X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na Podkarpaciu w meza rodzinnych stronach. Cisza, duuuuzo zieleni, spokój. Tego nam trzeba :) ale co najlepsze ja wracam sama pociągiem 3.05 a mąż zostaje z dziecmi tutaj jeszcze na 3 dni . Nie wiemy jak Bartek zareaguje ale mamy nadzieje ze będzie ok. Tak marze o byciu sama przez te 3 dni ze czuje się jakby to wakacje życia miały być a mam zamiar w sumie chodzić do pracy, sprzątać , gotować i sie uczyć 🤣🤣🤣 ale sama. Bez dzieci 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 22:43

Iryska, emdar, KarolinaMaria, Zulugula, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się przeprowadziliśmy, pierwsza noc w nowym mieszkaniu za nami. Miki biega jak oszalały po całym mieszkaniu, zachwycony swoim pokojem, ale spać i tak chciał z nami...

Nie mam czasu ani siły nadrobić, nie polecam przeprowadzek w 35 tygodniu ciąży jak coś. 🤣

emdar, Ounai, KarolinaMaria, Iryska, Wik89, Zulugula, Suszarka, MoTyLeK🦋, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, pełen podziw za remont i przeprowadzkę w ciąży! Od razu przypominają mi się Anetka i dmg 😁 zawsze Was podziwiałam i będę podziwiać. Pochwal się jakimiś zdjęciami z nowych wnętrz.

Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś pierwszy raz byliśmy w restauracji z dwójką dzieci 😁 i było lepiej niż się spodziewałam, na wejściu dostały od obsługi kolorowanki i indywidualne zestawy kredek, w oczekiwaniu na zamówienie sobie kolorowały, później się zajęły swoim jedzeniem. Jakby Jagoda nie wgniotła frytki w tapicerkę krzesła to uznałabym że bylo idealnie 😂 na szczęście dało się sprzątnąć mokrą chusteczką. Na pewno się jeszcze kiedyś wybierzemy, niepotrzebnie się denerwowałam że któraś coś odwali 😁

Belie, Zulugula lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Suszarka, pierwsze koty za płoty i teraz możesz już odważnie zaplanować kolejne wyjście :) Ja już mam za sobą wizyty w restauracji z trójką :D

Suszarka lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletuję powoli rzeczy na wyjazd nad morze (jedziemy w połowie czerwca), macie jakieś plażowe must have? Weźmiemy półnamiot pewnie, zabawki do piasku, piłkę plażową, krem na słońce, nakrycia głowy. Zabawki do auta jakbyśmy chcieli sobie zrobić wycieczkę (na miejsce jedziemy nocą). Kurtki i jesienne czapki to oczywiste. Planuję wziąć ze sobą mini termos na zupę bo Jagoda nie da rady czekać do wieczora na porządne żarcie, i lanczówkę na jakieś przekąski. Krem z filtrem bierzecie tylko 50 czy jakiś słabszy też? Wozicie swoje łóżeczka turystyczne czy korzystacie z tego co na miejscu? Macie jeszcze jakieś wskazówki? Do tej pory byłam z dziećmi na noc jeden raz, na jedną noc u teściów, 17km od domu, także rozumiecie powagę sytuacji 😂😂

Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam z filtrem 50 ale tez nivea kids/ziajka 30 w sprayu, wszystkie sie przydaly
    Pantenol tez sie przydal, ale dla mnie😅 jak jedziesz do miejscowosci z apteka to moze nie warto kupowac na zaś
    Lozeczko turystyczne - korzystamy z tych na miejscu
    Dla mniejszego bobasa na plaze przydaje sie taki maly basenik, do ktorego mozna wlac troche wody, i dziecko sie tam bawi i jest obok Ciebie. No i woda cieplejsza jest wtedy;)
    Pieluchy wodne, klapki
    Na plaze bralam przekaski typu kabanosy, owoce, chrupki, ale my i tak plazowalismy tak pare godzin do ok 14/15 i szlismy na obiad

Suszarka lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 1 maja 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, ja polecam torby z Ikei, te niebieskie. Spakujesz tam cały plażowy majdan, potem bez problemu wytrzepiesz z piachu. Macie już namiot plażowy? Jeśli jeszcze nie to kup sobie samorozkładający się. My mamy zwykły i nie lubię go rozkładać. Nie planujemy pół dnia, bo nie lubimy się opalać, chodzimy na krótko się pobawić i odpuszczamy rozkładanie tego namiotu, bo nas wkurza. Korzystamy z cienia od parawanu.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Kompletuję powoli rzeczy na wyjazd nad morze (jedziemy w połowie czerwca), macie jakieś plażowe must have? Weźmiemy półnamiot pewnie, zabawki do piasku, piłkę plażową, krem na słońce, nakrycia głowy. Zabawki do auta jakbyśmy chcieli sobie zrobić wycieczkę (na miejsce jedziemy nocą). Kurtki i jesienne czapki to oczywiste. Planuję wziąć ze sobą mini termos na zupę bo Jagoda nie da rady czekać do wieczora na porządne żarcie, i lanczówkę na jakieś przekąski. Krem z filtrem bierzecie tylko 50 czy jakiś słabszy też? Wozicie swoje łóżeczka turystyczne czy korzystacie z tego co na miejscu? Macie jeszcze jakieś wskazówki? Do tej pory byłam z dziećmi na noc jeden raz, na jedną noc u teściów, 17km od domu, także rozumiecie powagę sytuacji 😂😂
    Nie podpowiem w kwestii polskiego morza, ale ja zabieram na wyjazdy przekąski, tablety do auta, jakieś zabawki które zabawią dwójkę, więcej ubrań niż dni, lek przeciwbolowy żeby w razie czego kiec od razu (resztę można dokupić), po min 2 szt strojów kapielowych do przebrania jak jeden schnie żeby nie musieć ubierać mokrego, krem tylko spf50, sama używam takiego przez caly rok na twarz więc uważam że niżże spf są beż sensu. Dobrze mieć też zabawki do wody np mini laleczki które nie nabierają wody, moi uwielbiają różne piłki, to ich zajmuje na długo, ostatnim hitem są piłeczki z lidla "to the moon". Przydaje mi się też taka chustka z gumką do wody (z przodu chustka z tyłu gumka). To potem szybko wysycha po zamoczeniu, one są one size więc w sumie uzbierałam juz 3 dla Marty, no co roku dokupuję 🙈 zamiast panthenolu wolę biafine, codziennie wszyscy cali się tym smarujemy po opalaniu, dzięki temu nie mamy poparzeń słonecznych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 10:17

