Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, właśnie dlatego Olek ma łóżko 90x190 i całkiem niezły materac 😂 żeby takie sytuacje jak dzisiaj to była rzadka rzadkość, a spanie w czwórkę to już w ogóle 🙈 na przyszłość plan jest taki, że po prostu mąż będzie szedł z nim spać do jego łóżka 😂
Ale nie ukrywam, że to było mega urocze jak taki mały krasnalek wparował do nas w środku nocy, wdrapał się na łóżko i poszedł sobie spać 🤭💙Zulugula, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Gela, ja też myślałam o takiej wypasionej desce typowo pod stację, ale na etapie urządzania się nie miałam na to budżetu 🤑 a tak z ciekawości: kupujecie tego typy rzeczy w PL? Bardziej się to opłaca? Czy jednak NL?
Ja kupuje wszystko w nl. Po pierwsze zawsze to wygodniej z gwarancja, nie miałam bym cierpliwości odsyłać do Polski i czekać 3 tygodnie na zwrot(do tego też trzeba doliczyć koszty przesyłki,bo często nie obejmuje wysyłki za granice), po drugie zawsze tak szukam,że cena albo wychodzi mi Max 50 euro drożej niż w polsce,albo nawet 100 euro taniej, np ta deskę dostałam za darmo do stacji parowej,bo byla taka promocja w media markt. Ostatnio kupowałam odkurzacz bezprzewodowy(który byl i tak wysłany z polski) zapłaciłam 80 zł więcej a dostałam do tego 10 filtrow i bon 50 euro na następne zakupy...
Teraz jak bylam na swieta w polsce to sie zlapalam za glowe ile kosztuja pampersy na noc...tutaj niby wychodza drożej troche,ale jest strona,gdzie sa promocje na pampersy i zawsze kupuje -50/60%....ale żeby nie było to np ubranka,śpiworki czy wyprawkowe rzeczy zawsze kupuje w polsce,bo jakość jest dużo lepsza no i cena robi wielką różnicę.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela, ja chyba żyję jeszcze emigracyjnymi historiami rodzinnymi sprzed prawie 20 lat jak weszliśmy do UE i wszystko na zachodzie wydawało się drogie... co do pieluch to się zgadzam, ceny pampersów to jakiś kosmos.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Skoro taki temat wszedł, to my ostatnio kupowaliśmy 4 sciereczki viledy w Niemczech. Dostawa za free. W pl jedna 12zl, my płaciliśmy 7zł - tak, wiem. Deal życia 😂
A tak poza tym to Marta znowu mnie zaskoczyła. Potrafi sama ubrać kurtkę, a dzisiaj sama ubrała sukienkę. Co prawda na lewą stronę i tył do przodu ale jednak. -
Zaczęłam wczoraj sobie projektować fotoksiążkę w empiku i cena była ok. 55zł chyba. Dziś wchodzę na aplikację a tam promocja -40% na fotoksiążki. Cała podjarana wchodzę w koszyk, i wyświetla się cena ok. 90zł 💩 no to empik stracił klienta bo choćbym miała gdzie indziej kupić drożej to i tak do nich nie wrócę.
KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai wrote:
A tak poza tym to Marta znowu mnie zaskoczyła. Potrafi sama ubrać kurtkę, a dzisiaj sama ubrała sukienkę. Co prawda na lewą stronę i tył do przodu ale jednak. -
Suszarko, w pełni popieram bojkot! Czyli jednak idziesz w zdjęcia na dzień babci i dziadka? Motyw prezentów dla dziadków jest trudny, bo każdy lubi co innego. Ja np. wiem, że moi rodzice nie wypełnialiby żadnych książek, wspomnień itp. Ja sama nie lubię robić takich rzeczy, lubię jak widzę u kogoś, ale sama jestem w tym cienka. Do tej pory nie uzupełniłam w pełni książki o Matyldzi, którą dostałam po jej urodzeniu 🤪 moja mama ma irytująca mnie cechę, że jak coś dostanie to chowa to głęboko, bo szkoda używać, bo się zniszczy, bo coś tam. Wiem, że jakbym kupiła jej jakąś fajną filiżankę, to i tak nadal piłaby kawę z kubka z pepco. Zazwyczaj kończy się to tak, że my jej coś kupujemy, a potem ja to biorę do siebie na zasadzie 'weź, jesteś młoda, mi się nie przyda' 😒, dzięki temu mam m.in złote kolczyki, pościel... w zeszłym roku kupiłam rodzicom gofrownicę z dezela. Wiem, że używają, szczególnie jak Mati u nich bywa. W tym roku kupię po prostu dobre czekoladki. Na dzień mamy kupiłam mamie odkurzacz bezprzewodowy z electroluxa, ucieszyła się, ale i tak nadal lata ze zwykłą szczotką, bo szkoda odkurzacza na piach w korytarzu. Dlatego zero uszczęśliwania na siłę i kupowania im czegoś 'byleby było'. Wiem, ze oboje kochają czekoladki i będą zadowoleni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 09:13
Suszarka, Lalia, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Gela, ja chyba żyję jeszcze emigracyjnymi historiami rodzinnymi sprzed prawie 20 lat jak weszliśmy do UE i wszystko na zachodzie wydawało się drogie... co do pieluch to się zgadzam, ceny pampersów to jakiś kosmos.
