X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 2 miesięcy nie używamy wozka, naszym środkiem transportu jest rowerek biegowy albo hulajnoga. Przestał chcieć „ na rączki „ odkad jeździ, No czasami idziemy na Barana 🤣

Karolina moj Bartek tez potrzebuje jeszcze drzemki w dzien bo tez pada jak długi. Tutaj zasypia dość pozno bo około 14 ale trochę inaczej na wakacjach wyglada nasz dzien niż na codzień . On niby protestuje ze nie chce iść spac ale w końcu zasypia w 2 minuty jak zamknie oczy. I wiem ze on jej potrzebuje.
    W zwykły żłobkowy dzień spi o 12 i tez zasypia raczej przed 21.
    Ania nie spała już w jego wieku w ogole wiec naprawdę każde dziecko inne.

My dzisiaj wyjeżdżamy do domu , jutro dzieci jadą do dziadków a my jedziemy na nowe mieszkanie sprzątać. Zostały nam juz naprawdę kosmetyczne rzeczy i możemy się wprowadzać. Na upartego już moglibyśmy ale dajemy sobie na luzzz :)

Suszarka lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, a jak wasz wyjazd nad morze? Udał się? Ja żałuję, że mam tak mało urlopu, chętnie pojechałabym jeszcze raz we wrześniu.

Meggi110818, veritaa lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Inga, czyli macie już z głowy problem z prezentem na 18tkę Gucia (przepraszam, wtedy już Gustawa z wąsem 😌👨). Ekspres do kawy!😁☕️

Jak się czujesz przed przyszłym tygodniem? Jesteś już spakowana?

Dziękuje, czuje się całkiem dobrze i w sumie nie mogę się doczekać 😊 Ale lekki stresik jest!

Tak, torba już spakowana i wszystko gotowe :)

Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 14:41

Inga28, Nowastaraczka, veritaa, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 12:10

Zulugula lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu super, że Tomusiowi podobało się u dziadków 😊 ja uważam, że relacje z dziadkami są bardzo ważne. Ja super wspominam wakacje spędzane u babci, to jest inny rodzaj miłości niż z rodzicami ale tak samo ważny ❤️

Irysko mnie tylko ratuje myśl, że to ostatnie kilka dni… ale mało się ruszam z mieszkania, bo ciężko mi wytrzymać na dworze :/ całe szczęście, że mamy klimatyzacje bo tak to chyba już bym padła 🥵🥵

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Verita, a jak wasz wyjazd nad morze? Udał się? Ja żałuję, że mam tak mało urlopu, chętnie pojechałabym jeszcze raz we wrześniu.

Tak super. Byliśmy od soboty do dzisiaj. Wybraliśmy Kołobrzeg bo jest stosunkowo najbliżej z Wrocławia w 4h dojechaliśmy. Mieliśmy fajny ośrodek z basenem , sala zabaw nad morze 400 metrów. Codziennie plaża, później basen, wieczorem sala zabaw i tak mijały dni. Pogoda boska :) wczoraj tylko delikatnie kropilo do 14. Bartus jednak miał dosyć już po 3 dniach a dzisiaj od rana powtarza „ nie chce iść na plaze ja już chce do domu „.
    Od wtorku popołudnia zaczął jęczeć. Już wczoraj bardzo niechętnie szedł na plaze i większość przesiedział ze mną na kocu.
    Tez żałuje ze tak mało urlopu mam… chociaż sama nie wiem co jest lepsze bo moj maz na działaności tego urlopu nie ma w ogole i tak cały wyjazd zaglądał do komputera… wiec juz chyba wole moja opcje ze urlop mimo ze krótki to prawdziwy :)

Tez chcielibyśmy się wybrać jeszcze nad polskie morze w październiku nawet. Ja uwielbiam Bałtyk :)

Zulu moi rodzice mieszkają 1h od Wrocławia bliżej Poznania :) wiec w razie dużego kryzysy pojadę po Bartka. Nie przewiduje raczej problemów ale dzieci zaskakują wiec zobacYmy . Ja myśle ze przeżyje to bez problemu 😆🤭
    Moi rodzice nie są idealnymi dziadkami myśle ze będzie dużo soczków, lodów itp ale kochają wnuki i na pewno się zaangażują. Moja mama już dzisiaj gotuje najlepsze Dania dla dzieciaków bo przecież Anusia tak lubi rosołek i kotlecik z fasolka 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 10:28

Zulugula, Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak zupełnie zmieniając temat ma któraś z Was odkurzacz pionowy ? Jaki polecacie ? Czy faktycznie tylko Dyson czy można kupić tańszy równie dobry ?
    Macie doświadczenie w tym temacie ?

Synek styczeń 2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Dziewczyny a tak zupełnie zmieniając temat ma któraś z Was odkurzacz pionowy ? Jaki polecacie ? Czy faktycznie tylko Dyson czy można kupić tańszy równie dobry ?
    Macie doświadczenie w tym temacie ?

Ja miałam Dysona, dobry odkurzacz, ale jakoś mnie zachwycił. Teraz mam pionowy Karcher, przeszedł z nami już sporo. Dobry odkurzacz.

veritaa lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita spytam moją siostrę bo ona ma pionowy odkurzacz. Z tego co mówi i tak ten pionowy jest dobry do szybkiego poodkurzania okruchów itd. a do większego sprzątania jednak lepszy tradycyjny. Ach, jak mnie wzruszyło to zdanie że babcia już gotuje ulubione potrawy dzieci, to jest kwintesencja miłości dziadków, pamiętam jak byłam mała i jezdzilysmy do babci, zawsze nam smażyła frytki, a potem dawała jeszcze na wynos w takich rożkach zrobionych z papieru śniadaniowego. Ależ to były czasy ❤️

Zulu nad morzem dziś spoko, w sumie nawet mogloby być cieplej bn w cieniu z krótkim rękawem jest dość chłodno. I wieeeeeje jak przystało na zatokę, rano dosłownie urywało głowę. Jutro już ma być tutaj trochę chłodniej. Ja już trochę wypatruję powrotu do domu, chcę się położyć w swoim łóżku i wypić kapuczinę w swoim kubku 😅

veritaa lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria o jaką terapię chodziło Waszej neurolog?

