X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Clover,mam to samo. I ciągle rezygnowałam z myślą że na moim stanowisku to nie wypada i takie tam. Mało tego, mój mąż jest przerażony tym pomysłem właśnie z tego samego powodu. Powiedziałam mu, że życie jest za krótkie żeby się przejmować co sobie ludzie pomyślą 😁 A tatuaż od biedy zawsze da się zasłonić ubraniem. Choć bardzo mocno rozważam zrobienie bransoletki lub czegoś na przedramieniu właśnie.
    Masz już salon wybrany?
    Nie, jeszcze nie wybrałam. Zastanawiam się nad trzema, dwa są we Wrocławiu, a trzeci w Legnicy. Ja też myślę o przedramieniu, kiedyś bardzo chciałam na plecach, ale mam niestety problemy z trądzikiem w tym miejscu, więc odpada. Chciałabym jakiś kwiatowy wzór np. z mandalą, wiem, że to oklepane, ale bardzo mi się takie podobają. No i raczej nie zdecyduję się na kolorowy tylko klasyczny czarny, bo zawsze mi się taki marzył :) O ile w ogóle się kiedykolwiek zdecyduję, bo jednak stresik jest duży 😅

Wydaje mi się, że teraz już coraz mniej pracodawców zwraca uwagę na to, że pracownik ma tatuaż i że nie jest to już uważane za coś niestosownego tak, jak kiedyś. No ale wiadomo, że ile ludzi tyle opinii no i zależy też od stanowiska, jakie się zajmuje. Warto właśnie wybrać miejsce na ciele, gdzie można tatuaż przykryć ubraniem, np. na ważnym spotkaniu.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, też chcę kwiatowy wzór, chcę zrobić w Opolu- Annia wtedy na pewno Cię odwiedzę 😁😁😁 chcę robić u Karolina Szymanska Tatoo, bardzo podoba mi się to co ona robi. A rękę- zawsze można zakryć długim rękawem :)

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mam ktore myślą o drugiem dziecku. Jak urodzila się Asia to nie ukrywam że było ciężko. Zwłaszcza że Alicja była zazdrosna. Zmieniła się przez to bardzo. Zresztą część z was będzie to pamiętać jak tutaj o tym pisałam. Najgorsze że wydawała mi się taka "dorosla" jak wróciłam że szpitala.... oglądając zdjęcia teraz widzę jaka była maleńka. Wiele rzeczy bym zmieniła. I inaczej podeszłabym do sprawy. Prawda taka ze to starsze dziecko potrzebuje nas bardzoej od tego młodszego. Ja zrozumiałam to troszkę za późno. I dlugo trwało by odbudować tą więź między nami. Teraz gdy nauczyłam się postępać z dwója dzieci jest dużo łatwiej. Alicja i Asia się zaczynają dogadywać. Wiaodmo ze ciężko tu powiedzieć o wspólnych zabawach bo to jednak 2,5 roku różnicy. Ale zaczynają coraz częściej ze sobą przebywać. Łapać się za rączki, przytulać. Decyzja o drugim dziecku była najlepsza jaka podjęłam. Cieszę się że mają siebie. I będę robić wszytsko by ich więź umacniać. Nie jest łatwo. Ale warto ❤️

Wik89, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Ounai, dmg111, Annia lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, obczaiłam sobie ten salon na fb ;) Rzeczywiście bardzo ładne te wzory 😍 Wprawdzie mi się raczej podobają tatuaże z grubszą kreską, ale te są naprawdę urocze, delikatne, kobiece 😊

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że część z was mierzyło/mierzy sobie cukier glukometrem. Mam kilka pytań.

Mierząc cukier na czczo, w którym momencie najlepiej to zrobić? Od razu po wstaniu z łóżka, czy odczekać trochę? Czy glukometr rzeczywiście zawyża wyniki i z żyły wychodził Wam zawsze niższy cukier? I jakie to były różnice jeśli pamiętacie?

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Dziewczyny, wiem, że część z was mierzyło/mierzy sobie cukier glukometrem. Mam kilka pytań.

Mierząc cukier na czczo, w którym momencie najlepiej to zrobić? Od razu po wstaniu z łóżka, czy odczekać trochę? Czy glukometr rzeczywiście zawyża wyniki i z żyły wychodził Wam zawsze niższy cukier? I jakie to były różnice jeśli pamiętacie?

Ja mam tylko porownanie z glukometrem przed badaniem krzywej w ciazy. Mi wyszlo 15j roznicy z glukometru a z krwi, z zyly bylo nizej.

Clover lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 6 stycznia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:

Od razu. Chodząc zbijasz cukier. Możesz ewentualnie podejść do umywalki umyć i osuszyć rękę, ale nie że kręcisz się po mieszkaniu. Jeśli chodzi o pomiary glukometr vs lab to może być różnica w obydwie strony, w zależności od glukometru. Wyniki mogą się pokrywać, może być 10 jednostek różnicy a czasami nawet 20. Te 20 to przy złej jakości, starych glukometrach. Glukometr powinno się wymieniać lub kalibrować nie rzadziej niz raz na dwa lata.

W kwestii tatuaży to ki właśnie podobają się te delikatne, romantyczne z cienką linią jakby szkicowane. Ewentualnie akwarele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 14:23

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, spóźnione gratulacje. 💓 Kiedy wizyta?

