WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ginekolog mówi że na ten etap ok, czekamy na kolejną wizytę 9.10 i wtedy jak będzie serduszko dostanę skierowanie na badania.
    Annia, a robiłaś krzywą cukrową na początku tej drugiej ciąży?
    Tak, robiłam po wizycie gdzie potwierdził, że jest zarodek i FHR. Dokładnie tak samo jak Ty nie dostałam skierowań po pierwszej wizycie. Irysko, jak gin mówi, że jest ok, to na pewno tak jest! :* Prowadzisz u tej samej Pano doktor co ostatnio?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam z patologii ciąży :/ podeszłam dzisiaj na kontrolę, szyjka ma 16-17mm i rozwarcie na 1 palec. Lekarka stwierdziła, ze lepiej mnie zostawić na kilka dni, porobila wymazy i będą myślec co ze mną zrobić. Na USG wszystko ok, Baśka ma ponad 1800g.

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu jaką masz parownicę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 15:51

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie było ale Kuba w przedszkolu, ogarnianie grafiku dla chłopców na ich zajęcia dodatkowe tak że ja sama siebie nie ogarniam.
    Qunai współczuję.

Irysko gratulacje.

Powiem wam że przedszkole jest cudowne, Panie są tak ciepłe że aż szok. Kuba zaczyna chętniej zostawac rano

Dziś byliśmy u neurologopedy i mówi że widzi duże postępy.

Za to Bartek to taki płaczek, myślę że przez zęby

Wik89 lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mieliśmy spotkanie w sprawie IPET-u. Pani mówi że Kuba to normalnie gwiazda i bożyszcze dziewczynek😂. Nie chcą się bawić w swojej sali tylko do Kuby.
    Kuba ma dużo problemów z motoryka mała, z mową i z emocjami ale naprawdę mnie cieszy że dzieci go lubią, przynajmniej nie muszę się martwić że gdzieś jest odpychany

Lalia, KarolinaMaria, Ounai, Wik89, Zulugula, emdar, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 12:08

Wik89, Annia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, nie wiem czy mi się coś nie pomieszało, ale Ty masz chyba dziś urodziny???? (W głowie mam dwie daty 19.09. lub 27.09. 🤔). W każdym razie 100 lat nasza 30tko 🥳!!! Dużo zdrowia, miłości, seksu i czego tam jeszcze sobie życzysz!

Suszarka, Nowastaraczka, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 09:53

KarolinaMaria, kiniusia270, Lalia, Iryska, Annia, Suszarka, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, generalnie to jesteśmy w Gdańsku bo chcieliśmy też pokazać Julkowi miasto( wiecie Neptun te sprawy, wczoraj płynęliśmy statkiem "pirackim"🤪), ale plażujemy w Sobieszewie. Cudowna plaża, pogoda no to jak nie w Polsce pod koniec września, ludzi prawie nie ma,po prostu bajka:) Jutro wieczorem wracamy, a ja w pt rano jadę jeszcze na babski weekend na Mazury 🥰🙂.

kiniusia270, Iryska, Zulugula, Lalia, Annia, Suszarka, Ounai, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinusia, a który tydzień u Ciebie?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie żadnego planu mi nie przedstawili, pewnie zaczekają na wszystkie wyniki. Jutro będzie 32+0

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia kciuki żeby wszystko było dobrze

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, jak dobrze czytać, że Kuba trafił do przyjaznej placówki. To jest przedszkole integracyjne? Robiłaś wcześniej rozeznanie, czy tak się wam akurat trafiło? Takie dobre środowisko na pewno będzie wspierać jego rozwój ❤️ w ogóle patrzę na Twoją
    stopkę i Twój Bartek będzie miał zaraz rok 🤯

Kiniusia, dobrze, że Cię wzięli do szpitala, trzeba dmuchać na zimne. Baśka niech się jeszcze trochę wstrzyma, dawaj znać co mówią.

