Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie nam neurolog mówiła, że to nie jest tak że jeśli dziecko rozwija się poznawczo, to może być odrobinę do tyłu fizycznie i odwrotnie. Że to często powielany mit.
Ale ja ogólnie mam wrażenie, że nasza fizjo jest bardziej ogarnięta niż neurolog 😁😁
Jeśli Wasza fizjo nie widzi nic złego, to na bank jest wszytsko dobrze. Pewnie Malwi potrzebuje jeszcze odrobinki więcej czasu.
Ale wiadomo, lepiej dla spokoju iść i skonsultować. -
Herbatko, ja mam z tulinkowo rozmiar M i nie zakrywa stópek, zakładam grubsze skarpety 😊 my się z ponchem polubiliśmy 😊 ale u mnie też coś nie tak z zamkiem było, zapinał się, ale było ciężko zacząć. Ale dziadek naprawił 😊 jakieś ząbek był niepotrzebny i go spiłował 😊 i teraz jest super, lekko się zapina 😊
-
ZielonaHerbata wrote:No właśnie nam neurolog mówiła, że to nie jest tak że jeśli dziecko rozwija się poznawczo, to może być odrobinę do tyłu fizycznie i odwrotnie. Że to często powielany mit.
Ale ja ogólnie mam wrażenie, że nasza fizjo jest bardziej ogarnięta niż neurolog 😁😁
Jeśli Wasza fizjo nie widzi nic złego, to na bank jest wszytsko dobrze. Pewnie Malwi potrzebuje jeszcze odrobinki więcej czasu.
Ale wiadomo, lepiej dla spokoju iść i skonsultować.
Dokladnie tak powiedziala. Ze lepiej skontrolować. Bo widac ze gotowosci do pozycji pionowej nie ma.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Herbata, ponczo nie ma zastępować kocyka tylko kurtkę, czyli jeśli niesiesz małą na rękach/lub idzie sama, to po prostu wkładając ja do fotelika który jest w samochodzie nie musisz jej tej kurtki zdejmować, a potem ubierać, bo mając ponczo po prostu je zarzucasz na tył. Zresztą jak niesiesz małą na rękach w kurtce to przecież też ma nóżki odkryte 😉
Ponczo zdecydowanie sprawdza się u chodzących dzieci, dla przykładu ja Olka ubieram w bluzę i spodnie dresowe a na to ponczo, jeśli muszę go postawić na ziemi bo chcę otworzyć klatkę to jemu jest wystarczająco ciepło w tym podwójnym polarze 😉Tajka lubi tę wiadomość
-
Laila masz rację, ja głupia jakoś myślałam, że właśnie ponoczo starczy za kurtkę i pokryje nogi i wszytsko 😁😁
Może jeszcze się do niego przekonam ☺ ja ubieram jej zawsze legginsy i one są cienkie więc po prostu będę przykrywala kocykiem i tyle. Ale w sumie też nie ma jakiś srogich mrozów.
No właśnie nigdy jej nie nosze na rękach więc nie ma nóg odkrytych. Zawsze wsadzam w fotelik w domu. Ale pewnie też niedługo się to wszytsko zmieni jak będzie bardziej mobilna
Tajka - mam z tej samej firmy ale rozmiar S. -
ZielonaHerbata wrote:Laila masz rację, ja głupia jakoś myślałam, że właśnie ponoczo starczy za kurtkę i pokryje nogi i wszytsko 😁😁
Może jeszcze się do niego przekonam ☺ ja ubieram jej zawsze legginsy i one są cienkie więc po prostu będę przykrywala kocykiem i tyle. Ale w sumie też nie ma jakiś srogich mrozów.
No właśnie nigdy jej nie nosze na rękach więc nie ma nóg odkrytych. Zawsze wsadzam w fotelik w domu. Ale pewnie też niedługo się to wszytsko zmieni jak będzie bardziej mobilna
Tajka - mam z tej samej firmy ale rozmiar S.
