie, wystarczy zrobić ciii i śpi dalej 😊 później spacerek ok 10 śpi 1-2h i drzemka ok 14-15 też z 1-2h
Zauważyłam, że Maja ostatnio gardzi papkami, zupami. Zje np mango czy kiwi w kawałku, ale zmiksowane już nie. Zup też jakoś nigdy super nie jadła. Ale za to wcina mięso, czy to z zupy w kawałkach czy w pulpetachLalia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalai, super, że urodzinki się udały 😊 my też w święta się śmialiśmy i pytaliśmy "gdzie jest Maja?", bo była niesamowicie grzeczna 😊
My myśleliśmy, żeby zrobić roczek w Wielkanoc, bo jest 17 kwietnia, czyli 10 dni przed urodzinami, ale jeszcze zobaczymy.
A czy u was się robi też imprezkę dla znajomych/przyjaciół z dziećmi?
Lalia, a wstawisz jeszcze raz fotę czy linka tego konika, bo nie załapałam sięLalia lubi tę wiadomość
-
Tajka, my mamy ten 😉
https://happy-hippo.pl/pl/p/Bujak-Jezdzik-2w1-Konik-/84
Ma 5 piosenek po kilka zwrotek:
Pieski małe dwa
Jedzie pociąg z daleka
My jesteśmy krasnoludki
Kaczuszki
Była sobie żabka mała
Piosenki uruchamia się naciskając ucho i naciskając ponownie można też je wyłączyć 👌
Edit:
A co do imprezy, to my nie mamy znajomych z dziećmi albo z tak małymi dziećmi więc nie robimy 😅 myślę że jak Olek pójdzie do przedszkola to wtedy będzie druga impreza dla kolegów i koleżanek 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 15:01
Tajka lubi tę wiadomość
-
Czy tylko moje dziecko zasypia albo w lozku albo w aucie/wozku i nigdzie wiecej? Chocby byla padnieta to nie usnie tylko bedzie jęczeć 😅
Tez mamy takiego konika z oparciem ale bez kołek, uwielbia go! :pLalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
14.05.2024 ❤️ -
Tajka, tak, u nas byla imprezka dla najblizszych przyjaciol z dziecmi
Ja tez sobie nie wyobrazam poki co, zeby Gucio tak po prostu zasnal w trakcie zabawy. Oststnio w ogole u nas regres i zasypia glownie na rekach, a swoje wazy
Fakt, ze szybko zazwyczaj, ale moje plecy i tak czuja to. Kazda nocna pobudka to tez dzwiganie go z lozeczka (choc zazwyczaj w polowie nocy lub nad ranem biezemy go do siebie)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Olek dwa razy zasnął na koniu ale to był padnięty na koniec dnia, zasypia w wózku, samochodzie i czasem skakany na piłce. Lulany na rękach zasnął może dwa razy a ostatnio nawet przy karmieniu nie zasypia (oprócz nocy). Położony w łóżku lub łóżeczku- nie ma szans 😅
-
Annia wrote:Wszystkiego najlepszego dla Oliwki.
Lalia a jak oceniasz bezpieczeństwo tego konia, czy dziecko może się w nim za bardzo "bujnąć" i spaść?
Annia, chodzi Ci o to czy bujając się na biegunach jest w stanie tak się rozhuśtać że go przeważy do przodu lub do tyłu??
Nie wiem czy nam się tak trafiło (DMG musiała być napisać jak u nich), ale po pierwsze te bieguny są bardzo płytkie i długie i nie ma szans żeby ten koń się przewrócił do przodu lub do tyłu, a po drugie u nas jest jakiś dziwny środek ciężkości i wydaje mi się że Olek sam by się nie pobujał bo jak go posadzimy to tył konia opada i ciężko bujnąć do przodu 😂 za to kółka to złoto 👌Annia lubi tę wiadomość
-
Calantke, dziękuję za szczególowy opis ospy.
Pocieszyłaś mnie bo ja miałam już wizję bardzo ciężkiej ospy.
Czyli jak Pola załapie ospę to nie ma sensu już jej szczepić?
Biedna ma.okropną skórę po świętach. Coś ją musiało uczulić bo plam pojawia się coraz więcej. Jak kilka pielęgnacja nie pomoże to czeka nas wizyta u dermatologa i zapewne znowu steryd.
Pola też nie zaśnie nigdzie indziej jak w foteliku, wózku, na rękach bujana lub przy piersi leżąc.
Ona jaka by nie była padnięta to nie zaśnie tak po prostu, np w święta balowała do 23.
-
Lalia wrote:Annia, chodzi Ci o to czy bujając się na biegunach jest w stanie tak się rozhuśtać że go przeważy do przodu lub do tyłu??
Nie wiem czy nam się tak trafiło (DMG musiała być napisać jak u nich), ale po pierwsze te bieguny są bardzo płytkie i długie i nie ma szans żeby ten koń się przewrócił do przodu lub do tyłu, a po drugie u nas jest jakiś dziwny środek ciężkości i wydaje mi się że Olek sam by się nie pobujał bo jak go posadzimy to tył konia opada i ciężko bujnąć do przodu 😂 za to kółka to złoto 👌Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Oliwka bardzo dziekuje za życzenia, mamuśka też😘.
Jak uda się zrobić jakieś sensowne zdjęcia w urodzinki to wrzucę, bo dawno Nas nie było. Ostanio zrobienie zdjęcia to masakra, Oliwka w miejscu się nie zatrzyma na sekundę 🙈
Co do zasypiania na szczęście u Nas nie ma większych problemów. Czasami zaśnie sama w łóżeczku, czasami położę na podłodze kocyk i bawiąc się położy i uśnie. Czasami wezmę na ręce, położy główkę na ramieniu i po 5 minutach śpi. Dzisiaj "układając" klocki usnęła na siedząco. Chyba sen ma po mamie😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 21:31
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️