Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniaaa, już nie strasz tak więcej! Teraz już musi być dobrze. trzymam kciuki 🙂
Co tu taka cisza??
Zulugula, my bez kalendarza. A z prezentów to pod choinkę dla Michałka mamy pudelko z classic LEGO, a dla Adasia roller Dumel. A na Mikołaja pewnie jakieś drobiazgi tylko.
Powodzenia dla Kai w żłobku 😍
Adaś też rozwija się całkiem inaczej niż Michałek, jest taki bardziej kontaktowy i roześmiany. Ale to pewnie też zależy od charakteru i temperamentu dziecka.Zulugula, Maniaaa. lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
U nas duzo się dzieje, nie ma czasu na forum. Co się zbieram do pisania to nie mam czasu skończyć. Od Mikołaja Tymek ma Mini Legendy a Marta Kamper LOL. Pod choinke nie mielismy jeszcze czasu myśleć. Zyjemy w takim niedoczasie, ze ostatnio Marte z przedszkola odbierala niania.
Mania, mnie tez druga ciaza przeorała bardziej.
W skrócie, mam problem ze szkołą, bo zachowanie nauczycieli jest niepokojące, np nauczycielka na slowa ucznia ze jak sie zlosci mysli o tym zeby wciac noz i cos sobie zrobic stwierdzila "nie wiedzialam jak mam zareagowac". Dla mnie razace i szokujace. Nie dotyczylo to mojego dziecka (na szczescie, bo inaczej juz sprawa bylaby u dyrekcji).
W kwestii PPP nadal nie wiedza czy to juz spektrum czy jeszcze norma wiec czekamy na ADOS.
Dzisiaj Tymek grał w turnieju szachowym. Zdobył V kategorię szachową, to taki tytuł do końca życia. Duma nas rozpiera, jednak 8h na turnieju nas wszystkich wymęczyło.
W domu już mamy wszystkie okna i tynki. We wtorek zaczynaja hydraulikę, rekuperację, podłogowe i klimatyzację (ta sama firma to będzie robić). W styczniu zaczynamy wykończeniówkę
KarolinaMaria, Iryska, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Zulu, my nie idziemy w kalendarz, bo ja nie mam zacięcia do takich rzeczy. Znając Matyldę chciałaby otworzyć wszystkie zadania na raz i afera gotowa, więc podziękuję 😬😂 wyciągnęliśmy dziś trochę ozdób, rozkładała razem z nami, dostała trochę papierowych pierdół o tematyce świąt, więc budujemy klimat na luzie. Super, że Kaja się tak pięknie rozwija. Ja ostatnio byłam w urzędzie i babka obok miała ok. roczna córeczkę i ta mała była taka kontaktowa i spokojna, że miałam od razu myśl, że Matylda była zupełnie inna, w ogóle wizyta w miejscu publicznym na tamtym etapie to było duże wyzwanie.
Co do prezentów, tak jak pisałam od Mikołaja Koco domek Gabi z lego, pod choinkę (dostanie go u dziadków na Wigilii) autko barbie zdalnie sterowane (zainspirowałaś mnie, a raczej Twój Tomson ❤️) upolowane na promce w Biedrze.
Dzień za dniem leci, byłam na badaniach okresowych, wyszła mi anemia, więc chociaż wiem, skąd moje wieczne zmęczenie. Zrobię teraz ferrytynę, żeby sprawdzić jak bardzo jest źle.Zulugula, veritaa, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Cześć Dziewczyny!
Maniaa. Cieszę się że z bobaskiem jednak wszystko dobrze! Spokojnej ciąży!
Zulu, spóźnione sto lat dla Kajci 😙 nie wierzę, że to już rok 🫣
My na mikołaja mamy rakietę (Olek) I zestaw do sprzątania (Kacper), a pod choinkę mieliśmy kupon rabatowy -200zl do media expert (dostaliśmy przy zakupie pralki) więc zaszaleliśmy i kupiliśmy im wspólny prezent Dom rodzinny Duplo 😁 od dziadków mają dostać klocki magnetyczne, Duplo, farmę ze zwierzątkami. W tym roku robimy im wspólne urodziny, od moich rodziców dostaną drewniany bujak z poduszką i zjeżdżalnia (schowaliśmy już basen z kulkami) a od nas taki duży tor dla kulek z vtech 😁 w tym roku sporo wspólnych prezentów bo nie chcemy się zagracić 🫣
Ounai, ale diagnozą autyzmu robicie w PPP? Bo nam psychiatra powiedziała, że dopóki Olek jest w przedszkolu, to w poradni raczej wystarczy im zaświadczenie lekarskie z kodem F.84 (mamy w grudniu też spotkanie z psychologiem w PPP). Ale jak już będziemy się starać o orzeczenie na pierwszy etap edukacyjny w szkole, to musimy zrobić diagnozę nie w Poradni psychologiczno pedagogicznej, tylko w Poradni Autyzmu I tam tych spotkań jest kilka i sama diagnozą trwa nawet do pół roku. Z tego co się na razie orientowałam to jest spotkanie z psychologiem, z psychiatrą, badanie ADOSem 2, obserwacja dziecka, trzeba nagrywać filmiki z domu, przynieść dotychczasową dokumentację, opinie z przedszkola itd.Zulugula, veritaa, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Tak Lalia, robimy w poradni. Moze u Was skierowali tam bo juz macie diagnoze z ppp potwierdzajaca autyzm?
