Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam głupie pytanie. Jak sobie leżę, głównie rano i wieczorami. To od wczoraj mam takie uczucie jakby mi się brzuch poniżej pępka pompował, robi się twarda gulka z jednej strony i za chwilę wraca to do normy. Normalnie się wybrzusza troska, widać te ruchy skóry. Ale na ruchy dzidzi to za wcześnie przecież 🤔 co to może być?
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jak sobie leżę, głównie rano i wieczorami. To od wczoraj mam takie uczucie jakby mi się brzuch poniżej pępka pompował, robi się twarda gulka z jednej strony i za chwilę wraca to do normy. Normalnie się wybrzusza troska, widać te ruchy skóry. Ale na ruchy dzidzi to za wcześnie przecież 🤔 co to może być?
Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Motylek ja się boję stawać na wadze dopuki nie było apetytu waga nie rosła ale ost sobie za dużo pozwalam 😔😪 właśnie zjadlamm 4 ciasteczka 😟
Co do trymestru to ja właśnie nie wiem czy zaczyna się on 14+0 czy 13+0
Bo tak na logikę badania prenatalne to badanie 1 trymestru które wykonuje się do 13+6 Ja dziś mam 14+0 i teraz chyba dla mnie to 2 trymestr dopiero czyli 15 tydzień zaczynam.
Co do ruchów ja czuje sporadycznie gilgotanie po lewej stronie zwłaszcza jak się położę a brzuchu czy na plecach, wiele osób powie to za wcześnie ale no ja wiem ,że to dzidziuś to nie są kopniaki czy coś poprostu pewnie się maluch obraca i laskocze. wkoncu chłop ma już 8 cm 🤣
Jeżeli chodzi o sex to unas ogółem przed ciaza 1 czy 2 razy na tydzien od ciąży to może z 4 razy ale ja plamilam potem znowuu wróciliśmy do gry ost jakaś długa przerwa już z tydzień aż niemożliwe u męża..
U mnie jak u prawie każdej z was libido 0 . Z rana mam często chcice, zwłaszcza po dobrym śnie ☺😝 Ale męża już wtedy nie ma 😒
A co do ubranek to fakt, córka miała 56 cm i ubranka 56 to z tydzień dwa nosila. Jezeli urodzi się mały dzidziuś to zawsze mozna skoczyc do sklepu i kupić te parę ubranek ,jeden dzień przetrwa w za duzych . Niż potem w karton nieużywane wsadzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 10:57
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
casteam, SzalonaOna, Anet.kaa, Zulugula, Ounai, Fragaria, Lalia, Inaa89, doomi03, kic83, Edyciak, kar_oliv, Koteczka82, patrycja92, dmg111 lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Casteam, ja mogłabym radzić dziewczynom w druga stronę i powiedzieć "Dziewczyny, na 44 nie kupujcie w ogóle, w razie czego dokupicie sobie, na 50 też, na 56 mało a najwięcej na 62, bo np mój syn rodząc się miał 4,64kg i 62cm i wszystko poniżej 62cm od razu poszło do kartonu".
A tak poważnie, ok 30 tygodnia ciąży lekarz jest mniej więcej w stanie oszacować wielkość dziecka i wtedy wiadomo mniej więcej jak się nastawiać. A zawsze można sobie złożyć koszyk w Smyku czy innym sklepie z małymi rozmiarami i jak dzidzia się urodzi mała to tylko kliknąć "kup" i zanim wrócicie do domu ubranka już dojdą jeśli któraś się boi że mąż nie ogarnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Kkasia pięknie wyglądasz
Stokrotka, mi aplikacja nawet pokazuje, że to już 2 trymestr
P. S. Moje dziecię ma już prawie 8 cm, także i tak jestem tydzień wprzód 😂 identyczna sytuacja jak z synem
No ja też miałam identycznie z córka prenatalne i 7.5 cm jedno i drugie w 13+3 córka 3800 wazyla. Ja się obawiam bo u męża chłopy wielkie w rodzinie się rodzą mój mąż urodził.sie sam ponad 5 kg.. Niewiem czy przeżyje taki poród SN 😬
Co do trymestru to właśnie tutaj ktoś polecał aplikacje preglife i ona mi właśnie pokazuje 1 trymestr do 13+6
a wiem że tutaj każda prawie do 13 miała mi to obojętne wsumie ważne że 1 już za nami 🙏🙏🙏 Teraz oby do połówkowych i już połowa za nami.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
casteam wrote:Porod wywoływany 3 tyg wcześniej ze względu na niska wage właśnie 🤷♀️
Mój Olek też 3 tygodnie wcześniej się urodził dokładnie 36+3 tyg z wagą 2900 i długością 51cm ☺️
W ogóle nie wiem kiedy ten czas zleciał, bo ten mały człowiek idzie od września do szkoły 😮🥺Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:A nawet sprawdziłam.
Z synem miałam prenatalne w 12t5d (identycznie jak teraz). Synek miał 6,4cm. A teraz ma 7,5 cm 🤔
Z córką miałam w 12t3d i miała równo 6cm.
OMG, będę miała klocka 😂
Moj na prenatalnych byl prawie tydzien większy a teraz się juz wyrównalo i pokrywa się z OM.
Co do wybrzuszen to ja mam takie ale wg mnie to bobas się układa tak czasem i wybija 😀 wędruje tak zazwyczaj rano. I gin mi to potwierdzil we wtorek , smiszne to jest 😀SzalonaOna lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Sylwucha wrote:U mnie chyba maks będę miały około 3 kg. Ale mialas duże bobo 😎 Naturalnie rodziłaś?
Mąż po awanturze na temat herbatników zrobił całkowicie bezcukrowy sernik na zimno. Mówi, że jest paskudny ale się poświęci i będzie ze mną takie jedzenie jadł. Zobaczymy jak długono ale już jest światełko w tunelu
Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Mój syn jak się urodził to miał 57 cm i 3900g. Wszystkie ubranka mniejsze niż 62 w ogóle nam się nie przydały. A i z 62 szybko wyrósł.
Zgadzam się z Ounai że lekarz około 30 tygodnia jest w stanie mniej więcej oszacować czy dziecko urodzi się większe czy mniejsze, no może nie licząc sytuacji kiedy dziecko urodzi się przed terminem.Edyciak lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Sylwia, Twoje na pewno będą mniejsze i ja na Twoim miejscu spokojnie kupowałabym ubranka 50cm. Po pierwsze są dwie a po drugie nie ukrywajmy, rzadko bliźnięta rodzą się w terminie. Jak urodziłam synka to pod lampami leżały bliźniaczki urodzone w terminie. I one naprawdę, były jak połowa mojego dziecka takie mikro dzieciaczki (jak dla mnie, bo ja byłam przyzwyczajona do mojego klocuszka)
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Kkasia, ślicznie wyglądasz 😍😍😍
My dzisiaj zaprosiliśmy teściów na kawę po południu, nie chce mi się nigdzie jeździć a w domu mam ciasto, lody, truskawki to akurat 😂 -
Ounai wrote:Mi dziś coś sporo twardnieje brzuch. Już dwa takie porządne twardnienia miałam. Pewnie po tym wczorajszym przeciążeniu się.
Ja znowu o tym twardnieniu.. czy czuje się moment samego twardniecia? Czy dopiero się wie jak się dotknie brzuch i jest twardy?💙 11.2020
💗 11.2023 -
KKasia
pięknie wyglądasz!
Anetka
ja kokon będę miała od przyjaciółki, ale przy córce nie miałam i nie używałam.
Zulu
ja nie mialam twardnien, więc nie pomogę.
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność