Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Ja mam zwykla najtansza z juli. Tylko musze recznik rozkladac bo kapie z dolu 😅 juz ma chyba 6 lat i zyje 😁
Kurcze wiecie co, tak teraz myślę. Ja na ten oryginalny pokrowiec nakładałam taki porządny, a mi się ten pokrowiec po prostu rozpadł. Może go wystarczy wymienić? Siatka trochę przyrdzewiala ale jeszcze się trzyma.
Karolina dzięki za patent z podkładem.
Edka Ja to Cię podziwiam. Mnie mąż namawia na trzecie ale ja chyba jednak już nie chcę. Nie mam sił na kolejne dziecko, przynajmniej nie na tym etapie życiowym.
Dziewczyny, byłam u onkologa. Pani doktor powiedziałam że wszystkie 4 nowotworów które były w rodzinie mojego taty są powiązane z tym samym genem więc badanie jest jak najbardziej podstawne. Mogę sobie wybrać czy chcę się badać w Krakowie czy Gliwicach, mówi że to obojetne. Jeśli mi coś wyjdzie to mam do niej wrócić bo u nosicieli genów jest dużo bardziej zaawansowana diagnostyka.
Dzisiaj też rozmawiałam z ciociami w żłobku i mamy jutro przynieść majtusie i powoli będziemy odpieluchowywac Martę. -
Gela093 wrote:https://www.mediaexpert.pl/agd-male/prasowanie-i-pielegnacja-ubran/deski-do-prasowania/deska-do-prasowania-laurastar-comfort-lips?gclid=EAIaIQobChMIwITyg6Sp_AIVkJGyCh35PQp2EAQYASABEgKgx_D_BwE
Ounai, ja mam stacje 5 lat i od poczatku używam tej deski, nigdy mi nie kapala woda i nic nie splesnialo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 20:49
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Gela, ja też myślałam o takiej wypasionej desce typowo pod stację, ale na etapie urządzania się nie miałam na to budżetu 🤑 a tak z ciekawości: kupujecie tego typy rzeczy w PL? Bardziej się to opłaca? Czy jednak NL?
Ja sprawdzam ceny i w de i w pl. Nie wszystko sie oplaca tutaj. Np.teraz moj maz zamawiał jakas magiczna skrzynke na narzedzia i tutaj wychodzi 630 zl a w polsce 1000zl na promocji.
Ale czesci do auta kupowal w pl (siłowniki do bagaznika, w pl 18zl/szt a tutaj 40€).
Maszynke do golenia chcial tez zamawiac w polsce bo wychodzilo 100zl taniej ale jakas promka wpadla i finalnie wyszlo 80zl taniej tutaj chyba.
Glupie te przykłady ale to jedyne co teraz pamietam bo na biezaco 🤣KarolinaMaria lubi tę wiadomość
🔸28 lat
-
Suszarka wrote:Lalia jak tam sytuacja na froncie?
Dziewczyny skąd zamawiacie fotoksiążki? Uwolnij kolory?
Ja robiłam w empiku, online. Super wyszły ☺️ ostatnio była promka, ale nie wiem czy nadal jest -
Suszi, ja nadal w dwupaku 😅 nie mam żadnych objawów, które mogłyby sugerować zbliżający się poród, wszystko to co odczuwam to uroki zaawansowanej ciąży 🙈
W ogóle dzisiaj w nocy miała miejsce sytuacja wobec której mam ambiwalentne uczucia 😂
Mianowicie, pierwszy raz w życiu Oluś przyszedł do nas w nocy spać całkowicie sam 🤭
I oczywiście z jednej strony matka wariatka i total wzrusz, że mój malutki chłopczyk obudził się w nocy, nie wołał, nie płakał, ale nie czuł się bezpiecznie żeby zasnąć dalej sam, więc pomyślał, że pójdzie do mamusi i tatusia i zszedł ze swojego dużego, wysokiego łóżka i w ciemnościach podreptał do pokoju obok po czym wskoczył na łóżko, przytulił się i zasnął 😭😭💙💙
Ale z drugiej strony, wpakował się do mojej poduszki ciążowej i umoscil się w niej jak w gniazdku, więc ja z tym moim wielkim brzuchem już miałam problem ułożyć się wygodnie, co więcej, zostałam w środku, więc żeby Oluś i mój mąż byli przykryci to ja musiałam być cała nakryta kołdrą i myślałam, że się roztopie 😱 mamy niby łóżko 160, ale oni tak się rozłożyli, że jak chciałam się przekręcić z boku na bok to się turlalam w miejscu jak robak, oczywiście zaraz chciało mi się siu siu więc wstałam, ale jak wróciłam to mogłam sobie śmiało zaśpiewać "Nie było miejsca dla Ciebie.." bo tak się rozłożyli, że nawet nie będąc w ciąży nie byłabym się w stanie wślizgnąć pomiędzy nich 🤣 stwierdziłam, że w takim razie idę spać do Olcia do pokoju i błogosławiłam fakt, że ma łóżko 90x190 z naprawdę wygodnym materacem, tyle że jak się położyłam, to mój młodszy synuś dostał mega czkawki, a jak w końcu mu przeszła, to zacząć trening gimnastyki artystycznej 🤨
