Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Clover,mam to samo. I ciągle rezygnowałam z myślą że na moim stanowisku to nie wypada i takie tam. Mało tego, mój mąż jest przerażony tym pomysłem właśnie z tego samego powodu. Powiedziałam mu, że życie jest za krótkie żeby się przejmować co sobie ludzie pomyślą 😁 A tatuaż od biedy zawsze da się zasłonić ubraniem. Choć bardzo mocno rozważam zrobienie bransoletki lub czegoś na przedramieniu właśnie.
Masz już salon wybrany?O ile w ogóle się kiedykolwiek zdecyduję, bo jednak stresik jest duży 😅
Wydaje mi się, że teraz już coraz mniej pracodawców zwraca uwagę na to, że pracownik ma tatuaż i że nie jest to już uważane za coś niestosownego tak, jak kiedyś. No ale wiadomo, że ile ludzi tyle opinii no i zależy też od stanowiska, jakie się zajmuje. Warto właśnie wybrać miejsce na ciele, gdzie można tatuaż przykryć ubraniem, np. na ważnym spotkaniu. -
Dla mam ktore myślą o drugiem dziecku. Jak urodzila się Asia to nie ukrywam że było ciężko. Zwłaszcza że Alicja była zazdrosna. Zmieniła się przez to bardzo. Zresztą część z was będzie to pamiętać jak tutaj o tym pisałam. Najgorsze że wydawała mi się taka "dorosla" jak wróciłam że szpitala.... oglądając zdjęcia teraz widzę jaka była maleńka. Wiele rzeczy bym zmieniła. I inaczej podeszłabym do sprawy. Prawda taka ze to starsze dziecko potrzebuje nas bardzoej od tego młodszego. Ja zrozumiałam to troszkę za późno. I dlugo trwało by odbudować tą więź między nami. Teraz gdy nauczyłam się postępać z dwója dzieci jest dużo łatwiej. Alicja i Asia się zaczynają dogadywać. Wiaodmo ze ciężko tu powiedzieć o wspólnych zabawach bo to jednak 2,5 roku różnicy. Ale zaczynają coraz częściej ze sobą przebywać. Łapać się za rączki, przytulać. Decyzja o drugim dziecku była najlepsza jaka podjęłam. Cieszę się że mają siebie. I będę robić wszytsko by ich więź umacniać. Nie jest łatwo. Ale warto ❤️
Wik89, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Ounai, dmg111, Annia lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Dziewczyny, wiem, że część z was mierzyło/mierzy sobie cukier glukometrem. Mam kilka pytań.
Mierząc cukier na czczo, w którym momencie najlepiej to zrobić? Od razu po wstaniu z łóżka, czy odczekać trochę? Czy glukometr rzeczywiście zawyża wyniki i z żyły wychodził Wam zawsze niższy cukier? I jakie to były różnice jeśli pamiętacie? -
Clover wrote:Dziewczyny, wiem, że część z was mierzyło/mierzy sobie cukier glukometrem. Mam kilka pytań.
Mierząc cukier na czczo, w którym momencie najlepiej to zrobić? Od razu po wstaniu z łóżka, czy odczekać trochę? Czy glukometr rzeczywiście zawyża wyniki i z żyły wychodził Wam zawsze niższy cukier? I jakie to były różnice jeśli pamiętacie?
Ja mam tylko porownanie z glukometrem przed badaniem krzywej w ciazy. Mi wyszlo 15j roznicy z glukometru a z krwi, z zyly bylo nizej.Clover lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Mierząc cukier na czczo, w którym momencie najlepiej to zrobić? Od razu po wstaniu z łóżka, czy odczekać trochę? Czy glukometr rzeczywiście zawyża wyniki i z żyły wychodził Wam zawsze niższy cukier? I jakie to były różnice jeśli pamiętacie?
W kwestii tatuaży to ki właśnie podobają się te delikatne, romantyczne z cienką linią jakby szkicowane. Ewentualnie akwarele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 14:23
Clover lubi tę wiadomość
-
Enigvaa mi się zdarzyło że w labie miałam mniej niż gdy badałam glukometrem od razu po wstaniu ale właśnie to chyba jest spowodowane tym, że zanim dotrze się do laboratorium to jednak wykonujesz już jakiś ruch12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Pytam, bo mam nowy glukometr i próba kontrolna wychodzi niby dobrze, a jak sobie badam z palca to wychodzą wysokie wyniki i zastanawiam się, czy coś jest nie tak z glukometrem, czy faktycznie takie wartości są. Z kolei wieczorem godzinę po kolacji cukier niski. No nic, jak mi znowu wyjdzie taki wysoki na czczo to po prostu podjadę tego dnia na krew i dodatkowo zbadam jeszcze raz glukometrem w poczekalni, żeby porównać.
