Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa wrote:Dziękuję za polecajki dziewczyny!
Te drewniane wózki są śliczne, a czy są ciężkie? Bo moja Gabrynia jest kruszynką w porównaniu do rówieśników (waży niecałe 9kg) i ciężki wózek może sprawiać jej trudność w pchaniu 🙈
Chyba przejadę się po sklepach z zabawkami i potestuję wózki dla lalek 🤣 -
Hej Wam!
Ja z partyzanta, ostatnio myślałam co u Was słychać, postaram się przejrzeć więcej stron
Mania bardzo mi przykro, że znowu Cię to spotkało 😔
Ulaa Malwina ma wózek drewniany, ale spacerowy, ze względu na wywrotowość gondoli. Ale obie wersje drewnianego prowadzi, pomimo słabych mięśni
U nas stabilnie, dacie wiarę że to już 2 lata zaraz od podania terapii genowej? Pannica nam urosła, gada jak najęta. I ostatnio złapaliśmy w końcu normalność, po prostu żyjemy
Nadal jesteśmy w De, trochę pewnie jeszcze pobędziemy. Dom dalej w budowie, mamy już stan deweloperski.
I tak jakoś dzień za dniem
A to trochę nas
Maniaaa., Ladyo, Iryska, Ounai, Zulugula, KarolinaMaria, Ulaa lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Enigva cudownie wygladacie. Opoqiedz cos wiecej, jak Malwinka sobie radzi? Jak Wy sobie radzicie? Podziwiam Was za ta budowe na odległość. Dla mnie już rekont na odległość to było nie lada wyzwanie. Fajnie Was widzieć! -
Malwina jest dość stabilna. Nie widać większych postępów, ale wciąż poprawia się w małych rzeczach. Zakupy w sklepie już robi sama, w ortezach i z wózkiem dla dzieci (wiecie, w Aldi i Lidl takie małe koszyki sklepowe) przejdzie pół sklepu, najchętniej po pączka i do kasy 🤣 potrafi też już przejść z pokoju do pokoju na kolanach bez trzymania się i nawet nieść przedmiot w rękach. Nadal bardzo boi się próbować chodzić bez podporu, mimo że wiem, że siłę na to ma. Ale na wszystko przyjdzie czas. na nakładkę z podestem sama już wejdzie więc skorzysta z toalety, ma schodki do umywalki więc ręce i ząbki też już sama umyje. Nie chce próbować się sama ubierać, rozebrać potrafi tylko dół. Na zewnątrz śmiga wózkiem/rowerem lub biegowką na 3 kołach, ale trzeba jej oczywiście pomagać trochę. Mimo wszystko jest wulkanem energii, buzia jej się nie zamyka. Ostatnio podłapała literki i chce żeby jej pokazywać jak napisać jakiś wyraz i próbuje sama. Czekamy na miejsce w przedszkolu, w końcu widać że jest gotowa, choć nadal nie lubi się ze mną rozstawać.
Ja zaczęłam pracę, 7h w tygodniu, czasami dorabiam sobie tortami. 3x w tygodniu chodzę na siłownię, żeby robić coś dla siebie. W tym roku zrobiłam też sobie dwa tatuaże, jeszcze jeden przede mną i koniec :p ogólnie powoli docieram do formy którą chciałabym mieć, przy okazji czuję się bardziej komfortowo psychicznie, że nie odkładam siebie, tylko mimo oszczędnego trybu życia i wyzwań znajduję tą chwilę żeby zrobić trening
Budowa szła dość lekko do tej pory, teraz będzie przerwa bo już odkładamy na bieżąco, ale od stanu deweloperskiego dużo nie brakuje, więc serio, mam nadzieję że zerowke Malwina już zacznie w Polsce 🙈 co by nie było za łatwo to znowu musimy zmienić mieszkanie, więc tak trochę się odwleka ten nasz powrót…
Ostatnio po prostu żyjemy, dzień za dniem. Mamy już chyba taką codzienną rutynę i nie myślimy za wiele, powoli dążymy do celu i tyle
🔸28 lat
Enigva, aż się wzruszyłam jak Was zobaczyłam. Miałam właśnie pisać, że super wyglądasz, a potem czytam, że dbasz o formę! 😍 Malwi jest cudowna 🥹 zawsze była, te jej piękne włosy i mądre oczyma. Myślę o Was czasem i cały czas trzymam za Was kciuki.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Wracam , dobrą nowiną ❤️❤️❤️ moja kijanka żyje i ma się dobrze 😭❤️❤️ ma 1.10 cm serduszko bije jak dzwon ❤️❤️❤️
Ounai, Iryska, KarolinaMaria, Zulugula, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 🩵 🥹
👩🏼28l
👨🏼34l -
KarolinaMaria wrote:Enigva, aż się wzruszyłam jak Was zobaczyłam. Miałam właśnie pisać, że super wyglądasz, a potem czytam, że dbasz o formę! 😍 Malwi jest cudowna 🥹 zawsze była, te jej piękne włosy i mądre oczyma. Myślę o Was czasem i cały czas trzymam za Was kciuki.
Taak, zaliczyłam mega dół jak wyjechaliśmy, ważyłam już 65kg, a ja mam ledwo 158cm wzrostu. Rok ćwiczyłam sama i nie trzymałam diety, a od 3 msc pracuje z trenerem, na razie idzie to powoli, ale wizualnie jest co raz lepiej, a i ja się czuję lepiej i co najważniejsze mniej mnie bolą plecy.
Dziękuję, kciuki i ciepłe myśli zawsze się przydają 😍
🔸28 lat
13 CS o rodzeństwo
28.10 ⏸️
1.10 cm kijanki z ❤️
👩🏼28l
👨🏼34l -
Maniaaa. wrote:Ciotki ludek ma już 1.62 cm i ma się dobrze ❤️ Ala dzisiaj w prezencie urodzinowym dowiedziała się ,że zostanie starszą siostrą 🥹 obie płakaliśmy ze szczęścia ❤️❤️
Mały byk
Przy okazji, ta najpopularniejsza strzelnica w południowej Polsce Cracow Shooting Academy - https://www.shootingcracow.com/. Faktycznie warto tam się wybrać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 10:34
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Mania pięknie!
nudnej ciąży Ci życzę. Jak się w ogóle czujesz? Dokuczają Ci jakies objawy?
13 CS o rodzeństwo
28.10 ⏸️
1.10 cm kijanki z ❤️