Ounai, zapraszam na kawę! :)

Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa mi się zdarzyło że w labie miałam mniej niż gdy badałam glukometrem od razu po wstaniu ale właśnie to chyba jest spowodowane tym, że zanim dotrze się do laboratorium to jednak wykonujesz już jakiś ruch

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Pytam, bo mam nowy glukometr i próba kontrolna wychodzi niby dobrze, a jak sobie badam z palca to wychodzą wysokie wyniki i zastanawiam się, czy coś jest nie tak z glukometrem, czy faktycznie takie wartości są. Z kolei wieczorem godzinę po kolacji cukier niski. No nic, jak mi znowu wyjdzie taki wysoki na czczo to po prostu podjadę tego dnia na krew i dodatkowo zbadam jeszcze raz glukometrem w poczekalni, żeby porównać.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, jak się czujesz? :) Który to już tc? Pytam, bo nie widzę Twojego suwaczka :)

Annia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Pytam, bo mam nowy glukometr i próba kontrolna wychodzi niby dobrze, a jak sobie badam z palca to wychodzą wysokie wyniki i zastanawiam się, czy coś jest nie tak z glukometrem, czy faktycznie takie wartości są. Z kolei wieczorem godzinę po kolacji cukier niski. No nic, jak mi znowu wyjdzie taki wysoki na czczo to po prostu podjadę tego dnia na krew i dodatkowo zbadam jeszcze raz glukometrem w poczekalni, żeby porównać.
    A masz stary glukometr, żeby porównać?

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Teraz miałam krzywą cukrową na początku ciąży: w labo tuż przed pobraniem sprawdzała mi Pani na glukometrze: na glukometrze 103, z krwi 86...

Dziewczyny plastelina Play Doh nie jest toksyczna, prawda?

Ulaaa, co u Was? Jak Gabi, co z jej przyrostami?

Ulaa lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Annia, jak się czujesz? :) Który to już tc? Pytam, bo nie widzę Twojego suwaczka :)
    Clover dziękuję, że pytasz, czuję się całkiem nieźle, ale taka zmęczona jak w ciąży... Zwłaszcza, że nadal chodzę do pracy. Jutro zaczynam 19 tydzień, a suwaczki ZNOWU mi się zepsuły, bo jakiś czas temu je zmieniałam i zaś się popsuło. Jak u Was? :)

Ulaa, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam glukometr Accu Chek Instant. I właśnie wzielam kiedys do laboratorium. Chciałam sobie sprawdzić krew przy pobraniu jaki wychodzi cukier z palca. Ale pielęgniarka stwierdziła że po co mam się kłuć dwa razy i stwierdziła że sprawdzimy z żyły jak chce. Zgodziłam się bo byłam ciekawa co wyjdzie. Wyszło 90 z żyły z łokcia. Oczywisice sprawdziłam też po tym na poczekalni z palca 🤣🤣 i mialam 93. Wynik z laboratorium pamiętam ze byl 87. Ale tak jak pisze Ounai każdy glukometr może mieć jakieś wahania nawet powinno być o tym wspomniane w instrukcji danego glukometru.

Clover lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Teraz miałam krzywą cukrową na początku ciąży: w labo tuż przed pobraniem sprawdzała mi Pani na glukometrze: na glukometrze 103, z krwi 86...

Dzięki, że pytasz 😘
    U nas ogólnie nie jest super, ale stabilnie. Gabrysia jest w 2 percentylu, dzisiaj miałam wizytę u swojego lekarza, pojechałam na jego dyżur do szpitala i mała waży 1020g ☺️
    Mam wizyty teraz raz w tygodniu żeby kontrolować przepływy, które póki co są bez zarzutu.
    Bardzo bym chciała dotrzymać do terminu, ale mój lekarz coraz częściej wspina o tym, że możliwe, że będzie konieczne wcześniejsze rozwiązanie ciąży i powtarza, że oby tylko taką stabilną sytuację utrzac do tego 37tyg 🙏

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Nie Annia można ją jeść, choć trzeba mieć specyficzne kubki smakowe, bo jest niesamowicie słona. Rozpuszcza się też w wodzie, schodzi w praniu a po wyschnięciu robi się twarda jak kamień.

A na kawę na milion % przyjdę

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zasady krew wlosniczkowa z palca ma wyższy poziom glukozy maks do 10 jednostek niż badana w tych samych warunkach, w tym samym momencie krew żylna :)

Clover, Ewa88 , Annia lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa co mnie tutaj ominęło 🙉

Gratulacje i dziewczynka aaaaaaaaa ❤️❤️❤️❤️🤩

Ulaa lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, to u Ciebie zaraz połowa ciąży, super! 😁 Ja myślałam, że jesteś teraz około 15-16 tc 🤭😅 To pewnie zaraz badania połówkowe :) A do kiedy planujesz pracować?

U nas w miarę spokojnie. Olek chodził teraz prawie 2 tygodnie do żłobka, więc to nasz rekord do tej pory 😅 W środę mieliśmy jakąś przygodę z wymiotami, ale już jest wszystko OK. Rozgadał się do reszty i jest już w stanie powtórzyć praktycznie każde słowo (wiadomo, część po swojemu, ale my z mężem go rozumiemy). W dalszym ciągu jest bardzo rozbrykany i w każdym momencie szuka okazji, żeby coś spsocić, więc musimy mieć oczy dookoła głowy 😏 Ja rozglądam się za pracą, choćby na pół etatu a mąż też przegląda oferty, bo średnio mu odpowiada współpraca z Koreańczykami, którzy mają trochę dziwne podejście do swoich podwładnych 🤔 Ale z drugiej strony ma tam niezłą stawkę i dobre stanowisko, więc pewnie na razie tam zostanie. Czasem mam wrażenie, że on po prostu lubi odbywać rozmowy kwalifikacyjne i patrzeć, co mu pracodawca zaproponuje 😅

Annia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 5366 5367 5368 5369 5370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