X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, cuda 😍😍😍 pięknie będzie wyglądać 😍😍😍

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    😍😍 a te majciochy na dole z falbanką 💓💓

Mnie zauroczył różowy komplet w wisienki -serduszka 🍒❤️🤭

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2023, 10:54

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Inga jak w tym momencie, po jakims czasie, oceniasz podcięcie wedzidelka? Plusy minusy, jak wyglądała rekonwalescencja.

Nasza neurologo kmini i kmini co by tu z Tomciem zrobić żeby mu pomóc i będziemy jeszcze raz konsultować podcięcie, tylko najpierw musimy przygotować buzię

Chyba nie żałuje, chociaż u nas buzia dalej otwarta. Myśle, że skupiłabym się bardziej na przygotowaniu. Możliwe, że Gustaw nie był do końca gotowy. Ale ruchliwość języka jest lepsza, nauczył się nawet robić jak koń, ładniej wymawia literkę L, ale nadal często ma język między zębami. Najgorsze były pierwsze dni masażu, bo jednak go to bolało. Później już było lepiej, samo masowanie trwało chwile.

Wiem, że jak urodzi się drugie dziecko to po prostu ciężej byłoby nam to ogarnąć wszystko czasowo.

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w reserved działa kod RLM20 - niby na nieprzecenianie ale mi zadziałał na wyprzedaż tez🤭

Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga ja też nie mam jak na razie żadnego ładnego zdjęcia Juniora. :P Macie już imię? Skąd są te zestawy bodziak i legginsy - śliczne. To są te momenty, że jest to ukłucie, że jednak drugi chłopak, jak patrzę na te ubranka. :D

Dziewczyny noworodków z okresu letniego, w co ubierać takie bobasy jak będzie gorąco? Mikołaj miał 9-12 miesięcy jak były upały, więc normalnie go ubierałam w bezrękawniki itp, a co takiego noworodzia/miesięczniaka, tak samo?

Mamy z drugim dzieckiem: przydał wam się kokon niemowlęcy dla młodszego bobasa?

Ounai, jak dzisiaj samopoczucie?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, jak adaptacja Oliwki w żłobku? Wróciłaś już do pracy - to jest ta sama praca co miałaś przed wychowawczym?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Inga ja też nie mam jak na razie żadnego ładnego zdjęcia Juniora. :P Macie już imię? Skąd są te zestawy bodziak i legginsy - śliczne. To są te momenty, że jest to ukłucie, że jednak drugi chłopak, jak patrzę na te ubranka. :D

Dziewczyny noworodków z okresu letniego, w co ubierać takie bobasy jak będzie gorąco? Mikołaj miał 9-12 miesięcy jak były upały, więc normalnie go ubierałam w bezrękawniki itp, a co takiego noworodzia/miesięczniaka, tak samo?

Annia, u nas kokon to must have. Jako że życie toczy się w salonie lub w jakikolwiek innym pomieszczeniu na podłodze (również w łazience) to kokon wędruje z nami. Olek ma zakodowane że to "łóżeczko Kacperka" i jakby przestrzeń nietykalna. Gdybym położyła Kacpra tak ooo na narożniku albo na podłodze to mój kaskader nie raz by na nim siadł czy w niego wbiegł 🙈

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Annia, u nas kokon to must have. Jako że życie toczy się w salonie lub w jakikolwiek innym pomieszczeniu na podłodze (również w łazience) to kokon wędruje z nami. Olek ma zakodowane że to "łóżeczko Kacperka" i jakby przestrzeń nietykalna. Gdybym położyła Kacpra tak ooo na narożniku albo na podłodze to mój kaskader nie raz by na nim siadł czy w niego wbiegł 🙈
    Właśnie dokładnie o tym myślę, bo przecież nie będę cały czas trzymać Juniora w dostawce/bujaczku, a na kanapę go nie dam "bez niczego" z właśnie tych powodów, że ja też mam takiego kaskadera w domu. ;) Dzięki, to nie jest drogie więc kupię. :)

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania te pierwsze zestawy to z LINDEX - udało mi się te w serca kupić na końcówce wyprzedaży i wyszły tanio, a ostatnio było tez -20%

Tak, imię wybrane i będzie Gaja 😊 był dylemat jeszcze między Wandą, ale teściu mnie zniechęcił i została Gaja 😅

