Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Tajka, dziękuję 😘
Jak w miarę regularnie jem, to jestem jakoś w stanie żyć, najgorsze są poranki i wieczory 😵
Gdybym była vegetarianka, to pewnie właśnie moje życie straciłoby sens, bo podobnie jak z Olciem, jem ciągle MIĘSO 🙈 kabanosy, tosty, parówki, kurczak, wieprzowina i tak w kółko 🤭 znowu odrzuciło mnie totalnie od słodyczy, owoców i jogurtów 😔
Śmiałam się do męża, że możliwe że mój organizm robi zapasy białkowo-tłuszczowe, bo w ciąży z Olkiem właśnie tak przez 2-3 tygodnie przyjmowało mi tylko mięso, a później przyszedł taki kryzys że nie jadłam prawie nic i schudłam 2kg przez mdłości i wymioty 🙄
Tajka, polubiłam za to że dzidzia zdrowa 😘😘
Ja mam w środę lekarza u którego mam zamiar prowadzić ciążę, a podobno jest taki, że albo się go kocha albo nienawidzi, mam nadzieję że jednak będę w tej pierwszej grupie 😅
A to ja mam odwrotnie, mnie ciągnie do słodyczy, drożdżówek, soków, ogórków kiszonych i małosolnych 😀 a mięso może nie istnieć 😀Lalia lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:A to ja mam odwrotnie, mnie ciągnie do słodyczy, drożdżówek, soków, ogórków kiszonych i małosolnych 😀 a mięso może nie istnieć 😀
Z Kornelia z kolei miałam chęć na słodkie.
A z Matylda tylko mięso mnie odrzucało 😬
Taki miałam mix!Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai, skoro byłaś w stanie dojechać do pracy i w niej wytrwać 8h, pomimo wymiotów, to miałaś to szczęście, że nie poznałaś PRAWDZIWYCH MOCY MDŁOŚCI🙈
Ja w ciąży z Olkiem, w kryzysowych momentach, więcej czasu spędzałam w łazience niż gdziekolwiek indziej, chodziłam ciągle z zapłakanymi oczami, bo tak mnie naciągało na wymioty, że za każdym razem leciały mi łzy, ciężko było mi chodzić bo mnie tak żebra i mięśnie bolały od tych torsji, czułam się identycznie jak przy jelitowce: dreszcze, zimne poty, ból głowy, zero sił i nawet najlepszy makijaż nie ukryłby tego, że walczę o przetrwanie 🙈 praktycznie nie wstawałam z łóżka, a jak już to albo skorzystać z toalety albo wymiotować, nie wychodziłam z domu chyba z trzy tygodnie i bałam się brać prysznic że zasłabne 🙈
Ale i tak chyba Królową Mdłości była Doomi, ją biedaczke dramatycznie przeoralo 😔Suszarka lubi tę wiadomość
-
I do tej pory poszukuję listen gończym tego, kto wymyślił określenie PORANNYCH mdłości i że mdłości przejdą do 12 TC🕵️ cóż to za kłamstwa! 😂
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Wiesz Lalia, można by tak samo powiedzieć, że skoro ktoś w 1 ciąży przesypiał okres mdłości, leżał i odpoczywał bo nie był w stanie nic robić a w drugiej zajmuje się dzieckiem, gotuje mu, kąpię, bo zwyczajnie nie ma innego wyjścia to znaczy, że nie poznał w drugiej ciąży prawdziwej mocy mdłości
Czasami po prostu nie ma się innego wyjścia, a żeby móc oceniać trzeba by się znaleźć w czyjejś skórze.
