X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mega gratulacje! Julek mimo skończonych 3 lat, budzi się każdej nocy...Co prawda "tylko" raz, no ale zawsze. W pełni przespane noce policzyłabym na palcach jednej ręki 😒. Ale Julek od urodzenia nie umiał w spanie, więc dla mnie ta jedna pobudka w porównaniu do tego co było to jest i tak spełnienie marzeń.

No są takie dzieci … współczuje bardzo bo ja od 5 lat nie przespałam dłuższego setu niż 4h 🙈🙈

U mnie i większości znajomych potwierdza się reguła ze brak kp =
    Lepszy sen :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wszystkiego najlepszego dla Majci.

Co do ząbkowania to dentinox, u nas już od ponad tygodnia. Kuba też używał ale to sporadycznie a Bartek to najchętniej co dwie godziny. Masakra niech już coś mu wyjdzie bo oszaleje. W nocy pobudki a najgorsze że później nie chce usnąć, a jak się uda po 5 to zaraz Kuba zaczyna się budzic i marudzić. Dodatkowo codziennie w żłobku płacz że on chce do babci.
    Normalnie nie wiele mi brakuje to tego żeby wybuchnąć. Śpię w sumie jakieś 4 godziny, ale Taki mocno przerywany sen. Zdążą się że nawet nie pamiętam jak poszłam spać.

A z dobrych wieści pod blokiem zaczęli mi budować żłobek, jakbym chciała żeby był gotowy na listopad.

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mega gratulacje! Julek mimo skończonych 3 lat, budzi się każdej nocy...Co prawda "tylko" raz, no ale zawsze. W pełni przespane noce policzyłabym na palcach jednej ręki 😒. Ale Julek od urodzenia nie umiał w spanie, więc dla mnie ta jedna pobudka w porównaniu do tego co było to jest i tak spełnienie marzeń.
    Marta też wstaje w nocy i przychodzi do nas.

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Marta też wstaje w nocy i przychodzi do nas.
    Michałek też. No i poplakuje, wierci się. Lepiej spal jak byl małym dzidziusiem😃
    Verita, gratulacje!

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Ale jeszcze w jakiś sytuacjach karmisz czy odstawienie całkowite ?

2-3x w ciagu dnia. Rano jak wstanie i do spania, teraz jest ladnie to tylko wieczorem, a jak spi w domu to bez cycka nie zasnie :)

🔸28 lat

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Michałek też. No i poplakuje, wierci się. Lepiej spal jak byl małym dzidziusiem😃
    Verita, gratulacje!
    Marta też. Mój mąż ucieka do salonu jak ona do nas przychodzi 😂 w dodatku Marta musi spać wtulona na maksa więc o jakiejkolwiek wygodzie można zapomnieć. Na szczęście Tymek przesypia noce i już nie przychodzi 😂

Enigva, mnie się wydaje, że Malwi nie rozumie, że to, że dostaje w dzień cyca nie oznacza że w nocy nie może i dlatego soe dopomina. Ona przestanie sie dopominać jak już całkowicie odstawicie się. Może nie od razu ale kiedyś zaczai że cyca nie ma. Marta to nawet ostatnio była wiecie zdziwiona że mleko jest w cycusiu i mówiła mi że nieprawda, bo jest w lodówce 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 20:11

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosował ktoś u dziecka isonasin septo? W jakiej dawce to się podaje? Jedna cała ampułka na jeden raz do dwóch dziurek nosa?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek pamięta. Nie wiem kiedy zapomni. Ale wystarczy ze powiem ze już nie pijemy mleczka i odpuszcza .
    Przespał noc ale spi z nami w łóżku wiec to szczegół dość istotny :) zamierzamy go przenieść do swojego łóżka jak się będziemy przeprowadzać.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Bartek pamięta. Nie wiem kiedy zapomni. Ale wystarczy ze powiem ze już nie pijemy mleczka i odpuszcza .
    Przespał noc ale spi z nami w łóżku wiec to szczegół dość istotny :) zamierzamy go przenieść do swojego łóżka jak się będziemy przeprowadzać.
    Bartek jest świeżo po odstawieniu. Martę odstawiłam rok temu więc to spora różnica:)

