Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Casteam
orientujesz się jakie są szanse , że drugie dziecko też będziemy miały z hipotrofią, skoro pierwsze takie było?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnykic83 wrote:Casteam
orientujesz się jakie są szanse , że drugie dziecko też będziemy miały z hipotrofią, skoro pierwsze takie było?
Ja biore Acard na przeplywy w lozysku bo u mnie z tym był problem. Na polowkowych było jeszcze okej a potem wyszło że jest za mały. Teraz w poniedzialek mam połówkowe więc zobaczymy jak to będzie a potem myślę że będę mieć częściej usg zeby nawigować przyrost bejbika.
Ja się nie spodziewam wielkoluda. Ja mam 160cm, mój chłopak 170 parę. Polozna już mi powiedziała że mogę liczyć na wagę między 2, 5kg a 3kg -
Zulugula wrote:Ja znowu o tym twardnieniu.. czy czuje się moment samego twardniecia? Czy dopiero się wie jak się dotknie brzuch i jest twardy?
Motylek, to prawda, że przy drugim porodzie macica obkurcza się bardzo boleśnie? -
nick nieaktualnyOunai wrote:Ja czuję. Tylko ja nie wiem czemu ale czuję od dołu. Czuję takie napięcie i wtedy jak dotknę brzucha to cała macica jest twarda jak kamień. W pierwszej ciąży też się ciągle zastanawiałam ale po prostu ich nie miałam. Jak już coś się zaczęło w ogóle dziać to był to poród.
Motylek, to prawda, że przy drugim porodzie macica obkurcza się bardzo boleśnie? -
casteam wrote:Ja biore Acard na przeplywy w lozysku bo u mnie z tym był problem. Na polowkowych było jeszcze okej a potem wyszło że jest za mały. Teraz w poniedzialek mam połówkowe więc zobaczymy jak to będzie a potem myślę że będę mieć częściej usg zeby nawigować przyrost bejbika.
Ja się nie spodziewam wielkoluda. Ja mam 160cm, mój chłopak 170 parę. Polozna już mi powiedziała że mogę liczyć na wagę między 2, 5kg a 3kg
To witaj w klubie, ja też 160 cm, mąż 173.
Też biorę teraz Acard w dawce 150 na noc.
Na połówkowych teraz (równo na 20tyg) synek wyszedł na siatkach/wykresach w połowie linii w ten poniedziałek powtórzę polowkowe (równo na 22 tyg), zobaczymy czy urośnie.
I tak jak Ty będę miała kontrolowaną wagę synka na częstych USG.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Sylwia, Twoje na pewno będą mniejsze i ja na Twoim miejscu spokojnie kupowałabym ubranka 50cm. Po pierwsze są dwie a po drugie nie ukrywajmy, rzadko bliźnięta rodzą się w terminie. Jak urodziłam synka to pod lampami leżały bliźniaczki urodzone w terminie. I one naprawdę, były jak połowa mojego dziecka takie mikro dzieciaczki (jak dla mnie, bo ja byłam przyzwyczajona do mojego klocuszka)
Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Tak. Myślałam, że pierwszy poród był hardcore. Ale drugi mimo że cc, to sama operacja i po zero bólu ale obkurczanie to aż sztywniałam
Sylwia, jak mnie przyjmowali do porodu to na usg wyszło 4200g +/-600g. Lekarka powiedziała że "-" nie będzie po zmacaniu mojego brzucha i określeniu mniej więcej wielkości dziecka. Byłam pewna że każą mi iść na cc. Ale umówiłyśmy się, że wypełnię wszystkie papiery do cc i spróbuję naturalnie a jeśli okaże się że coś jest nie tak to nie będę się buntować, od razu pojedziemy na cc. I udało się, więc możesz spróbować tak. Ja rodziłam mając 30 lat. -
Ja myślę że trafię na patologię ciąży i będę miała wywoływany poród jak przy córce.
Najważniejsze żeby wszystko mieć ogarnięte do 35 tyg dla bobasa, dla siebie i dla córki, którą mąż będzie jeszcze musiał zawieść do dziadków na czas porodu i kilka dni po.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnykic83 wrote:Ja myślę że trafię na patologię ciąży i będę miała wywoływany poród jak przy córce.
Najważniejsze żeby wszystko mieć ogarnięte do 35 tyg dla bobasa, dla siebie i dla córki, którą mąż będzie jeszcze musiał zawieść do dziadków na czas porodu i kilka dni po.
Ja o wywoływanym porodzie wiedziałam już w 33tc, takze mialam jeszcze 4 tygodnie na to by wszystko przygotować do konca
Teraz też myślę że porod będzie w październikui dlatego kupuje tez kilka ciuszków na 50, i może wezmę że 2 body na 44-46 bo są po 2 euro. Żeby mieć
-
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Ja myślę że trafię na patologię ciąży i będę miała wywoływany poród jak przy córce.
