X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A masz stary glukometr, żeby porównać?
    Nie mam właśnie, bo się popsuł i wyrzuciłam 😬

Ja ogólnie nigdy sobie nie mierzyłam cukru tylko mąż, ale jakiś czas temu teściowa nam właśnie przyniosła nowy glukometr i zmierzyłam sobie na czczo tak z ciekawości, a tam ponad 130 😳 No i tak zaczęłam mierzyć sobie, różne wyniki mi wychodzą na czczo, od 90 po 160 nawet i nie wiem, na ile to jest wiarygodne... Sąsiadka mi zaproponowała żebym do niej podeszła i zmierzyła jej glukometrem, bo ona ma cukrzycę ciążową i mierzy codziennie, muszę podejść którego dnia i zobaczyć. No i jeśli znowu mi wyjdzie taki wysoki wynik to wtedy sobie podjadę na krew koniecznie. Dzisiaj miałam 96, więc akurat spoko w porównaniu z niektórymi poprzednimi pomiarami. My jesteśmy oboje na diecie o niskim IG, więc tym bardziej mnie dziwią te wyniki... Ale zbieram się też do tego, żeby zrobić sobie krzywe, więc pewnie jakoś niedługo będę wiedzieć coś więcej.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, będę trzymać kciuki, żeby faktycznie taka sytuacja się utrzymała do tego 37 tygodnia 🍀 Z tego, co piszesz to jesteś pod bardzo dobrą opieką i stałą kontrolą, więc na pewno lekarz podejmie najlepszą dla Was decyzję 😊

Ulaa lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Nie mam właśnie, bo się popsuł i wyrzuciłam 😬

Ja ogólnie nigdy sobie nie mierzyłam cukru tylko mąż, ale jakiś czas temu teściowa nam właśnie przyniosła nowy glukometr i zmierzyłam sobie na czczo tak z ciekawości, a tam ponad 130 😳 No i tak zaczęłam mierzyć sobie, różne wyniki mi wychodzą na czczo, od 90 po 160 nawet i nie wiem, na ile to jest wiarygodne... Sąsiadka mi zaproponowała żebym do niej podeszła i zmierzyła jej glukometrem, bo ona ma cukrzycę ciążową i mierzy codziennie, muszę podejść którego dnia i zobaczyć. No i jeśli znowu mi wyjdzie taki wysoki wynik to wtedy sobie podjadę na krew koniecznie. Dzisiaj miałam 96, więc akurat spoko w porównaniu z niektórymi poprzednimi pomiarami. My jesteśmy oboje na diecie o niskim IG, więc tym bardziej mnie dziwią te wyniki... Ale zbieram się też do tego, żeby zrobić sobie krzywe, więc pewnie jakoś niedługo będę wiedzieć coś więcej.
    Jakiej firmy masz ten glukometr? Ja bym poszła do internisty i poprosiła o skierowanie. Przy takich wynikach nie czekałabym. Miałam znacznie lepsze a robiłam krzywe cukrową i insulinowa.

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Enigvaa mi się zdarzyło że w labie miałam mniej niż gdy badałam glukometrem od razu po wstaniu ale właśnie to chyba jest spowodowane tym, że zanim dotrze się do laboratorium to jednak wykonujesz już jakiś ruch

To tak, ale ja mialam zmierzone glukometrem przed pobranie z zyly i siedzialam, nawet sie nie ruszylam 😅

Ewa88 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 6 stycznia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaaa, czyli Gabi powolutku ale przybiera, to chyba najważniejsza wiadomość, bo pamiętam, że jakiś czas temu ważyła jakieś 600g. Trzymam za Was obie kciuki. :)

Clover, a co mężowi nie pasuje w stylu pracy Koreańczyków? Pytam z ciekawości oczywiście. :D Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć fajną pracę w takim wymiarze godzinowym, jaki Ci by pasował.
    Miałam zamiar pracować jak najdłużej,ale teraz zobaczę jak będę się czuła pod koniec stycznia. Do końca miesiąca jeszcze muszę dać radę. A Clover i osobiście jakby mi na czczo takie cukry na jakimkolwiek glukometrze wychodziły to jednak w miarę szybko zrobiłabym krzywą.

