X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No to po 2h faktycznie ładny wynik. Dorób sobie te wyniki do sprawdzenia io zmoże tam leży problem. U mnie po odstawieniu slodyczy wyniki się poprawily. Fakt, se staram się jeść zdrowo, dużo warzyw, jem co 3-4h, owoce do południa i zawsze w połączeniu z jogurtem naturalnym. Kolacja ok 19 (chodź spać ok 22-23). Dietetyczka też mówiła żeby jeść syte śniadania żeby zatrzymać wyrzut nocny insuliny więc ja najczesciej jem po prostu kanapki na pieczywie zytnim. Jeśli zamawiamy cos to najczesciej tortille z kurczakiem i warzywami, domowe obiady albo kebaba. Wiem co czujesz bo targały mną chyba te same uczucia kiedy zobaczyłam swoje wyniki. Dla mnie najtrudniejsze było pogodzenie się że taka "dietę" po prostu muszę już trzymać do smierci a nie jak to przy "dietach" do osiągnięcia odpowiedniej wagi.
    No właśnie ta dieta do końca życia mnie przeraża. I to wieczne myślenie o jedzeniu, co mogę a co nie. W ciąży marzyłam żeby już było po porodzie i żeby zjeść głupią bułkę z serem żółtym. A tu znowu to samo tylko już nie 9 miesięcy a do końca życia. Zabijcie mnie 😭

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic! A właśnie miałam się pytać która z Was ma ta lumee.
    Kusisz kobieto kusisz ja niby blondynka ale ciemna blondynka a włosy na nogach rękach to mam mega ciemne.. o bikini nie wspomnę włoski wychodzą mega daleko co mnie strasznie wkurza 🤬

Kic jaki masz konkretnie model?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 22:34

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja92 wrote:
    Kic! A właśnie miałam się pytać która z Was ma ta lumee.
    Kusisz kobieto kusisz ja niby blondynka ale ciemna blondynka a włosy na nogach rękach to mam mega ciemne.. o bikini nie wspomnę włoski wychodzą mega daleko co mnie strasznie wkurza 🤬

Kic jaki masz konkretnie model?

Ja mam Lumea 9000, mąż się rzucił na urodziny :)
    Myślałam, że to pic na wodę, naprawdę, ale jak się zorientowałam po paru dniach, że zapomniałam pach ogolić, podnoszę do góry i patrzę i szukam,a tam włosów brak to byłam w niezłym szoku!

dmg111, Lalia, Suszarka, patrycja92, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale jestem bardzo zalatana w tym tygodniu.
    Dziękujemy bardzo za życzenia 😘
    Olinek rośnie jak na Drożdżach jak pomyślę ,że to już rok minął to nie mogę uwierzyć bo jeszcze chwilke temu był w brzuszku 🥰
    Pomału zaczynamy stawiać samodzielnie kroczki chociaż jeszcze się boi sam i trzyma się mebli lub łóżeczka lub mnie za rękę,troszkę mamy problem z tymże Oli bardzo lubi na palcach chodzić I nie wiem kiedy się mam niepokoić tym czy to normalne jest na początku?
    Cały czas karmimy się piersią ale bardzo ładnie idzie nam jedzenie stałych posiłków:)
    Hitem są u nas mandarynki i chlebek z samym masłem 😀
    Nocki u nas bywają różne ale Oli nie przespał jeszcze nocki całej mamy po kilka pobudek na cyca a nawet są takie nocki co wisi na mnie prawie całą noc.
    U nas zabawek pełno ale Oli lubi się bawić rzeczami które nie są zabawkami np szufladami od komody lub garnkami albo magnesami z lodówki i wiele innych rzeczy 😆

IRYSKO chce iść na wychowawczy po urlopie najpierw wzięłam urlop do maja mam . Wychowawczy chciałam na rok
    A jeśli chodzi o starania to niestety pierwszy cykl który się staraliśmy tzn kochaliśmy się więcej razy niż raz czy dwa bo nasz synek ładnie spał akurat w nocy kiedy teoretycznie miałam płodne 😅🤣no ale niestety nie tym razem,nie udało się miesiączka przyszła jak w zegarku.
    Nie wiem nawet czy tak naprawdę mam owulacje bo cały czas karmie piersią w dzień tych karmień jest już o wiele mniej ale w nocy niestety nadrabia i może problaktyna hamuję mi owulacje sama już nie wiem.
    No nic będziemy próbować dalej podchodzimy ze spokojem do tego tematu chociaż czasami mam myśli że pewnie będzie trzeba znowu podjąć leczenie,leki aby się udało a jednak fajnie by było jakby się udało tym razem raz dwa i bez nerwów,no ale czas pokaże jak to będzie :)
    W sobotę mamy przyjęcie urodzinowe Oliwierka wyprawiamy w domu dla najbliższych i będę jutro robić girlanda z balonów😄 se wymyśliłam zobaczymy jak mi to wyjdzie 😃😆
    Pozdrawiam was wszystkie mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 00:28

