Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za opinie o Bartkach 😘
Ja na 90% jestem zdecydowana na te Cortina z Deichmanna 🙂
Suszarka, ja na śniegowce nie mam zamiaru wydawać dużo kasy, tak samo jak na kalosze, ale zależy mi żeby jednak były dość lekkie i w miarę elastyczne 👍
A co do butów Mrugała, to my z tej firmy mieliśmy tylko sandały i o ile spełniały te wszystkie normy (wyginanie w 8, w 1/3 długości itd), to były to jedne z najtwardszych jakie mieliśmy. No tyle że trampki ze Smyka, Ricosty czy Nike są super mięciutkie więc może ja przesadzam 😂 -
My używamy lupilu złote pantsy na noc i są super, nigdy nie przeciekły a są zawsze full zalane 👍
Ja chyba wezmę te twisty z ccc polecane przez fizjo mommy i może jeszcze jakieś te nelli blu albo lasocki różowe.Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Czytam tu o Bartkach, wchodzę na ig, a tam reklama butów Bartek 😲😲
Serio, nic wcześniej nie googlowałam. -
Mamusie, może to trochę głupie pytanie, ale jeśli czytacie maluchom przed snem, to jak to wygląda? 😅
Siedzicie sobie razem/leżycie, czytacie, a potem gasicie światło i spanie? Czy Wy czytacie a bąbel w tym czasie już próbuje zasnąć i się gramoli, a Wy później gasicie światło? -
Zulugula wrote:Haha u nas między książeczkami a spaniem jeszcze jest trochę do zrobienia 😄
Leżymy na łóżku i czytamy, zazwyczaj T leży i slucha i pokazuje wszystko po kolei w książeczkach co się dzieje, często też się kręci po łóżku ale słucha i nadal pokazuje. Potem idzie do łóżeczka, są kołysanki, wychodzi z łóżeczka żeby go ponosić, potem chce znow do łóżeczka, i w skrócie już, zasypia. Mamy lekką lampkę i gasimy dopiero jak my idziemy spać.
Ostatnie kilka dni to po książeczkach a przed łóżeczkiem znowu jest ostre turbo po sypialni 🙉 z łóżeczka wychodzi na główkę, na ręce i w pozycji niedźwiadka paraduje w tę i spowrotem albo biega od ściany do ściany 🤪
Łóżeczko mamy w sypialni nadal.U mnie ekspresowo dzieci idą spać, bo generalnie są już mocno zmęczone wieczorem i chętnie się kładą do łóżka. Wystarczy chwilą rozmowy albo kołysanki i już 😴 Dla mnie to super opcja, bo jakbym miała każdego usypiać po godzinie, to bym zwariowała 🙄
-
Zulugula wrote:#niez💩jsię 😛
No schodzi dlugo, standardowo ok 40min, zdarza się, że i 20-30min ale to w tygodniu jak T chodzi do żłobka i ma dużo zajęć. Ten tydzien kiedy był w domu chory to jeszcze dłużej schodziło, ale T śpi 4h w dzień jak jest w domu, więc zwykle nie jest aż tak śpiący potem, a dla nas nie jest to aż tak uciążliwe
Zulu, u nas usypianie na noc też ok.40 min ostatnio i to ze mną lub z tatuśkiem, więc piąteczka 🖐️😁 mimo że w dzień śpi tak do 2h 🙂
Jak usypia go mąż, to wystarczy że siedzi obok, a Olcio się kręci, kręci po łóżeczku i zasypia. Jak usypiam go ja, to wstaje, podchodzi do szczebelków, czeka na buziaka, kładzie się, kręci się, wstaje żeby go po głaskać, znowu się kręci i zasypia, ale ja lubię te nasze czułości 🤭
Chciałabym, wraz ze zmianą łóżka, wprowadzić też troszkę zmianę rytuału, tzn wprowadzić wieczorne czytanie. Do tej pory była kąpiel, a później od razu prawie spanie przy zgaszonym świetle i leciutkim światełku z chmurki. A pewnie między kąpielą, a usypianiem spróbujemy jeszcze książeczki 👍
A Tomcio kojarzy czytanie/omawianie książek z usypianiem czy w dzień równie chętnie po nie sięga? 😘 -
Weźcie nie dobiajajcie leżącego. MRta może być domeczona na maksa ale ona ma drugą bateryjkę którą zschowujr specjalnie na wieczór. Aktualnie już prawie godzinę ja usypiam i spiewa mi piosenki...z pokazywaniem.
Zulugula, emdar, Lalia, Ewa88 , KarolinaMaria lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia, my wlasnie jak wymienilismy lozeczko na zwykle lozko, w ktorym spokojnie sie z Guciem miescimy, to zaczelismy czytac tak tuz przed snem i to jest fajne. Choc nie zawsze ma na te ksiazeczki ochote, czasem tylko szaleje po tym lozku az pomalu pomalu udaje sie go jakos wyciszyc opowiadaniem bajek i glaskaniem 😀
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
A propos usypiania, to wczoraj wpadl do nas kolega tak o 20 w odwiedziny pogadac, moze zbt optymistycznie taka pore wybralismy liczac na to, ze Gucio bedzie juz spal. Niestety nie spal i po przyjsciu „wujka” sie rozbudzil oczywiscie (choc byl juz zmeczony), w koncu poszlam z nim do jego pokoju i z 50 minut go usypialam, tym samym wszystkie najswiezsze tematy rozmowy mnie ominely 😜😬
Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Przebijam wszystkich "śpiochów"; Julek wczoraj padł o 23:30( impreza super, wszystko się udało,mama przeszczęśliwa 🥰), wstał rano o 6:45( w nocy budził się dwa albo trzy razy). Spał w dzień tak z dwie h, ale jest 21:45 a ten razem ze swoją kuzynką ( 4,5 lat) nadal imprezują, i zupełnie nie myślą o spaniu 🤯🤯🤯.
Lalia,u nas wieczorne czytanie odpada, nakręca go to jeszcze bardziej.
Ounai, Twoja Marta z moim Julkiem to chyba u tego samego dilera się zaopatrują na wieczór 😂Lalia, KarolinaMaria, Wik89, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia wrote:Mamusie, może to trochę głupie pytanie, ale jeśli czytacie maluchom przed snem, to jak to wygląda? 😅
Siedzicie sobie razem/leżycie, czytacie, a potem gasicie światło i spanie? Czy Wy czytacie a bąbel w tym czasie już próbuje zasnąć i się gramoli, a Wy później gasicie światło?Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wik89 wrote:Ounai, Gucio tez nie spi 😬 moze to troche pocieszy 😅🙈
Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczęta, proponuję #niezesrajsie( Karolina, 👏👏👏dla Ciebie) ustanowić oficjalnym tagiem w temacie "a mój/moja to...."(wstaw dowolne w czym czujesz,że odstaje od innych)🤣🤣🤣.
Lalia, Suszarka, Iryska, Ladyo, KarolinaMaria, Clover, Enigvaa lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny, co za ulga i otucha to czytać 🤭🤣💙😁
Nie ładnie się cieszyć z czyjegoś "nieszczęścia", ale jak cudownie mieć kogoś kto siedzi obok i mówi: "mam tak samo jak Ty" 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2022, 22:04
emdar, Iryska, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
-
U nas też zasypianie wieczorne to 40 minut. Bujam,śpiewam kołysanki, odkladam do łóżeczka, znowu bujam i tak to się kręci 😆
U nasdrzemki w dzień wszystko psują bo jak zdarza się dzień bez drzemki to wieczorem zasypia w 5 minut, bez bujania i wymyślania🙂Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️