Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga najlepsze życzenia dla Gustawa!🎁
Jak teraz wygląda relacja G&G? U nas się już porządnie piorą 🤪 ale lubią się też ogromnie❤ czyli chyba klasycznie 😄
U nas też był akcent hot wheels (oczywiście🙈)
[]Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 22:00
Inga28 lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Zulu- tak, Mela ma stwierdzona mykoplazme i bierze na to antybiotyk, podobno klacid tu super działa. Ale niezależnie od tego lekarze podejrzewają astmę albo przynajmniej alergię. Miejmy nadzieje że przynajmniej ta mykoplazme szybko pokonamy, od piątku jest na antybiotyku. Tydzień wcześniej brała inny…już sami lekarze załamują ręce. A ona kaszle tak mocno że aż wymiotuję…Sto lat dla Tomcia ❤️❤️❤️ jejku jak to leci!!!
-
Cześć dziewczyny, my się jako tako trzymamy w zdrowiu, ale czytałam co napisałyście, to lepiej się nie chwalić, bo licho nie śpi. Ja trochę kaszlę, ale nie ma co narzekać.
Ladyo, u Was to naprawdę szpital 🤯 a Ty w tym wszystkim jesteś pielęgniarką. Trzymaj się mocno.
Inga, piękne rodzeństwo ❤️ Gucio niewiele się zmienia, tylko rośnie powodzenia w nowej pracy!
Zulu, Inga, torty chłopaków wymiatają!
Lalia, jeśli jesteś to przekaż Olkowi ogromnego urodzinowego przytulasa 🥳 chyba wszystkie tutaj pamiętamy Twój poród. 4 lata minęły niewiadomo kiedy 🥹
Zdroooowia dla wszystkich!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 13:55
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
U nas lek ma grupę robi robote i T juz prawie zdrowy a reszte z nas narazie omija i mam nadzieję, że tak zostanie.
W ogole K jednak zaklimatyzowala się w tydzien w żłobku 😄 a dzis pierwszy raz zostala na drzemke i obiad i nie było problemu. Czasem pomarudzi ale to i tak mniej niz normalnie w domu🤭 Natomiast T już się nudziło i mówi że chce żeby juz wrocila ze żłobka ❤ Oczywiście jak wrocila to robil jej na złość 🤡
Lalia sto lat dla naszego Olutka promyczka🥳💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Cześć Dziewczyny, pięknie dziękuję za pamięć i życzenia dla Olcia 🥰🥰🥰
U nas chorobowo nie ma tragedii, chociaż w tym tygodniu Oluś został w domu, bo miał męczący kaszel. Ale nie narzekam, bo jest duuużo lepiej niż rok temu 😅
Wczoraj byłam z Olusiem w PPP na spotkaniu z psychologiem, miał test na inteligencję i ja jakiś taki drugi na temat zachowań charakterytycznych dla spektrum autyzmu i... nie dostaliśmy diagnozy 😅 w sensie na podstawie wywiadu, obserwacji i tych testów, ten wynik był tak niejednznaczny, w kierunku w normie, że psycholog powiedziała że diagnza byłaby mocno na wyrost. Problemy Olusia mogą wynikać zarówno z buntu czterolatka jak i zaburzeń SI, więc na razie wspieramy i obserwujemy a po diagnozie w Poradni Autyzmu zobaczymy w jakim kierunku Oluś poszedł 😊 psycholog powiedziała że jakaś trudnośc Oluś ma, ale na ten moment nie byłoby to rzetelne kwalifikować jako zaburzenia spektrum autyzmu, zostajemy więc przy diagnozie afazji a nie wiadomo czy kiedyś w przyszłości nie będziemy się diagnozować pod kątem ADHD. Jestem uspokojona, bo poczuliśmy się zaopiekowani w taki racjonalny sposób 😊
W testach na inteligencję Oluś wypadł bardzo wysoko, w kierunku do ponadprzeciętnie więc też wesoło 🤭
Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
-
Lalia, siostro, ja z kolei wczoraj byłam na spotkaniu z psycholog , naszą koordynatorką z wwr. Także podobny klimat😃
Z poradni logopedycznej wpadamy u nas w centrum na zajęcia z wwr. 4x po 45min. został nam rok tylko opinii , a że nie ma wskazan na przedłużenie to korzystamy. 2x w msc będziemy mieć z T spotkania z tą naszą psycholog. Ona ma go poznać, poobserwować i jeśli nie będzie mieć zastrzeżeń to raczej zostaniemy z samym logo, jeśli cos jej się nie "spodoba" to pójdziemy w testy.
