Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Usunęłam w odpowiednim momencie, zanim się rozwinęło. Na rozpoznaniu mam wpisane „nowotwór skóry” więc brzmi to poważnie, ale lekarz powiedział że usunęłam w dobry momencie. Mam częściej robić wideodermatoskopie i każdą podejrzaną zmianę od razu usuwać. A badania genetyczne? Czy wynik mi coś zmieni? I tak będę się kontrolować raz na pół roku, czy wyszłoby obciążenie genetyczne czy nie. Najlepsze jest to, że ja robiłam to badanie pierwszy raz w życiu. Tłumaczę to sobie, że to na pewno mój tato z nieba mnie pokierował tak, żebym zrobiła to właśnie teraz, a nie za pół roku jedna z tych zmian dokładnie pamiętam, pojawiła mi się po urodzeniu Amelki. Taka malutka czarna kropeczka, 2 mm. Drugą miałam na drugim udzie, trzecia na plecach.
-
Ladyo, dziękuję, że piszesz o takich rzeczach. Ja chodzę regularnie do dermatologa, ale na zwykłą dermatoskopię. Pójdę teraz na wideo, bo nigdy na takiej nie byłam 😬 mam dużo znamion, trochę już usuwałam, ale wszystkie były na szczęście łagodne. Poszukam w okolicy i się umówię. Dziękuję ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 20:38
Ladyo lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ladyo zdrówka dla Ciebie ! U mnie w rodzinie zarówno mój dziadek miał czerniaka skóry jak i moja mama - jego córka czerniaka oka. Jestem ja i dzieci bardzo obciążona dlatego co roku robię videodermatoskopie i w tym roku wysłałam też męża.
Ważne że wykryte w stadium wczesnym , wtedy faktycznie nic się nie robi tylko obserwuje. Ale masz rozpoznanie histopatologiczne z określeniem stopnia w skali Clarka oraz Breslow tak ?
Pytam bo w tej jednostce przez to że tak bliskie mi osoby chorowały jestem dość mocno „ obcykana „ i znam aktualne wytyczne i postępowanie.
Dużym plusem jest to że na przestrzeni lat postęp leczenia poszedł mocno do przodu i można z powodzeniem żyć wiele długich lat czego wszystkim nam życzę
Karolina ja myślę że dużo osób po prostu pracuje zdalnie i dzieci odbiera w okienkach, przy końcu swojej pracy , później jadą do domu , może mama coś tam jeszcze małego musi dokończyć i tyle. U nas mimo tego że przedszkole prywatne to dzieci schodzą się dopiero po 8 tak naprawdę i o 16 to większości już nie ma … jak czasami mam sytuacje że jestem sama i moje dzieciaki są dłużej to o 16.30 zazwyczaj nest z 5 dzieci a rano o 7.15 to zazwyczaj była tylko jedna dziewczynka.
U nas sprawdza się system - mąż zaprowadza na 8.30 i zaczyna pracę o 9 a ja odbieram zazwyczaj 15.30 maks bo pracuję do 14.35. Mąż ma elastyczne godziny pracy, ja stale i nie do zmiany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 22:51
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
W Bieruniu dziecko płaci 25zł, dorosły może wejśc na multisport. Płacisz za wejście i możesz siedzieć ile chcesz. Gdybyś miała ochotę to możemy się dogadać, będzieny jeździć raz w tygodniu z naszą 2 dzieci, kolega Tymka i moj kolega z pracy (on wspina sie profesjonalnie) ze swoimi dziecmi. Jego mlodszy ma chyba 3 latka ale tez juz smiga po sciance. I jeszcze taka rodzine z Ukrainy taam poznalismy i tez mowili ze chyba w te srody beda z dziecmi chodzic wiec jak zmecza sie na sciancw to bawia sie razem, a rpdzice tez koga skorzystac bo jest nas sporo do opieki, wiec zawsze ktos na dziecko Ci popatrzy
-
Ulaa wrote:Dziewczyny ja z takim pytankiem, jaki możecie polecić wózek i lalę, chcielibyśmy kupić Gabrysi pod choinkę 😊
Jeszcze daleko mi do polecajek dziewczecych zabawek 😃
Kaja dostala drewniany personalizowany wózek gondola falbanka, sporo tego w necie, ja zamawiałam z manufaktury zabawek. Sporo promek mają lub gratisów (pościel do wózka). Poza tym że sliczny i dobrze wykonany to jeszcze nie wiem czy warty polecenia jeśli chodzi o użytkowanie.
Natomiast Karo tu kiedys polecala konges slojd:)
Lalę dostala ze smyka
Smiki, interaktywna lalka bobas z dźwiękiem
Link: https://link.smyk.com/2jYc8dszCVDBd8HP8
Ssie smoczek butle, placze śmieje się, cos tam gaworzy. Spoko. Tam znajdziesz negatywne opinie że nie działa a to po prostu trzeba w pleckach przesunąć przycisk z wersji demo 😄
Myślę że jak polubi lale to dostanie kiedys babyborna. Narazie to Tomek buja nosi karmi i usypia😃 szkoda ze do siostry nie jest taki opiekuńczy 🙈 dziewczyny tu natomiast polecały lalki miniland.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 08:17
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Zulugula wrote:Jeszcze daleko mi do polecajek dziewczecych zabawek 😃
Kaja dostala drewniany personalizowany wózek gondola falbanka, sporo tego w necie, ja zamawiałam z manufaktury zabawek. Sporo promek mają lub gratisów (pościel do wózka). Poza tym że sliczny i dobrze wykonany to jeszcze nie wiem czy warty polecenia jeśli chodzi o użytkowanie.
