Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, Gela ma rację. Jakbyś musiała przeżyć za dwie najniższe krajowe to byś przeżyła. Nie oszukujmy się, tyłek to się do dobrego szybko przyzwyczaja; i im więcej mamy, tym więcej wydajemy, bo nie ukrywajmy,że lżej się żyje jak nie trzeba się zastanawiać czy kupić dziecku buty czy leki z apteki. ( chociaż ja akurat mam zupełnie odwrotnie, im z biegiem lat nasza sytuacja finansowa się poprawiała, tym bardziej trzy razy " oglądałam każdą wydawaną złotówkę").
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 12:34
Lalia, veritaa, Suszarka, KarolinaMaria, Ewa88 , Gela093 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
W temacie prezentów na Dzień Babci( Dziadków nie mamy) to nasze mamy też w typie "absolutnie niczego nie potrzebuję, nic nie kupujcie". Nie zamierzam więc uszczęśliwiać ich na siłę czymś co by I tak nie znalazło zastosowania. Pod choinkę dostały piękne kalendarze na ten rok, więc zdjęcia odpadają. Będą więc symboliczne laurki i wierszyk i wiem, że będą najszczęśliwsze na świecie:)
Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
U nas dziadkowie i pradziadkowie rok temu dostali kalendarze z.. miesięcznymi zdjęciami Olka z całego roku których nigdy wcześniej nie widzieli, to był taki tajny projekt 😁 przez to, że Olek jest z grudnia, to 1 miesiąc kończył w styczniu, 2 w lutym itd więc idealnie się pokrywało z kalendarzem 👌 co więcej, ja te miesięczne zdjęcia robiłam mu tematycznie, że np 4 miesiące w kwietniu miał z pisankami, a rok później Wielkanoc też wypadała w kwietniu 😁
Wszyscy byli zadowoleni i kalendarze wisiały w honorowych miejscach 😁
W tym roku też planuję kalendarz, o ile zdążę urodzić, zrobić zdjęcie i zamówić 🤣
Bo w tym roku zamiast kalendarza z 12 zdjęciami na każdy miesiąc, chciałabym kalendarz trójdzielny ze wspólnym zdjęciem chłopców 😁 ale żeby z tym zdążyć to muszę urodzić do końca przyszłego tygodnia haha 😂
Jeśli to nie wypali, to pójdę w jakiś plan B, może magnesy na lodówkę, może jakieś dedykowane czekoladki 😊 na pewno nic w stylu medalu, pucharu czy innego zbieracza kurzu 😅😅Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Ounai, Gela ma rację. Jakbyś musiała przeżyć za dwie najniższe krajowe to byś przeżyła. Nie oszukujmy się, tyłek to się do dobrego szybko przyzwyczaja; i im więcej mamy, tym więcej wydajemy, bo nie ukrywajmy,że lżej się żyje jak nie trzeba się zastanawiać czy kupić dziecku buty czy leki z apteki. ( chociaż ja akurat mam zupełnie odwrotnie, im z biegiem lat nasza sytuacja finansowa się poprawiała, tym bardziej trzy razy " oglądałam każdą wydawaną złotówkę").
Zgadzam się z każdym słowem
Mam identycznie. Mnie przytłacza wszechobecny konsumpcjonizm. Gdzie można oszczędzić staram się oszczędzać. Ale nam pasuje taki styl życia… chodzimy w używanych ubraniach z wyjątkiem butów, gdzie się da jeździmy rowerami. Zabawki dla dzieci o ile
Kupuje to używane. Z wyjątkiem prezentów na święta.
Swoją droga Ania dostała lalkę baby born u nas totalny niewypał. Od Wigili stoi na regale 🤪🤪🤪 wg mnie szajs z którego leje się woda za 200 zł 🤣🤣🤣
Nie martwię się aż tak bardzo o finanse bo wiem
Ze poradzimy sobie w każdej sytuacji … a nie zarabiamy kokosów. Ja to taka średnia krajowa , mąż trochę więcej .
emdar lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
emdar wrote:Lalia, a na kiedy Ty masz termin porodu?
17/19 stycznia, ale na wizycie 22 grudnia niby było rozwarcie na 1 cm więc żyję złudzeniem że jednak przed terminem urodzę 😂 -
Lalia wrote:17/19 stycznia, ale na wizycie 22 grudnia niby było rozwarcie na 1 cm więc żyję złudzeniem że jednak przed terminem urodzę 😂
Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Veritaa, ja też mam tak, że mnie totalnie nie stresuje temat finansów, bo wiem że poradzimy sobie w każdej sytuacji( nie nie mamy żadnej "poduszki finansowej" w postaci bogatych rodziców), i jakby trzeba było to byśmy przeżyli za naprawdę małe pieniądze. Ale przyznaję, że do tego stanu umysłu mocno przyczynił się fakt spłacenia kredytu( bardzo zacisnęliśmy pasa i spłaciliśmy kredyt w niecałe 4 lata).42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:No tak czy inaczej, ostatnia prosta przed Tobą 🙂. A jak mały będzie chciał zadbać o prezent dla dziadków to się urodzi 21.01 albo 22.01😀. A jak się w ogóle czujesz? Masz jakieś symptomy zbliżającego się porodu?