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze biorę mini apteczkę, termometr, paracetamol i coś na katar ułatwiającego oddychania bo to zawsze przychodzi znienacka i szukanie dyżurującej apteki w obcym miejscu może być stresujące :)

Co do plażowania się nie wypowiem bo nigdy w sezonie nie byliśmy (co w sumie jest śmieszne bo mieszkaliśmy 20km od morza, spacery owszem, trochę zabawy w piasku ale to godzinka max i po za sezonem 😅)

🔸28 lat

Wysłany: 1 maja 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Podpisują się jako "Monika Seweryn Serce Dziecka" Jak przyszla pierwsza książka była informacja, że można zrezygnować tylko przez mail. Napisałam rezygnację. To stwierdzili, że za późno napisałam (bo ksoazlaeżala na poczcie) i jakiś stażysta wysłał już kolejną książkę. Straszą mnie jedynie smsami. Dziś mi napisali, że nie złożyłam rezygnacji na piśmie, a w tym "świstku" załączonym do książki byla informacja, ze rezygnacja tylko przez mail. Nie podpisywalam z nimi żadnej umowy. Jedynie ta dziwna ankieta w szpitalu. Nawet za bardzo nie Pamiętam, co tam było. Bo kazali to szybko wypełnić i oddać. Kiedyś też ktoś do mnie dzwonił, też się powoływał na szpital i jakieś programy unijne o czytaniu dzieciom.

Nie zgodziłam się na prenumeratę a przyszła kolejną książka. Rezygnacja tylko meilowa. Lata mijają a ta organizacja nadal tak działa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 13:33

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2023, 21:44

KarolinaMaria, Wik89, Iryska, edka85, emdar, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jak zwykle można na Was liczyć 😁 namiot mamy w spadku po siostrze, jest na szczęście samorozkładający się. Będę robiła zamówienie z Ikei w maju to dokupię torbę. Basenik też mam po siostrze i biorę na pewno. Leki to wiadomix, coś na poparzenia biorę zawsze na wakacje bo mam ultra jasną skórę i nieraz miałam poparzenia słoneczne nawet po spacerze nad morzem w pochmurny dzień. Nad zabawkami jeszvze myślę, pewnie trzeba będzie kupić dwie piłki plażowe bo Iga ma fazę na "to moje", drze się i bije jak jej coś nie przypasuje, a Jagoda to taki typ dziecka które się obraża nawet jak ktoś na nie krzywo spojrzy i chce mieć wszystko to samo co siostra, łącznie z ciuchami... Dziś robiłam przegląd zabawek do piaskownicy i mamy ich duuuużo, chociaż może dokupimy coś nowego przed samym wyjazdem bo niektóre już mocno sfatygowane. Do auta wezmę pewnie znikopis, jakieś książeczki z naklejkami, alilo i układankę magnetyczną. Stroje kąpielowe muszę uzupełnić i przeliczyć ciuchy (w tym własne, hehehe). Chustki z daszkiem mam dwie, poza tym Iga ma kapelusz słomkowy i czapkę z daszkiem a Jagoda ma kapelutek materiałowy. Za to ja nie mam nic 🤦 Porobilam screeny i będę korzystać 😁🤗

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    My jesteśmy u tesciow, dzis bylismy w Krynicy, pogoda cudna, trochę przygrzało, trochę owiało, tak że mieliśmy długą drzemkę po wycieczce.
    My odpoczywamy od rządów Tomsa, bo Toms teraz rządzi dziadkami 😄 "Baba chodz tutaj ", babaaaa! "dziadzia tu. Nie nie dziadzia nie tu. Dziadzia tam!", "baba daj am" "dziadzia auto tam, daj! etc 🤭 jak w zegarku 😛
    Niesamowity gość z niego :) Widać, że da sobie radę w życiu 😁

Zulugula lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Iryska, KarolinaMaria, Lalia, emdar, Suszarka, Anet.kaa, Ladyo, Ounai, Enigvaa, Wik89, Lulu83, MoTyLeK🦋, Ania81, edka85, dmg111, asias86, Nowastaraczka, Ewa88 , Ulaa, Annia, Belie lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:39

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 2 maja 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, aaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Matka szykuj lakiery do paznokci. Ja w zeszły weekend nie miałam wyjścia, małe paluszki same się podstawiały do pomalowania odżywką 😌💅

Bardzo się cieszę, że maleństwo zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2023, 11:04

Lalia, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ale mnie wzrusz ogarnął 🥺😍 Tomcio będzie starszym bratem siostrzyczki 🥺❤️ gratulacje!!!

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Suszarka, Lalia, Ania81, dmg111, emdar, Nowastaraczka, Annia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Iryska, Suszarka, emdar, Lalia, Ania81, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 , Annia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 5523 5524 5525 5526 5527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