Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Nie muszę też chyba dodawac, ze wieczor to ewidentnie najlepsza pora na regularną zabawę....Jak już zaśnie to możecie sobie wyobrazić ile z mężem mamy energii na "resztę wieczoru"🤣🤣🤣. Już z tym nie walczymy, wiemy że kiedyś minie. Ale jak czasem zdarzy się, że nie śpi w dzień, I zaśnie koło 20:00 to serio nie wiem przez moment co mam ze sobą zrobić 😅.
Ojj dobrze Cie rozumiem, u nas aktualnie podobnie, teraz jestesmy na wyjezdzie i wypadl ze zlobkowej rutyny, wiex zwykle ma drzemke ale pozną i potem buszuje do 22 czy 23, a nawet hak uda nam sie zaciagnac go podstepem do lozka powiedzmy o 21, to zasypianie trwa standardowo co najmniej 1 h, zazwyczaj 1,5 😬😅
No i od paru miesiecy do usypania i wolania w nocy jestem tylko ja
Staramy sie teraz to zmienic, bo juz mi ciezko w ciazy plus wiemy, ze po porodzie tak sie chyba nie da, ale roznie to wychodzi, zeykle tak, ze godzi sie na tate ale mnie tez chce miec obok i zasypiamy we trojke, nici ze wspolnych wieczorow 🤪
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ja przy dzieciach bardzo żałuję, że wzięliśmy mieszkanie na 2 piętrze, ale wtedy nawet parterowych nie oglądaliśmy, bo mialam wkręta, że na parterez będą się włamywać 🤦♀️
Edka, gratulacje 🥰🥰
-
Dziewczyny, dzisiaj po południu dostaliśmy info ze zlobka, że jest przypadek zapalenia spojówek. Nie wiem czy Mai nie zostawić jutro w domu. Co myślicie? Czy już za późno? Bardzo to jest zaraźliwe?
-
Tajka wrote:Dziewczyny, dzisiaj po południu dostaliśmy info ze zlobka, że jest przypadek zapalenia spojówek. Nie wiem czy Mai nie zostawić jutro w domu. Co myślicie? Czy już za późno? Bardzo to jest zaraźliwe?
Jest zaraźliwe, ale ciężko powiedzieć jak bardzo. U nas Gustaw miał dwa razy, ale zaraz byliśmy u lekarza i po kroplach już po jednym dniu było okej. Ale oczywiście musiał być cały dzień w domu wtedy. Ja raz się tez zaraziłam od niego -
Inga28 wrote:Jest zaraźliwe, ale ciężko powiedzieć jak bardzo. U nas Gustaw miał dwa razy, ale zaraz byliśmy u lekarza i po kroplach już po jednym dniu było okej. Ale oczywiście musiał być cały dzień w domu wtedy. Ja raz się tez zaraziłam od niego
Najbardziej się boję o Gabrysie. Tylko czy sens jest aby jutro nie szła, skoro i tak mogła dzisiaj się zarazić.. Ale może się nie zaraziła, a jutro może..
-
Zulugula wrote:Inga
dawaj zdjęcie z końcówki !🤰może byc w kolarkach😅
Ja też co nieco kupilam dla Małej, muszę jeszcze przejrzeć co się nada po Tomciu z tych malutkich rozmiarów, bo brakuje mi np polspiochow. Sporo tez dostalam od przyjaciółki, więc az tak nie szaleję z kupnem do r 68
Ulaa
Niezla przeprawa z czwórką, szacun😃 kocham Hiszpanie, zazdroszczę. Gdzie dokładnie jestescie?
Torevieja 40km od Alicante -
Suszarko, w jakiej miejscowości jesteście? Miałam wesele w Kosakowie, a poprawiny w Rewie 😀
Gratulacje dla rozgadanych maluchów 🥰 ja to nie wiem kiedy Maja coś ruszy z tą mową.. Mam wrażenie, że stoi w miejscu od dobrych kilku miesięcy, może jakieś pojedyncze słówka dochodzą... Ale rozumie wszystko. Dzisiejszy dialog wracając że żłobka :
Maja: mniam mniam
Ja: idziemy do domku, zjesz zupkę
M: baba
J: tak, a później pójdziemy na plac zabaw robić babki (zawsze idziemy po obiedzie)
M: Koko
J: tak, Gabrysia też pójdzie z nami (Koko to Gabi) co będzie robić?
M: a a a
J: Tak, Gabrysia będzie spać. Z Kim?