Natomiast Karo tu kiedys polecala konges slojd:)
Lalę dostala ze smyka
Smiki, interaktywna lalka bobas z dźwiękiem
Link: https://link.smyk.com/2jYc8dszCVDBd8HP8
Ssie smoczek butle, placze śmieje się, cos tam gaworzy. Spoko. Tam znajdziesz negatywne opinie że nie działa a to po prostu trzeba w pleckach przesunąć przycisk z wersji demo 😄
Myślę że jak polubi lale to dostanie kiedys babyborna. Narazie to Tomek buja nosi karmi i usypia😃 szkoda ze do siostry nie jest taki opiekuńczy 🙈 dziewczyny tu natomiast polecały lalki miniland.
U nas Julek przejął lalkę Gabrysi (ma smoczek, płacze, ssie smoka z głosem, mówi mama i tata), śpi z nią, nawet w poniedziałki zabiera ze sobą do przedszkola i jak ma jakieś smutki to pierwsze co to on chce do lali się przytulić 🤣
Ale do siostry też jest czuły na szczęście 🤭
Wózki z konges slojd są piękne, ale takie drogie 😎 niektóre kosztują tyle co używane prawdziwe haha 🤣 mąż chyba się nie zgodzi na taki zakup 🙈
Spojrzę na lalki z miniland, chociaż wczoraj przeglądałam i mega spodobały mi się "hiszpańskie lalki" śliczne są 🤩 -
Hej!
Ladyo, i jak tu nie wierzyć w przeczucia. Dobrze że zaufałaś intuicji, i że już masz wszystkie zmiany usunięte.
Karo, u nas też Mikołaj w temacie Gabi, ja wzięłam akurat jakiś zestaw do zabawy „basen”, jest tam zjeżdżalnia i dwie figurki. Poza tym w lisxie do Mikołaja był pies w jajku. Daj znać w grudniu jak te lego z Gabi się sprawdzają dla czterolatki, bo rozważam je na urodziny Igi. Jagoda chce od Mikołaja lego z Peppą i małpkę Little live Pets. Pod choinkę Jagoda sobie zażyczyła Barbie kamper, a Iga barbie Konia. Tort urodzinowy też ma być z barbie koniem, jak tego dokonam to jeszcze nie wiem 😂😂
Ula, my mamy i lalkę Hiszpankę i miniland, ale w wózku jeżdżą najczęściej i tak pluszaki 🧸 albo takie szmaciane lalki. Wózek mamy podobny jak Zulu, wiklina i drewno. Iga dostała go na roczek, więc jest w intensywnym użytku od 3 lat, nic się z nim nie dzieje. A bawią się nim obie dosłownie codziennie.Ulaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Od dwóch tygodni mam w domu dwójkę przedszkolaków ❤️ zwolniło się niespodziewanie miejsce w Igi grupie i dziewczyny chodzą razem. Największy problem był ze żłobkiem, mówiłam Wan kiedyś że tam jest psychiczna dyrektorka. Darła się na nas przez telefon że przedszkola zabierają dzieci żłobkom i tym podobne farmazony. Że przedszkola chcą kasę z subwencji a ona też chce kasę 🙈 po tym jak podniosła stawkę żywieniową na 22zl dziennie bardzo dużo dzieci odeszło, sama jest sobie winna. Oczywiście zaplanowałam super pożegnanie, paczuszki dla dzieci i prezenty dla cioć, nawet zamówiłam specjalne naklejki „dziękuję za wspólną zabawę”. Ale niestety Jagoda na sam koniec żłobka dostała bardzo poważnego zapalenia oskrzeli, skończyła na antybiotyku i nie pożegnała się osobiście 😥 mąż zawiózł upominki i odebrał jej dyplom jak pojechał zabrać rzeczy z szatni. Początkowo w przedszkolu super sobie radziła, w zeszłym tygodniu dopadł ją lekki kryzys, mówiła o żłobku, że nie chce iść do przedszkola Igi, popłakiwała rano przy rozstaniu. Później na szczęście się szybko uspokaja. Panie chwalą że jest samodzielna i radzi sobie znakomicie. W środę ma pasowanie na przedszkolaka, nie mogę się doczekać ❤️ a wiadomość najważniejsza jest taka że Iga w obecności Jagody zaczęła mówić w przedszkolu. Rozmawia z dziećmi, z paniami, angażuje się w zabawy z innymi dziewczynkami. Jestem z niej bardzo dumna ❤️
Ladyo, KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ula, widzialam, ze pytalas o wozek. Marta ma identyczny. Dostala na roczek i bawi sie nim do tej pory
https://allegro.pl/oferta/drewniany-wozek-dla-lalek-imie-posciel-stopery-11550160998
Suszarko, Marta ma lego Gabi kilka zestawów i księżniczki Disneya i zestawy super tylko mają jeden minus. Gabi ciągle spadają włosy i ona się denerwuje bo sama ich nie umie założyć. One są takie dziwne ze i ja mam z rym problem.
W kwestii dziewczyn, to cudowne slyszec. Jednak nie ma to jak więź siostrzana, kto by pomyslal? Cudowne wiadomosci.
Btw dziewczyny, ogłaszam, że mamy Stan Surowy Zamknięty. Okna zamontowane, cudownie mieć już taki stanManiaaa., Iryska, KarolinaMaria, Zulugula, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Ja miałam do Was wrócić z dobrymi wieściami . Niestety znowu ciąża obumarła 😭
-
Dziękuję za polecajki dziewczyny!
Te drewniane wózki są śliczne, a czy są ciężkie? Bo moja Gabrynia jest kruszynką w porównaniu do rówieśników (waży niecałe 9kg) i ciężki wózek może sprawiać jej trudność w pchaniu 🙈
Chyba przejadę się po sklepach z zabawkami i potestuję wózki dla lalek 🤣