Nie ma co się licytować., to nie żadne zawody kto miał gorzej. Nie miałam takiej intencji, żeby się gdziekolwiek porównywać. Sorki jeśli tak to odebrałaś. Jeśli możesz sobie pozwolić na L4 to ja bym korzystała i po prostu cieszyła się że mam taką opcjęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 09:46
Suszarka lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai, to Ty mnie źle zrozumiałaś 😅
Nie chodziło mi o to kto ma gorzej, a kto lepiej, a ten co ma/miał najgorzej to zasługuje na złote laury 🤣
Napisałaś, że mimo mdłości i wymiotów pracowałaś, a mi chodziło tylko o to, że te mdłości potrafią być tak dokuczliwe, że się nie da pracować, choćby nie wiem co 😵
I nawet jak w pracy masz taką sytuację, że L4 to ostatnia rzecz która wchodzi w grę, to mimo wszystko się decydujesz bo w grę wchodzi już bezpieczeństwo Twoje i jak w moim przypadku uczniów 🙂
Więc nie chodziło mi o to, że ja miałam gorzej, a Ty lżej, tylko że są takie sytuacje gdzie nie masz wyjścia i musisz pójść na l4, mimo że się bronisz przed tym rękami i nogami 😁 -
Ach te mdlosci.. Z córką mialam do 13 tyg i od początku leżałam i sie modliłam o pobudkę w drugim trymestrze 😁😁 leżałam akurat przez krwiaka. Wymiotowalam strasznie.
Z synem byly ale dawalam rade pracowac i jakos dotrwałam do ponad polowy ciąży w pracy.
Ciężarówki wytrwałości życzę
U nas też chorobowo. Idziemy jutro do laryngologa bo boje się ze to ucho. Gil okrutny ale jest tez gorączka widmo raz na dobę od 4 dni. Pediatra niby nie mogl ocenić ucha bo zbyt dużo woskowiny.. Taaa. I sa tez brzydkie kupy a ponoc to czeste przy uchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 12:31
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Tajka wrote:Jakie macie sandałki dla dziewczynek?
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Tajka wrote:Jakie macie sandałki dla dziewczynek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 14:01
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
My mamy Mrugaly kupione na answear i jestem bardzo zadowolona. Nie dość ze w miarę spełniają wszystkie wymagania to jeszcze są po prostu ładne. Teraz kupiliśmy jeszcze Meli już nie sandałki a Nike Revolution 6 i moim zdaniem są świetnie, tak ładnie w nich chodzi 😍
Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
My jeszcze też nie mamy sandałów, ale dzisiaj zamówiłam na Zalando jedne geoxy, akurat była promka z 259 na 176zl 😊 jak te nie podejdą to zamówię jeszcze emelki. Ogólnie na Zalando z okazji dnia dziecka jest promocja, dodatkowe 20% nawet na przeceny, i można znaleźć geoxy, froodo czy crocsy naprawdę dużo taniej
Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Suszarka wrote:My jeszcze nie mamy. Właśnie odsyłam 5 par na eobuwie. Geoxy za wąskie, Bartki okropna podeszwa, a Primigi by przeszły, ale są brzydkie. Byłam wczoraj w CCC i jest dużo ładnych i dobrych, zaraz zamawiam przez neta. Przy zakupie dwóch par jest -20%, więc zamówię, przymierzę i jedne oddam, chociaż ceny i tak mają spoko, między 119 a 139 🤗 z Lasocki Kids te fajne były. Stacjonarnie niestety u nas zostały same małe, a Iga potrzebuje 24 lub 25 zależnie od modelu.
-
Ladyo wrote:My mamy Mrugaly kupione na answear i jestem bardzo zadowolona. Nie dość ze w miarę spełniają wszystkie wymagania to jeszcze są po prostu ładne. Teraz kupiliśmy jeszcze Meli już nie sandałki a Nike Revolution 6 i moim zdaniem są świetnie, tak ładnie w nich chodzi 😍
-
Zulu, super te buty 😎
Jakbyś chciała coś sztywniejszego z trampek, ale dział Grażyna, to sprawdź jeszcze Bobbie Shoes z Deichmanna 😁Zulugula lubi tę wiadomość