Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria, tak, tak, po przemyśleniu jednak będzie mat. Teraz projektant musi szukać i wysłać zmianę produktów do wyceny, jak znajdziemy coś co mi się spodoba. No, ale w końcu za coś mu płacę. 🤣
Trzymam kciuki za Wasze Bobasy Zulu i Karolina, żeby ruszyły z mową!KarolinaMaria, Zulugula, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka wrote:Kiedy wasze dzieci zaczęły coś mówić? U nas póki co słabiutko, mówi coś po swojemu, ale świadomie to chyba tylko "baaa" jak coś spadnie czy sama zrzuci. A nie mówi mama czy tata czy baba 🤔 czasem ale to jak po prostu sobie gada, ale to moze za wcześnie i nie mam się co martwić? Ale już sobie wkręcam ze przez te problemy z wędzidełkiem.
Adaś mówi tylko po swojemu. Idzie się z nim porozumieć ale pokazuje palcem i na migi. Zlepia ma-ma ta-ta ale czy te slowa mają takie znaczenie czy są raczej uniwersalnymi głoskami to nie wiem.
Też się ostatnio zastanawiałam nad tym mówieniem i czy są jakieś sposoby żeby mu pomóc, ale pewnie przyjdzie odpowiedni moment i się rozgadaOna i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Zulu, uważam że to super decyzja z logo i centrum 💪💪💪
U nas jeśli do końca wakacji nie będzie jakoś mega przełomu to też pewnie się zastanowię, nawet jeśli to miałaby być wizyta zapewniająca że jest ok 👍
Spokój rodzica jest na wagę złota ❤️❤️❤️❤️Ladyo lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamity!!
Dawno mnie nie było, zdążyłam nadrobić tylko z grubsza 😁
Jeśli chodzi o mowe to mega polecam profil neurologopedy na insta "mowimy" . Tydxien temu kupilam tez trzy jej książki i już wiem, że są mega.
U nas onm i problem z wedzielkiem więc też obawiam się lekko o mowe.
Póki co mówi papa, mama, Tata, ko, ka, pa, kap, bam. Generalnie "mowi" ciągle ale dużo w swoim języku 😁 -
Dziewczyny czy któraś z Was uczy już dzieci angielskiego sama w domu? Czy macie pomysł jak za to się zabrać? Chciałam go zapisać na angielski dla Bobasów, ale terminy zajęć mi nie pasują (soboty rano...). Na razie czytamy dwujęzyczną Kicie Kocię i czasami coś do niego mówię po angielsku.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Dziewczyny czy któraś z Was uczy już dzieci angielskiego sama w domu? Czy macie pomysł jak za to się zabrać? Chciałam go zapisać na angielski dla Bobasów, ale terminy zajęć mi nie pasują (soboty rano...). Na razie czytamy dwujęzyczną Kicie Kocię i czasami coś do niego mówię po angielsku.
Annia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Ja nie uczę, ale jest zapisany do przedszkola językowego. Nie wiem czy jest sens już uczyć takie małe dziecko?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Dla starszych ponoć super są zajęcia online z angielskiego novakid.
Edit. Annia ja bym chyba po prostu wziela jakaś książkę i mu pokazywala i opowiadala tylko, że po angielsku. Tak jak z polskim 😃 jakis set dziennie, dajmy na to 20minMasz rację, że pewnie sama nic więcej nie wymyślę niż takie pokazywanie, ale to chyba też już dużo jak się nauczy słów i ich znaczenia. No, albo przynajmniej się osłucha.
A qe wszystkich żłobkach jest angielski?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, ja kiedyś obserwowałam na YT mamy lamy, a potem też te dziewczyny na IG, one wychowują dzieci dwujęzycznie. Z tego co pamiętam, to oprócz mówienia do dzieci po angielsku, to tam głównie leciały piosenki po angielsku i książeczki po angielsku 😁
Annia lubi tę wiadomość