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 14:20

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    No właśnie ta dieta do końca życia mnie przeraża. I to wieczne myślenie o jedzeniu, co mogę a co nie. W ciąży marzyłam żeby już było po porodzie i żeby zjeść głupią bułkę z serem żółtym. A tu znowu to samo tylko już nie 9 miesięcy a do końca życia. Zabijcie mnie 😭
    Hmmm mi pomogło na pewno to, że mam skłonności do tycia. Ale też powtarzam sobie, xe jednak budowanie dobrych nawyków żywieniowych u dzieci to przede wszystkim dawanie dobrego przykładu a ta dieta jest dobrym przykladem (grillowane, duszone, pieczone potrawy, dużo warzyw, ograniczenie cukrów). Jak sama mówisz jesteś szczupła. Zacznij od drobnych zmian. Zamiast zwykłego jogurtu jogurt naturalny. Albo na początek wymieszany, pół zwyklego i pół naturalnego. Do tego świeże owoce albo mrożone. Do obiadu dokladaj warzywa, nawet jeśli jesz pierogi. Nie od razu Rzym zbudowano. Tak naprawdę nawet nie zauważysz kiedy zmienisz nawyki na zawsze. Ostatnio czytałam, że kubki smakowe wycierają się co 50 dni. Potem powstają nowe, które są chętne do poznawania innych smaków. Reszta to kwestia nawyków wytworzonych w mózgu.

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic a takie zabiegi tym depilatorem bolą? Tak w skali 1-10?
    Zabiegi trzeba powtarzać co jakiś czas? Jesli tak to co ile?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Do końca nie wiadomo, mogła np wdac się infekcja i dlatego. Ja mimo wszystko podejrzewam Też po prostu partactwo lekarza. Na sali cięć była przy mnie lekarka ale tez jakis mlodzik, zastanawiam się teraz czy nie przypadkiem on mnie zszywal i np byl to jego pierwszy raz...
    Ja tak staram się zawszę szukać plusów sytuacji i gdyby to był błąd to chyba nawet lepsza wiadomości dla Ciebie, bo odczekasz od zabiegu i będziesz mogła zajść w ciążę, a gdyby wszystko było dobrze i to po prostu samo się rozeszło to chyba gorsza wiadomości. Bądź dobrej myśli. Cały czas trzymam kciuki za Ciebie .

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Kic a takie zabiegi tym depilatorem bolą? Tak w skali 1-10?
    Zabiegi trzeba powtarzać co jakiś czas? Jesli tak to co ile?

Nie bolą, pierwszy raz jak robisz masz tylko takie dziwne odczucie bo ja się się śmieje, że strzelam (bo to błysk za błyskiem).
    Pierwsze 6 zabiegów co dwa tygodnie, a potem już tylko raz na miesiąc robisz, dla mnie bomba!
    Naprawdę polecam :)

Ewa88 , patrycja92 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, przeprowadzka z przytupem! Szkoda, że tak się u Was chorobowo poukładało. Macie teraz dużą przestrzeń na izolację ;)

kic83 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Kic, przeprowadzka z przytupem! Szkoda, że tak się u Was chorobowo poukładało. Macie teraz dużą przestrzeń na izolację ;)

Haha dobrze powiedziane 😂

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina na usg konrolnym po poronieniu. Usg czyste, endometrium już mniejsze, złuszczy się z okresem, okres się skończy, i mogę znowu próbować. Tylko ciekawe za ile ten okres przyjdzie🤔.

Lalia, Tajka, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ubralam Małej ponoczo ale stopy jej wystają. Czy wy jeszcze dajecie na to koc? Niby miało zakrywac nogi..
    Chyba nie będzie miłości. Póki co przelezalo w szafie, pierwszy raz chciałam ubrać ale wydaje mi się niepraktyczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 17:10

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dzisiaj ubralam Małej ponoczo ale stopy jej wystają. Czy wy jeszcze dajecie na to koc? Niby miało zakrywac nogi..
    Chyba nie będzie miłości. Póki co przelezalo w szafie, pierwszy raz chciałam ubrać ale wydaje mi się niepraktyczne
    Ponczo nie zakrywa nóg, bo gdyby zakrywało, to chodzące dziecko ciagneloby je za sobą a w samochodzie brudziło ubłoconymi bucikami. Ja nie zakrywalam dodatkowo stop. Ewentualnie myślę xe możesz grubsze skarpety po prostu ubrać albo niechodki. Ale moja w wieku Twojej juz chodziła więc nie wyobrażam sobie żeby miała mieć wtedy takie zakrywajace nogi ponczo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 18:26

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorkiem! Ostatnio mniej zagladam. Mamy nowego czlonka rodziny 🐱🐱 adoptowalismy 2 letnia kotkę. Pol roku temu trafila do fundacji, ktos ja wyrzucil z 8 dwutygodniowymi kociętami. Jest juz u nas 6dni i powoli sie adaptuje :)

We wtorek bylam z Malwi u fizjo. No i skonczyl jej sie czas na wstawanie. Teraz juz jest po za norma. Zaleciła konsultacje z neurologiem. Mamy termin na polowe marca. W przyszlym tygodniu mamy tez szczepienie i poruszę ten temat z pediatra, chcialabym skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i do ortopedy. Ciekawe czy dostane 🤔

