X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Kochane, znowu Was proszę o udostępnienia. Nie radzimy sobie już z kosztami, potrzebujemy pomocy dobrych ludzi. 😞

https://www.siepomaga.pl/malwina-makuch

Dla Malwinki zawsze ❤️

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, u nas teraz ten sam etap. Matylda rozgadała się nad morzem. Wreszcie wszystko powtarza, tłumaczy, zaczyna odmieniać. Też czuję duuuużo ulgę. Lucek jest teraz w delegacji, wczoraj jakby nigdy nic gadali sobie na videoczacie. Do perfekcji jeszcze daleko, ale wreszcie kliknęło budowanie zdań. Gratulacje dla Tomka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 12:47

Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 14:41

KarolinaMaria, patrycja92 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, moje gratulacje!!! 🌸

edka85 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Ciebie Edka! Super Mama z Ciebie ❤️

edka85 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, KarolinaMaria gratulacje dla Maluchów :D mega jest ten etap jak dzieci tak gadaj@, szczególnie gdy jeszcze martwiłyście się troszkę o ten temat to musi być miód na Wasze serduszka ❤️
    Zarzz będziecie miały dosyć jak będą gadać i gadać :D ja wczoraj Poli pierwszy raz powiedzialam, żeby choc na chwilę przestała gadać, mąż mnie za to okrzyczał :D

U nas już dialogi pyskówkowe
    Ja: "Pola już wszystkie małe dzieci śpią, a jak dzieci śpią to rosną, jak pójdziesz spać będziesz duża i będziesz dosięgać klamek"
    Pola: "ja chcę na rączki" (takie wymyślania uskutecznia podczas zasypiania)
    Ja: "nie wezmę Cię na rączki, duże dzieci śpią w łóżeczku a tylko malutkie bobo się nosi i buja"
    Pola - "przecież mówiłaś że jestem malutka" - KURTYNA

Nowastaraczka, KarolinaMaria, Zulugula, Inga28, Wik89 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, ja ostatnio usypialam Martę. Leżymy, ona sobie śpiewa, nagle na mnie patrzy i mówi "śpiewaj wieśniaku!!!" 🫣 chyba załapała od youtuberow Tymka. Najgorsze, że musiałam znaleźć w sobie siły żeby nie parsknąć śmiechem i z pełną powagą wyjaśnić że takich zwrotów nie akceptujemy 😂

Zulugula, KarolinaMaria, Inga28, kiniusia270 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 12:10

Zulugula lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia, jesteśmy do piątku, śpimy w wiosce koło Kosakowa, ale generalnie jeździmy i oglądamy najwięcej jak się da, także ciężko będzie wygospodarować czas na spotkanie :( Mam nadzieję że następnym razem się uda, bo również bardzo chętnie bym się z Tobą zobaczyła ❤️

Karo, mówiłaś że Mati na wyjeździe słabo spala, moje dziewczyny też przechodzą same siebie 🙄

Ulaa lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, wysłałam Ci priv😃
    Haha, niezłe teksty mają wasze dzieci. Moje zadaje milion pytań dziennie, już czasem jestem zmęczona tym😛 To są pytania typu: gdzie jedziemy, po co jedziemy, , co będziemy dziś robić, co mama robi, czemu to auto jedzie, czemu to auto stoi, kto zepsuł auto itp itp i tak cały dzień 😃
    Haha Irysko na szczęście ten etap dopiero przed nami i już się boje :D

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Anetka, ja ostatnio usypialam Martę. Leżymy, ona sobie śpiewa, nagle na mnie patrzy i mówi "śpiewaj wieśniaku!!!" 🫣 chyba załapała od youtuberow Tymka. Najgorsze, że musiałam znaleźć w sobie siły żeby nie parsknąć śmiechem i z pełną powagą wyjaśnić że takich zwrotów nie akceptujemy 😂
    U nas ciagle jest mówienie "jesteś kupa", "jesteś jajko" skąd? Pojęcia nie mam :P

Ostatnio też uskuteczniłam sobie pyskówkę z Polą.
    Usypiam ją, było już późno więc mówię jedna bajka i koniec.
    Opowiedziałam na co ona "Tatuś opowiada więcej bajek"
    Ja tak na gówniarę patrzę i mowie "jest późno więc ja opowiadam jedną, poza tym co z tego że tatuś opowiada więcej bajek jak i tak mu płaczesz, że chcesz do mamy gdy Cię usypia"
    Nad jej głową zapaliła się taka lampka myślenia, serio to było widać i do mnie "chodźmy spać" 😂😂😂
    Ja naprawdę nie wiedziałam, że z 2,5 latkami już takie dialogi mogą być prowadzone.

