X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Motylku
    uważaj na siebie? Teraz się dobrze czujesz?
    Taaak, śpiąca jestem, jeść się chce, ale jeszcze 5 min, pobranko i wychodzę.

Może za duszno tutaj było i dlatego tak się stało. Ogólnie to zemdlałam 2 raz w życiu... :/ no nic, przeżyłam. Za 3 mce i tak będzie powtórka krzywej 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu83 wrote:
    Ja mam cukier podwyższony rano ale po posiłkach w normie jak na razie. Też miałam duże spadki cukrów przed badaniem mety. Teraz moje się tego szoku dla organizmy odstawienie mety
    Oooo może być, bo jak brałam metę to było ok

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prenatal duo, na opakowaniu jest, że od 13 tc, myślicie że mogę już je brać? Tam dodatkowo jest żelazo i kwasy omega, jestem zła że tych kwasów od początku nie brałam.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Tylko wiesz jak to jeszcze niedawno wyglądało? Mój masz szedł do pracy z zielonym koktajlem, owsianką czy zdrowymi kanapkami A tamten zaglądał mu co je z zazdrością, i szedł do Żabki po Hot doga bo sam nic nie miał. Wiadomo, jeden facet bardziej się posłucha, inny mniej, jedna kobieta jest taka, druga inna.
    Ja osobiście jak jestem na coś nakręcona, to moja determinacja jest tak duża, że na trening wyjdę o 23 bo muszę go zrobić zgodnie z planem , a jedzenie dla siebie i męża podczas staran robiłam czasami o 1 w nocy bo mi zależało aby jeść zdrowo. Ale czy ten determinacji nie stracilabym np.po 2 latach staran - nie wiem.
    Mój mąż też się w miarę podporządkował, a przede wszystkim rzucił palenie w tamtym okresie. 😁 Brał suple, ale np. słodyczy nie odstawił i nie było mocnych na niego, żeby przestał je jeść. Jego problemem jest to, że on jest szczupły i nie ma skłonności do tycia więc wydaje mu się, że skoro nie tyje to może zajadać lody, batony i czekoladki. I na te słodycze nie miałam żadnego sposobu, żeby je odstawił. Nawet piwo poszło w odstawkę, ale słodycze były nie do ruszenia. 🤷‍♀️

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz, wracaj od razu do domu i odpocznij
    Kic, Motylku, dzięki, no właśnie ja mam dopiero wizytę 20t2d i tego dnia bym się dopiero miała umawiać na usg połówkowe, więc nie wiem czy nie przyspieszyć jakoś. Ale jeśli do końca 22 tygodnia można, to może ok

Zulu, mam to samo, spałam 1 noc z tą poduszką i porzuciłam ją, bo ja się przytulam do pleców męża, zakładam moją mogę na niego i tak zasypiam :D :D z poduszką mi było za gorąco. Ale pewnie wkrótce do niej wrócę, już brzuch widoczny

SzalonaOna lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Mój mąż też się w miarę podporządkował, a przede wszystkim rzucił palenie w tamtym okresie. 😁 Brał suple, ale np. słodyczy nie odstawił i nie było mocnych na niego, żeby przestał je jeść. Jego problemem jest to, że on jest szczupły i nie ma skłonności do tycia więc wydaje mu się, że skoro nie tyje to może zajadać lody, batony i czekoladki. I na te słodycze nie miałam żadnego sposobu, żeby je odstawił. Nawet piwo poszło w odstawkę, ale słodycze były nie do ruszenia. 🤷‍♀️
    U nas również słodycze i chipsy to była rzecz święta. Teraz tyle tego nie je co wtedy, ale tak chyba psychika działała na niego. Dużo z siebie dał i to była taka jego ostoja:P mój mąż też rzucił palenie 2 stycznia i od tamtego czasu trzyma się z tym. Jestem mega dumna z niego.

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Taaak, śpiąca jestem, jeść się chce, ale jeszcze 5 min, pobranko i wychodzę.

Może za duszno tutaj było i dlatego tak się stało. Ogólnie to zemdlałam 2 raz w życiu... :/ no nic, przeżyłam. Za 3 mce i tak będzie powtórka krzywej 🤦‍♀️
    Moti znowu będziesz musiała robić krzywa? 😲 Jesteś już w domku biedna?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    U nas również słodycze i chipsy to była rzecz święta. Teraz tyle tego nie je co wtedy, ale tak chyba psychika działała na niego. Dużo z siebie dał i to była taka jego ostoja:P mój mąż też rzucił palenie 2 stycznia i od tamtego czasu trzyma się z tym. Jestem mega dumna z niego.
    Mój rzucił pod koniec października. Wydawało mi się, że nigdy z tego palenia nie wyjdzie, a jednak się udało. Ale słodyczy nie potrafi odstawić, nawet jak mi wyszła cukrzyca ciążowa i nie mogłam ich jeść i go prosiłam, żeby nie jadł, bo mi przykro że nie mogę. To i tak dziad jeden jadł. 😁 Ale z tego palenia rzuconego też jestem mega dumna, to chyba najważniejsze było wg mnie.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:13

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Moti znowu będziesz musiała robić krzywa? 😲 Jesteś już w domku biedna?
    Taaak już w domku. Jest ok.

No mimo, że teraz robiłam już 2 razy, to po 24 tyg też muszę :/

• Lalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Laila
    jak sie dziś czujesz, jak mdłości?

