X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Ladyo! I co teraz? Masz się obserwować? Czy jakieś częstsze kontrole? Będziesz robić badania genetyczne?

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunęłam w odpowiednim momencie, zanim się rozwinęło. Na rozpoznaniu mam wpisane „nowotwór skóry” więc brzmi to poważnie, ale lekarz powiedział że usunęłam w dobry momencie. Mam częściej robić wideodermatoskopie i każdą podejrzaną zmianę od razu usuwać. A badania genetyczne? Czy wynik mi coś zmieni? I tak będę się kontrolować raz na pół roku, czy wyszłoby obciążenie genetyczne czy nie. Najlepsze jest to, że ja robiłam to badanie pierwszy raz w życiu. Tłumaczę to sobie, że to na pewno mój tato z nieba mnie pokierował tak, żebym zrobiła to właśnie teraz, a nie za pół roku :) jedna z tych zmian dokładnie pamiętam, pojawiła mi się po urodzeniu Amelki. Taka malutka czarna kropeczka, 2 mm. Drugą miałam na drugim udzie, trzecia na plecach.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, dziękuję, że piszesz o takich rzeczach. Ja chodzę regularnie do dermatologa, ale na zwykłą dermatoskopię. Pójdę teraz na wideo, bo nigdy na takiej nie byłam 😬 mam dużo znamion, trochę już usuwałam, ale wszystkie były na szczęście łagodne. Poszukam w okolicy i się umówię. Dziękuję ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 20:38

Ladyo lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo zdrówka dla Ciebie ! U mnie w rodzinie zarówno mój dziadek miał czerniaka skóry jak i moja mama - jego córka czerniaka oka. Jestem ja i dzieci bardzo obciążona dlatego co roku robię videodermatoskopie i w tym roku wysłałam też męża.
    Ważne że wykryte w stadium wczesnym , wtedy faktycznie nic się nie robi tylko obserwuje. Ale masz rozpoznanie histopatologiczne z określeniem stopnia w skali Clarka oraz Breslow tak ?
    Pytam bo w tej jednostce przez to że tak bliskie mi osoby chorowały jestem dość mocno „ obcykana „ i znam aktualne wytyczne i postępowanie.
    Dużym plusem jest to że na przestrzeni lat postęp leczenia poszedł mocno do przodu i można z powodzeniem żyć wiele długich lat czego wszystkim nam życzę :)

Karolina ja myślę że dużo osób po prostu pracuje zdalnie i dzieci odbiera w okienkach, przy końcu swojej pracy , później jadą do domu , może mama coś tam jeszcze małego musi dokończyć i tyle. U nas mimo tego że przedszkole prywatne to dzieci schodzą się dopiero po 8 tak naprawdę i o 16 to większości już nie ma … jak czasami mam sytuacje że jestem sama i moje dzieciaki są dłużej to o 16.30 zazwyczaj nest z 5 dzieci a rano o 7.15 to zazwyczaj była tylko jedna dziewczynka.
    U nas sprawdza się system - mąż zaprowadza na 8.30 i zaczyna pracę o 9 a ja odbieram zazwyczaj 15.30 maks bo pracuję do 14.35. Mąż ma elastyczne godziny pracy, ja stale i nie do zmiany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 22:51

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśny z dziećmi na ściance. Marta W OGÓLE nie wie co to strach. Zero blokad. Matce zeszło dłużej, jutro pewnie będę walczyxć z milionem zakwasów, ale tak dobrze się bawiliśmy, że za tydzień znowu idziemy

Screenshot-20241113-225944-Messenger.jpg
    Foto z cyklu "like mother, like daughter"

age.png

age.png
‹‹ 5836 5837 5838 5839 5840
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