M: Tata
Można się z nią jako tako dogadać, zawsze wiem czego chce, potrzebuje itd. Tylko ma jakąś blokadę. Nie wiem w czym problem.
W żłobku zaczęli ściągać jej pieluszkę. Raz dziennie ok godziny jak są na dworze. W domu lata bez majtek. Siada na kibelek, z nakładka. Ale nigdy nie robi nic. Niby woła siii ale nie robi. W sumie to wczoraj latała cały wieczór, dzisiaj rano przed żłobkiem z godzinę i cały wieczór i jedna wpadka na kanapę, ale wtedy się bardzo śmiała i popuściła. Ale na kibelek też nie robi. Po prostu nie robiła w tym czasie akurat ani siku ani kupki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 21:03
-
Tajka wrote:Suszarko, w jakiej miejscowości jesteście? Miałam wesele w Kosakowie, a poprawiny w Rewie 😀
Gratulacje dla rozgadanych maluchów 🥰 ja to nie wiem kiedy Maja coś ruszy z tą mową.. Mam wrażenie, że stoi w miejscu od dobrych kilku miesięcy, może jakieś pojedyncze słówka dochodzą... Ale rozumie wszystko. Dzisiejszy dialog wracając że żłobka :
Maja: mniam mniam
Ja: idziemy do domku, zjesz zupkę
M: baba
J: tak, a później pójdziemy na plac zabaw robić babki (zawsze idziemy po obiedzie)
M: Koko
J: tak, Gabrysia też pójdzie z nami (Koko to Gabi) co będzie robić?
M: a a a
J: Tak, Gabrysia będzie spać. Z Kim?
M: Tata
Można się z nią jako tako dogadać, zawsze wiem czego chce, potrzebuje itd. Tylko ma jakąś blokadę. Nie wiem w czym problem.
W żłobku zaczęli ściągać jej pieluszkę. Raz dziennie ok godziny jak są na dworze. W domu lata bez majtek. Siada na kibelek, z nakładka. Ale nigdy nie robi nic. Niby woła siii ale nie robi. W sumie to wczoraj latała cały wieczór, dzisiaj rano przed żłobkiem z godzinę i cały wieczór i jedna wpadka na kanapę, ale wtedy się bardzo śmiała i popuściła. Ale na kibelek też nie robi. Po prostu nie robiła w tym czasie akurat ani siku ani kupki. -
emdar wrote:Julek zasnął 10 minut temu, i jak co wieczór zastanawiam się czy mam pójść w książkę czy w serial 😐🙄( oczywiście żartujęz, jestem taka padnięta że idę spać).
Ania dzisiaj zasnęła 22.40 przez to ze zdrzemnęła się 10 minut (!) w samochodzie .Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ounai wrote:A byliście u logopedy?
Nie wiem czy iść jeszcze do innej logopedy czy dac jej czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 07:00
-
Tajka, Malwina dużo zawsze wspomagała się gestem. Wg logopedy też wszystko było ok, aż nagle jak skończyła 2lata i 3miesiące z dnia na dzień mnóstwo nowych słów, codziennie kilka nowych. Buzia jej się nie zamyka j trajkocze od rana do wieczora 😁 głównie ja ją rozumiem, mąż czasami ma problemy…
Nigdy nie zaszkodzi sprawdzić jeśli się martwiszIryska lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Ostatnio ciągle jestem w rozjazdach… za tydzień znów jadę do Polski z Malwina, na trochę dłużej, będziemy wyrabiać nowe ortezki, niemieckie niestety się nie nadają dla Malwiny. Tylko straciliśmy czas i nerwy 🤨
Oczywiście dziś Malwina powinna wstać rano bo na 8.30 mamy rehabilitacje i co? Śpi sobie w najlepsze 😅 a jak mamy czas pospać to wstaje o 6 nie wiadomo po co! 🙈🔸28 lat
Rewa jest spoko 😀 na tym cyplu mieliśmy sesję ślubna 🥰 pogoda wam dopisuje 😊 do kiedy jesteście? Na ig jest profil "dziecko w Trójmieście" może tam znajdziesz jakieś fajne atrakcje, bo pamiętam że dopytywalas 😊
-
Iryska wrote:Co to za teoria z nabiałem? Ja bym pewnie skonsultowała to jeszcze z kimś innym 🙂
Moja kuzynka podobną rzecz usłyszała od homeopaty. Że nabiał powoduje większą produkcje jakiegoś śluzu. Jej syn akurat w kółko chorował na zapalenie oskrzeli🔸28 lat