X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    O wow jaki on duży !! Moja Ania z września 2018 nosi 104 🤣🤣🤣 Bartek standardowe 86
    Tylko nogi ma długie, bo koszulki na długi rękaw, bluzy to na luzaku jeszcze 104 nosi ( niektóre to jeszcze 98 nawet). Ale nogi mu skoczyły bardzo teraz ( spodnie 104 to nosił dosłownie z 2 miesiące).

Lalia lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Inga Ty nie miałaś mieć jakos teraz prenatalnych? Czy przełożone przez grypę?
    Oby Wam zaraz przeszło!

Miałam ❤️ wszystko wyszło dobrze 😊

Zulugula, Wik89, Ewa88 , emdar, Lalia, Belie, Ounai, Clover, Suszarka, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, to właśnie Olek bluzy i pajace 86 z HM musiał "odstawić" bo rękawy były już krótkie 😅

On to w ogóle przez to, że jest taki szczupły to tak śmiesznie mu zaburza proporcje 😂 bo np bluzy/koszulki na nim wiszą (jest szczuplutki więc nie mają się na czym opiąć), ale rękawy są dobre 😁 spodnie założone i związane na świeżo są dobre, ale jak pochodzi i mu zjadą (nawet zawiązane) to są długie 😂

Świeżutki przykład piżamy 92 z HM z dzisiaj 😂💙
    Rękawy i nogawki spoko 👌 długość koszulki jak tunika 😂 a w pasie za szerokie więc się nie zdziwię jak rano się obudzi ze spodniami w kolanach 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 09:54

Martt95, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dobra,.chowam się do kąta, w zeszłym tygodniu kupiłam Idze spodnie na 104 i są w sam raz, body 98 z H&M ciągną ją już w kroku 😅 mam w planie kupić jej właśnie trochę takich "Basic" koszulek, bluz, topów na długi rękaw żeby miała do przedszkola od września, i myślę brać 110. W sierpniu kupowałam w H&M t-shirty z odwracanymi cekinami za 10.99 i właśnie na tego typu okazje liczę. Niestety butów w jej rozmiarze już nigdzie nie ma fajnych, mam tylko trampki kupione w Zarze na samym koncu letniej wyprzedaży

Suszi, Iga urodziła się duża ale proporcjonalna, w sensie waga do wzrostu i ona chyba tą tendencję utrzymuje cały czas 😁 po prostu będzie wysoką dziewczynką i tyle 😊

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie. Ostatnio trochę was podczytuje. Co jakiś czas zerknę by zobaczyć co u was słychać. Ale przyznam że dosyć dawno mnie tutaj nie było. Tajka gratulacje ❤️❤️❤️ Laila również gratulacje i życzę szczęśliwego rozwiązania. Twój synek ale wyrósł, nie moge sie na niego napatrzeć 😍 Ja cię kręcę.... jak ten czas zapieprza 🤯
    Gratulacje oczywiście dla wszytskich mam które sie spodziewają następnego dzidziusia i które urodziły. Nie jestem w stanie wszytskiego nadrobić i tez nie mam pamięci do waszych nicków🙈
    Przy okazji życzę wam wszytskim by ten nowy rok był udanym rokiem 🤞🏼✊🏼 Dużo zdrówka dla Was 😘

asias86, Lalia, Enigvaa, Iryska, Wik89, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Martt, co u Ciebie, jak dziewczynki? 🥰

A gdzie jest Herbatka, Motylek?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie rozmiarów, Majcia jest raczej z dużych dzieci, jest wysoka i troszkę pulpecik, dużo ostatnio je, chyba więcej niż ja nawet 😀 waży 13kg. Nosi niektóre jeszcze 86,qle większość już 92.

A Gabi mieści się w niektórych jeszcze 56, ale nosi też 62. I już widzę ten problem z ubraniami, bo jest długa i jak pajace są ok, to w nóżkach na długość ledwo, tak samo body, ciągną w kroku. W sumie podobnie jak u jej siostrzyczki było 😊