Zulu, a to byłaś u jakiegoś speca kardio dziecięcego?

asias86 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • OvuFriend

Wysłany: 27 września 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moderator Forum wrote:
    Masz PCOS lub niedoczynność tarczycy? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!

Jak to działa?

❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / niedoczynność tarczycy i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.

❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤

Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂

Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀
    Jeśli cierpisz na inne zaburzenia tarczycy np. nadczynność lub Hashimoto, również możesz zgłosić się po prezent. 🎁

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 09:53

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia bardzo się cieszę że macie plan działania ✊ trzymam kciuki, teraz już będzie z górki!

Kiniusia dużo zdrowia, niech sobie Baśka nie robi żartów bo nie ma się co spieszyć na ten padół 😃 dawaj znać co i jak!

Zulu, ja miałam w obu ciążach napady tachykardii pod 140, nawet ponad 150 się zdarzało. Na Igę się to przekładało, ale mój ówczesny ginekolog kładł na to lagę. Myślę że to mogło mieć wpływ na przebieg mojego porodu. W drugiej ciąży lekarka poważnie do tego podeszła, brałam metocard. Dobrze że Twój lekarz trzyma rękę na pulsie. W sumie dalej miewam gorsze dni, ale to raczej dlatego że ostatnio nerwica mi doskwiera, generalnie odkąd biorę leki czuję się lepiej. Byłam u kardiologa w maju i miałam mieć holter ale jakoś przegapiłam termin i nie pojechałam. Mam nadzieję że Kajka już uspokoiła serduszko na dobre i nie będziesz mieć więcej zmartwień.

Emdar mega zazdro, my byliśmy nad morzem przed wakacjami, pogoda była przepiękna, z chęcią bym się tam teleportowała. A babskiego weekendu to już w ogóle 😪 masz już jakieś plany dotyczące powrotu do pracy?

Asia, super że Kuba trafił do fajnego przedszkola, bardzo się cieszę 😃 w ogóle super czytać pozytywne wieści od Ciebie :)

Ounai jak dziś się czujesz?

Dziewczyny a u nas cuda niewidy. Iga co prawda nadal nie tyka jedzenia w przedszkolu, ale dziś nastąpił wielki przełom. Pani ją pochwalila, bo brała udział we wszystkich zabawach i bawiła się w kółeczku z dziećmi! A do tej pory nie chciała i trzymała się z boku. Jestem z niej taka dumna że się przełamała, ona jest bardzo wstydliwa i wycofana. Cieszę się że się przełamała, bardzo licyzlam że przedszkole ją troszkę ośmieli. Poza tym ona kocha tam chodzić, dziś mi opowiadała że się bawiła z Matyldą i Marcelem w sklep, że ona sprzedawała, Matylda kasowała a Marcel kupował. Tak ją wymęczył ten dzień że aż zasnela na leżakowaniu 😃 Kurcze, aż nie wierzę że nie minął jeszcze miesiąc.

Jagoda wczoraj została pierwszy raz na drzemkę z resztą dzieci w grupie, nie chciała się nawet położyć na leżak 🤣 ciocie uśpiły ją w wózku, a ona się obudziła po 15min i narobiła takiego wrzasku że aż ochrypła. Darła się tak że nie mogły jej uspokoić i w końcu dostałam znak żeby ją odebrać. Jak przyjechałam to pani ciocia była ledwo żywa i powiedziała że Jagoda jest charakterna i uparta ale nie z takimi sobie radzili 🤣 dziś było lepiej, co prawda zaczęła swoje koncerty po 30min drzemki ale ją spacyfikowały i spala jeszcze trochę 🤣 idzie do sali sama, cieszy się na żłobek. Dziś oddali mi bidon ze żłobka, bo pije już tylko z kubka otwartego :D

kiniusia270, Wik89, Ladyo, Zulugula, Lalia, asias86, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, super! To w zasadzie adaptacja zakonczona pomyslnie :)

