Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka to już oficjalnie gratuluje
co do butów to Amelka tez ma 12 cm stopę, kupiłam rozmiar 20 i jak wyciągnęłam z nich wkładkę żeby porównać ze stopa to tak 0,7 cm jest większa
Emdar noooo brawo! Idziesz jak burza
emdar lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Tajka, cukrzyca do okiełznania, chociaż na pewno upierdliwa😏 Będzie dobrze, mamuśka:) Kiedy idziesz na wizytę serduszkową?
Wizyta po świętach we wtorek 19.04 😊emdar lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Nowastaraczka
A Leos w nocy je czy skubie? Pytanie nie do mnie ale napiszę Ci jak było u nas😛
Jesli skubie to może wyjsc łatwo jak u nas. T dostawał cyki na wieczór, a potem staralam mu się nie dawac do północy. Nie zawsze wychodzilo, bo jak pospal 3h a nie bylo jeszcze polnocy to dawałam 😜 taki drybling trwal 3tyg, w międzyczasie zaczął lepiej sypiać (set 4h-5h), cyc już nie był lekiem na całe zło od jakiegos czasu, potem pewnej nocy nie dalam juz w ogóle i był luz👍 czułam, że to był ten moment, T sam się już odstawiał, więc było tez duzo łatwiej. Z ostatnim wieczornym karmieniem było podobnie, na początku widać bylo, że potrzebuje go jeszcze, wiedzial i wołał jak już był ubierany w piżamke. Potem stopniowo przestawał wołac ale i tak mu dawałam, tylko skubał i odchodził , az w końcu tez nie podałam i był luz.
Na pewno pomoglam,nie ma za co😂
Haha no Tomcio widac ogarnal temat. Leoś po kapieli jak wyjdzie z wanny (tata kapie) juz sie drze i placze i najlepiej zebym juz lezala na lozku z cycy gotowym dla panicza. I on wtedy z 10 min je celebruje, od jednego do drugiego z przerwą na pochwałę i wtedy sie przyglada i z miłoscia mowi "cycy". Nie musze chyba dodawac ze jako dziecko turbina nie je normalnie tylko robi pozycje jogi przy tym. I wtedy najpierw faktycznie pije mleko a potem skubie. Zazwyczaj ppzniej ogarnia go tata a ja sie ide myc itd. biore go do spania i wtedy co chwile tez podchodzi na skubanie ale jak juz mega spiacy jest to odplywa przytulony (w sensie ze sam moment usniecia bez cycka). Teraz po zlobie jest zmeczony i spi dosc mocno, przebudza sie dopiero nad ranem kolo 5, (zdarzy sie tez 1) i wtedy wypija i idzie dalej spac. Pewnie te nocne moga zniknac jak przespi jakas nocke ale te po kapieli to bedzie przeprawa 😬 -
Verita, Anetka - gdzie we Wrocławiu znajdę sklep z butami dla dzieci w którym pomogą dobrać? No i żeby były dostępne emele, ekotuptusie i attipasy.
Widziałam, że jest jakiś taki sklep na Bielanach Zdrowa Stopka i chyba na Łokietka pierwsze Kroczki. Byłyście tam może? -
Suszarko - gratulacje ❤️ piękny czas PRZED wami! Wycałuj tego pachnącego noworodzia ode mnie 🤩
Tajka - gratuluję i życzę spokojnej ciazymi na czczo cukier wyszedł 94 i od razu mialam wpisana cukrzycę... Bylam na insulinie. Ale da się żyć
Dzudi - mocne kciuki za jutro ❤️Dzudi, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Suszarko
Moje gratulacje dla dzielnej mamy, teraz masz już dwie dziewczyny do kochania! Wszystkie dobrego!
Tajka
mocno gratuluję i trzymam kciuki za spokojną ciążę!Suszarka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anet.kaa wrote:Suszi!!! Ogromne gratulacje ❤❤❤❤
Czyżby siostry były kopiami?dmg111, Enigvaa, Anet.kaa, Ewa88 , KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Belie, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny, co miały cukrzycę, a macie jakieś rady co jeść itd? Czytałam trochę w necie ale może na własnym przykładzie coś mi zalecicie, może jakieś stronki czy profile na ig? Kiedyś chyba Ounai czy Lalia rozpisały ładnie Dzudi, ale nie zrobiłam screena..