Lalia, trzymam kciuki i czekam 🥰

Lalia lubi tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluszki też tak wybudzał ból brzuszka? U nas jest koszmar, Gabi spokojniej śpi tylko na rękach (chociaż i tak sie wybudza co chwilę, ale łatwiej ją odazu uspokoić na rękach). Odkładana co chwilę się przez sen pręży, kurczy nóżki, robi grymasy, po czym się budzi i wtedy trzeba na ręce. Nie wiem już co robić. Na razie śpi ze mną w salonie, odkładam ją do kokona, zazwyczaj jak sie wybudza to daję cycka i na chwilę usypia, a zaraz znowu ból.. I biorę na ręce. Chciałabym odkładać już ją do łóżeczka. W dzień też na rękach, czasem odkładam ją na łóżko sypialniane, ale muszę leżeć obok, bo po 5min jak zostawię, to się budzi. Nie da się nic kompletnie zrobić w domu. W następnym tygodniu mam poradę chistonoszenia, może nam się spodoba i chociaż trochę uwolnię ręce.
    Boję się, że to jakieś rekacje alergiczne. Zastanawiam się czy nie wyeliminować z diety nabial, pomidorów, orzechów,jaja.
    Jak u waszych maluchów objawiała się tak wcześnie jakaś alergia? Nie wiem czy to to, bo może po prostu dyschezja, jak u Mai...
    Po butli zazwyczaj są płaczki, nie jest spokojna do końca, przedwczoraj płakała 3h wieczorem, do 23. Przy piersi się wyrywa, słychać przelewanie się w brzuszku, gazy.
    Poradźcie coś, bo już płaczę razem z nią ☹️
    Z kropelek dajemy delicol i dicoflor. I wit D devikap, zamieniłam z vigantolu. I espumisan. Był probkem też z kupkami, nie robiła 3dni,pomogła wlewka melilax, potem znowu 4 dni i zmieniliśmy mleko na kendamil, pije drugi dzień i kupki już są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 05:17

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, u nas nie było chyba aż tak jak u Was, w sensie po kilka godzin płaczu, ale Oluś wybudzal nam się w nocy, zwłaszcza nad ranem (tak ok.4 rano) i wtedy było najgorzej, płakał, wręcz tak skomlał i u nas jedyne co wtedy pomagało to suszarka. Włączaliśmy suszarkę i w takiej odległości żeby go nie poparzyć, ale żeby czuł ciepło i podmuch powietrza, kręciliśmy nad brzuszkiem kółeczka. Działało to jak jakaś magiczna różdżka, mam nagrane filmiki jak Olcio leży, pręży się, a jak odpalamy suszarkę to nagle totalnie rozluźnia, rozkłada rączki, nóżki i zasypia całkowicie bezwładny, pamiętam że nawet kupiliśmy drugą suszarkę w Biedrze żeby w razie czego mieć. Drugie co pomagało, to spanie na brzuchu dzień i noc. Pamiętam jak nasze mamy się łapały za głowę, że taki maluszek śpi na brzuchu i mówiły, że jeszcze takiego dziecka nie widziały. W ciągu dnia baaaardzo szybko spał tylko na brzuszku. My mamy kuchnię otwartą na salon, na narożniku leżał kokon i Olcio tam spał, więc ja cały czas miałam go na oku czy śpi z główką na bok, on też dość szybko nauczył się przez sen odwracać główkę na boki. W nocy pozwoliliśmy mu spać na brzuchu, jak już widziałam że nie ma totalnie żadnych problemów z odwracaniem główki, ale wtedy spał w całkowicie pustej dostawce (tylko prześcieradło) i w śpiworku żeby jeszcze bardziej zwiększyć bezpieczeństwo. Wydaje mi się że gdzieś od drugiego miesiąca zaczął spać w nocy na brzuchu, bo raz właśnie płakał, ja go odwróciłam na brzuszek na czas aż zaśnie, w tym czasie sama zasnęłam i jak się przebudziłam spanikowana to się okazało że Olcio przespał ciągiem 2-3h bo mu brzuszek nie dokuczał.
    A co do kropelek, to odkąd skończył 2 tygodnie, do mniej więcej 3,5 miesiąca dostawał: Biogaie, Delicol i Esputicon. Musiałabym poszukać, ale wydaje mi się że Biogaie dostawał raz albo dwa razy dziennie tyle ile na ulotce, Delicol do każdego karmienia tyle ile na ulotce, a Esputicon chyba (!!!) też do każdego karmienia, ale dużo więcej niż na ulotce - tam były chyba 3 kropelki a my dawaliśmy z 10. Wiem, że z tymi kropelkami jeździliśmy do rodziców i teściów bo właśnie niektóre dostawał do każdego karmienia.

