Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Mamasita, Czekalam na kogoś "było minęło " dzięki 😀 on do wanny woła, że chce się kąpać ale umyślił sobie ostatnio, że nim wejdzie to musi wybiegać się nago , zamykać ojca w łazience, coś tam wykrzykiwać i śpiewać "ijaijao!" 🤪 tak z 15min. żeby przyspieszyć ten proces to proponujemy mu resoraki do kąpieli, on je ma wykapać i umyć im "głowę" czyli ojciec zakrywa oczy (szyby) a Toms polewa wodą 😂 potem przed piżamą golas-biegacz part 2 🤡 to jest akurat zabawne ale kurde bardzo czasochłonne i czasem nerwochłonne
Oyesu znam to, najgorzej jak u nas utknie u dziadkow bo po kapieli dostaje drugiego zycia i wlasnie bieganie nago najlepsza zabawa etc 🫠 -
Zulugula wrote:Hahaha ale grunt, że chce myć głowę, u nas to dramat.
Z takich "przypomnialo się" to przebrałam Tomciowi pampersa, juz założyłam spodnie a ten po chwili w ryk, bo tego pampersa nie on przyniosl tylko ja, i musialam zdejmować i zakładać "jego wybrany" 🙈
Wczoraj musialam wkladac pranie do pralki bo hrabina chciala wyciagnac 🤣 z tym bieganiem na golasa to samo mamy. Ubieranie po kapieli to nie raz 20min proszenia 🙈🔸28 lat
nick nieaktualnyAh widzę, że i nasz Haris do bandy golasków przed i po kąpieli dołącza. U nas jeszcze jak go w porę nie złapie za rączkę i zaprowadzę do pokoju to się jeszcze chowa. U nas znowuż musi być wybrana przez niego piżamka najlepiej w dinozaury albo spider Man. Ma nowiutkie piżamki pajacyki z motywem Harrego Pottera i nie chce ich ubierać. Jak je tylko widzi to już awanturka gotowa. Oczywiście ku rozpaczy mojej i starszej siostry, 😂. Obie lubimy te książki.
Ogólnie wszystko jest na nie. Nawet jak coś chce to też jest nie, albo takie od niechcenia ,,ye,, . Już tak ładnie mówił po polsku i angielsku tak, proszę , a teraz wszystko nie. Plus zrobił się z niego mały łobuziak. Słodki lobuziaczek.
Nauka spania samemu idzie dobrze. Mamy lepsze i gorsze noce. Przychodzi do mnie raz w nocy czasami dwa. Nieklade go u nas tylko od razu idziemy do jego pokoju. 10 min przytulania i śpi dalej sam. No i już nie domaga się mleka tak bardzo.
Zulu jak tam Tomuś po upadku? Mam nadzieję że już dobrze.
U nas Haris zaliczył już kilka razwaloną wargę i dziąsło. Nie raz krew się lała. Niestety po jednym takim przypadku ząbek mu się przekrzywił. Dentysta stwierdził że wszystko jest ok. Stałe ząbki jak czas przyjdzie wyjdą prosto. A to najważniejsze.
U nas znowu zimno. Wczoraj było tak ładnie. -
Mikołaj to też pokąpielowy sprinter na golasa.
Chyba wszystkie dzieci to uwielbiają.
Irysko, jak to się robi, żeby dziecko chciało myć głowę?
Anetko, bardzo mi przykro, że choroba taty postępuje. Mam nadzieję, że jak najdłużej uda mu się zatrzymać sprawność. Rozumiem, że diagnoza potwierdzona niestety?Jakbyś chciała się wygadać, to jesteśmy tu wszystkie dla Ciebie.
Aniu, my nie UK a pogoda tak jak u Was, po ładnych dniach paskudnie.
Wik, czyli Gucio nie ma jednej jedynki po wypadku?
Dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
U nas mycie głowy też w miarę ok, Matylda niby udaje, że nie chce, ale potem się cieszy i po wszystkim bije brawo. Nauczyła się kąpać pod prysznicem. Chociaż to nam wychodzi, bo z wieczornym zasypianiem daaaalej makabra. 21.24 a ona jeszcze nie śpi 😵💫 jak mawia Lucek 'tylko hipnoza nas uratuje'.
Asia, gratulacje dla Kuby. W ogóle gratulacje dla wszystkich maluszków. Dopiero co oglądałysmy zdjęcia z USG, a teraz większość grupy to przedszkolaki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 21:27
asias86, Wik89, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
My się po weekendzie idziemy zapisać do przedszkola 😁 200m od domu, wielki plac zabaw, dobre opinie. Brat mojej przyjaciółki prowadzi tam zajęcia sportowe i mówi, że bardzo spoko. 290zł czesne + wyżywienie 12zł dziennie. Czy ktoś jeszcze posyła do prywatnego? Jakie stawki u Was? Ta nasza wydaje mi się bardzo ok, dzwoniłam do jeszvze jednego przedszkola blisko nas, tam 270 + 11zł za jedzenie. Mamy złożone papiery w publicznym ale szansa jest niewielka, bo jak wiadomo dwulatki są na samym końcu kolejki. W tym naszym prywatnym nie płaci się wpisowego, więc nawet jeśli jakimś cudem publiczne wypali to nic nie tracimy.
Wik89 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:My się po weekendzie idziemy zapisać do przedszkola 😁 200m od domu, wielki plac zabaw, dobre opinie. Brat mojej przyjaciółki prowadzi tam zajęcia sportowe i mówi, że bardzo spoko. 290zł czesne + wyżywienie 12zł dziennie. Czy ktoś jeszcze posyła do prywatnego? Jakie stawki u Was? Ta nasza wydaje mi się bardzo ok, dzwoniłam do jeszvze jednego przedszkola blisko nas, tam 270 + 11zł za jedzenie. Mamy złożone papiery w publicznym ale szansa jest niewielka, bo jak wiadomo dwulatki są na samym końcu kolejki. W tym naszym prywatnym nie płaci się wpisowego, więc nawet jeśli jakimś cudem publiczne wypali to nic nie tracimy.
My jesteśmy mistrzami. Dziś przypadkiem się dowiedzieliśmy że do Egiptu trzeba wizę u będzie nas to kosztować dodatkowe 400zl 🙈 brawo my 😅Wik89 lubi tę wiadomość
-
Gucio sie dostal do tego publicznego, ktore mielismy na 1 miejscu
Ale ja juz mam rozkminy, czy dobre wybralam 😅 u nas jest duzy wybor, wiec zamiast sie cieszyc to rozkminiam
U nas prywatne przedszkole, ktore mamy obok, to ponad 2000 zl, nie wiedzialam nawet, ze moze byc to koszt rzedu kilkuset zlotych! Pewnie jest jakies dofinansowanie
@Annia, tak, nie ma jednej jedynki gornej, a drugą dentysta musial mu troche spilowac, bo mial tez ukruszona i taki ostry brzeg był
smutno mi czasem jak sobie prxypominam o tej calej historii no i o tym, ze nie ma tego zabka, mysle ze przez to moze dluzej seplenic itp, nie wiem czy nie bedzie to wplywac na zgryz… zobaczymy
Mam nadzieje, ze stale zeby wyrosna bez przeszkod
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 08:32
asias86 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik, u nas nie ma żadnego dofinansowania, myślę że to zależy od oferty przedszkola i też od miasta
ja mieszkam w małym miasteczku 80 tys. mieszkańców, i przedszkole za 2 tysiące by nie przeszło, bo wielu ludzi (zwłaszcza kobiety) tutaj zarabia niewiele więcej, co jest oczywiście w gruncie rzeczy przykre. Dzwoniłam do jeszcze jednego prywatnego przedszkola, jakieś 350m od nas, tam czesne kosztuje 270zł a wyżywienie 11zł dziennie, też mają własną kuchnię i wielki ogród, do tego dwa razy w miesiącu mają teatrzyk, są też jakieś zajęcia z tańców ludowych bo to przedszkole o profilu regionalno-teatralnym. Wnuki znajomych moich rodziców tam chodzą i jest podobno super, w pierwszej chwili chciałam tam zapisywać, ale nie mają już miejsc. Mamy w mieście chyba tylko jedno super - hiper fancy przedszkole dwujęzyczne, mają filtry antysmogowe w salach i plac zabaw na dachu, wpisowe kosztuje 950zł, czesne 1150 a wyżywienie 17. Dla porównania za publiczne wychodzą jakieś grosze, 5zł z małymi groszami za jedzenie i chyba 1.5zł dopłaty za każdą godzinę powyżej 5h pobytu dziecka, także przy 9h pobytu przez 20 dni w miesiącu wychodzi mniej niż 250zł. I o ile cena za publiczne jest mega niska, za zwykłe prywatne całkiem w porządku, tak jeśli miałabym posłać Igę do tego przedszkola dwujęzycznego a Jagodę do takiego samego żłobka, to bardziej by mi się opłacało zostać jeszcze rok w domu bez pracy, bo opłaty za placówki oraz dojazdy zjadłyby prawie całą moją wypłatę. W ogóle wczoraj się dowiedziałam że prywatne przedszkole u mnie w mieście wychodzi taniej niż publiczny żłobek, więc jak Jagoda skończy 2.5 w październiku przyszłego roku to na pewno pójdzie do przedszkola tego samego co Iga, zwłaszcza że pod względem odległości jest to dla nas tez korzystniejsze.
Wik89 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
U mnie prywatne to od 1.09 czesne 690 zł plus wyżywienie 15 za dzień . Musze zaznaczyć ze nie jest to Wrocław tylko wioska granicząca z Wroclawiem …
Będzie bolec po kieszeni ale trudno , przedszkole ma bardo dobre opinie, młoda kadra, fajne podejście , małe kameralne grupy 12 osob i będą razem przez te 2 lata co po prostu rano będzie zbawieniem 😆 mam nadzieje ze nie będą praktycznie chorować . W ogole Bartek od 8 tyg chodzi do żłobka. Ciągiem ( tylko poniedziałek wielkanocny nie był wiadomo ). Jestem w szoku pozytywnym
No ale dla porównania teraz w publicznym to za Anie przy 100% frekwencji wychodzi ok 270 zł maks z jedzeniem .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 08:07
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021