Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnych i rodzinnych Świąt dla Was wszystkich! Niezmiernie się cieszę, że kolejny rok z rzędu możemy się tutaj 'spotkać' 🌲🥟
Dziś jestem jeszcze w pracy, niedługo wychodzę. Wczoraj też miałam być, ale Matyldzia się zaczęła rozkładać, więc z nią zostałam, dziś siedzi z tatą. Ja też jestem zakatarzona, także czekają nas cudowne święta pod kocem, na co w sumie nie narzekam. Dziś jedziemy na Wigilię do moich rodziców. W pozostałe dni odpoczywamy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2024, 10:59
Ounai, Iryska, Annia, Maniaaa., Clover, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia, tak Adaś rośnie jak na drożdżach dosłownie 😁Michałek chyba miał jego wielkość w wieku 12 miesięcy 😁 Ogólnie jest bardzo wesołym i kochanym chłopcem, trochę zagłuszonym przez starszego brata 😜
Michałek wczuł się w rolę brata, opiekuje się nim, przytula, daje smoczek jak płacze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2024, 12:26
Annia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Kochane dziewczyny ogrom zdrówka ,bo to najważniejsze ❤️ zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia w gronie najbliższych Wam osób ❤️🎄🎁
Clover, KarolinaMaria, Iryska, Ounai, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
21.05 2kg Miśka 🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Dziewczyny, zdrowych, ciepłych Świąt spędzonych tak, jak lubicie najbardziej ❤️ Odpoczynku i chwili oddechu, dobrych ludzi wokół Was. Niech będzie to czas wypełniony radością ☺️🌲
KarolinaMaria, Ounai, Annia, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Jak tam dziewczyny? Ja już po ostatniej dawce serniczka, ale coś tam jeszcze się zmieści. W święta się nie oszczędzam 🫣🤪
Ounai, dobrze pamiętam, że kupowałaś z alli ubrania dla baby born? Macie lalkę 43 cm? Masz jakieś sprawdzone linki? Matylda została w Wigilię mamą Zuzi i trzeba ją jakoś odziać.
W ogóle spóźnione życzenia dla Tymka'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria wrote:Jak tam dziewczyny? Ja już po ostatniej dawce serniczka, ale coś tam jeszcze się zmieści. W święta się nie oszczędzam 🫣🤪
Ounai, dobrze pamiętam, że kupowałaś z alli ubrania dla baby born? Macie lalkę 43 cm? Masz jakieś sprawdzone linki? Matylda została w Wigilię mamą Zuzi i trzeba ją jakoś odziać.
W ogóle spóźnione życzenia dla Tymka
Dziewczyny wiecie może jak zlikwidować dziecku drzemkę? Adaś ma 3 i od jakiegoś czasu w nocy budzi się i nie umie zasnąć po 2 h nawet😕 Wydaje mi się że za dużo śpi w dzień, ale nie wiem jak usunąć tą 3 drzemkę bo zawsze przed nią jest bardzo zmęczony i nie mam serca go nie położyć..
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko, ja jestem słabym doradcą od snu, ale może to jest regres snu? Nie występuje jakoś około 8 miesiąca życia? Ja, mimo kiepskich nocek Matyldy, nie miałam serca ucinać jej drzemek, jak widziałam, że jest padnięta. Zaraz kończy 4 lata i dopiero teraz każdy wolny dzień jest już bez drzemki, ale latem jeszcze się jej zdarzało paść i jej na to pozwalaliśmy. W teorii pewnie powinnaś uciąć tę trzecią a dwie pozostałe inaczej rozłożyć w czasie, ale tylko teoria 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2024, 21:00
'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria wrote:Jak tam dziewczyny? Ja już po ostatniej dawce serniczka, ale coś tam jeszcze się zmieści. W święta się nie oszczędzam 🫣🤪
W ogóle spóźnione życzenia dla Tymka
Marta lubi brokat i blqsk więc im bardziej zalatująca chińszczyzną sukienka tym chętniej Marta ubiera w to córkęwpisz "baby born clothes" i wyrzuci Ci tego miliony. Pieluchy polecam w Rossmannie Pampers 0, wychodzą najtaniej i pasują.
Dziękuję w imieniu Tymka za życzenia. Wydaje mi się jakbym tyle co została mamą a tu moje starsze dziecko ma już 9 lat. Przecież za chwilę Marta będzie taka duża... Jutro Tymek ma imprezkę dla kumpli. Juz nie w sali zabaw a w Pixel XL. Ciekawe czy da sie tez starym pobawicKarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Irysko, u nas proby likwidacji drzemki nigdy nie konczyly sie dobrze i ostatecznie rezygnowalam ze swoich pomyslow. Moze sprobuj wybudzic w polowie drzemki, ewentualnie tak jak fziewczyny mowia, sprobowac przesunac godziny tych drzemek. Ja mam wrazenie, ze jak dziecko potrzebuje drzemki to zadne proby likwidacji nie pomoga niestety, bo to walka z potrzebami podstawowymi ciala
Iryska lubi tę wiadomość
-
Hej, Zulu, dopiero dziś weszłam, ja bym uderzała do Barska Clinic, mają jutro dyżur pediatryczny, można się zapisać przez znany lekarz. Jak dziś sytuacja?