Kicuś 😘 nie chce zapeszać, ale stopniowo z każdym dniem jest mała poprawa 😘 ostatni raz wymiotowalam w sobotę, mdłości mam codziennie, najgorzej wieczorem, ale już sporadycznie mnie tak mocno naciąga 😘 powoli też zaczynam jeść więcej rzeczy, no i waga idzie mi w końcu ciut w górę, bo od 7 tygodnia ciągle spadała 👍

kic83 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Pewnie znajdziesz ładniejsze :* A przyszły Ci już tamte z H&M? Ja kupiłam na Vinted te klasyczne HM'owe w rozmiarze 36, ciekawa jestem jak będą wyglądać.

Właśnie dzisiaj kurier ma przywieźć te jeansowe, ale one są w rozmiarze 38 i coś czuję, że mi będą zjeżdżać z tyłka 🤣 ale zmierzę i zobaczę 👍

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zrobiłam deal. Jenasy ciążowe z Hm W kolorze szarym z przesyłką za 13.50 😂 zobaczymy co to przyjdzie, oczywiście z Vinted :)

Edyciak, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Brać nospę! Może boleć bo za bardzo się przemęczasz, dla Ciebie to niemożliwe, ale organizm ciążowy inaczej to odbiera

Wlasnie jak siedzę to nic, ale jak zaczynam chodzić to zaczyna boleć. Po 13 mam lekarza, wolę sprawdzić bo znowu kolejna noc nie będę spała

• mela83 Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,na jakim etapie bhcg zwalnia i juz nie powinno sie badać,okolo ktorego tygodnia?

Ja 36l
    On 39l
    Syn 9l
    2016 puste jajo płodowe
    2019 marzec cb
    -hiperprolaktynemia
    -wole guzowate
    Wykonane badania
    ⚫panel tarczycowy
    ⚫AMH 7,1
    ⚫LH 5,84 mlU/mL
    ⚫FSH 4,92 mIU/ml
    ⚫HSG
    ⚫Histeroskopia
    ⚫Biocenoza
    ⚫krzywa cukrowa,insulinowa
    DOSTINEX,LETROX50
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to się rozpisujecie 😜

Ja od poczecia dziecka nie mialam żadnego 🐝 🤷‍♀️ moj stary ma jakieś opory 🤣

No i już tez nie jem tak dużo jak na początku :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja liczyłam, że może na dyżur wakacyjny go puszcze na trochę, ale niestety są wytyczne, że tylko osoby pracujące 🤦‍♀️ także jeśli nic się nie zmieni, to najszybciej we wrześniu chyba pójdzie... Szkoda, bo mocno tęskni za swoją grupa :/
    Poczekaj, może wytyczne się jeszcze zmienia. Mi mojego jedynie żal, że nie może się tak całkiem normalnie bawić z dziećmi bo Pani każe im zachowywać odstęp. I wczoraj jak wrócił to mówił że było super, ale "mama, poproś Panią, żeby pozwoliła mi się bawić z Alusiem, bo kazała nam się każdemu bawić osobno". No serce pękało :( Mam nadzieję, że jak wróci więcej dzieci to nie będzie ogarniać już i będą mogli się razem bawić.

Ania, co jadasz w ciągu dnia? Skończyłoby sie dobre i cukry mi skaczą :(

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Poczekaj, może wytyczne się jeszcze zmienia. Mi mojego jedynie żal, że nie może się tak całkiem normalnie bawić z dziećmi bo Pani każe im zachowywać odstęp. I wczoraj jak wrócił to mówił że było super, ale "mama, poproś Panią, żeby pozwoliła mi się bawić z Alusiem, bo kazała nam się każdemu bawić osobno". No serce pękało :( Mam nadzieję, że jak wróci więcej dzieci to nie będzie ogarniać już i będą mogli się razem bawić.

Ania, co jadasz w ciągu dnia? Skończyłoby sie dobre i cukry mi skaczą :(
    Po cichu na to liczę, ale wiesz, zapisy na dyżury wakacyjne są teraz. Na już. Masz na to 3 dni. A póki nie pracuje to i tak nic z tego :/ więc sądzę że niestety do września nic się nie zmieni

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny A co do tej sytuacji z koleżanka, to ja wiem, że to ani moja wina, i nie obwiniam się, tylko podczas starań poznałam tu tyle kobiet i historii i wiem że przy dłuższych staraniach to po prostu boli A ja umyślnie czy nieumyślnie nie lubię sprawiać komuś pezyjrosci. Z tego co wiem u nich trwa to już kilka lat. Ale z drugiej strony gdyby o.mojego męża chodziło, a mi by zalezalo to mój mąż nie wazylby 140 kg, nie jadłby syfu bo bym mu zdrowo gotowała, nie chlał co tydzień po 8 piw w weekend i nie przechodził co kilka miesięcy na post Dąbrowskiej którego nie kończy bo się rzuca na jedzenie jak świnka.
    Uwierz mi, że to nie takie proste. Mój mąż jest otyły i próbowałam go na siłę odchudzać, ale dopóki ktoś nie będzie sam chciał to nic z tym nie zrobisz. Ty dasz sałatkę do pracy a on w tajemnicy kupi batona. Odchudzanie, zwłaszcza przy takiej wadze startowej to bardzo długi proces, kilkuletni i trzeba chcieć, bo wymaga zmiany większości nawyków, nie tylko żywieniowych.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Poród i głównie bóle krzyżowe.
    Mam łożysko z przodu, wcześniej miałam z tyłu, powiem Ci czy mniej boli za 3 miesiące 😂

Lulu, też tak mam, że po posiłku mam super cukry a rano nie i przykro mi to mówić, ale te poranne wynikają z tego co jesz przez cały dzień. Jeśli będziesz trzymać dietę to poranne też spdna. A jeśli Ci się nie chce to insulina nocna. Choć przy tak wysokich cukrach już teraz prawdopodobnie bez diety będzie ciężko opanować cukry poranne.

age.png

age.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