Jestem załamana tą informacją, czuję się beznadziejnie, ciągle mi niedobrze, ciągle bym spala, a jak się budzę w nocy, to nie mogę zasnąć, bo mi tak niedobrze. Nie wiem czy w ogóle uda się zrobić krzywą, bo jakbym teraz miała wypić glukoze to 🤮 murowany. -
Tajka wrote:Dziewczyny, co miały cukrzycę, a macie jakieś rady co jeść itd? Czytałam trochę w necie ale może na własnym przykładzie coś mi zalecicie, może jakieś stronki czy profile na ig? Kiedyś chyba Ounai czy Lalia rozpisały ładnie Dzudi, ale nie zrobiłam screena..
Jestem załamana tą informacją, czuję się beznadziejnie, ciągle mi niedobrze, ciągle bym spala, a jak się budzę w nocy, to nie mogę zasnąć, bo mi tak niedobrze. Nie wiem czy w ogóle uda się zrobić krzywą, bo jakbym teraz miała wypić glukoze to 🤮 murowany.
-
ZielonaHerbata wrote:Verita, Anetka - gdzie we Wrocławiu znajdę sklep z butami dla dzieci w którym pomogą dobrać? No i żeby były dostępne emele, ekotuptusie i attipasy.
Widziałam, że jest jakiś taki sklep na Bielanach Zdrowa Stopka i chyba na Łokietka pierwsze Kroczki. Byłyście tam może?
Ja bylam w pierwsze kroczki z córką. Bylo ok ale bez szalu. Z synem sama juz dobralam.Anet.kaa lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
ZielonaHerbata wrote:Verita, Anetka - gdzie we Wrocławiu znajdę sklep z butami dla dzieci w którym pomogą dobrać? No i żeby były dostępne emele, ekotuptusie i attipasy.
Widziałam, że jest jakiś taki sklep na Bielanach Zdrowa Stopka i chyba na Łokietka pierwsze Kroczki. Byłyście tam może? -
Tajka wrote:Dziewczyny, co miały cukrzycę, a macie jakieś rady co jeść itd? Czytałam trochę w necie ale może na własnym przykładzie coś mi zalecicie, może jakieś stronki czy profile na ig? Kiedyś chyba Ounai czy Lalia rozpisały ładnie Dzudi, ale nie zrobiłam screena..
Jestem załamana tą informacją, czuję się beznadziejnie, ciągle mi niedobrze, ciągle bym spala, a jak się budzę w nocy, to nie mogę zasnąć, bo mi tak niedobrze. Nie wiem czy w ogóle uda się zrobić krzywą, bo jakbym teraz miała wypić glukoze to 🤮 murowany.
Ja napiszę Ci co ja jadłam:
sniadanie - omlet, jajecznica, pasztet sojowy, warzywny, mało razowego chleba o dobrym składzie
II sniadanie - parowki, jakiś biały chudy twaróg z warzywami, jogurt naturalny
obiad - kasza, kasza, kasza albo makaron al dente razowy z warzywami, malo miesa
podwieczorek - podobnie jak II sniadanie, jadlam sporo takich plackow twarogowych z borowkami
Kolacja - chyba podobnie jak sniadanie
Trochę mi się zaciera, ale trzeba przyznać, że ta dieta jest montonna i trudna, za to wagowo przybrałam 3 kg w ciąży. Na pewno dasz radę i gratuluję.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Suszareczko jak się czujesz?
boli 100x gorzej, może jak się zaczyna sn to jest organizm lepiej przygotowany... Na pewno ostatnio byłam lepiej znieczulona i chyba delikatniej zoperowana. Teraz oprócz okolicy rany bolą mnie żebra i krocze, czułam też każdy ruch lekarzy, ostatnio tak nie było.
Nie wiem co się dokładnie stało na bloku operacyjnym, na pewno bardzo spadło mi tętno, prawie straciłam przytomność. Chyba był jakiś problem z łożyskiem bo słyszałam hasło do drugiego lekarza "wrosło w róg" czy coś w tym rodzaju. Jak lekarka wyciągnęła je na siłę to nie mogli krwawienia zatamować, przypalali. Macica nie chciała się obkurczać, jak dostałam Pabal to zwymiotowalam, na koniec było jeszcze łyżeczkowanie po tym nieszczęsnym łożysku. Po koktajlu z atropiny i morfiny zrobiło mi się dziwnie, odlot narkotyczny pierwsza klasa 🙈 na koniec atak paniki na pooperacyjnej. Pionizacja koszmarna, po 5h, jak siadłam na łóżku to mi odebrało oddech z bólu. Albo się zrobiłam miękka faja albo poprzednim razem było lepiej.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022