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, urodziny się super udały. Trochę źle obliczyłam czas i w sobotę było nieco nerwowo, ale ostatecznie zdążyliśmy. Jedyny przykry fakt jest taki że praktycznie wszyscy nasi goście są teraz chorzy na to samo co dziewczynki więc na bank pacjent zero był z nami w sobotę (chyba był to bratanek męża, bo zaczął smarkać w sobotę wieczorem, no ale tego się nie da przewidzieć niestety kto kiedy zachoruje).
    Z kwestii gastronomicznych: na obiad robiłam zupę meksykańską, podawałam z nachosami, natką pietruszki i serem grana padano (polecam, robi się praktycznie sama a tak podana jest mega efektowna i pyszna). Na przekąski miałam klasyczne tortille z szynką i serem, mini burgery z domowymi bułeczkami i sosem tysiąca wysp, sałatkę chrupiącą z kurczakiem (to był taki majonezowy klasyczek), i drugą pyszną z roszponką i awokado (to było coś bardziej zielonego pod kobiety), caprese, jajka faszerowane, mama mi zrobiła galaretki drobiowe. Miałam robić jeszcze crostini z niebieskim serem i suszonymi pomidorami ale wyszło mi tego jedzenia tyle że zrezygnowałam 😅 piekłam ciasteczka z lemon curdem w kształcie misiaczków (Jagodę nazywamy misiaczek), cake popsy, sernik z kokosem i ciasto Shrek. Tort miałam przełożony konfiturą porzeczkową i kremem Kinder bueno, a drugie przełożenie było z musu truskawkowego. Zjedli sporo na miejscu, resztę rozdałam na wynos każdemu. Żeby nie było, mój mąż miał dwa dni urlopu przed sobotą, on się zajmował dziećmi a ja się relaksowałam w kuchni 😁 uwielbiam mieć gości, uwielbiam gotować i uwielbiam przyjęcia, aż żal że następna okazja dopiero w styczniu 😅
    Z tortu jestem średnio zadowolona bo coś różnica między piętrami nie pyknęła, choć jak na samodzielną robotę to i tak nie ma biedy 😎

Jagoda dostała w sobotę laptop z Fisher Price, piękny album z metryczką, duuuużo ciuchów, książeczkę z dźwiękami, i kasę za którą jej uzupełniłam letnią garderobę. Reszta prezentów była wcześniej 😁

Podzielę się jeszcze moim odkryciem, polecam ozdobę balonową z Allegro za niecałe 10zł, moim zdaniem fajna alternatywa dla balonów z helem (za ułamek ceny). Montaż tego trzeba trochę rozkminić ale naprawdę super wygląda i fajne zdjęcia przy tym wychodzą 😁

https://allegro.pl/oferta/zestaw-balonow-na-urodziny-roczek-balony-xxl-9004601997

Tu były zdjęcia, ale już nie ma 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 11:12

edka85, emdar, Ounai, Zulugula, KarolinaMaria, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, na razie nic się nie dzieje, ale każdego dnia jestem przygotowana na to, że pojawią się jakieś objawy zwłaszcza u dzieciaków. W końcu okres inkubacji to nawet 2 tyg 🙄
    Suszarka wrote:
    My się po weekendzie idziemy zapisać do przedszkola 😁 200m od domu, wielki plac zabaw, dobre opinie. Brat mojej przyjaciółki prowadzi tam zajęcia sportowe i mówi, że bardzo spoko. 290zł czesne + wyżywienie 12zł dziennie. Czy ktoś jeszcze posyła do prywatnego? Jakie stawki u Was? Ta nasza wydaje mi się bardzo ok, dzwoniłam do jeszvze jednego przedszkola blisko nas, tam 270 + 11zł za jedzenie. Mamy złożone papiery w publicznym ale szansa jest niewielka, bo jak wiadomo dwulatki są na samym końcu kolejki. W tym naszym prywatnym nie płaci się wpisowego, więc nawet jeśli jakimś cudem publiczne wypali to nic nie tracimy.
    290 zł? 😲 Zazdroszczę. My płacimy za każde dziecko 750 zł, a stawka za wyżywienie wynosi 18 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 21:45