U nas tez jest ogromny problem ze spaniem. Pola nigdy za specjalnie nie lubiła spać, w domu leżąc to zasnela może z 5 razy jak była chora + jak moja mama ją kilka razy zmusiła. Zawsze drzemka była w wozku. W żłobku śpi normalnie ale wieczorem nam strasznie szaleje. Jak nie jest w żłobku widać że jest zmęczona ale nie potrafi zasnąć. Robi się wtedy straszną jęczy bułką ale nie ma szans na sen, a nocny nie zaczyna się mimo to jakoś szybciej.
    Naprawdę próbowaliśmy już wszystkiego, usypialisny ją 2h i tak w domu nie zasypiała. Teraz to się przełożyło jeszcze na sen nocny. Bardzo ciężko jej się wyciszyć, widać że po prostu nie potrafi tego robić (ona ogólnie jest baaaardzo ruchliwa).
    Myślałam już kilka razy aby podpytać żłobkowej Pani psycholog o ten temat, bo myślę że jest u niej jakiś problem z wyciszeniem się.
    Szczerze to nie wiem gdzie z tym isc a chciałabym jej i nam jakoś pomóc. Jak jest kolej mojego usypianie to od popołudnia już mam zły humor bo wiem co mnie czeka... a to tak być nie może + pobudki w nocy, i ja serio mam wrażenie że już powoli nie daje rady tak funkcjonować.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko cieszę się, że Wam się podoba wyjazd z dziewczynkami :) wiadomo, swoje łóżko najlepsze ale zawsze to jakaś odszkocznia gdy się jest "gdzieś".
    Że spaniem zupełnie Cię rozumiem. Logistyka przy dwójce musi być dużo cięższa więc pewnie nie pomogę z radą ale my jak Pola była mniejsza a byliśmy na wyjazdach to ją kąpalismy, karmiliśmy, do wozu i jeździliśmy nim zaśnie i mieliśmy tym sposobem czas dla siebie. Nawet teraz w Turcji kilka razy tak się udało.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita pokaż nam nowy domek jak już ogarniecie :)
    W której części Wrocławia będziecie teraz mieszkać?
    Super, że dzieciaki jadą do dziadków, to buduję wspaniałe wspomnienia ❤️❤️❤️

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, nie mogę się już doczekać Gaji i jej styloweczek dziewczyńskich ❤️❤️❤️

Inga28 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to cześć wam wszystkim.

Inga ❤️

Podczytywałam o waszych urlopach, ja muszę na swój poczekać jeszcze trochę.

Co do rozmów to z Hariskiem super rozmowy już można powiedzieć przeprowadzić. Bardzo lubi opowiadać co widział po drodze do szkoły, jak jedzie z mężem odwieść rodzeństwo, no i jak na rowerku sobie jeździł.
    Ostatnio zrobił straszny bałagan u córci w pokoju. No i na pytanie kto ten bałagan zrobił odpowiedział z całą powagą że kot. Zresztą kota obwinia za wszystkie swoje uczynki 😂😂😂.

U nas już drzemek nie ma, ale i zasypianie ostatnio się popsuło. Jak ma iść spać to wtedy jest najlepsza pora do zabawy 🥴. W nocy śpi tak sobie, nadal mnie woła. Choć zdarzają się już całe przespane nocki.

My w niedzielę wybraliśmy się na spacerek w góry , choć raczej powinnam to nazwać pagórki. Byłam zaskoczona jak Haris super dawał sobie radę na ciężkich, kamienistych odcinkach. Jestem z niego bardzo dumna❤️.

U nas upały przeszły, mamy teraz dość przyjemne lato. Niestety wygląda że przez kilka dni będzie tak fajnie i znowu raczej temperatury koło 20 stopni plus deszcz.

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przesyłam wakacyjną Polcie.
    Mąż wczoraj ubrał ją w domu w strój i klapki pojechał z nią tak do aquaparku 😂

fa4a17d5defa7.jpghttps://zapodaj.net/plik-kgxsKWhabx

To był uśmiech nr 3 do Mamy :D jak 🤡🤡🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 12:54

Zulugula, veritaa, emdar, Enigvaa, asias86, Inga28, KarolinaMaria, Ounai, Suszarka, Tajka, Nowastaraczka, Ewa88 , kiniusia270 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, to daje wiele nadzieji! Dziękuję za to ❤️ może u nas też tak się stanie. Kiedyś gdy byłyśmy u osteo to Pola nie miała żadnych napięć, więc pozostaje nam rozmowa z psychologiem. Na razie pogadam że żłobkowym, jak ona coś zasugeruje to wtedy będę szukać dalej.
    My jesteśmy tak wykończeni tym usypianiem, że o ile kiedyś oglądaliśmy dużo seriali razem, coś robiliśmy wspólnie to teraz to które wychodzi w końcu z sypialni jest już tak przeorane, że zaraz idzie spać, lub potrzebuje się wyciszyć w samotności.
    W Turcji Pola ostatniego dnia nie spała w dzień, my się pakowaliśmy do późna i po prostu olaliśmy jej usypianie, mimo tego, że była padnięta, leżała, kręciła się to sama nie umiała usnąć do 22:30. Dopiero jak się koło niej położyłam to zasnela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 13:11

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 5574 5575 5576 5577 5578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