Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Mogę Ci napisać na priv, żeby tutaj nie zaśmiecać wątku. Zaproś mnie do przyjaciółek. Powtarzaliśmy USG miesiąc i 4 miesiące po porodzie. Z odchyleń zostały tylko asymetryczne sploty naczyniówkowe, ale konsultowałam to z neurologiem i neurochirurgiem, to taka uroda i nie ma wpływu na nic.
Mogę podpytać o te sploty naczyniówkowe? Miałam usg pierwszego trymestru i lekarz o nich wspomniał. Za 2 tygodnie mam to jeszcze raz skontrolować. W szpitalu, nie znalazłam dużo na ten temat i teraz jestem tym przerażona. Miałyście dziewczyny taki problem w ciąży?
-
Hej. Co tu taka cisza??
U nas ok, Michałek póki co nie choruje za dużo, z uchem też narazie spokój 🙂 Adaś rośnie jak na drożdżach ,już nosi rozm 74 i widzę że powoli wyrasta 🙈 Jest taki fajny , kochany i grzeczny, że gdyby był moim pierwszym dzieckiem to drugie miałabym dużo szybciej 😅
Ounai jak tam wasza budowa? Wykańczacie już?
Annia, jak Mikołaj w przedszkolu sobie radzi? Chętnie chodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 10:40
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulu, 100 lat dla Kai!!! Czy to możliwe, że ma już rok? Dopiero co pisałaś o niej jak o małym ziemniaczku 😁 udanej imprezki!
U nas jakoś leci, w tygodniu jestem dużo sama, bo Lucek ma okres częstych delegacji. Po reorganizacji w jego firmie miało być ich mniej, a mam wrażenie, że jest ich tylko więcej i więcej 🙄 U mnie w pracy też trochę zmian, przemysł ciężki w Europie już od dawna jest passe, restrukturyzacja nas nie ominie, ale nie martwię się tym, ważne, żebyśmy byli wszyscy zdrowi. Poza tym mój mąż się śmieje, że mnie nie zwolnią, bo nie miałby tam kto pracować. Zabrzmiało jak komplement ❤️🤭
Mati jakby trochę się wyciszyła. Nadal jej zachowania nas trapią, ale jest odczuwalnie lepiej. Mimo to umawiamy się na spotkanie z przedszkolnym psychologiem i będziemy próbowali jej pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 13:13
Zulugula lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Wiol@ wrote:Mogę podpytać o te sploty naczyniówkowe? Miałam usg pierwszego trymestru i lekarz o nich wspomniał. Za 2 tygodnie mam to jeszcze raz skontrolować. W szpitalu, nie znalazłam dużo na ten temat i teraz jestem tym przerażona. Miałyście dziewczyny taki problem w ciąży?'90
06.05.2020 r. II 🦄
Irysko, fajnie, że Adaś jest takim książkowym maluszkiem. To na pewno dużo ułatwia. Z tym rozmiarem 74 to mnie zaskoczyłaś 😁 jak u Michałka w przedszkolu? Jest w grupie dopasowanej wiekowo?
Mati odpukać też mało choruje, od miesiąca, odpukać, chodzi bez przerwy, oby taj zostało. Widzę, że jak łapie ją jakiś katar, to szybko to zwalcza, nie to co kiedyś.Iryska lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Siedzimy u teściowej, nqgle teściowa wchodzi do pokoju z pytaniem:
Tesciowa: to kto dzisiaj robi lody? O. wczoraj robiła.
Mój mąż: no robiła, robiła
Teściowa: to dziś też robi?
Mąż: no chciałbym, ale już nie robi
Teściowa: to może zrobi?
Ja: Nie, nie zrobi
Mąż: ja hym tam chciał
Trwało to jeszcze z 10 kinut, teściowa nadal myśli o innych lodach 😂Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Irysko, fajnie, że Adaś jest takim książkowym maluszkiem. To na pewno dużo ułatwia. Z tym rozmiarem 74 to mnie zaskoczyłaś 😁 jak u Michałka w przedszkolu? Jest w grupie dopasowanej wiekowo?
Mati odpukać też mało choruje, od miesiąca, odpukać, chodzi bez przerwy, oby taj zostało. Widzę, że jak łapie ją jakiś katar, to szybko to zwalcza, nie to co kiedyś.
Więc od października Michaś ma zajęcia z logopedą, z fizjo i od czasu do czasu z psychologiem.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Hej. Co tu taka cisza??