Myślę, że nic nie wskazuje na poród w najbliższym czasie, albo ja tego nie dostrzegam 😅
Ogólnie to czuję się ok, ale mały mnie strasznie, strasznie kopie i od tego boli mnie brzuch i żebra, czuję się jakbym była cała posiniaczona 🙈 oprócz tego, ten brzuch jest już spory, więc chodzę centralnie jak ciężarówki z filmów: z brzuchem wypiętym do przodu, wygiętym kręgosłupem i ręką na plecach 😂 jest mi ciężko wstawać, czy z leżenia czy z siedzenia 😅 jak długo pochodzę, to mi się brzuch spina, ale na tym etapie to już chyba normalne 🙂
Zobaczymy jak to będzie, marzy mi się żeby zacząć rodzić w weekend 😂 ale marzyć to ja sobie mogę 😂emdar lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Lalia a masz wizytę jeszvze? :
Tak, w następny czwartek, to będzie jakoś 39+1 😘 -
emdar wrote:Veritaa, ja też mam tak, że mnie totalnie nie stresuje temat finansów, bo wiem że poradzimy sobie w każdej sytuacji( nie nie mamy żadnej "poduszki finansowej" w postaci bogatych rodziców), i jakby trzeba było to byśmy przeżyli za naprawdę małe pieniądze. Ale przyznaję, że do tego stanu umysłu mocno przyczynił się fakt spłacenia kredytu( bardzo zacisnęliśmy pasa i spłaciliśmy kredyt w niecałe 4 lata).
My mamy kredyt i to kolosalny … ale wiem ze nawet jeśli to damy radę,, ja mogę wziąć dyżury w lab, mąż druga praca . Wiadomo odbyłoby się to kosztem rodziny ale wiemy ze poradzimy sobie . Ja nauczyłam się cieszyć małymi rzeczami. Nie są mi potrzebne wakacje na Mauritis do szczęścia. Starcza mi Bieszczady 🤣🤣🤣Suszarka, emdar, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Lalia wrote:Tak, w następny czwartek, to będzie jakoś 39+1 😘
Suszarka, emdar, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu, co jeszcze upolowałaś w HM? 😁
Ja muszę przyznać, że u mnie w tym roku wyprzedaże owocne, chociaż rozsądne 😁👌
W HM kupiłam Olkowi buty na wiosnę (z 79zl na 44zl), bluzę za 17 zł, bluzę za 20 zł, 2pak pajaców za 40zl, koszulę za 24 zł i Kacpiemu sweter za 35 zł (z 70zl).
A dzisiaj odebrałam zamówienie ze Smyka (jest -15% od wyprzedaży) i zamiast 480 zł to za kurtkę zimową dla Olka, dwie koszule ocieplane dla chłopaków, dwie pary trampek, bluzę i podkoszulek zapłaciłam 220zl 🤭 zamówiłam Olkowi mega kurtkę zimową, musztardowa, ze ścigaczami w rękawach, super ocieplona i zamiast 159 wyszła za 68 zł 😎 wzięłam jedne trampki r.24, drugie r.25 (wiosna/lato) takie typowo do piaskownicy i na wieś co to wrzucę bez żalu do pralki i zamiast po 49 zł, to wyszły po 21 zł, moja wewnętrzna Grażyna szaleje 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 15:46
-
Gela093 wrote:Ounai, moja znajoma kiedyś była dyrektorem głównym zajmującym się przetargami drogowymi, zarabiala 15 tys, jej maz pracowal w kontroli jakości w elektrolux I miał też cos koło 10 tyś. Niestety zdradziła męża z szefem,a maz wyjechał za granice, po paru miesiącach się zeszli i zaczęli pracę w rodzinnej firmie za najniższą krajową. Spadła z wysokiego krzesła jeżeli chodzi o standard życia,ale pokazała, że się da tak żyć, więc ja myślę, że im więcej zarabiasz tym więcej wydajesz. Jak bys nie miała to dziecko by chodziło w butach po starszej kuzynce, zakupy byś robiła z wydzieloną kwota 300 zł na tydzień, a o wakacjach byś zapomniala🤷♀️12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Gela093 wrote:Ounai, moja znajoma kiedyś była dyrektorem głównym zajmującym się przetargami drogowymi, zarabiala 15 tys, jej maz pracowal w kontroli jakości w elektrolux I miał też cos koło 10 tyś. Niestety zdradziła męża z szefem,a maz wyjechał za granice, po paru miesiącach się zeszli i zaczęli pracę w rodzinnej firmie za najniższą krajową. Spadła z wysokiego krzesła jeżeli chodzi o standard życia,ale pokazała, że się da tak żyć, więc ja myślę, że im więcej zarabiasz tym więcej wydajesz. Jak bys nie miała to dziecko by chodziło w butach po starszej kuzynce, zakupy byś robiła z wydzieloną kwota 300 zł na tydzień, a o wakacjach byś zapomniala🤷♀️
-
Iryska wrote:Wydaje mi się że w dzisiejszych czasach 300 zł na tygodniowe zakupy może nie wystarczyć. Jak np trzeba kupić pampersy bo się akurat skończą albo MM bo się nie karmi piersią to 300 zł wyda się lekką ręką w mniej niż tydzień 😁 a gdzie jeszcze tankowanie auta , jeśli się je ma...
A to ja nie liczę takich rzeczy w tym,bo to nie każdy ma dziecko i auto...chodziło mi o zwykłe zakupy spożywcze 😊Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"