Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, to chyba ten wiek 🙈 ja jakiś czas temu zamykałam mieszkanie a Olek stał obok, dosłownie sekundę odwróciłam głowę żeby włożyć klucz do zamka i przekręcić, patrzę a Olek stoi na szczycie schodów w połowie drogi na kolejne piętro 😳 tak szybko biegłam do niego, że chyba połowa sąsiadów słyszała jak mówię: "Synek, zafundujesz mamie zawał przed 30stka" 🤣
dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia, ja nie byłam przyzwyczajona. Owszem, Tymek np po schodach mi uciekał, ale na placu zabaw nie chodził sam w miejscach gdzie trzeba utrzymywać równowagę jak np belka po której można przejść czy mostek z lin. Dzisiaj też była dziewczynka tak sadzac po długości włosów i rozwoju mowy ok 3-letnia i ona bała się wchodzić na tą deskę a tata biegł ją asekurować, Marta wlaziła tam totalnie bez strachu. Ewentualniejak jej sie noga obsunęła to do końca tego przejscia łapała się barierki oburacz, a przy kolejnym już znowu przechodziła za jedną rękę lubw ogóle się nie trzymała, a ta belka wcale nie była tak nisko, bo mniej więcej na wysokości moich ramion. Tak samo na wakacjach zjeżdżała ze mną zjeżdżalnia taką z zakrętami która była na wysokości 2 piętra i jeszcze krzyczała "mama sipko", gdzie Tymka w jej wieku trudno było namówić żeby skakał do wody. Może faktycznie wydaje mi się, że ona jest wyjątkowo odważna, ale wśród znajomych znam tylko 2 takich dzieci, to akurat chłopcy z grudniowek 2015 i więcej takich świrów nie widziałam 🙈
-
Ounai, a co to za adidaski?
Ja ostatnio kupilam jej te up8 dizzy z 50style co Lalia polecała kiedyś, ale ze względu na wysokie podbicie, nóżka nie weszła do końca i były za małe.. Zaszalałam też z ccc i chyba zamówiłam 10 par butów, z czego nadają sie 3...zostawiłam adidaski sprandi ale takie czarne z blyszczacymi wstawkami, średnio mi się podobają, ale chyba zostawię, bo przy jej stópce nie ma co wydziwiać. I jeszcze dwie pary półbutów na jesień, ale nie za kostkę.
To rośnie Ci szogunek mały 🥰 Majka chyba też ma takie zapędy, też wchodzi na tą belkę, ale jeszcze nie ogarnia żeby tak samej iść. Ostatnio bylismy u znajonych na dużej trampolinie, skakało dwóch chłopców 3 i 5 lat i Maja... Nieźle dawała radę, trochę upadała, ja zawał, a ona oczywiście happy😊
Dzisiaj jedziemy na wakacji do dziadkow😊 -
Tajka, ja się na chwilę obróciłam do męża, patrzę a ona w połowie tej belki. I jeszcze mi szła bez trzymania 🙈 Też mało zawału nie dostałam. W domu drzwi do pokoju dzieci muszą być zamknięte bo od razu wchodzi na antresolę Tymka. Tymek jest taki ostrożny, a ona to świrek.
Te adidaski są ze Smyka i są jak najbardziej na pulchną stópkę z wysokim podbiciem one mają sporo miejsca. Można też prac w pralce, nasze były już prane dobre 3 razy -
A to cwaniara 😀 może niedługo nabędzie trochę więcej ostrożności 😊
To te?
Cool Club, Buty sportowe dziewczęce, różowe, siateczka
Link: https://link.smyk.com/Tf97JmWBXya4wJj96
Rozmiaru nie ma ☹️ -
Mikołaj pozdrawia kolegów i koleżanki klubu kamikadze. 🙃
Nie do końca jest to kwestia wieku, tylko też charakteru dziecka, moja przyjaciółka ma córeczkę 4 miesiące starszą od Mikusia i nie ma opcji, żeby ona właśnie tak się wspinała i latała po placu zabaw, bo się boi. Więc u nich wyjście na plac zabaw to spokoje bujanie dzidzusia na huśtawce, a u mnie oczy dookoła głowy. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 12:46
LaBellePerle, Suszarka, Iryska, Ounai, Ewa88 , KarolinaMaria, Lalia, MoTyLeK🦋, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dzieci są po prostu różne niektóre się boja inne nie itp
Ja mam dwójkę totalnie różnych maluchów w każdym prawie aspekcie. Przestałam ich porównywać . Bartek prawie ze pomyka na biegowce a Ania jeszcze ma problem z równowaga , Ania na 2 lata mówiła całymi zdaniami Bartek daleko w lesie, Ania jest bardzo wrażliwa , Bartek bardziej śmiały itp itd i mogłabym tak bez końca : )
Każde z nich ma jakieś mocne strony Oraz słabe. Mąż się śmieje ( jak jesteśmy sami )ze z Ani to sportowca nie będzie a z drugiej strony Van Gogh chwycił Za pędzel podobno w wieku 28 lat… my im powtarzamy ze mogą wszystko i najważniejsze to próbowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2022, 14:12
Annia, Iryska, LaBellePerle, Ounai, KarolinaMaria, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Moja Oliwka też jest z tych kamikadze 🤦
Na zjeżdżali zjeżdża w każdej możliwej pozycji, dosłownie wbiegając na nią, do tego jak jakieś dziecko jest przed nią to porafi popędzać to dziecko, albo wskoczyć przed nie.
I mamy chyba progres mówienia, od kiedy wycięty migdał to super skupia uwagę, patrzy na mnie jak mówię, nawet nie muszę zabiegać o ten wspólny punkt uwagi, w tydzień 5 słówek się pojawiło i widzę że próbuje układać usta i coś dalej powtarzać po mnie. Wcześniej była taka roztargniona mocno, latała bez sensu, nie skupiała się, nie patrzyła na mnie, nawet jak kilka razy wolałam.
2 tyg od zabiegu i widzę duża różnicę, teraz siadzie i puzze z pucia, dwuczęściowe ułoży wszystkie, albo przez godzinę ogląda książki. I nie słuchać jak oddycha, w końcu noce są spokoje.Lalia, veritaa, Zulugula, LaBellePerle lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Hej dziewczyny
W poniedziałek tydzien temu wzielam ostatnia tabletkę anty, dostałam baaaaardzo skąpy okres w niedziele, takie wieksze plamienie bardziejniz okres, dzis wtorek i już prawie nic nie ma. Czytam że niby tak może wyglądać krawawienia z odstawienia. Macie doświadczenia ?
Oczywiście boli mnie blizna😔Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Hej dziewczyny
W poniedziałek tydzien temu wzielam ostatnia tabletkę anty, dostałam baaaaardzo skąpy okres w niedziele, takie wieksze plamienie bardziejniz okres, dzis wtorek i już prawie nic nie ma. Czytam że niby tak może wyglądać krawawienia z odstawienia. Macie doświadczenia ?
Oczywiście boli mnie blizna😔Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ewa88 wrote:Dziewczyny ile razy przekroczone crp wskazuje do podania antybiotyku?
U nas znowu infekcja 😒 przestaję lubić ten żłobek
Nie ma stricte wytycznych. Rozważyć antybiotyk można od Crp powyżej 40 . Ale to nie jest reguła. Najlepiej zrobić również morfologię bo tam już widać przy infekcji bakteryjnej przesunięcie w stronę granulocytow .
Wysokie crp, to charakterystyczne prZesuniecie oraz stan dziecka oczywiście powinno dać pełny obraz sytuacji.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021