Zulugula, KarolinaMaria, Inga28 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śmiesznych dialogów z dziecmi mnie bardzo ostatnio rozśmieszyło jak idziemy z Bartkiem do żłobka i przed nami idzie chłopak z plecakiem. I Bartek mówi
    „ mamo ten Pan ma plecak „
    „ tak Bartus ma plecak „
    „ a co on ma w tym plecaku wiesz ? „
    „ nie wiem , może jakaś książkę, może komputer do pracy „
    I Bartek „ może tak, może nie , spytaj mama „ 🤣🤣🤣🤣

Suszarka moi tez zle spia na wakacjach, ale trochę dłużej śpimy bo do 8 ale tez chodzimy spac po 22 🤣🤣

Trzymajcie kciuki w piątek zostawiamy pierwszy raz dwójkę dzieci na weekend u dziadków 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 10:51

Iryska, Suszarka, Inga28, KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla naszych małych gaduł! 😍❤️

Ja lubię te rozmowy z dziećmi, niekiedy tylko po setnym pytaniu „a dlaczego?” Już brakuje mi odpowiedzi 😅

Gustaw dzisiaj rano przy śniadaniu: „Też kiedyś będę pił kawę, jak będę duży i będę miał czarnego wąsa jak tata” 😅

Anet.kaa, KarolinaMaria, Zulugula, Nowastaraczka, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Gratulacje dla naszych małych gaduł! 😍❤️

Ja lubię te rozmowy z dziećmi, niekiedy tylko po setnym pytaniu „a dlaczego?” Już brakuje mi odpowiedzi 😅

Gustaw dzisiaj rano przy śniadaniu: „Też kiedyś będę pił kawę, jak będę duży i będę miał czarnego wąsa jak tata” 😅

Hahaha u nas tez egzystencjonalne pytanie ostatnio "czy wszystkie bobasy beda kiedys dorosle?

Anet.kaa, Wik89, Inga28, KarolinaMaria, Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 21 czerwca 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, czyli macie już z głowy problem z prezentem na 18tkę Gucia (przepraszam, wtedy już Gustawa z wąsem 😌👨). Ekspres do kawy!😁☕️

Jak się czujesz przed przyszłym tygodniem? Jesteś już spakowana?

'90

06.05.2020 r. II 🦄

Wysłany: 21 czerwca 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, Matylda bez problemu chodziła na zachody słońca o 21.20 🤪 myślałam, że gorzej z usypianiem być nie może, ale jednak się myliłam. Za to z pozytywów, na wakacjach pogodziła się z wózkiem. Mieliśmy mały espiro i chętnie w nim jeździła. Nasz baliosik też już rdzewiał w wózkowni, a tymczasem dziś bez problemu pojechałyśmy nim na plac zabaw 🤯 w wieku 2,5 lat dojrzała do tego, że wózek jest najwygodniejszą formą transportu.

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 12:10

KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, Iga nie jeździ wózkiem od roku, ale tutaj czasem mówi że chciałaby do wózka. Dziwi mnie to o tyle że ona naprawdę codziennie robi dość długi spacer na nogach jak jesteśmy w domu więc jest "zaprawiona", i nigdy się o wózek nie upominała, wręcz przeciwnie. A dzisiaj wygoniła Jagodę z wózka i dystans z parkingu na plażę sobie przejechała 🤣 a nie oszukujmy się, dziecko mierzące prawie 100cm wygląda już w wózku dość karykaturalnie 🤣 z zasypianiem obie mają problem, tzn Jagodę musimy brać na spacer żeby zasnęła bo na rękach potrafi krzyczeć 40min...to+ząbkowanie+jej niełatwy charakter sprawia że płacze naprawdę dużo. Czasem to się boję że ktoś na nas naśle jakieś służby bo to wręcz nie do uwierzenia, że dziecko któremu nie dzieje się krzywda potrafi tak płakać 🤦 biedaczka w dwa tygodnie przywitała 5 nowych zębów - dziś zauważyłam dwie ostatnie czwórki. Dziękuję Bogu że wzięłam ibum do walizki. A Iga nie zaśnie póki nie zrobi się ciemno, teraz mi przed sekundą dosłownie odpłynęła, bo na zewnątrz robi się szaro.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022