Taką funkcję o której piszesz to mają chyba tuliponcza🤔
Jak Olek był mały i nosiliśmy go w foteliku to ja mu ubierałam albo grube skarpetki albo niechodki 😉 -
Enigva, jak ja chciałam Tymka wysłać na rehabilitację to podzwonilam do ośrodków, gdzie się dało od razu rezerwowałam terminy i mówiłam że doniosę skierowanie i pytałam co dokładnie ma być na skierowaniu a do pediatry umówiłam teleporade, powiedziałam że logopeda z przedszkola ką ala umówić się dodatkowo i potrzebuję takie i takie skierowanie i że mąż po pracy podjedzie odebrać bo zależy nam na czasie. Więc możesz spróbować tak, wtedy można już załatwiać wszystko a nie trzeba biegać po przychodniach
-
Ounai wrote:Enigva, jak ja chciałam Tymka wysłać na rehabilitację to podzwonilam do ośrodków, gdzie się dało od razu rezerwowałam terminy i mówiłam że doniosę skierowanie i pytałam co dokładnie ma być na skierowaniu a do pediatry umówiłam teleporade, powiedziałam że logopeda z przedszkola ką ala umówić się dodatkowo i potrzebuję takie i takie skierowanie i że mąż po pracy podjedzie odebrać bo zależy nam na czasie. Więc możesz spróbować tak, wtedy można już załatwiać wszystko a nie trzeba biegać po przychodniach
Nie pomyslalam o takim rozwiązaniu. W poniedzialek bede wisiec na tel, zobaczymy.
Mam nadzieje ze tylko potrzebuje wiecej czasu. Jestem zestresowana strasznie 😬
🔸28 lat
-
Enigvaa wrote:Nie pomyslalam o takim rozwiązaniu. W poniedzialek bede wisiec na tel, zobaczymy.
Mam nadzieje ze tylko potrzebuje wiecej czasu. Jestem zestresowana strasznie 😬
Pediatra od ręki Ci da skierowanie, w sumie kod Ci wystarczy. Nie masz czego się stresować, nawet z tego forum 80% dzieci chodzi alno chodziła na fizjoterapie. Wiadomo że starszym dzieckiem trudniej jest ćwiczyć niż niemowlakiem. Ale fizjo mają swoje sposoby.
U mnie w mieście za 3 ośrodki na nfz gdzie jest fizjo. I miałam szczęście bo ten trzeci otworzył się miesiąca wcześniej i nie było jeszcze dużych kolejek bo dużo osób nie wiedziało o tym, a moja prywatna fizjo zaczęła tam pracować bo ściągnęła ja tam kierownik ośrodka, bo tak zamaist miesiąca na rehabilitację byśmy nawet pół roku czekały, a w pół roku było już po problemie . Paranoja te terminy.O ❤️
Z ❤️ -
Enigva my czekałyśmy jakieś 2 tygodnie na konsultacje z lekarzem z ośrodka i potem tydzień już na zajęcia z fizjo. Myśle ze to zależy od miasta, nie wszędzie terminy są długie. A jak już się zalapiecie to raz dwa wycwiczycie i będzie super
-
Pozdrawiamy z moja leniwa klucha 😏😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 19:30
Lalia, Iryska, Ounai, Ladyo, Maminka89, KarolinaMaria, Zulugula, Clover, MoTyLeK🦋, Tajka, Wik89, dmg111, Ewa88 , emdar, Gela093, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🔸28 lat
No juz prawie jestem zadowolona. Jeszcze popracowac nad jędrnoscia bo lezy i kwiczy i bedzie super. Ostatnio wcisnelam sie w spodnie ktore kupilam 10 lat temu! Jako 16latka! 🤪Ladyo, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Ale na pewno na roczek chce auto-jeździk bo to chyba mają wszytskie dzieci w mojej rodzinie i wszytskie tym się bawią.
Zulu właśnie też myślę o kuchni ale wydaje mi się, że jeszcze jej nie ogarnie więc to raczej później
A jeśli chodzi o autka, to ostatnio byliśmy u koleżanki i oni mają syna 3lata i miał pełno aut, takich dość sporych. Głównie traktory I szefowa bardzo się nimi interesowała ale pewnie dlatego, że to coś zupełnie innego.