Irysko, wierze, ze wszystko jest w najlepszym porzadku! Za chwile kolejna wizyta ✊

Kiniusia, trzymaj sie tam! Chyba dobrze, ze jestes tam pod obserwacja, moze faktycznie zaloza pessar

Zulu, oby juz wszystko bylo ok:) ktory tydzien ciazy teraz u Ciebie? Jak tam przygotowania?:)

Ounai, mam nadzieje, ze odpoczynek i sen pomogly i lepiej sie juz czujesz. Wspolczuje tego poobijania :/

U nas wszystko ok, Łucja ma 2 tygodnie 🥰
    Jedyny minus to to, ze jestem przeziebiona od dwoch dni i przez to kiepsko sie czuje, głowa mnie boli takim rozsadzajacym bolem, do tego ucho i gardlo. Probuje sie wykurowac

Dzisiaj polozylam sama dwojke spac i obyło sie bez ofiar i bez zadnej afery, takze sukces 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 22:25

kiniusia270, Suszarka, Zulugula, Lalia, asias86, emdar lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. U mnie dziś sporo nerwów, w ogóle ta ciąża od początku połączona jest z samymi stresami :( moja mama była dziś na kontroli w Krakowie, okazało się ze ani troche jej stan zdrowia się nie poprawił po 1,5 miesiąca leczenia. Czeka ją operacja na otwartym sercu, z zatrzymaniem krążenia, bardzo poważna. Bez tego zostało jej max 2 lata życia. Strasznie się boje, zwłaszcza tej operacji, i tego jak ja w ciazy zniosę ten stres i oczekiwanie… Suszi bardzo się cieszę ze Igusia i Jagusia tak fajnie się zaaklimatyzowaly. Wielkie brawa dla Igi za przełamanie się ❤️ Wszystkie Jagodki maja swoje charakterki! Ale panie jak widać tez fajne i wyrozumiałe! Zulu cieszę się, ze wszystko jest dobrze. Dużo zdrowia dla Ciebie i Kajusi! To już niedługo! Kiniusia dobrze ze jesteście pod opieka! Lekarze szybko zareagowali i maja już nad wszystkim kontrole. Dużo zdrowia!!!

kiniusia270 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - brawo za położenie dwójki spać ;) tez jestem właśnie ciekawa jak logistycznie to ogarnąć 🤭

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, gdybyś potrzebowała m9j kolega jest kardiologiem w Janie Pawle w Krakowie. Nie wiem gdzie mama ma być operowana.

Dziewczyny ja już naprawdę dużo lepiej. Rano jeszcze tak dziwnie się czułam, ale pomyślałam że może na to naklada się odwodnienie, więc dzisiaj cały dzień piłam wodę z elektrolitami i już po południu naprawdę spoko. Czuje sie jedynie jakby mi kondycja totalnie padła i jak czytam dzieciom to jest mi trudniej czytać szybko- tak jakbym dawno nie czytała na głos.

W związku z tym że fizycznie odpuszczałam mogłam się poświęcić innym pasjom i oto efekt. Jak pokazałam koleżankom to sypnęły się zamówienia 😂 Natomiast muszą poczekać bo Marta jak zobaczyła że jej opaska jest gotowa to przyniosła mi szydełko, wełnę i mówi "mama teraz rób kocyk dla lali" 😂😂😂 tak więc teraz matka dzierga kocyk do domku dla lalek. Najgorsze, że ona tam ma łóżko pietrowe więc pewnie kocyki będzie chciała dwa 😂

20230927-183223.jpg

W piątek też moja chwila prawdy- odbieram badania genetyczne odnośnie obciążenia w kierunku nowotworów

Kiniusia, daj znać co u Was.

Zulu, cieszę się że póki co wszystko ok

kiniusia270, Suszarka, Zulugula, Ladyo, patrycja92, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 5664 5665 5666 5667 5668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