🔸28 lat

Wysłany: 11 lutego 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Witam sie wieczorkiem! Ostatnio mniej zagladam. Mamy nowego czlonka rodziny 🐱🐱 adoptowalismy 2 letnia kotkę. Pol roku temu trafila do fundacji, ktos ja wyrzucil z 8 dwutygodniowymi kociętami. Jest juz u nas 6dni i powoli sie adaptuje :)

We wtorek bylam z Malwi u fizjo. No i skonczyl jej sie czas na wstawanie. Teraz juz jest po za norma. Zaleciła konsultacje z neurologiem. Mamy termin na polowe marca. W przyszlym tygodniu mamy tez szczepienie i poruszę ten temat z pediatra, chcialabym skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i do ortopedy. Ciekawe czy dostane 🤔

A Malwi próbuje się podciągać z czworakow o jakieś meble albo coś innego?
    Myślę że dostaniecie, ale pewnie czas oczekiwania będzie długi. Ja najpoerw czekałam miesiąca do lekarza w poradni a później miesiąc na zajęcia. W między czasie było prywatnie. Ale warto było czekać, później po 2-3 w tyg po godzinie czasu i efekty były super.
    Do do pediatry, to ja wprost nawet nie pytałam czy mi da, tylko że CHCE skierowanie tutaj i tu, nawet kod podałam jaki ma wspiąć na skierowaniu, że byłam u fizjo i jest problem, a chce na nfz. Zależy jakiego masz pediatre, wtedy ten mój nic nie ogarniał i nie wiedziała co to napięcie mięśniowe było.

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A Malwi próbuje się podciągać z czworakow o jakieś meble albo coś innego?
    Myślę że dostaniecie, ale pewnie czas oczekiwania będzie długi. Ja najpoerw czekałam miesiąca do lekarza w poradni a później miesiąc na zajęcia. W między czasie było prywatnie. Ale warto było czekać, później po 2-3 w tyg po godzinie czasu i efekty były super.
    Do do pediatry, to ja wprost nawet nie pytałam czy mi da, tylko że CHCE skierowanie tutaj i tu, nawet kod podałam jaki ma wspiąć na skierowaniu, że byłam u fizjo i jest problem, a chce na nfz. Zależy jakiego masz pediatre, wtedy ten mój nic nie ogarniał i nie wiedziała co to napięcie mięśniowe było.

Wypracowaliśmy juz wstawanie na kolanka. Od kilku dni probuje wejsc na schody, ale widac ze nie czuje sie na tyle pewnie zeby podniesc noge do gory. Gdy fizjo probowala ja postawic na nogi ugina kolana i wygina stopy, bardzo sie buntuje i nie chce tej pozycji.

Czworakuje idealnie, odrywa nozki naprzemiennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 19:00

🔸28 lat

Wysłany: 11 lutego 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, Oluś pięknie raczkował ale kompletnie nie wstawał. Przy meblach nie próbował, a w łóżeczku tylko spał parę godzin w nocy. Pewnego dnia na próbę włożyłam go do łóżeczka w ciągu dnia na czas zabawy a sama siedziałam na łóżku i wtedy pierwszy raz się podciągnął i wstał. Łóżeczko jest dużo dużo łatwiejsze, bo nie dość że dziecku łatwiej złapać barierkę i się podciągnąć to od razu ma materac do asekuracji. Dopiero jakiś tydzień dwa tygodnie później nauczył się wstawać przy stoliku czy szafce RTV.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engi a co mówi fizjo? Ma jakiś trop co może ja blokować? Rozumiem, że przy meblach, kanapie itp.nie wstaje ?

Ja kiedyś czytałam, że dzieci czasami mają blokadę psychiczną do pewnych umiejętności i się boją i dlatego robią coś troszke później. Ale ile w tym prawdy, to nie wiem.

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Engi a co mówi fizjo? Ma jakiś trop co może ja blokować? Rozumiem, że przy meblach, kanapie itp.nie wstaje ?

Ja kiedyś czytałam, że dzieci czasami mają blokadę psychiczną do pewnych umiejętności i się boją i dlatego robią coś troszke później. Ale ile w tym prawdy, to nie wiem.

Mięśniowo nic jej nie blokuje, wszystko jest Ok. Fakt, ze od poczatku Malwina to leniuszek. Szuka drogi na skróty zeby sie nie meczyc, No ale to pierwsza czynnosc w ktorej nie zmiescila sie w te szerokie ramy czasowe 😬 stad zaleca konsultacje z neurologiem, zeby upewnic sie ze wszystko Ok, choc wg niej raczej tak bo czworakuje idealnie, ale wiadomo ona neurologiem nie jest. Wspominala tez ze widac, ze jest poznawczo mocno rozwinięta i moze stad lekkie opoznienie ruchowe 🤔

Lalia Malwi sie podciągać probuje jesli ma za co sie zlapac ale nog nie prostuje, a sama sila rak nie da sie podciągnąć i chyba nawet nie powinna 🤔

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