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    290 zł? 😲 Zazdroszczę. My płacimy za każde dziecko 750 zł, a stawka za wyżywienie wynosi 18 zł (stolica).
    Nie ma czego zazdrościć, ja mieszkam na prowincji na południu Polski, i ceny za przedszkole są adekwatne do tutejszych zarobków po prostu 😅

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Enigva, mnie się wydaje, że Malwi nie rozumie, że to, że dostaje w dzień cyca nie oznacza że w nocy nie może i dlatego soe dopomina. Ona przestanie sie dopominać jak już całkowicie odstawicie się. Może nie od razu ale kiedyś zaczai że cyca nie ma. Marta to nawet ostatnio była wiecie zdziwiona że mleko jest w cycusiu i mówiła mi że nieprawda, bo jest w lodówce 😂

Ogolnie jak z nia „rozmawiam” to rozumie, w nocy cycusia nie ma, bo cycus spi i produkuje mleczko na rano. I w dzien sama tak mowi. :) tak samo w dzien sie nie upomina, wie, ze tylko do spania i tyle. 🙈 No ale kiedys zalapie :p i tak sie ciesze,ze w ogole sie udalo 😅 1 pobudka vs 5, bez porownania! :)

veritaa, Iryska, Ounai, emdar lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :) my już w Polsce, chociaż jeszcze w trasie, jakieś 50 km do domu. Ogólnie wyjazd super, jesteśmy bardzo zadowoleni, a J. powiedziała ze to jej najlepsze wakacje w życiu- mega doceniam takie słowa z ust zbuntowanej nastolatki :) ale żeby nie było za wesoło - wczoraj wszyscy się zatrulismy, noc wyjęta z życia… dziś dochodzimy do siebie. Marzę żeby położyć sie we własnym łóżku. Jutro będę Was na spokojnie nadrabiać. Widzę, ze pisalyscie o przedszkolach. U nas prywatne, gdzie chodzi Mela kosztuje 230 zł plus 13 zł za jedzenie wiec bardzo przyzwoicie. Susz jesteście prześliczne, miło sie na Was patrzy!!! A jaki piękny tort! Ounai tak, u nas tez wyszło 100 USD za wizy, wiem ze jak jedzie sie do Sharm to tam nie trzeba wiz. A tez mi sie tam podobało, byliśmy 3 lat temu. Tajka sto lat dla Majeczki! Emdar bardzo sie cieszę ze stopniowo czujesz sie lepiej ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 23:11

emdar, Ounai, Wik89, asias86 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, przesadziłaś! Moja ślinianki pracują jak szalone 🤤 super, że wszystko się udało. Zazdroszczę pasji i talentu, naprawdę! Czasem mi smutno, że nie kocham prac w kuchni 😔 zastanawiam się na ile to wpływ mojej mamy, która zawsze wszystko po mnie poprawiała i przeganiała, bo nie użyłam odpowiedniem miski, właściwej trzepaczki, albo krzywo pokroiłam. Wiecie, na kogoś trzeba zwalić 😁

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja stosuję isonasin septo u dzieci, najpierw pół ampułki do jednej dziurki, potem pół do drugiej. Potem dmuchanie nosa żeby wyszło to co tam jeszcze zostało. Dla mnie te ampułki to złoto i realnie skracają czas trwania kataru.

Tajka, u nas na ząbkowanie najlepiej działało Tantum Verde (popsikać na czysty palec i posmarować dziąsła, ewentualnie ja spryskuje gryzak logopedyczny czasem). Dobry jest jeszcze dentosept a mini. Te żele w stylu dentinox, Bobodent w ogóle nam się nie sprawdzały. A jak ząbkowanie utrudnia sen to ja daję lek przeciwbólowy.

Ewa88 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, super, że powolutku odzyskujesz siły 💪 jaki jest teraz dalszy plan działania?