Ounai, dzięki. Właśnie dlatego Mikołajowi nie kupowałam PlayDoh, ale wczoraj dostał od mojej przyjaciółki. Zabawa oczywiście jest, ale i nie omieszkał skosztować ukradkiem. 🤣

Ulaa, Clover lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jakiej firmy masz ten glukometr? Ja bym poszła do internisty i poprosiła o skierowanie. Przy takich wynikach nie czekałabym. Miałam znacznie lepsze a robiłam krzywe cukrową i insulinowa.
    Jakiś Ixell pro. Krzywe robiłam rok temu w grudniu i wyniki glukozy były ok, insulina po 1h i 2h lekko za wysoka ale diabetolog zleciła tylko dietę, którą stosuję. Nie wiem na ile ten glukometr jest wiarygodny bo dodatkowo moja teściowa macała te paski 🙄 Dziwne to dla mnie że jednego dnia wychodzi 90 a drugiego 150 przy podobnych posiłkach i godzinach ich spożywania... Do lekarza oczywiście pójdę, ale chciałam się Was zapytać jak to jest, bo ja nie mam doświadczenia z glukometrem właściwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 21:24

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, z tego co mąż mi opowiada, to oni sporo spraw załatwiają "na gębę", a później są niesłowni i twierdzą, że oni czegoś tam nie powiedzieli. Mąż ostatnio zdenerwował się np. o to, że na początku współpracy przełożeni zapewniali go, że będzie miał elastyczne godziny pracy i że jeśli będzie chciał pracować od 7 do 15 zamiast od 8 do 16, to nie będzie żadnego problemu. A teraz, kiedy ostatnio o tym napomknął, to padła odpowiedź w tonie "masz tu być od 8 do 16, bo ja tu rządzę i ja o tym decyduję". Dlatego jak mu zmieniali stanowisko to od razu chciał aneks do umowy, mimo że oni twierdzili, że nie trzeba i byli trochę obrażeni, że się czegoś takiego dopomina 🤷🏻‍♀️ Często nie chcą się stosować do polskiego prawa, bo wydaje im się, że ich ono nie obowiązuje, a później są zdziwieni, że i tak się od nich czegoś wymaga i przez to, że ciężko im się do tego dostosować, to wciąż są jakieś problemy lub opóźnienia. Często zmieniają zdanie i czasem się okazuje, że nagle zrywają ważną współpracę tylko dlatego, że jakaś tam pierdoła im się nie spodobała. No i ogólnie sprawiają wrażenie, jakby uważali się za lepszych przez to, że są "wielkimi" inwestorami z Korei i że jeśli ktoś pracuje w ich firmie to powinien się cieszyć, bo nogi Boga złapał. Pracowników często na początku traktowali tak, jakby w ogóle nie mieli prawa głosu, ale tu już się to zmieniło bo chyba zobaczyli, że w Polsce takie rzeczy nie przejdą. Nie wiem, czy w innych firmach zarządzanych przez Koreańczyków też tak jest, ale mąż był ostatnio na szkoleniu, gdzie byli też ludzie z innych współpracujących z nimi firm i wspólnie doszli do wniosku, że kto pracuje z Koreańczykami, ten się z cyrku nie śmieje 😅 Oczywiście mąż uważa, że są też fajne momenty, ale jednak są to ludzie dość specyficzni i mają swoje twarde poglądy, ciężko ich nawet odrobinę zreformować 😝

Nie cytujcie proszę - później usunę :)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt widzisz?! Tak dawno Cię tutaj nie było, że lada moment, a byś przegapiła moją ciążę 🙈

Po przeczytaniu Twojego postu, uśmiechnęłam się pod nosem, bo to moje czwarte dziecko więc jestem szalona 😂
    Ale w końcu córeczka 😍 także było warto 🤭