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2023, 15:28

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było identycznie jak Lalia pisze, też bardzo wcześnie kładłam Jagódkę na brzuch do spania. W sumie do tej pory to robię. Jak zaczęłam ją kłaść na brzuch to magicznie zaczęła spać lepiej, tak to było zero spania...przysypiała na chwilę przy piersi, pospała 10min i się budziła. Byłam wykończona. Z tym że u nas na pewno to nie miało związku z alergią czy bólem, po prostu taki typ dziecka. Również śpi w śpiworku w pustym łóżeczku. Odnośnie alergii, żeby to miało sens to po pierwsze nie eliminuje się wszystkiego na raz, a po drugie przy eliminacji bmk daje się mm dla alergików. Objawy alergii to głównie mocno śluzowate bądź krwiste 💩, biegunka, chlustające wymioty, wysypka na skórze, problemy z przybieraniem na wadze. Moje dziewczyny miały lekkie problemy alergiczne, Iga miała wysypkę a Jagoda problemy z przybieraniem i dużo płakała. Igę już wiem że uczulała wołowina, ma tak do dziś. Jagoda miała problem z bmk, na szczęście z tego wyrosła - jesteśmy świeżo po udanej prowokacji 💪

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co słychać u nas. Alicja skończyła 4 latka. Zrobila się taka dojrzała mam wrażenie. Coraz lepiej idzie nam ze soba porozmawiać ❤️ Asia to już mały buntownik, widać że wchodzimy już w okres Dwulatki. Jest bardzo uparta i wszędzie jej pełno. Totaltne przeciwieństwo Alicji która ceni sobie spokój i ciche zabawy 🙈

Zastanawiamy się z mężem czy nie puścić Asi do żłobka. Ale teoche ceny nas przerażają... Bo jeżeli bedzie duzo chorować a w miesiącu pójdzie na tydzień może dwa... to troche słabo nam się to widzi przy dzisiejszych cenach 🥴

Chciałabym juz wrócić do pracy na pelne obroty. Póki co pracuje w weekendy. Chyba że jestem bardzo potrzebna to wtedy jadę w ciągu tygodnia i przychodzi tesciowa. A maz pracuje zdalnie.

Moja mamnezja mi chyba minęła. Ostatnio jak was podczytywałam i widzialam ze kolejne ciaze to mi odwaliło. Maz twierdził że zwariowałam. Wiec musialam przestać was podczytywać. Stwierdziłam ze ma rację... robiłam sobie w głowie plusy i minusy posiadania trójki dzieci. Ostatnio z mężem mialam rozmowę... mi przeszło. Pogodziłam się z tym. Za to on oszalał 🤯 I zaczyna się zastanawiać nad trzecim. Przecież to szaleństwo 🙉 przepraszam z góry mamy 3 i więcej dzieci ale nooo jesteście szalone. Oczywiście pozytywnie szalone. Ale noooo SZALONE. Motylek, "wariatko"😅 jestes tutaj? Co u was słychać? ❤️😘

Ulaa, Wik89 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym spaniem na brzuszku, to kilka razy ją kładłam to ładnie spała. Ale jakoś się boję tak na noc ją zostawić..
    Z suszarką nie próbowałam, tylo włączam różne szumy, w tym suszarki, na aplikacji, to się trochę uspokaja.
    Tylko u nas to jest non stop, non stop się pręży, wygina... Na macie to może max 3 min wytrzymuje, też płacze... Wyjścia na spacer ani jednego jeszcze nie było... Uspokaja się dopiero za rogiem, po ok 5minutach...nie wiem już jak jej pomóc ☹️
    Gdyby mi ktoś powiedział, że to dyschezja i minie, to byłoby łatwiej, a tak nie wiadomo co..
    Ma jakąś wysypke, ale nie wielką, myślę że to trądzik ale nie jestem pewna. Przybiera dobrze, kupki są ok.
    Poza tym chyba muszę się pomału żegnać z moją laktacja. Od 3 dni nie używałam laktatora i czuję że pokarmu jest mniej. Nie dawałam rady, nie miałam kiedy z Gabi ciągle na rękach ☹️☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 09:02