Co do czasu to u nas wlasnie tyle to trwa, juz pol roku. Jeszcze badanie przetwarzania sluchowego przed nami i adosWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 22:27
-
Cześć dziewczyny !
Mania gratulacje dla Ciebie i niech się dziecinka zdrowo rozwija
My żadnego kalendarza nie robimy, tak jak Karolina przewiduje otwarcie wszystkiego w jeden dzień i tylko aferę więc wolę nie prowokować 🤣 druga sprawa że nie jestem dobra w takie sprawy i do bólu praktyczna.
Jeśli chodzi o prezenty na święta to moi dostaną Lego z bajki Nasze Magiczne Encando. ( domek Madrigralow ) a Bartek mega garaż hot wheels. Złożyliśmy się z dziadkami na jeden prezent , i tak coś jeszcze dostaną pewnie od chrzestnych więc się zrobi sporo prezentów tak czy siak ku mojemu niezadowoleniu 🤣🤣
Na Mikołaja mam skarpety i takie książeczki z zadaniami dostosowane do wieku.
Dzisiaj udało nam się udekorować pierniczki więc jestem zadowolona bardzo 😁😁😁
Ania robi niesamowite postępy na basenie, jestem w szoku że tak fajnie ich trenerka prowadzi wskakują już na głęboką wodę i płyną już sami na razie na plecach .
W pracy mam pełno roboty ale lecę do przodu, mam jasny cel który chce spełnić. Teraz czekam z niecierpliwością na przerwę międzyświąteczna i trochę oddechu bo wzięłam kilka dni wolnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 23:07
Maniaaa. lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Irysko, wg mnie bardzo dobrze. Czasem też ma opory coś zrobić ale zwykle po chwili próbuje, a czasem po prostu tylko wymyśla , że czegoś nie chce😃 ale to nie jest tak, że sam z siebie chętnie się zanurzy, dla mnie wazne jest że robi postępy i bardzo lubi tam chodzic. Ja jestem mega zadowolona, od chłopca, ktory bal się postawić nogi w basenie, szybko przeszedl do etapu, gdzie przepłynie makaronikiem nawet na glebokiej wodzie, czy nie zareaguje nawet na mokre włosy. Na trzecich zajęciach babeczka juz ich nurkowała, i nawet nie jeknał ale powtórzyć też nie chcial😅
Ale mają super insyruktorke, mieliśmy juz zastępstwo z dwoma panami to tak kiepsko, głównie machali tylko nogami i robili jakieś pierdoly😃💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
K była godzinkę w zlobku. Trochę płakała, troche się zabawila, generalnie bez tragedii. Jak przyszlam to spala u cioci na rękach , emocje wzięły górę jutro pewnie będzie gorzej, bo juz będzie wiedziała co się swieci, dzis z zaskoczenia to nawet nie jękła jak ją ciocia wzięła.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Moi maja kupione kalendarze. Marta cwiczyla cierpliwosc juz w listopadzie po czekala na pierwsze okienko.
Z basenem u nad byla zabawna historia.
Marta na zajrciach siedziala za kare na lawce, bo ciagle nurkuje. Jal zapytalismy dlaczego, skoro trener zabronil odpowiedziala "No to dlaczego daliscie mi te okulary do nurkowaniq skoro nie wolno nurkowac?" Dodam ze Marta jest najmniejszym dzieckiem w grupie. Noooo... nie ma z nią nudy. -
Zulu, jakie to uczucie wrócić do ukochanego żłobka? 😍 może Kaja Cię zaskoczy i wcale nie będzie jutro tak źle dobrze, że macie czas na długą adaptację.
Lalia, takie składkowe prezenty to fajna sprawa, bo dzieci dostają konkret kiedy robicie te wspólne urodziny? Jeszcze w grudniu, czy już w styczniu? Jak Ty ogarniasz życie po powrocie do pracy?