-
Clover wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Pytam, bo mam nowy glukometr i próba kontrolna wychodzi niby dobrze, a jak sobie badam z palca to wychodzą wysokie wyniki i zastanawiam się, czy coś jest nie tak z glukometrem, czy faktycznie takie wartości są. Z kolei wieczorem godzinę po kolacji cukier niski. No nic, jak mi znowu wyjdzie taki wysoki na czczo to po prostu podjadę tego dnia na krew i dodatkowo zbadam jeszcze raz glukometrem w poczekalni, żeby porównać.
-
Clover wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Pytam, bo mam nowy glukometr i próba kontrolna wychodzi niby dobrze, a jak sobie badam z palca to wychodzą wysokie wyniki i zastanawiam się, czy coś jest nie tak z glukometrem, czy faktycznie takie wartości są. Z kolei wieczorem godzinę po kolacji cukier niski. No nic, jak mi znowu wyjdzie taki wysoki na czczo to po prostu podjadę tego dnia na krew i dodatkowo zbadam jeszcze raz glukometrem w poczekalni, żeby porównać.
Dziewczyny plastelina Play Doh nie jest toksyczna, prawda?
Ulaaa, co u Was? Jak Gabi, co z jej przyrostami?Ulaa lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Clover wrote:Annia, jak się czujesz?
Który to już tc? Pytam, bo nie widzę Twojego suwaczka
Ulaa, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja mam glukometr Accu Chek Instant. I właśnie wzielam kiedys do laboratorium. Chciałam sobie sprawdzić krew przy pobraniu jaki wychodzi cukier z palca. Ale pielęgniarka stwierdziła że po co mam się kłuć dwa razy i stwierdziła że sprawdzimy z żyły jak chce. Zgodziłam się bo byłam ciekawa co wyjdzie. Wyszło 90 z żyły z łokcia. Oczywisice sprawdziłam też po tym na poczekalni z palca 🤣🤣 i mialam 93. Wynik z laboratorium pamiętam ze byl 87. Ale tak jak pisze Ounai każdy glukometr może mieć jakieś wahania nawet powinno być o tym wspomniane w instrukcji danego glukometru.
Clover lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Annia wrote:Teraz miałam krzywą cukrową na początku ciąży: w labo tuż przed pobraniem sprawdzała mi Pani na glukometrze: na glukometrze 103, z krwi 86...
Ulaaa, co u Was? Jak Gabi, co z jej przyrostami?
Dzięki, że pytasz 😘
U nas ogólnie nie jest super, ale stabilnie. Gabrysia jest w 2 percentylu, dzisiaj miałam wizytę u swojego lekarza, pojechałam na jego dyżur do szpitala i mała waży 1020g ☺️
Mam wizyty teraz raz w tygodniu żeby kontrolować przepływy, które póki co są bez zarzutu.
Bardzo bym chciała dotrzymać do terminu, ale mój lekarz coraz częściej wspina o tym, że możliwe, że będzie konieczne wcześniejsze rozwiązanie ciąży i powtarza, że oby tylko taką stabilną sytuację utrzac do tego 37tyg 🙏 -
Annia wrote:Teraz miałam krzywą cukrową na początku ciąży: w labo tuż przed pobraniem sprawdzała mi Pani na glukometrze: na glukometrze 103, z krwi 86...
Ulaaa, co u Was? Jak Gabi, co z jej przyrostami?
A na kawę na milion % przyjdęAnnia lubi tę wiadomość
-
Z zasady krew wlosniczkowa z palca ma wyższy poziom glukozy maks do 10 jednostek niż badana w tych samych warunkach, w tym samym momencie krew żylna
Clover, Ewa88 , Annia lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Anniu, to u Ciebie zaraz połowa ciąży, super! 😁 Ja myślałam, że jesteś teraz około 15-16 tc 🤭😅 To pewnie zaraz badania połówkowe
A do kiedy planujesz pracować?
U nas w miarę spokojnie. Olek chodził teraz prawie 2 tygodnie do żłobka, więc to nasz rekord do tej pory 😅 W środę mieliśmy jakąś przygodę z wymiotami, ale już jest wszystko OK. Rozgadał się do reszty i jest już w stanie powtórzyć praktycznie każde słowo (wiadomo, część po swojemu, ale my z mężem go rozumiemy). W dalszym ciągu jest bardzo rozbrykany i w każdym momencie szuka okazji, żeby coś spsocić, więc musimy mieć oczy dookoła głowy 😏 Ja rozglądam się za pracą, choćby na pół etatu a mąż też przegląda oferty, bo średnio mu odpowiada współpraca z Koreańczykami, którzy mają trochę dziwne podejście do swoich podwładnych 🤔 Ale z drugiej strony ma tam niezłą stawkę i dobre stanowisko, więc pewnie na razie tam zostanie. Czasem mam wrażenie, że on po prostu lubi odbywać rozmowy kwalifikacyjne i patrzeć, co mu pracodawca zaproponuje 😅Annia lubi tę wiadomość