Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Motylku, a alergia pokarmowa? 🧐
Lalia, ekspertko Ty nasza forumowa! Masz gdzieś jeszcze zapisaną swoją ekspertyzę co do rowerków biegowych tańszych niż 575 zł za Cruzee? 🥴
Asiu, a czemu masz brać Acard? Coś się dzieje?
Ona normalnie się zachowuje, nic ja nie boli. Nie widać po niej, że codziennie w nocy wymiotuję czy że ma biegunkę. -
Ewa88 wrote:Ouinai ale ten że skip hop to nie jest taki kubek 360 stopni?
Ewa88 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Tajka mamapediatra mówila ostatnio że jeśli smarujesz regularnie i porządnie spf 50 to ubranko nie jest konieczne. Z jedzeniem teraz Iga ma fazę że chce wszystko sama i o ile stałe pokarmy czy kaszka są ok, tak wodniste zupy jej nie idą i wszystko na niej ląduje. Ja ciśnienia nie mam, nie znam żadnego dorosłego który do tej pory by był karmiony bo nie ogarnia trafiania do buzi, więc ona tez w swoim czasie ogarnie. A takie zupy jak rosół to nawet wolę ją karmić bo chwilowo nie mam zasobów na sprzątanie kuchni i przebieranie jej po 100x dziennie 🙈 a ze szklanki też sama nie pije, tylko jak jej podam.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Engivaa bardzo mi przykro. Nie wiem co napisać. Trzymajcie się. Też pomogę jeśli będę tylko mogła.
Jeśli chodzi o mowę to jak porównam moją córkę w wieku 17 miesiecy i mojego synka tk przepaść. On mowi baaaaardzo mało.tata, mama, bam, baba, papa, cyc 🙈Córka potrafila powiedzieć juz zdania z 3 słów w jego wieku. Serio. Ona wertowala rok w lesie, pokazywala wszystkie zwierzeta synek woli rzucać książkami 😅😅 cooooz.
Ja na nic nie mam czasu. Wreszcie usiadlam od 5.50 i nadrabiam forum...Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Tajka, z tym samodzielnym jedzeniem jest różnie, zależy od dziecka. Michałek coś tam próbuje sam jeść widelcem czasami, ale słabo mu idzie,. łyżką raczej nie umie zup czy kaszek, więc ja go karmię.
Z kubka doidy umie pić sam, jak ma dobry dzień i spełnia moje polecenia to jak go poproszę, żeby się napił to pije sam. A jak mu naleje do kubka koktajl z jogurtu naturalnego i owoców to bez proszenia się pije aż mu się uszy trzęsą 😄12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Anniu, piszę dzisiaj, bo wczoraj się fatalnie czułam 🤢
Najbardziej polecane rowerki to Cruzee, Puky i Woom. Są polecane dlatego, że są bardzo lekkie i mają dużą regulację wysokości siodełka i kierownicy.
Z takich co się jeszcze orientowałam to polecany jest Cariboo i w moim researchu fajnie wypadł Kinderkraft 2way next.
Tak naprawdę, jak dziecko jest dość duże to najważniejsze jest żeby rowerek był jak najlżejszy. Większy problem jest w przypadku drobnych dzieci (jak Julcia DMG, Martusia Ounai czy Pola Anetki) bo wtedy trzeba patrzę jeszcze na to siodełko i kierownicę, bo niby jest napisane, że rowerek od 80cm wzrostu, a niektóre mają siodełka od 34 cm a niektóre od np.31 cm
Annia lubi tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Nie wprowadzałam nic nowego, je bez zarzutu. Mleko to samo co zwykle.
Ona normalnie się zachowuje, nic ja nie boli. Nie widać po niej, że codziennie w nocy wymiotuję czy że ma biegunkę.
Lalia, dziękuję. A ty coś wybrałaś dla Olka? Woom skreślam, bo to nie moja półka cenowa. Współczuję mdłości, masz jakąś pomoc przy Olciu?Najlżejszy na rynku jest Cruzee? Czy Puky?
Mikołaj umie posługiwać się widelczykiem, próbuje nożem. Łyżką idzie mu słabo i raczej staram się go karmić, jeśli ma coś zjeść z realnie a nie tylko napaćkać wokół.
Ounai, mi nie.
Enigvaa, wszystkie o Was ciągle myślimy.Mąż może Was odwiedzać w szpitalu?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Dziewczyny, czy Wam też cykle się rozregulowały po odstawieniu dziecka od piersi?
U mnie ciężko stwierdzić, bo pierwszy okres dostałam 18 stycznia, a 17 lutego karmiłam już ostatni raz 😅
Ale później miałam raczej normalne, może ciut krótsze 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 09:21
-
Anniu
Cruzee 1,9kg, regulacja od 30cm, od 80cm, ok.575zl
Puky 3,5 kg, od 85cm, ok. 370 zł
Kinderkraft 3kg, od 80cm, regulacja od 31 cm, ok. 120zl
Cariboo 2,5kg, regulacja od 32 cm, ok.300 zł
Kidwell 2,6 kg, od 80 cm, ok.140 zł
To tak mniej więcej. I jak sama widzisz, trzeba patrzeć na wszystko, bo dla Mikołaja który jest wysoki regulacja siodełka 30 czy 32 cm pewnie nie zrobi różnicy, a dla drobniejszych dzieci te 2cm to będzie dużo 🙂
My w tym roku chyba na razie rower odpuścimy. Olek niedawno ogarnął s&r to niech go wykorzysta w formie jeździka do granic możliwości 😁 jeśli zdecydujemy się na biegowke, to albo na jesień, jak już s&r będzie za mały albo dopiero na wiosnę.
Myślę że u nas wybór padnie albo na Cariboo albo na Kinderkraft 🤔Annia lubi tę wiadomość
-
Dzięki Lalia, nawet nie znałam tej firmy Cariboo, a wyglądają też sensownie i chyba są drugie najlżejsze po Cruzee. Puky wydaje się fajny, ale przyciężki. Na Cruzee trochę mi szkoda kasy...
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Widzę ze na tapecie jest temat mowy 🙈 to u nas mój synek tez nie mówi świadomie mama tata.. jak go proszę zeby powiedział mama to się jeszcze denerwuje 🤷♀️😂 mówił mama tata baba ale jak ogarną chodzenie to mowa zeszła na dalszy plan..
Ale za to mowi dużo po swojemu, mało tego potrafi się nawet kłócić jak coś mu mowie zeby nie robił czy nie w wchodził na stół mówiąc jakieś puciu ruciu ciuciu itp
Książeczki siada czyta sam po swojemu tak jak wyżej napisałam i potrafi przewertować każda książeczkę a mamy ich z 30, czy ma mi się zapalać jakaś lampka ostrzegawcza odnośnie mowy i udać się z nim na wizytę?
Dodam ze moje dziecko tez nie naśladuje zwierzątek, czasem pokaże kotka czy pieska ale to zależy od humoru 😂
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Ounai wrote:Lalia Kidwell nie polecam. Tani szajs
Napisałam o nim tylko dlatego że pisałaś że masz chwalilas że lekki i mały 🤣🤣