Kiedyś tak było, jak ceny w Polsce były normalne....teraz po przeliczeniu płaci się tyle samo, albo i więcej, a wypłaty przeciętnych Polaków są 4 razy niższe. Ja mam wilki bol robić zakupy jak jestem w polsce, wychodzę ze sklepu z piecioma rzeczami w reklamowce i 100 zl nie ma😐Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gela093 wrote:Kiedyś tak było, jak ceny w Polsce były normalne....teraz po przeliczeniu płaci się tyle samo, albo i więcej, a wypłaty przeciętnych Polaków są 4 razy niższe. Ja mam wilki bol robić zakupy jak jestem w polsce, wychodzę ze sklepu z piecioma rzeczami w reklamowce i 100 zl nie ma😐
Moja mama i tesciowa robiły kiedyś tak samo z prezentami od wnuków Moja mama np uważała też, że prezenty typu kalendarz ze zdjeciem wnuka to siara. A teraz zaczęły doceniać wszystko. Ale książki do wypełniania kupię im takie po 30zł za sztukę. Nawet jeśli wypełnia tylko część to i tak to będzie cudowna pamiątka.
Moja babcia jest leżąca, jest w domu opieki. Ma postępującą demencję, czasami nie poznaje ludzi, którzy ja odwiedzają. W Święta miała lepsze dni. Siostra zapytała ja jak poznali się z dziadkiem i gdzie byli na pierwszej randce. Babcia opowiadała nam o potańcówkach, o oświadczynach, o ślubie bez wesela, bo dziadek był w żałobie po swoim tacie. Ja się jeszcze nigdy tak nie wzruszyłam. To były cudowne wspomnienia o które jakoś nigdy nie zapytałam, a które powoli uciekają już babci z pamięci. -
Ounai, moja znajoma kiedyś była dyrektorem głównym zajmującym się przetargami drogowymi, zarabiala 15 tys, jej maz pracowal w kontroli jakości w elektrolux I miał też cos koło 10 tyś. Niestety zdradziła męża z szefem,a maz wyjechał za granice, po paru miesiącach się zeszli i zaczęli pracę w rodzinnej firmie za najniższą krajową. Spadła z wysokiego krzesła jeżeli chodzi o standard życia,ale pokazała, że się da tak żyć, więc ja myślę, że im więcej zarabiasz tym więcej wydajesz. Jak bys nie miała to dziecko by chodziło w butach po starszej kuzynce, zakupy byś robiła z wydzieloną kwota 300 zł na tydzień, a o wakacjach byś zapomniala🤷♀️
emdar lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Zulugula wrote:Gela widzę, że robiłaś badania v leidem pai itd. To są badania wymazówki czy z krwi też?
Nie do mnie, ale też je robiłam. Wymazowka. Sama pobierasz w domu i kurier przychodzi. Oliwce też zrobiłam ostanio te badania. Testdna ja zamawiam.Zulugula lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Gela widzę, że robiłaś badania v leidem pai itd. To są badania wymazówki czy z krwi też?
Zulu, to byl wymaz z policzka, robiłam pakiet po poronieniu z testdna.Zulugula lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Tak Karolina, teściom kupię fotoksiążkę i chyba właśnie gofrownicę. Kalendarz odpada bo moja szwagierka kupuje co roku ze zdjęciami wyłącznie swojego synka, a teściowa wiesza w eksponowanym miejscu 😂 nie powiem, kusiło mnie żeby im zrobić jebutny fotoobraz z dziewczynkami, ale w sumie co mi to da. Rodzicom moim też zrobimy fotoksiążkę, ale wspólnie z siostrą, tata do tego dostanie czekoladki a mama charmsa do pandory. Jak ktoś jeszcze szuka pomysłu to fajne są domki na słodycze dla babci i dziadka
https://allegro.pl/oferta/domek-na-slodycze-cukierki-na-dzien-babci-dziadka-12854109379
I te ramki magnetyczne
https://allegro.pl/oferta/prezent-na-dzien-dziadka-i-babci-ramka-na-lodowke-11635612632
A jakbym miała jeszcze żyjącego dziadka to bym mu kupiła czołg 😂😂 albo apteczkę 😁
https://allegro.pl/oferta/czolg-na-piwo-alkohol-skrzynka-prezent-dla-dziadka-11480469033
https://allegro.pl/oferta/apteczka-dziadka-prezent-na-dzien-babci-i-dziadka-11675133269
Moja mama jakby dostała kalendarz ze zdjęciami wnuków to by go wsadziła na dno szuflady i nigdy by nie użyła. Ona nawet nie ma zdjęć w ramkach, nie ma magnesów na lodówce, jej perfekcjonizm na to nie pozwala. Nauczyłam się nie robić takich prezentów bo potem ona to chowa, mnie jest przykro, a kasa wyrzucona. Natomiast z tym chomikowaniem to też coś w tym jest, maaaasę rzeczy od nas moja mama i teściowa trzymają w szafach nie wiadomo po co, dlatego prezenty dobieram baaaardzo ostrożnie.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Dzięki dziewczyny, właśnie oglądałam ten pakiet na testdna. Gin nie raczy mi odpisać co z tymi badaniami, więc sama szukam.
Meggi a Tobie cos wyszlo z tego?
Tak wyszła mi mutacja w genie PAI 1 i MTHFR. Na Pai od owulacji mam brać teraz heparyne ( wcześniej od pozytywnego testu), a na mthfr przy staraniach mam pilnować niskiej homocysteiny i łykać zmetylowane witaminy grupy B i folian.
Plus acardWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 12:31
O ❤️
Z ❤️ -
Ja dla dziadków i prababci tak samo jak w tamtym roku zamówiłam stojące kalendarze z cewe, jakoś malina. Rodzice i babcia mieli na blacie na stole i nawet im służył i ciągle wysyłali zdjęcia jaki miesiac jest i jakie zdjęcie, ale też coś notowali, używali jako kalendarza. W tym roku już na święta się pytali czy znowa dostaną bo by chcieli.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️