Najważniejsze żeby wszystko mieć ogarnięte do 35 tyg dla bobasa, dla siebie i dla córki, którą mąż będzie jeszcze musiał zawieść do dziadków na czas porodu i kilka dni po.
Dziewczyny, ja już nie pamiętam a trochę się zestresowałam i kompletuję wyprawkę.
Jakie wkładki laktacyjne są najlepsze?
Ile podpasek?
Jaką butelka najlepsza dla dziecka karmionego piersią?
Jakiej firmy smoczek?
Zaraz pewnie będę dodawać kolejne pytania -
nick nieaktualnyOunai wrote:Sylwia, Twoje na pewno będą mniejsze i ja na Twoim miejscu spokojnie kupowałabym ubranka 50cm. Po pierwsze są dwie a po drugie nie ukrywajmy, rzadko bliźnięta rodzą się w terminie. Jak urodziłam synka to pod lampami leżały bliźniaczki urodzone w terminie. I one naprawdę, były jak połowa mojego dziecka takie mikro dzieciaczki (jak dla mnie, bo ja byłam przyzwyczajona do mojego klocuszka)
-
Ounai wrote:U nas babcia będzie przyjeżdżać do nas. Całe szczęście, bo przynajmniej będę mieć posprzątane
Dziewczyny, ja już nie pamiętam a trochę się zestresowałam i kompletuję wyprawkę.
Ile podpasek?
Jakiej firmy smoczek?
Zaraz pewnie będę dodawać kolejne pytania
Co do smoczkow to ja polecam avent i mam są one proste, a nie wygięte w jednym kierunku i dziecko ma zawsze odpowiednio ulozone w buzj nawet jak obkreci . Ja kupuje od urodzenia z mam ale specjalną wersję zwezana przy końcu jest tylko jeden smoczek w zestawie i jest droższy ale niby nie ma wpływu na zgryz malucha specjalnie dostosowany, no ja bardzo zadowolona jestem. Córka inne wypluwala mi na początku.
Butelki hmm ja też piersią kamrmilam ale miałam wrazie co też zestaw avent. Są specjalne anty kolkowe żeby powietrza nie wpuszczaly za duzo.
Wkładki kupowałam najtańsze bo tyle ich zuzywalam, mleko mi cieklo ciurkiem do końca karmienia piersią 😪
A podpaski no kup na początek 2 paczki tych dużych a potem zobaczysz co i jak. Ja do 6 tyg po porodzie krwawilam długo używałam więc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 16:03
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Ounai wrote:U nas babcia będzie przyjeżdżać do nas. Całe szczęście, bo przynajmniej będę mieć posprzątane
Ile podpasek?
Jakiej firmy smoczek?
Dla mnie wkładki najbardziej chłonne były takie rozowe Johnson's
Całe opakowanie podpasek do szpitala ,ja byłam z Bella Mamma zadowolona
Nie mam faworytów co do butelek, mieliśmy i Philips i Tommee Tippee
Co do smoczków to my wierni Philipsowi
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziewczyny mam od wczoraj plamienia takie nito rozowe nito brązowe. I boli podbrzusze jak na miesiączke. Niewiem czy się martwić? W żadnej ciąży tak nie miałam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 16:25
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyOunai wrote:U nas babcia będzie przyjeżdżać do nas. Całe szczęście, bo przynajmniej będę mieć posprzątane
Ile podpasek?
Jakiej firmy smoczek?
Podpasek tych dużych miałam 1 paczkę canpola. Później już na normalnych leciałam.
Butelkę miałam avent, dzieci karmiłam piersią, na początku tylko butelka przez parę dni żeby rozhulać cycki.
Smoczek miałam też avent, syn ciumkal, córka od urodzenia nie, miała odruch wymiotny.
Teraz wszyscy polecają te smoczki Bibs. I może się skusze na nie -
nick nieaktualnyOunai wrote:No właśnie położna mówiła mi na szkole rodzenia że to będą takie bóle jak porodowe. Czyli nie kłamała.
Sylwia, jak mnie przyjmowali do porodu to na usg wyszło 4200g +/-600g. Lekarka powiedziała że "-" nie będzie po zmacaniu mojego brzucha i określeniu mniej więcej wielkości dziecka. Byłam pewna że każą mi iść na cc. Ale umówiłyśmy się, że wypełnię wszystkie papiery do cc i spróbuję naturalnie a jeśli okaże się że coś jest nie tak to nie będę się buntować, od razu pojedziemy na cc. I udało się, więc możesz spróbować tak. Ja rodziłam mając 30 lat. -
Inaa89 wrote:Dziewczyny mam od wczoraj plamienia takie nito rozowe nito brązowe. I boli podbrzusze jak na miesiączke. Niewiem czy się martwić? W żadnej ciąży tak nie miałam..
Każda Ciąża jest inna niestety, ja na swoim przykładzie mogę Ci powiedzieć że w 5 tyg zaczęłam plamic i to trwało 3 tyg prawie potem ustalo i narazie dzięki Bogu jest wszystko dobrze. Tydzień już 15 mam 🙏🙏🙏
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