U nas ok, Michałek póki co nie choruje za dużo, z uchem też narazie spokój 🙂 Adaś rośnie jak na drożdżach ,już nosi rozm 74 i widzę że powoli wyrasta 🙈 Jest taki fajny , kochany i grzeczny, że gdyby był moim pierwszym dzieckiem to drugie miałabym dużo szybciej 😅
Ounai jak tam wasza budowa? Wykańczacie już?
Annia, jak Mikołaj w przedszkolu sobie radzi? Chętnie chodzi?
Nafal nie byłam u gin, obawiam się tej wczesnej menopauzy. Przedostatnia miesiączka trwała 10 dni, teraz trwała 3 dni i to nie była żywa krew tylko taka brunatna jak pod koniec okresu, a od 25 lat mam jak w zegarku krwawienia przez 7 dni. Mąż mnie wkręca że pewnie gumka była trefna i ustrzeliliśmy trzecie dziecko, bo o 18 prawie zasypiam, chodzę rozdrażniona i wylazły mi pryszcze 😂 choć ja obstawiam raczej 40-tkę i przemęczenie.
Karo u nas tez zwolnienia, co tydzien ktos dostaje wypowiedzenie. Mnie raczej nie rusza bo i tak robie robote przeznaczona dla kogos z duzo wiekszym doswiadczeniem, choc wiadomo, pewnosci nigdy nie ma. Ale tak jak i Ty, teraz o tym nie myślę, bo i tak obecnie nie mam zasobów fizycznych na zmianę pracy. -
Karo, dziękujęmy😘
Pamiętam jak siedziałam na izbie, wypełniałam papiery i napisałaś do mnie smska, to bylo tak miłe, że az mi się zrobiło cieplutko wtedy na sercu ❤
Imprezka się udała, choć Kaja szybko odpadla, nie miała za cudownego humoru 😃KarolinaMaria lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Zulu, też to pamiętam. To był jeden jedyny raz kiedy użyłam Twojego numeru telefonu po naszym spotkaniu i obiecuję, że nie sprzedałam/nie sprzedam go do kolorowej prasy 😁 co w końcu Kajcia dostała?
Zulugula, Ladyo lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria wrote:Zulu, też to pamiętam. To był jeden jedyny raz kiedy użyłam Twojego numeru telefonu po naszym spotkaniu i obiecuję, że nie sprzedałam/nie sprzedam go do kolorowej prasy 😁 co w końcu Kajcia dostała?
😅
Od nas jeszcze nic 🙈
A tak to wózek drewniany dla lalek, lalę interaktywną, taką matę ze zwierzątkami i dźwiękami i ubranka. Od Tomka dostała różowy kabriolet barbie fiat 500, not sure czy kupil to dla niej czy dla siebie 😄 jeszcze pewnie przyleci paczka od chrzestnej i chrzestnego tez nie bylo.
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Ounai wrote:Irysko, fajnie, ze w przrdszkolu zareagowali. Ja jestem za zmiana przedszkola dla Marty bo u nas nie reaguja i w dodatku mamy godziny otwarcia do 16:30. Juz teraz bardzi czesto sie spozniamy po nia. Jak sie przeprowadzimy to ciezko bedzie zdazyc
Nie ogarniam przedszkola otwartego do 16.30 🤦♀️Ounai lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
KarolinaMaria wrote:W ciąży nie miałam o tym pojęcia, wyszło po porodzie. Tak jak pisałam wieki temu, wyszło to w USG po porodzie w szpitalu, zrobili córce przesiewowo, wydaje mi się, że z uwagi na szybki poród. Po miesiącu i 4 powtórzyliśmy, sploty były nadal poszerzone, ale taka jej 'uroda', do 2 rż była pod kontrolą neurologa, nie kazała już powtarzać tego badania. Nie stresuj się na zapas (wiem, że łatwo się mówi), każdy z nas coś w sobie ma, a nawet o tym nie wie. Tak też mi mówiła neurolog, że może któreś z nas ma taką anomalię, a tego nie wiemy. Córka jest zdrowa i rozwija się prawidłowo. Słuchaj lekarzy i powtórz badanie. Wszystko będzie ok ❤️
Dziękuję za odpowiedź ❤️ u mnie nawet wyszły nie to, że poszerzone tylko asymetryczne. Choruję na epilepsję od dziecka i jestem na lekach na padaczkę, dlatego aż mnie zmroziło jak lekarz o tym powiedział. Na dodatek zauważył przepuklinę pępowinową, z zaznaczeniem, że może być fizjologiczna no do kompletu łożysko częściowo nachodzi mi szyjkę. Ciężko opanować nerwy przed kolejną wizytą. Ale dzięki za odzew bo w internecie za dużo na ten temat nie znalazłam. -
Zulu, Ounai, u mnie większość miejskich jest do 16.30, tylko nieliczne są do 17, a są i takie do 16... (my mieliśmy żłobek do 16, ale nam to pasowało, bo ja pracuję do 15 ). Także domyślam się, że wielu rodzicom jest ciężko i często muszą zdecydować się na prywatną placówkę. W moim mieście to jest główny atut prywatnych, że są otwarte dłużej niż publiczne. Ounai, dlatego się dziwię, że wasze prywatne tylko do 16.30....