Więc z jednej strony mało mi serce nie pękło z miłości i wzruszenia, jak mój chłopczyk przyszedł w nocy się tulić i spać 💙💙💙 ale z drugiej jak pomyślałam że to może być częściej, a wkrótce jeszcze w składzie 4osobowym, to miałam trochę takie: "Oł noł, OŁ noł, OŁ NOŁ" 😂😂😂😂Zulugula, Wik89, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia rozśmieszyłaś mnie tym robakiem 💙
Ostatecznie miałaś całe łóżko tylko dla siebie;)
To Tomuś ostatnio w nocy wyszedł bezgłośnie z łóżeczka, usiadł na ziemi (co oznacza żeby go wziąć na ręce) ale ojciec spał jak suseł, matka udawała, że nie żyje, więc wrócił się do łóżeczka i zasnął 🤭Wik89, Lalia, Clover, dmg111, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
U nas Marta też przychodzi w nocy jak się obudzi. Tylko ona wdrapuje się na nasze łóżko, wpada do mnie i całą sobą się wtula we mnie. Oczywiście głowę musi mieć na moim ramieniu, nogi zarzucone na moje a ja muszę ją całą obejmować. Tak jakby mnie rok nie widziała 😂 tylko, że ona to taki typ tulisia. Ona uwielbia się przytulać, całować i głaskać.
Ja się zapisałam na te badania genetyczne, termin na maj, bo pierwszeństwo mają osoby z rozpoznanym nowotworem.Lalia, Clover, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Suszi, ja fotoksiążkę zamawiałam kiedyś w empiku, a z uwolnij kolory fotokalendarze. I tu i tam byłam zadowolona 🙂
Lalia, dobrze, że miałaś opcję ucieczki do łóżka Olka 😅 Chyba będziecie musieli pomyśleć o zamianie Waszego łóżka na większe, skoro chcecie się zmieścić w czwórkę 🤭 A tak na serio, to fajnie się to czyta ❤️ Ja bardzo lubię jak Olek do nas przychodzi w nocy, ale to prawdziwa rzadkość. A jak już śpi z nami, to zazwyczaj w poprzek i z mężem wstajemy totalnie połamani 🤣
Zulu, ja też czasem robię ten numer z udawaniem, że nie żyję 🤣 Ale u nas z reguły to nie przechodzi 😅
Ounai, super, że robisz te badania! 👍 Btw. miałam ostatnio pisać i zapomniałam, że też chcę w tym roku zrobić sobie tatuaż i też się boję 🤭😅 Ale to moje marzenie już od kilkunastu lat, a w tym roku wypadają mi okrągłe urodziny, bo 30-stka - więc może wreszcie się odważęLalia lubi tę wiadomość
-
Clover,mam to samo. I ciągle rezygnowałam z myślą że na moim stanowisku to nie wypada i takie tam. Mało tego, mój mąż jest przerażony tym pomysłem właśnie z tego samego powodu. Powiedziałam mu, że życie jest za krótkie żeby się przejmować co sobie ludzie pomyślą 😁 A tatuaż od biedy zawsze da się zasłonić ubraniem. Choć bardzo mocno rozważam zrobienie bransoletki lub czegoś na przedramieniu właśnie.
Masz już salon wybrany? -
Lalia, Iga do nas teraz przychodzi co noc praktycznie, czasem na chwilkę i ją odnosimy, a czasem jak przyśniemy to śpimy tak do rana. Jagoda śpi u siebie w łóżeczku, po karmieniu ją zawsze odnoszę. Jak Iga śpi z nami i mam wziąć Jagodę do karmienia to jest okropnie niewygodne, trzeba uważać żeby Iga jej nie kopnęła, żeby się nie zbudziła, żeby J. nie spadła z łóżka. Mamy łóżko 180 szerokie i sobie nie wyobrażam spania w 4, kilka razy się nam zdarzyło i to była katorga, ja nie spałam prawie wcale bo ciągle się bałam że mi któraś spadnie. Także rozumiem Twoje "oł noł" 😅 i błogosławię fakt że J. woli spać w łóżeczku niż z nami, oby tak zostało 😅
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022