Ja od 3 tygodni mam kaszel, najpierw wyglądało na zapalenie krtani, zaordynowałam sobie sama nebbud. Po kilku dniach kaszlałam non stop, ale mówilam sobie - wirusowe, samo przejdzie. Coś tam się poprawiło, ogólnie dało się żyć. W zeszłą sobotę zawaliło mi jeszcze zatoki, było gorzej, czułam że odkrztuszam ropną wydzielinę , wzięłam teleporade z luxmedu, dostałam wziewki i steryd do nosa. Niestety nie przeszło. U lekarza wylądowałam dzisiaj dopiero, mam zapalenie oskrzeli i zajęte jedno płuco 🙈 zła jestem na siebie, u dzieci jestem wyczulona na kaszel, a siebie totalnie zlekceważyłam, bo praca, bo święta, bo nie ma kto zostać z dziećmi 🤦♀️ jest mi duszno i jestem ledwo żywa, także nie powielajcie moich błędów i jak źle się czujecie to lećcie do lekarza 👍Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Po wielkich przebojach mamy projekt łazienki dla dzieci. Projekt miala robic Pani ze sklepu ale zrobila taki beznafziejny, ze ostatecznie ja jej zrobilam uklad funkcjonalny a ona tylko zwizualizowala. Tak, ze chwalę się, mogła by być moja a nie dzieci (tak, my z męzem sami jal duze dzieci jestesmy i na maksa nam się ten kot podoba
)
Teraz czekam jeszcze na projekt naszej lazienki, przy sypialniWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2024, 19:14
KarolinaMaria, Clover, Annia lubią tę wiadomość
-
Suszi, o matko, ale Cię pozamiatało 🙄 zdrowiej! Dbaj o siebie! Ja kaszlę od miesiąca i też stwierdziłam, że czas do lekarza, tylko póki co w luxmedzie nie widzę terminów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2024, 20:21
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Dziewczyny dbajcie o siebie i swoje zdrowie, ja też się tak załatwiłam w listopadzie. Chodziłam chora do pracy przez dłuższy czas, aż w końcu skończyło się zapaleniem oskrzeli, zatok i uszu jednocześnie, a niedługo później złapałam jeszcze anginę 😵💫 Przy anginie już od razu grzecznie poszłam do lekarza, czasem mi się zdarza, że się czegoś nauczę na własnych błędach 🤣
Miałam się odezwać już jakiś czas temu, ale jakoś tak ciężko mi się wbić 🙈 Sporo zmian u nas, będziemy zmuszeni zmienić przedszkole bo mój mąż od połowy stycznia będzie pracował w innej firmie i obecne przedszkole będzie nam już nie po drodze - codziennie musielibyśmy nadrabiać ponad 20 km, co jest stratą pieniędzy i czasu. Denerwuję się jak to będzie, bo jakoś totalnie sobie nie wyobrażam tej zmiany, mimo, że z przedszkola jesteśmy średnio zadowoleni. Najgorsze, że mąż się dowiedział, że go przyjęli do nowej pracy tuż przed samymi świętami, więc w jednym i drugim przedszkolu ciężko na razie coś załatwić czy czegoś się dowiedzieć, ze względu na przerwę świąteczną. Wiem, że wszystko sobie ogarniemy jak zawsze, ale nie mogę nic na to poradzić, że spędza mi to sen z powiek.
Muszę się Wam pochwalić, że w roku 2024 udało mi się zrzucić 14 kg. Żeby nie było tak kolorowo to niestety jest to efekt tego, że na badaniach lekarskich w pracy wyszło, że mam za wysoki cukier i po dokładniejszej diagnostyce wyszedł mi niestety stan przedcukrzycowy 😔 Ale od maja jestem pod opieką diabetologa i dzięki diecie i metforminie jest już spora poprawa, ostatnie wyniki robiłam w listopadzie i w porównaniu do tych z początku roku jest już dużo lepiej. A z "efektu ubocznego" w postaci spadku wagi jestem mega zadowolona 😁 -
Clover mega gratuluję utraty wagi, wiem jak to ciężko... 🥰 Olek chodzi do państwowego przedszkola? Czy do prywatnego?
Mnie też ta jesień i zima infekcyjnie dojechała, na szczęście nie aż tak ciężko jak Wy. Ale generalnie dzieci mają infekcje po tydzień a ja po 3 tyg smarkam...
Ounai dużo zdrowia dla Marty! A wy jak się czujecie? Ta łazienka wygląda ekstra, skąd ten kot? To płytka wielkoformatowa? Bardzo oryginalne, ostatnio mam wrażenie, że większość projektów mieszkań wygląda podobnie, przewijają się te same motywy, ale takiego kota jeszcze nie widziałam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 12:48
Clover lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai podoba mi się ta łazienka, a najbardziej wanna! 🤩
Chyba jest całkiem spora?
Mieliśmy korzystać z usług projektantki wnętrz, ale dużo za dużo nam policzyła więc chyba będę robiła wszystko sama 🙈
Może lekko wspomogę się szwagrem jeśli chodzi o techniczne rzeczy, bo jest architektem (ale nie wnętrz) także zaczynam rozglądać się za różnymi rozwiązaniami do domu.