Ja za to się zastanawiam, na którą ludzie chodzą do pracy, bo nasze przedszkole jest od 6.30 i zazwyczaj my je otwieramy 🤣 trochę dzieciaków potem się schodzi, ale najwięcej przychodzi przed samą 8 (jak byłam na L4 to tak woziłam Mati), nie wiem czy wszyscy Ci ludzie pracują zdalnie, czy może potem siedzą w pracy do 17, a drugi rodzic lub babcia odbiera 🤷♀️ bo nawet jak ktoś ma do pracy na 8, to przecież musi jeszcze dojechać, a tam w szatni własnie ok. 8 jest jak w ulu. Chyba, że tylko ja jestem takim dinozaurem, że muszę być w pracy 8 godzin od odbicia do odbicia 🦖Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 18:05
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Wiol@ wrote:Dziękuję za odpowiedź ❤️ u mnie nawet wyszły nie to, że poszerzone tylko asymetryczne. Choruję na epilepsję od dziecka i jestem na lekach na padaczkę, dlatego aż mnie zmroziło jak lekarz o tym powiedział. Na dodatek zauważył przepuklinę pępowinową, z zaznaczeniem, że może być fizjologiczna no do kompletu łożysko częściowo nachodzi mi szyjkę. Ciężko opanować nerwy przed kolejną wizytą. Ale dzięki za odzew bo w internecie za dużo na ten temat nie znalazłam.'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria wrote:Zulu, Ounai, u mnie większość miejskich jest do 16.30, tylko nieliczne są do 17, a są i takie do 16... (my mieliśmy żłobek do 16, ale nam to pasowało, bo ja pracuję do 15 ). Także domyślam się, że wielu rodzicom jest ciężko i często muszą zdecydować się na prywatną placówkę. W moim mieście to jest główny atut prywatnych, że są otwarte dłużej niż publiczne. Ounai, dlatego się dziwię, że wasze prywatne tylko do 16.30....
Ja za to się zastanawiam, na którą ludzie chodzą do pracy, bo nasze przedszkole jest od 6.30 i zazwyczaj my je otwieramy 🤣 trochę dzieciaków potem się schodzi, ale najwięcej przychodzi przed samą 8 (jak byłam na L4 to tak woziłam Mati), nie wiem czy wszyscy Ci ludzie pracują zdalnie, czy może potem siedzą w pracy do 17, a drugi rodzic lub babcia odbiera 🤷♀️ bo nawet jak ktoś ma do pracy na 8, to przecież musi jeszcze dojechać, a tam w szatni własnie ok. 8 jest jak w ulu. Chyba, że tylko ja jestem takim dinozaurem, że muszę być w pracy 8 godzin od odbicia do odbicia 🦖 -
Hej dziewczynki ❤️ miło Was znów podczytac! Wszystkiego najlepszego dla Kajci! Jejkuuu, dopiero się urodziła! Zresztą tak samo jak Adaś! Przecież to taki maluszek a już przerósł moją Zosię, ona dalej w 68 chodzi 🤦♀️ nie spodziewałam się że trafi mi się taka kruszynka, tym bardziej że Jagoda i Amelka są jednymi z najwyższych w grupie/klasie. U nas intensywnie, jak zawsze. Amelka chora, dziś została z babcią w domu, jutro będziemy musieli coś kombinować. Mnie ostatnio coś tknelo i byłam pierwszy raz w życiu na wideodermatoskopii (dosłownie tknęło, bo siedziałam w domu, spojrzałam na pieprzyk na nodze i pomyślałam „kurczę coś mi się nie podoba, muszę to zbadać). I wyobraźcie sobie że tego samego dnia już byłam w szpitalu gdzie usunęli mi 4 podejrzane zmiany na cito. Po badaniach histopatologicznych lekarz powiedział że usunęłam to w ostatniej chwili, bo to kwestia tygodni zanim by już było za późno… 3 z 4 zmian to zmiany czerniakowe, na bardzo wczesnym stadium. Także dziewczynki mam apel do Was- badajcie się! Jak widać na moim przykładzie profilaktyka jest bardzo ważna!!!
Zulugula lubi tę wiadomość