Wysłany: 21 czerwca 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, to rzeczywiście armagedon ;( Matylda nie lubi chodzić... (błagam tylko nie piszcie mi, że sama nauczyłam brać na ręce to mam🤣). Moja mama też już nie bierze wózka jak idą na rodos, bo kończyło się to tak, że niosła dziecko, szpargały i pchała wózek 😒 u nas podobnie. Ona po wyjściu z wózka już za żadne skarby nie chciała do niego wejść, jak próbowałam ją wpinać, to robiła takie sceny, jakbym porywała dziecko. Zresztą gondola też nie była jej ulubionym miejscem. Aż tu nagle teraz coś kliknęło i wreszcie bez strachu mogę z nią gdzieś podjechać wózkiem. Myślałam, żeby sprzedać już baliosa, ale jeszcze się wstrzymam.

Irysko, Matylda niestety potrzebuje drzemki w dzień, ona najzwyczajniej w świecie pada :/ a nawet jak w weekend uda się nam, że nie zaśnie to i tak nie zasypia wcześniej niż przed 21, i to często z trudem. Ja myślę, że ona sama do tego dojdzie, sama zrezygnuje z drzemki i wtedy może się to poprawić. Jak jej nie położę w dzień, to ok 15-16 odstawia straszną histerie i w końcu zasypia, więc już wolę wcześniejsze drzemki. Dzisiaj miałyśmy wizytę kontrolną u neurologa i ona miała zapisane, że Mati ma problem ze snem. Stwierdziła, że można szukać pomocy w terapii, dała mi amiar na jakąś babeczkę, ale może być też po prostu tak, że ona nie chce się ze mną rozstawać i dlatego buszuje do późna. W żłobku zasypia bez problemu, u babci też, z moim mężem, jak parę razy mnie mie było na noc, też jakoś łatwiej zasnęła. A jak jestem ja, to koniecznie ja muszę usypiać i jest hopsanie do późna.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to też typ histeryczki. Odprawia takie dantejskie sceny, że aż ręce opadają. Jestem przerażona jak myślę o okresie buntu nastolatki, bo ten teraz sprawia, że wieczorami jestem wykończona psychicznie. Tymek też przecież przechodził bunt w jej wieku ale u niego to ni3 było nawet w połowie tak nasilone jak u Marty. Gdybym miała mieć 3 dziecko to modliłabym się chyba o syna.

Nam dziś padło auto. Zadzwoniłam na assistance i godzinę później podjechała laweta z autem zastępczym. Mój mąż załatwiał to i nie wiem jak on się dogadywał ale przysłali auto bez klimy. Zadzwoniłam do tej wypożyczalni i powiedziałam że nie wyobrażam sobie tak jeździć. Pan się tłumaczył że zrozumiał, że koniecznie chcemy automatyczną skrzynię biegów, a to jedyne auto jakie mają w automacie i niestety ma zepsutą klimatyzację. Natomiast zgodził się wymienić i wieczorem mąż podjechał po nowy samochód.

Dzisiaj mieliśmy w pracy spotkanie zespołu i szef omawiając urlopy mówi "oooo, np Ounai jeszcze nie wystawiła urlopu na 14 sierpnia". Już miałam na końcu języka, że to moj okres próbny przecież, wiec co sie dziwić że nie wyrywam się z urlopami 😂

Dyrektor placówki dziś już pytał czy mogę się zająć niektórymi tematami więc wnioskuję, że raczej przedłużenie umowy to będzie formalność. Jedynie zostaje kwestia podwyżki- mam dostać po okresie próbnym ale wysokość jest uzależniona od oceny przełożonego.

A jutro mam szkolenia w naszej fabryce i już nie mogę się doczekać, zobaczę proces produkcyjny od podszewki 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 23:23

age.png

age.png
‹‹ 5573 5574 5575 5576 5577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