Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, u nas teraz ten sam etap. Matylda rozgadała się nad morzem. Wreszcie wszystko powtarza, tłumaczy, zaczyna odmieniać. Też czuję duuuużo ulgę. Lucek jest teraz w delegacji, wczoraj jakby nigdy nic gadali sobie na videoczacie. Do perfekcji jeszcze daleko, ale wreszcie kliknęło budowanie zdań. Gratulacje dla Tomka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 12:47
Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu, KarolinaMaria gratulacje dla Maluchów
mega jest ten etap jak dzieci tak gadaj@, szczególnie gdy jeszcze martwiłyście się troszkę o ten temat to musi być miód na Wasze serduszka ❤️
Zarzz będziecie miały dosyć jak będą gadać i gadaćja wczoraj Poli pierwszy raz powiedzialam, żeby choc na chwilę przestała gadać, mąż mnie za to okrzyczał
U nas już dialogi pyskówkowe
Ja: "Pola już wszystkie małe dzieci śpią, a jak dzieci śpią to rosną, jak pójdziesz spać będziesz duża i będziesz dosięgać klamek"
Pola: "ja chcę na rączki" (takie wymyślania uskutecznia podczas zasypiania)
Ja: "nie wezmę Cię na rączki, duże dzieci śpią w łóżeczku a tylko malutkie bobo się nosi i buja"
Pola - "przecież mówiłaś że jestem malutka" - KURTYNANowastaraczka, KarolinaMaria, Zulugula, Inga28, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Anetka, ja ostatnio usypialam Martę. Leżymy, ona sobie śpiewa, nagle na mnie patrzy i mówi "śpiewaj wieśniaku!!!" 🫣 chyba załapała od youtuberow Tymka. Najgorsze, że musiałam znaleźć w sobie siły żeby nie parsknąć śmiechem i z pełną powagą wyjaśnić że takich zwrotów nie akceptujemy 😂
Zulugula, KarolinaMaria, Inga28, kiniusia270 lubią tę wiadomość
-
Ulcia, jesteśmy do piątku, śpimy w wiosce koło Kosakowa, ale generalnie jeździmy i oglądamy najwięcej jak się da, także ciężko będzie wygospodarować czas na spotkanie
Mam nadzieję że następnym razem się uda, bo również bardzo chętnie bym się z Tobą zobaczyła ❤️
Karo, mówiłaś że Mati na wyjeździe słabo spala, moje dziewczyny też przechodzą same siebie 🙄Ulaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Iryska wrote:Ounai, wysłałam Ci priv😃
Haha, niezłe teksty mają wasze dzieci. Moje zadaje milion pytań dziennie, już czasem jestem zmęczona tym😛 To są pytania typu: gdzie jedziemy, po co jedziemy, , co będziemy dziś robić, co mama robi, czemu to auto jedzie, czemu to auto stoi, kto zepsuł auto itp itp i tak cały dzień 😃 -
Ounai wrote:Anetka, ja ostatnio usypialam Martę. Leżymy, ona sobie śpiewa, nagle na mnie patrzy i mówi "śpiewaj wieśniaku!!!" 🫣 chyba załapała od youtuberow Tymka. Najgorsze, że musiałam znaleźć w sobie siły żeby nie parsknąć śmiechem i z pełną powagą wyjaśnić że takich zwrotów nie akceptujemy 😂
Ostatnio też uskuteczniłam sobie pyskówkę z Polą.
Usypiam ją, było już późno więc mówię jedna bajka i koniec.