Verita, szacun za to, że już macie pierniczki! Jak tam Wrocław po rozpoczęciu jarmarku? Obstawiam, że omijacie centrum szerokim łukiem 😁Zulugula lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ja w ogóle w sobotę umówiłam się z przyjaciółmi w Krakowie. 1h szukałam miejsca parkingowego, wybrali knajpę w Sukiennicach więc musiałam opłacić strefę, na miejscu okazało się, że ruszył Jarmatk więc musiałam się przeciskać między ludźmi a w kanjpie okazało się że jest muzyka na żywo tylko problem w tym, że stoją obok naszego stolika. Spotkanie było cudowne ale serio Zulu, podziwiam że z dziećmi decydujecie się żyć w tak zatłoczonym mieście. Nie wyobrażam sobie tracić tyle czasu codziennie na te korki. Noe wiem jak ja tam kiedyś żyłam
-
Karo, milutko wrócić 😃 zwlaszcza, że ciocie te same. Tylko byl remont i jest trochę zmian, a ja tak przywyklam do poprzedniej wersji😉
Ounai, no tak, centrum zwlaszcza przy takich eventach to jest inny wymiar. Na szczęście my mamy wszystko z czego korzystamy w zasięgu 3km i nie musimy tam się pchać 😃 gorzej jak wrócę do pracy, bo mi przeniesli biuro w kiiiiiij daleko. Ale i tak kocham miasto. Jak brat męża opowiada jak oni żyją w nowym jorku, to jest dopiero zatłoczone miasto, Kraków to wieś 😅💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Pierwszy raz zrobilam kalendarz Tomkowi rok temu. I tez strasznie balam się afery chęci otwarcia wszystkiego naraz 😄 owszem byla taka chęć ale totalnie dal się wciągnąć w to, że jeden domek dziennie. Wczoraj tez go korciło juz otworzenie kolejnego ale dał radę 😃💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Iryska wrote:Zulugula ja właśnie myślę że to kwestia instruktora. Na wiosnę zapisze go do innej szkółki i zobaczymy.
No on jako jedyne dziecko w grupie nie zanurza głowy bo "będą mokre włosy" i "woda wleci do uszów"..
A jak dużo dzieci macie w grupie?
T ma zajęcia w parze tylko ze swoim najlepszym kolegą z przedszkola. Myślę, że w tym jest największa zasługa jego postępu. Instruktorka jest w stanie dotrzec do niego , pracować indywidualnie z jego delikatnym charakterem, potrzebami i lękami, a w dodatku Tomi może powariowac z kumplem i jeśli ten drugi coś robi to i motywuje to Tomka, i odwrotnie, czują się pewniej ze sobą.
On by się raczej nie odnalazł na normalnych zajęciach a na pewno nie zrobiłby tak szybko takich postępowWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 22:10
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Zulugula wrote:Karo, milutko wrócić 😃 zwlaszcza, że ciocie te same. Tylko byl remont i jest trochę zmian, a ja tak przywyklam do poprzedniej wersji😉
Ounai, no tak, centrum zwlaszcza przy takich eventach to jest inny wymiar. Na szczęście my mamy wszystko z czego korzystamy w zasięgu 3km i nie musimy tam się pchać 😃 gorzej jak wrócę do pracy, bo mi przeniesli biuro w kiiiiiij daleko. Ale i tak kocham miasto. Jak brat męża opowiada jak oni żyją w nowym jorku, to jest dopiero zatłoczone miasto, Kraków to wieś 😅 -
Zulugula wrote:A jak dużo dzieci macie w grupie?
T ma zajęcia w parze tylko ze swoim najlepszym kolegą z przedszkola. Myślę, że w tym jest największa zasługa jego postępu. Instruktorka jest w stanie dotrzec do niego , pracować indywidualnie z jego delikatnym charakterem, potrzebami i lękami, a w dodatku Tomi może powariowac z kumplem i jeśli ten drugi coś robi to i motywuje to Tomka, i odwrotnie, czują się pewniej ze sobą.
On by się raczej nie odnalazł na normalnych zajęciach a na pewno nie zrobiłby tak szybko takich postępow
Myślę że na wiosnę też go zapisze na pływanie i jak dalej nie będzie szło z zanurzaniem głowy to zapisze go na indywidualne bo on może faktycznie wolałby sam na sam z instruktorem.
Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Mają ok 8 dzieci. To też może być przyczyna.
Myślę że na wiosnę też go zapisze na pływanie i jak dalej nie będzie szło z zanurzaniem głowy to zapisze go na indywidualne bo on może faktycznie wolałby sam na sam z instruktorem.
Może po prostu potrzebuje więcej czasu na oswojenie. To chyba u Was bardziej zaawansowane jest to zanurzanie. U nas poza tym jednym nurkowaniem to bardzo powali oswaja chlopakow z głową, troche usta, trochę uszy, włosy, nos itd, tak aby się nie zrazili💙 20.11.2020
💗 10.11.2023