Jeżeli chodzi o ubrania to myśle że na upały to pewnie wjedzie sam bodziak. Chociaż tez mam dylematy co zamawiać i w jakich ilościach 😬

Ja właśnie mam kokon po Gustawie, ale tez się zastanawiam czy się przyda bo z G. praktycznie go nie używaliśmy

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Lalia ma racje i przy drugim na pewno może okazać się kokon bardziej przydatny 😊 Ja muszę umówić firmę do czyszczenia narożnika, i chyba od razu poproszę o wyczyszczenie gondoli i właśnie kokona

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Was Ania jak z wyborem imienia? Macie jakieś pomysły? 😊 Jak w ogóle się czujesz? To w sumie dwa miesiące do terminu 😍

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Ja Martę zaraz po urodzeniu ubierałam w same body bo było gorąco.

Inga, gdzie kupiłaś te bloomersy z koronką?

Ania, dziś już normalnie. Ale na wadze mam -2kg 😂 marokańska dieta cud

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 14:02

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai zamawiałam je na NEXT 😊

Ounai lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Meggi, jak adaptacja Oliwki w żłobku? Wróciłaś już do pracy - to jest ta sama praca co miałaś przed wychowawczym?

Aniu tak to ta sama firma. Wracam do poniedziałku. Dodatkowo dorabiam na zleceniu w innej firmie i chce ciągnąć obie pracę. Ale czy się uda czasowo, to zobaczymy.
    Oliwka dobrze w żłobku, a widomo bez płaczu się nie obyło, ale po 2 minutach na sali już koniec płaczu i się bawi, je, spała też juz. Teraz miał być drufi tydzień adaptacji. Ale od soboty jzu chora 🙈.
    Dzisiaj środa, został katar jeszcze. 2dni gorączka po 38, jeden po 39 i kaszel. Ale już wychodzi z tego. Crp 1, negatywny cobid, rsv. Grypa, więc lekarz kazał leczyć objawowo, inhalacje i przeciwgorączkowe.
    Ja w pon do pracy, a Oliwka bez adaptacji musi już zostać na cały dzien🙈. Nawet nie chce myśleć jak pójdzie, mam obawy ze jak wstanie z drzemki będzie źle, w piątek została tak i był płacz, czułam że za wcześnie została do 14.30, a teraz już wyjścia nie mam 🙈
    To pierwsza infekcja od sierpnia, więc ja byłam już w panice 🙈 oczywiście sama też złapałam wirusa 😬
    Ja z mężem kosa. Oczywiście poszło o to gdzie spędzimy święta 🤦‍♀️😬

Ingaaa piękne ubranka🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 15:16

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ounai zamawiałam je na NEXT 😊
    Podrzucisz link? I tak chciałam zamówić dzieciom jakieś ciuchy to dorzucę. Marta miałaby na wyjscia. Co prawda mam takie 3szt z George ale mają taką malutką falbanke i nie robi takiego wrażenia jak ta Twoja.

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu i Inga, a macie tępię miofunkcjonalna? Samo podcięcie może nie dać super efektu, trzeba funkcje ćwiczyć, rozluźniać jedne partie i wzmacniać inne.

O ❤️
    Z ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Podrzucisz link? I tak chciałam zamówić dzieciom jakieś ciuchy to dorzucę. Marta miałaby na wyjscia. Co prawda mam takie 3szt z George ale mają taką malutką falbanke i nie robi takiego wrażenia jak ta Twoja.

https://www.next.pl/pl/g764909s2/u17925#u17925

Tylko widzę, że rozmiar do 2 lat jest

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Zulu i Inga, a macie tępię miofunkcjonalna? Samo podcięcie może nie dać super efektu, trzeba funkcje ćwiczyć, rozluźniać jedne partie i wzmacniać inne.

Nie mamy :/ mieliśmy jakieś ćwiczenia przed podcięciem tylko

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    https://www.next.pl/pl/g764909s2/u17925#u17925

Tylko widzę, że rozmiar do 2 lat jest
    Marta się jeszcze łapie, ona mi nosi majtki 86, a ubrania 92, czyli Nextowe 1,5-2 lata 🤣

Inga28 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 5493 5494 5495 5496 5497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