Opowiedziałam na co ona "Tatuś opowiada więcej bajek"
Ja tak na gówniarę patrzę i mowie "jest późno więc ja opowiadam jedną, poza tym co z tego że tatuś opowiada więcej bajek jak i tak mu płaczesz, że chcesz do mamy gdy Cię usypia"
Nad jej głową zapaliła się taka lampka myślenia, serio to było widać i do mnie "chodźmy spać" 😂😂😂
Ja naprawdę nie wiedziałam, że z 2,5 latkami już takie dialogi mogą być prowadzone.Zulugula, KarolinaMaria, Inga28 lubią tę wiadomość
-
Co do śmiesznych dialogów z dziecmi mnie bardzo ostatnio rozśmieszyło jak idziemy z Bartkiem do żłobka i przed nami idzie chłopak z plecakiem. I Bartek mówi
„ mamo ten Pan ma plecak „
„ tak Bartus ma plecak „
„ a co on ma w tym plecaku wiesz ? „
„ nie wiem , może jakaś książkę, może komputer do pracy „
I Bartek „ może tak, może nie , spytaj mama „ 🤣🤣🤣🤣
Suszarka moi tez zle spia na wakacjach, ale trochę dłużej śpimy bo do 8 ale tez chodzimy spac po 22 🤣🤣
Trzymajcie kciuki w piątek zostawiamy pierwszy raz dwójkę dzieci na weekend u dziadków 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 10:51
Iryska, Suszarka, Inga28, KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Gratulacje dla naszych małych gaduł! 😍❤️
Ja lubię te rozmowy z dziećmi, niekiedy tylko po setnym pytaniu „a dlaczego?” Już brakuje mi odpowiedzi 😅
Gustaw dzisiaj rano przy śniadaniu: „Też kiedyś będę pił kawę, jak będę duży i będę miał czarnego wąsa jak tata” 😅Anet.kaa, KarolinaMaria, Zulugula, Nowastaraczka, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Gratulacje dla naszych małych gaduł! 😍❤️
Ja lubię te rozmowy z dziećmi, niekiedy tylko po setnym pytaniu „a dlaczego?” Już brakuje mi odpowiedzi 😅
Gustaw dzisiaj rano przy śniadaniu: „Też kiedyś będę pił kawę, jak będę duży i będę miał czarnego wąsa jak tata” 😅
Hahaha u nas tez egzystencjonalne pytanie ostatnio "czy wszystkie bobasy beda kiedys dorosle?Anet.kaa, Wik89, Inga28, KarolinaMaria, Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Inga, czyli macie już z głowy problem z prezentem na 18tkę Gucia (przepraszam, wtedy już Gustawa z wąsem 😌👨). Ekspres do kawy!😁☕️
Jak się czujesz przed przyszłym tygodniem? Jesteś już spakowana?'90
06.05.2020 r. II 🦄
Suszi, Matylda bez problemu chodziła na zachody słońca o 21.20 🤪 myślałam, że gorzej z usypianiem być nie może, ale jednak się myliłam. Za to z pozytywów, na wakacjach pogodziła się z wózkiem. Mieliśmy mały espiro i chętnie w nim jeździła. Nasz baliosik też już rdzewiał w wózkowni, a tymczasem dziś bez problemu pojechałyśmy nim na plac zabaw 🤯 w wieku 2,5 lat dojrzała do tego, że wózek jest najwygodniejszą formą transportu.
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Karo, Iga nie jeździ wózkiem od roku, ale tutaj czasem mówi że chciałaby do wózka. Dziwi mnie to o tyle że ona naprawdę codziennie robi dość długi spacer na nogach jak jesteśmy w domu więc jest "zaprawiona", i nigdy się o wózek nie upominała, wręcz przeciwnie. A dzisiaj wygoniła Jagodę z wózka i dystans z parkingu na plażę sobie przejechała 🤣 a nie oszukujmy się, dziecko mierzące prawie 100cm wygląda już w wózku dość karykaturalnie 🤣 z zasypianiem obie mają problem, tzn Jagodę musimy brać na spacer żeby zasnęła bo na rękach potrafi krzyczeć 40min...to+ząbkowanie+jej niełatwy charakter sprawia że płacze naprawdę dużo. Czasem to się boję że ktoś na nas naśle jakieś służby bo to wręcz nie do uwierzenia, że dziecko któremu nie dzieje się krzywda potrafi tak płakać 🤦 biedaczka w dwa tygodnie przywitała 5 nowych zębów - dziś zauważyłam dwie ostatnie czwórki. Dziękuję Bogu że wzięłam ibum do walizki. A Iga nie zaśnie póki nie zrobi się ciemno, teraz mi przed sekundą dosłownie odpłynęła, bo na zewnątrz robi się szaro.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszi, to rzeczywiście armagedon ;( Matylda nie lubi chodzić... (błagam tylko nie piszcie mi, że sama nauczyłam brać na ręce to mam🤣). Moja mama też już nie bierze wózka jak idą na rodos, bo kończyło się to tak, że niosła dziecko, szpargały i pchała wózek 😒 u nas podobnie. Ona po wyjściu z wózka już za żadne skarby nie chciała do niego wejść, jak próbowałam ją wpinać, to robiła takie sceny, jakbym porywała dziecko. Zresztą gondola też nie była jej ulubionym miejscem. Aż tu nagle teraz coś kliknęło i wreszcie bez strachu mogę z nią gdzieś podjechać wózkiem. Myślałam, żeby sprzedać już baliosa, ale jeszcze się wstrzymam.