Annia to prawda, Gabrysia przybiera powoli, w swoim tempie, ale cały czas do przodu, mam nadzieję, że dociągnę do bezpiecznego terminu, a najchętniej to do samego terminu porodu 🙏

Clover dziękuję, wszystkie kciuki na wagę złota ❤️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Jakiś Ixell pro. Krzywe robiłam rok temu w grudniu i wyniki glukozy były ok, insulina po 1h i 2h lekko za wysoka ale diabetolog zleciła tylko dietę, którą stosuję. Nie wiem na ile ten glukometr jest wiarygodny bo dodatkowo moja teściowa macała te paski 🙄 Dziwne to dla mnie że jednego dnia wychodzi 90 a drugiego 150 przy podobnych posiłkach i godzinach ich spożywania... Do lekarza oczywiście pójdę, ale chciałam się Was zapytać jak to jest, bo ja nie mam doświadczenia z glukometrem właściwie.
    O matko, wywal tego Ixella. On mi zaniżał o 20-30 glikemie jak miałam cukrzycę ciążową. Dobre glukometru to AccuCheck czy Contour z tego co pamiętam.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, trzymam kciuki, żeby sytuacja w dalszym ciągu była stabilna!
    Annia, wow, u Ciebie już prawie półmetek. Ale ten czas szybko leci! Aż się boję, jak pomyślę, że u mnie też tak szybko to pójdzie :D
    ja mam wizytę za tydzień :)

Ulaa lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    O matko, wywal tego Ixella. On mi zaniżał o 20-30 glikemie jak miałam cukrzycę ciążową. Dobre glukometru to AccuCheck czy Contour z tego co pamiętam.
    Dobrze że mówisz, że on może być jakiś lewy 😬 Tak podejrzewałam że to jakieś dziadostwo jest, skoro teściowa nam go dała 😅 A tak na serio, to wiem, że chciała dobrze. Ale trochę mnie wkurzyła, bo pytała kiedyś (jeszcze jak mieliśmy stary glukometr), czy mąż sobie mierzy cukier i mówiłam że mierzy, ale że on ogólnie ma dobry, bo u niego jest problem z wysoką insuliną, a nie cukrem. A ona na to, że jak to możliwe, że ma cukier dobry 🤷🏻‍♀️ Tyle razy już jej tłumaczyłam, na czym polega IO a ona dalej ma swoją teorię, bo przecież jest pielęgniarką to ma wiedzę i co ja jej będę gadać... No i teraz nam przyniosła ten i powiedziała, że M. ma mierzyć cukier, bo jej zdaniem to niemożliwe, że ma dobry. Dobrze, że jeszcze dzienniczka mu nie każe prowadzić 😅 Kiedyś mieliśmy właśnie ten Accu Check i on był spoko. Z tego, co widzę to one są chyba najpopularniejsze.

W przyszłym tygodniu podjadę sobie rano na wyniki i zbadam chociaż glukozę i insulinę na czczo, to już będę miała jakiś punkt zaczepienia. Do internisty pewnie i tak bym się dostała dopiero w czwartek/piątek w mojej przychodni, więc lepiej chyba samemu zrobić, zwłaszcza, że rok temu większość badań i tak musiałam zrobić prywatnie, tylko na kilka miałam skierowanie.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Tak zgadza się. Ale contour ten zwykły a nie ten mini.

Clover, odnośnie podejścia do pracownika i umów się nie wypowiem, natomiast ja pracuję w amerykańskiej firmie, mam znajomych też w innych i zasada jest jedna- na gębę się nic nie załatwia. Chcesz coś mieć pewne to musi być w umowie- czy to obietnica podniesienia stawki po okresie próbnym, możliwość elastycznego grafiku, itd. Nie masz w umowie, to pracodawca w 90% się z tego wycofa. Ja od razu w liście intencyjnym miałam zaznaczone co będzie się znajdował w umowie. Jak zmieniałam stanowisko to też tam była informacja, że po 3 miesiacach moja stawka ulegnie zmianie. Na pracę w elastycznych godzinach również jest papier w kadrach.