Tajka, sto lat dla Majeczki! 🥳 Moim zdaniem po drugich urodzin zaczyna się "prawdziwe" życie 😂 będzie wesoło 😁

Suszi, wooow! Mega zazdroszczę umiejętności 👌 ale wbrew pozorom ile musiałaś przygotować, to chyba jednak zrobiłaś to z przyjemnością i pasją 🤭❤️

Zulu, czytałam i przygodzie Tomsona, ale mieliście stresy! Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło 😘

U nas ogólnie ok, tzn obecnie chłopcy mają gila, no ale to sam katar więc jeszcze nie ma tragedii 😅 Olek jest po bilansie dwulatka (trochę spóźnionym 🤣), pediatra go mega super wychwalila (wiadomix: rozwój mowy i odpieluchowanie przed nami), ma 92 cm i waży 12,1 kg przez co ponoć jest w 2 centylu 🙈 ale prawdopodobnie taka jego uroda, że jest takim szczypiorkiem i po prostu raz do roku mamy robić morfologię 😉 a Kacperek to... złote dziecko 🤭 nie mówię że jest idealnie, ale jeśli nam się wydawało że z Olciem było spoko, tak z Kacprem to jest bardzo spoko 😁💙 no i jest duży 🙈 13 maja skończy 4 miesiące i chyba wyciągniemy rozmiar 74 bo niektóre rzeczy 68 już teraz odłożyłam 🙈

Mój Kulek i mój Szczypiorek 💙💙
    IMG-20230425-134914.jpg IMG-20230424-105456.jpg IMG-20230420-083742.jpg IMG-20230416-094337.jpg

P.s. wracam od soboty na siłownię 🥳 dostałam pozwolenie od fizjo, zalecenia i będę sobie na spokojnie ćwiczyć 😊 formy do lata nie zrobię, więc się nie spinam, bardziej cieszy mnie to że będę wychodzić do ludzi i robić coś dla siebie 💪❤️

Suszarka, emdar, Zulugula, Enigvaa, edka85, KarolinaMaria, Wik89, asias86, Ladyo, Ounai, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Lalia Ty jestes rakieta! Przy dwojce bobasow jeszcze siłownia. Super! :)

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Wow, Lalia Ty jestes rakieta! Przy dwojce bobasow jeszcze siłownia. Super! :)

To brzmi jakoś tak "wielce" ale to dosłownie 3 razy w tygodniu po 1,5 h 😅 i to najczęściej będę chodzić rano, przed drugą zmianą męża, albo w sobotę od otwarcia, gdy chłopcy jeszcze śpią albo jest czas wstawania/śniadania/ubierania, a przecież z tym Tatuś sobie poradzi 😂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, szacun że to ogarnęłaś 👍
    A dasz przepis na zupę meksykanska? W sumie dobry pomysł, taka syta zupa i przekąski. Bo ja się zastanawiam jaki obiad ogarnąć. Mąż to by najchętniej pizze zamówił, a ja myslalam o zupie drugim i przekąskach ale może sama zupa i przekąski wystarczają 🤔

Lalia, no u nas już bunt dwulatka w pełni 😀 Majcia jest kochana, ogólnie się raczej słucha ale czasem daje popalić. Teraz ma etap "wszystko sama", zakłada buty i sie wscieka ze nie może włożyć nogi, biega z tymi butami po całym domu 🤦‍♀️ nie daje przebrac pieluchy albo też chce sama albo żeby konkretnie tylko mama lub tata to zrobili.
    Dostała cariboo classic od nas. Chyba jest ciut za wysoki mimo że siodełko na maksa obniżone 🤔 ale ogólnie zainteresowana, ciągle siada na niego i próbuje jeździć. Ale jej miłość to scoot i oewnie tak zostanie choć z jeździk już wyrasta, ale śmiga nim nieźle, dzisiaj wywinęła orła z górki 🤦‍♀️ zaczyna też już trochę na hulajnodze próbować 😊
    Fajne te Twoje chłopaki 🤩
    Gabrycha też rośnie, waży 7.5kg już i też nosi 74 już niektóre 😊 przedwczoraj kończyła 5mcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 12:58

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
‹‹ 5521 5522 5523 5524 5525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