Poza tym cały czas jest do naszej dyspozycji. I nawet po upływie opinii a do 7rż, mamy możliwość umawiania się z nią w razie potrzeby. Super. Czuję się, że w końcu nas dopieszczają z opieką.Lalia lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Karolina, ten test na inteligencję to był Leiter-3 a to co ja rozwiązywałam, to był jakiś kwestionariusz czestotliwosci występowania zachowań charakterytycznych dla spektrum autyzmu ale nie ados. W tej poradni autyzmu (za 2 lata) mamy mieć psychologa, ados, chyba obserwacje np Olka zabawy że mną, analizę dokumentacji i filmów nagranych przez nas
Edit. To był chyba test ASRSWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia, 22:18
-
Zulu, super że czujecie się zaopiekowani 🥰
My wwr mamy na okres edukacji przedszkolnej więc jeszcze prawie 3 lata. Mam nadzieję że nie zmieni nam się rehabilitantka (w tym terapeutka SI) ani neurologopeda bo są naprawdę super. Neurologopeda z przedszkola też jest mega, więc jesteśmy spokojni.
A co będzie za 2 lata to się okaże 😉 -
Lalia wrote:Karolina, ten test na inteligencję to był Leiter-3 a to co ja rozwiązywałam, to był jakiś kwestionariusz czestotliwosci występowania zachowań charakterytycznych dla spektrum autyzmu ale nie ados. W tej poradni autyzmu (za 2 lata) mamy mieć psychologa, ados, chyba obserwacje np Olka zabawy że mną, analizę dokumentacji i filmów nagranych przez nas
Edit. To był chyba test ASRS
A jak tam Olek z mową teraz? -
Ounai, bo te testy ogólnie są mocno subiektywne i dlatego często rodzice powtarzają diagnostykę w innym ośrodku, żeby się upewnić. Najgorzej właśnie jak dziecko jest 'na granicy'. My pomału zaczynamy działać w sprawie Matyldy. Dam znać co nam wyjdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 09:19
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Ounai, bo te testy ogólnie są mocno subiektywne i dlatego często rodzice powtarzają diagnostykę w innym ośrodku, żeby się upewnić. Najgorzej właśnie jak dziecko jest 'na granicy'. My pomału zaczynamy działać w sprawie Matyldy. Dam znać co nam wyjdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 16:11
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny! Wszystkiego dobrego z okazji Świąt Bożego Narodzenia, spełnienia marzeń, dużo zdrowia i nieograniczonych pokładów spokoju wewnętrznego do naszych Bąbelków! 🤣
Mało mnie tutaj, bo powrót do pracy pełną parą przy aktywnym ponad 4 latku i 1.5 roczniaka, który wszędzie wchodzi, wspina się i ucieka, sprawia, że żyję w wiecznym biegu.
Ounai, my w tym roku też tylko z moją mamą spędzamy Święta. W rodzinie męża wszyscy się między sobą kłócą (teściowie), babcia zmarła, teść ucieka do pracy na Wigilię... No generalnie słabo.
Dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków, moje dzieciaki miały tylko przeziębienie, w przedszkolu pogrom (3/25 dzieci), wszystkie pozarażały się grypą A na Mikołajkach - nas ominęło bo byliśmy na Mikołajki w Szklarskiej Porębie z dziećmi, skąd przywieźliśmy tylko 3 dniowe przeziębienie. 🙈
Lalia, dajecie niesamowite wsparcie Olciowi! Jak sytuacja z jego mową?
Ounai, czy przy przeprowadzce będziecie musieli zmieniać szkołę Tymkowi?
Irysko jak tam Adaś? Rośnie jak na drożdżach?
Jakie macie plany Sylwestrowe?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu współczuję Wam sytuacji od strony męża. Podobno często po śmierci kogoś w rodzinie ludzie się kłócą.
Tymek zostaje w swojej szkole. Niestety Maeta tez chce isc wlasbie do tej szkoly.
W ogole Tymek ostatnio brał udział w zawodach pływackich. W ogólnej ocenie nie wygrał, ale kilka razy dopłynął jako 3-ci
Moje plany na Sylwestra to wyspac sie bo 2 stycznia ide juz do pracy. Planowalam przeciagnac urlop ale zycie zweryfikowalo.