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Martt widzisz?! Tak dawno Cię tutaj nie było, że lada moment, a byś przegapiła moją ciążę 🙈

Po przeczytaniu Twojego postu, uśmiechnęłam się pod nosem, bo to moje czwarte dziecko więc jestem szalona 😂
    Ale w końcu córeczka 😍 także było warto 🤭

To dobrze ze się uśmiechnęłaś bo miało to być humorystyczne 😅

Ja zawsze chciałam duza rodzinę, ale gdy mam dwójkę dzieci to ten pomysł wydaje mi się właśnie zbyt SZALONY. I nie czuje się na siłach by to teraz uciągnąć. Kto wie... jeszcze jestem "mloda dupa" może za dwa lata zmienie zdadnie i poczuje się gotowa na powiększenie rodziny 🙈

Clover, Ulaa lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, racja - ja też myślę, że ogólnie to raczej nic na gębę nie powinno się załatwiać, a już szczególnie w pracy. Mój mąż jest bardziej ufny w takich sprawach - pewnie dlatego, że w poprzednich firmach jednak trochę inaczej to wyglądało. Ale no już trudno, dla niego istotniejszy był ten aneks do umowy, a z tymi godzinami to w sumie nie wiadomo jak będzie, pewnie jak firma ruszy już na 100%, to wtedy będą jakieś zmiany wprowadzane. Tam więcej osób liczyło na te elastyczne godziny, więc pewnie będą jeszcze ten temat z prezesem poruszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 00:01

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tak z innej beczki to ostatnio byłam w szoku, bo odkryłam, że Olek zna imiona niektórych dzieci w żłobku 😅 Nawet nie myślałam, że będzie wiedział, jak kto ma na imię, nie przyszło mi to do głowy. Wczoraj został w domu, więc przeglądaliśmy sobie zdjęcia na stronie żłobka na fb, co tam dzisiaj jego grupa robi. I nagle on pokazuje na jednego chłopca i mówi "ooo, Kajoj!" (Karol). Później jeszcze był "Makojaj" (Mikołaj) i Basia. Na resztę dziewczynek w grupie mówi Gabi, mimo, że tam nie ma żadnej Gabrysi ale chyba mu się tak kojarzy po prostu, bo Gabi to córka naszych znajomych którzy dość często nas odwiedzają. Na siebie mówi "Ojuś", ale to od kilku dni używa, bo tak to sporadycznie mu się zdarzało tak powiedzieć, a teraz jest co chwilę - Ojuś to, Ojuś tamto. No i zawsze jak wrócimy ze żłobka to opowiada co tam robili, ostatnio był mega zajarany bo robili jakieś obrazki z mąki i do tej pory wspomina, że była "maka" i "Ojuś syp, syp" 😄

Aaa, no i wie jeszcze, że tato to "Michaj" 😁 Mojego imienia nie ogarnia, bo "Dana" to u niego dinozaur, a mama to po prostu mama i tyle 😅

06.02.2021 👶💙

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, sto lat dla Igi, niech rośnie zdrowa i szczęśliwa 🥳 czuję, że z takimi długimi nogami czeka ją przyszłość na wybiegach Mediolanu i Paryża ❤

Suszarka, Zulugula, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mam do was pytanko. Czy ktoś się orientuję czy można zajść w ciążę nie mając jajników? Czy są jakieś banki komórek jajowych czy coś takiego? I czy jest to realne?

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Hejka. Mam do was pytanko. Czy ktoś się orientuję czy można zajść w ciążę nie mając jajników? Czy są jakieś banki komórek jajowych czy coś takiego? I czy jest to realne?

Tak adopcja komórek jajowych albo zarodków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 09:30

O ❤️
    Z ❤️
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

In vitro i adopcja zarodka lub komórki jajowej plus hormony całą ciążę żeby wspomóc. Ale jest taka możliwość 💪

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, dzięki za informacje 😘

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
‹‹ 5367 5368 5369 5370 5371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