Mamy jeździj autko z Little People - niewypał. Lubi tylko melodyjki ale wcale nim nie jeździ. Mamy też stolik-pchacz drewniany edukacyjny. To już on bardziej ja interesuje niż jeździk -
Dzien dobry,właściwie dobry wieczór 🤣
Nadrobiłam was wreszcie na spokojnie. U nas dużo się dzieje, jest intensywnie 😎
Moj synek za miesiąc kończy 6 lat, a ja nie wiem kiedy to się stało!!!robimy mu imprezke na bawialni, zaprosi kolegów i koleżanki z przedszkola. Takie pierwsze prawdziwe urodziny.
Kornelia za 2 miesiące ma urodzinki, też jej obiecałam bawialnie, ale ona to raczej rodzinę zaprosi, w przedszkolu mało co jest i w sumie nie zna grupy.
Zuzia wrocila do nas od mamy, przeszliśmy na sesje face to face z panią psycholog. Terapia przynosi rezultaty, oby tak dalej.
Matyldzi wyszła druga dwójka górna, więc mamy 6 zębów na stanieno i moja lola jest mega świadoma, bije się o zabawki i kłóci się ze mną 🤣 powiem Wam że nie spodziewałam się, że to dziecko będzie miec taki głos 🤣🤣🤣
W poniedziałek dziewczyny kończą kwarantannę. Od wtorku wracamy do przedszkola. No i od marca zaczynamy znów przygodę ze zlobkiem. Ciekawe na jak długo... 🤔 Oby już gładko poszło. Ciepło się robi, wiosna się zbliża, więc liczę na to, że będzie "normalnie". Dlatego cieszę się, że znieśli kwarantanny z kontaktu!
Ja od pon do środy będę pracować z biura. Omg - wiecie jaka jestem podjarana?! Że wychodze do ludzi! Wreszcie. Poza tym mam multum szkoleń, pomału dociera do mnie powaga sytuacji.
Kic - życzę dużo zdrowia! I prześlij jakieś fotki mieszkanka 🤩
Zulu - jednak kobieca intuicja nie zawodzi. Cieszę się, że trafiłaś na dobrego specjalistę i mam nadzieję, że gładko pójdzie z "naprawa".
Tajka - ja w niczym nie diradze,ale ja nie czytam ram czasowych ani poradników. Ja po prostu staram się dostosować do dziecka. Jak widać moje dzieciaczki źle na tym nie wychodzą, więc może po prostu podążaj za córeczka? Oczywiście jeśli Cie coś niepokoi, to konsultuj!
Wszystkim chorowitkom życzę duuuuuzo zdrowia.
Słoneczko wychodzi za oknami, czuć wiosnę w powietrzu! Wracają lepsze czasy 😎😎😎❤️
Milego weekendu!
Jeśli o kimś zapomniałam, to serdecznie przepraszam.
P. S. KarolinaMaria - gratuluję odstawienia - jesteś mega mama ❤️
P. S. 2. Dmg - nasze zdrowie jest najważniejsze, dbaj o siebie i konsultuj. Wiem co mówię.
P. S. 3. Irysko - taki cukier to Stan przedcukrzycowy. Tak jak Ounai pisała - radziłabym zrobić wynik glukozy i insuliny na czczo i uderzyć do diabetologa. A dieta to nie wyrok - uwierz mi. Już od kilku lat się z tym borykam. Póki co dieta i lekami udało mi się ustabilizować, cukier mam w normie
Pozdrawiam z Klotylda! 🤩
Zulugula, Wik89, KarolinaMaria, Enigvaa, Maminka89, dmg111, Ewa88 , emdar, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Maminka89 wrote:Mamusie małych kucharzy jakie polecacie garnki (najlepiej metalowe) oraz owoce i warzywa które można kroić. 😊
Dzisiaj byliśmy na sali zabaw i Młody bawił się tym.
Chętnie też kuchnie bym kupiła ale nie mam na nią miejsca 🙈.
Owoce i warzywa polecam z Lidla. Ogólnie trewniane zabawki z Lidla są dla mnie fajne. Garnki mamy z ikea i z. Lidla były dwa do kuchni dorzuconeMaminka89 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️