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Wasze maluszki też tak wybudzał ból brzuszka? U nas jest koszmar, Gabi spokojniej śpi tylko na rękach (chociaż i tak sie wybudza co chwilę, ale łatwiej ją odazu uspokoić na rękach). Odkładana co chwilę się przez sen pręży, kurczy nóżki, robi grymasy, po czym się budzi i wtedy trzeba na ręce. Nie wiem już co robić. Na razie śpi ze mną w salonie, odkładam ją do kokona, zazwyczaj jak sie wybudza to daję cycka i na chwilę usypia, a zaraz znowu ból.. I biorę na ręce. Chciałabym odkładać już ją do łóżeczka. W dzień też na rękach, czasem odkładam ją na łóżko sypialniane, ale muszę leżeć obok, bo po 5min jak zostawię, to się budzi. Nie da się nic kompletnie zrobić w domu. W następnym tygodniu mam poradę chistonoszenia, może nam się spodoba i chociaż trochę uwolnię ręce.
    Boję się, że to jakieś rekacje alergiczne. Zastanawiam się czy nie wyeliminować z diety nabial, pomidorów, orzechów,jaja.
    Jak u waszych maluchów objawiała się tak wcześnie jakaś alergia? Nie wiem czy to to, bo może po prostu dyschezja, jak u Mai...
    Po butli zazwyczaj są płaczki, nie jest spokojna do końca, przedwczoraj płakała 3h wieczorem, do 23. Przy piersi się wyrywa, słychać przelewanie się w brzuszku, gazy.
    Poradźcie coś, bo już płaczę razem z nią ☹️
    Z kropelek dajemy delicol i dicoflor. I wit D devikap, zamieniłam z vigantolu. I espumisan. Był probkem też z kupkami, nie robiła 3dni,pomogła wlewka melilax, potem znowu 4 dni i zmieniliśmy mleko na kendamil, pije drugi dzień i kupki już są.
    Tak, u mnie obydwoje tacy byli. Martę nosiłam w chuscie albo spała mi albo mężowi na klatce piersiowej. W nocy tylko przy cycu. Do tej pory jest takim tulisiem. W wózku wrzeszczała jak opetana. Tylko ja potrafiłam x nią spacerować u jakoś ją uśpić. Jak teściowa chciała ją zabrać to ja wychodziłam ją uśpić i dzwoniłam do teściowej że może schodzić i mówiłam w którym rejonie się kręcę z wózkiem. Mąż jak ja zabierał na spacer to mu wrzeszczała 30 min zanim zasnęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 09:04

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka z tego co pamiętam mieliśmy podobny termin porodu. Asia ma 9,5kg i nosi rozmiar 80 czasami 86. Ale ogolnie mierzona przy ścianie ma 76cm 🙉🙈

Z boleściami brzuszka za dużo nie pomogę. U nas nie było jakos bardzo źle. W kryzysach odpalałam suszarkę i masowałam brzuszek termosem z pestek wiśni. Asia miala śluzowate kupki, takie baaardzo śluzowate i zielone. Lekarz sugerował alergie i pilnowałam siebie co jem bo była cały czas na kpi. Kupki sie poprawily i z czasem wprowadzałam nabiał i inne alergeny

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, to ja Ci powiem, że to dyschezja i minie :*
    Odliczaj 100 dni, sąsiadka mi kiedyś powiedziała, ze pierwsze 100 dni tak wygląda i potem mija. Trzymałam się tego i odliczałam do 100. Wszystkiego próbowaliśmy - kropelki espumisan, delicol, sab simplex w dużych dawkach (większych niż oficjalnie zalecane) do każdego karmienia, termofory, masaże, szumy, rurki do pupy, żeby gazy wyszły, etc. - i wszystko pomagalo na moment, a ostatecznie pomógł po prostu czas.
    Tez sie martwiłam, czy to normalne, czy minie, konsultowałam z doradca laktacyjna, położna i pediatra na wizycie domowej, rożne rady dostawałam, m.in. żeby robić dłuższe przerwy miedzy karmieniami, żeby brzuszek mial czas na trawienie, ale szczerze powiedziawszy nie widzialam, żeby to działało, a przy skokach były dni, ze Gucio chciał być prawie non stop przy piersi i jak robiłam przerwy, to sie darł. Jak nie robiłam przerw to tez sie darł, bo mial kolki.
    Gucio miał na dodatek napięcia mięśniowe i nie spal w ogóle na brzuchu. Ale fakt zalecano mi próbować i próbowałam go klaść, na początku kilka razy dziennie po minute, dwie, potem dluzej, z czasem - ale nie pamietam po ilu miesiącach - zaczął spac na brzuszku
    Probuj wszystkich sposobów, ale tez nie załamuj sie, jeśli nie pomogą na dłużej. Oczywiście jak niepokoi Cie wysypka itp to konsultuj z pediatra, na pewno nie zaszkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 09:41

Tajka lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że mamy na wątku ponad 107 tysięcy wpisów???

Zulugula, Meggi110818, dmg111, KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, wrzucam dla Ciebie na godzinkę 😘

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 11:28

Zulugula, Inga28, Clover lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 5364 5365 5366 5367 5368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