Irysko, Matylda niestety potrzebuje drzemki w dzień, ona najzwyczajniej w świecie padaa nawet jak w weekend uda się nam, że nie zaśnie to i tak nie zasypia wcześniej niż przed 21, i to często z trudem. Ja myślę, że ona sama do tego dojdzie, sama zrezygnuje z drzemki i wtedy może się to poprawić. Jak jej nie położę w dzień, to ok 15-16 odstawia straszną histerie i w końcu zasypia, więc już wolę wcześniejsze drzemki. Dzisiaj miałyśmy wizytę kontrolną u neurologa i ona miała zapisane, że Mati ma problem ze snem. Stwierdziła, że można szukać pomocy w terapii, dała mi amiar na jakąś babeczkę, ale może być też po prostu tak, że ona nie chce się ze mną rozstawać i dlatego buszuje do późna. W żłobku zasypia bez problemu, u babci też, z moim mężem, jak parę razy mnie mie było na noc, też jakoś łatwiej zasnęła. A jak jestem ja, to koniecznie ja muszę usypiać i jest hopsanie do późna.
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Marta to też typ histeryczki. Odprawia takie dantejskie sceny, że aż ręce opadają. Jestem przerażona jak myślę o okresie buntu nastolatki, bo ten teraz sprawia, że wieczorami jestem wykończona psychicznie. Tymek też przecież przechodził bunt w jej wieku ale u niego to ni3 było nawet w połowie tak nasilone jak u Marty. Gdybym miała mieć 3 dziecko to modliłabym się chyba o syna.
Nam dziś padło auto. Zadzwoniłam na assistance i godzinę później podjechała laweta z autem zastępczym. Mój mąż załatwiał to i nie wiem jak on się dogadywał ale przysłali auto bez klimy. Zadzwoniłam do tej wypożyczalni i powiedziałam że nie wyobrażam sobie tak jeździć. Pan się tłumaczył że zrozumiał, że koniecznie chcemy automatyczną skrzynię biegów, a to jedyne auto jakie mają w automacie i niestety ma zepsutą klimatyzację. Natomiast zgodził się wymienić i wieczorem mąż podjechał po nowy samochód.
Dzisiaj mieliśmy w pracy spotkanie zespołu i szef omawiając urlopy mówi "oooo, np Ounai jeszcze nie wystawiła urlopu na 14 sierpnia". Już miałam na końcu języka, że to moj okres próbny przecież, wiec co sie dziwić że nie wyrywam się z urlopami 😂
Dyrektor placówki dziś już pytał czy mogę się zająć niektórymi tematami więc wnioskuję, że raczej przedłużenie umowy to będzie formalność. Jedynie zostaje kwestia podwyżki- mam dostać po okresie próbnym ale wysokość jest uzależniona od oceny przełożonego.
A jutro mam szkolenia w naszej fabryce i już nie mogę się doczekać, zobaczę proces produkcyjny od podszewki 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 23:23