Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kar_oliv wrote:Kciuki za wizyty, czekamy na wiadomości 😍
Dziewczyny, jakie macie lokalizację łożyska i co to oznacza? Ja mam wpisane na tylnej ścianie, wysoko.
Od paru dni co jakiś czas boli mnie głowa, ale już przynajmniej nie mam faz z jedzeniem. Czasami zjem za dużą porcję i wtedy czuję, że stoi w gardle ale przemeczę się i jest ok 😉
U mnie w rodzinie 4 kobiety spodziewają się dziecka a jedna ostatnio właśnie urodziła małego szkraba 😍😍 u nas jest kumulacja.
Anetka, właśnie pogadajcie sobie. Im więcej teraz pezegadacie tym mniej zostanie na później (nie mówię, że nic, bo jeszcze dużo Was w życiu zaskoczy). Najważniejsze że się kochacie, a to Wam da przejść przez wszystkie kłótnie, sprzeczki i kryzysy.
Motylek, u Was jest trudna sytuacja bo jesteście krótko ze sobą, a już będziecie mieć 4 dzieci za chwilę. Myślę, że nawet jemu jest trudniej bo miał 1 odchowana córkę miał czas wypocząć, a od 2 lat ma jeszcze 2 malusich dzieci i za chwilę noworodka. W niektórych kwestiach Wasz związek jest jak związek ludzi z 2-letnim stażem, a w innych jak związek ludzi z 6-cioletnim albo dłuższym stażem (bo tyle byście potrzebowali żeby dorobić się 4 dzieci). Tu tylko wiele długich rozmów może pomóc.SzalonaOna, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Na wspominki mnie wzięło 😆
https://m.youtube.com/watch?v=CF22fAe1a6E&noapp=1
Piękną miałaś suknię 😍
W ogóle śliczna Panna Młoda ☺️😘👏
Wszystkim wizytującym dzisiaj życzę powodzenia ❤️
Anetka ja się nie będę wypowiadać na temat sytuacji z mężem, bo mam trochę odmienne zdanie niż reszta dziewczyn. Co prawda nigdy męża nie miałam, ale z tatą moich chłopców przeżyliśmy wspólnie ponad 10 lat więc coś tam o długich związkach wiem ☺️
Natomiast ja jestem z tych "żon" co kochają, ale dużo wymagają.
Nigdy nic nie osiągnęłam "siłą" czy fochami. Co więcej, mogę policzyć na palcach u jednej ręki ile razy się kłóciliśmy 😉
Teraz jestem jeszcze mądrzejsza o doświadczenia i ten związek, który tworzę teraz z D jest bardziej dojrzały.
Rozmowa, argumenty, zrozumienie.
Od kilku dni boli mnie brzuch jak na okres..
Chyba przyspieszę wizytę u gina, bo jakiś niepokój czuję.. 🥺
Tymczasem zawiozłam dzieci do przedszkola, stoję pod Lidlem i nadrabiam forum 😂
Miłego dnia kochane! 🥰
Ounai, Edyciak, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Jeny dziewczyny od ponad tygodnia tak ze mnie leci.. kojarzę, że kilka z Was tez się na to skarżyło ale czy któraś miała tak w takim czasie ciąży jak ja jestem teraz ? Bo jakoś kojarzy mi się to z wczesną ciążą.
Zawsze miałam wydzieline podczas sikania, a teraz normalnie jestem na spacerze albo jak wychodzę juz z lazienki a tu wodospad, majty do wymiany 😮
Mówiłam gin, więc zbadal mnie pod kątem infekcji ale wszystko ok i chyba ostatecznie nic mi na to nie powiedział
Tak jak wspomniała Natisz ,to normalne ja mam czasami tyle ,że aż mnie brzydzi przy podcieraniu. Częste uczucie, że mokro..malo przyjemne a są dni że nie mam prawie nic. Napisze to chodź to dość mało higieniczne ale w w pierwszej ciąży miałam tyle śluzu że musiałam po kapieli wycierać się papierem w okolicy miejsc intymnych, bo ręcznik był brudny. 24 h z wkładką inaczej się nie obyło. Teraz też wkładka,ale jeszcze aż tak jak w poprzedniej ciąży źle nie jest.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Dzień dobry dziewczyny w ten piękny słoneczny poniedziałek 🙂😘 dziś zaczynamy kolejny tydzień ❤️❤️ jak ten czas leci 😍
dmg111, Lalia, Gagatka, doomi03 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
👩🏼28l
👨🏼34l -
Dzień dobry!
Witam się w kolejnym tygodniu, moje dziecko jest dziś papają
Mam USG polowkowe w Luxmedzie o 11, a teraz idę oddać krew.
Trzymajcie kciuki.
Bardzo dziękuję za wszystkie rocznicowe życzenia 😘
Ounai, dmg111, SzalonaOna, kar_oliv, Lalia, Gagatka, Sylwucha, doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Natisz wrote:
Natisz lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za wizyty! Natasz za koleżankę te z trzymam
Ja wizytuję w czwartek, jeszcze tyle czasu... przez ten cały stres z krwiakiem i plamieniem w ogóle nie czuję się jak w ciąży ;( dziś w nocy znów sny o poronieniu. Myślę o dyrektorze tętna, mimo, że wcześniej byłam jego przeciwniczką.Natisz, Gagatka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ulaa i na tym etapie chyba właśnie są niepokoje. Ja znowu do wizyty nie mogę wytrzymać. Wkrecam sobie jakieś akcje, a nic się nie dzieje 😃 aplikacja mi pokazała, że na tym etapie kobiety mogą czuć niepokój, ja się śmiałam, jak aplikacja może wiedzieć, ale faktycznie u mnie się sprawdziło
Ulaa lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny kciuki za wizyty! Natasz za koleżankę te z trzymam
Ja wizytuję w czwartek, jeszcze tyle czasu... przez ten cały stres z krwiakiem i plamieniem w ogóle nie czuję się jak w ciąży ;( dziś w nocy znów sny o poronieniu. Myślę o dyrektorze tętna, mimo, że wcześniej byłam jego przeciwniczką."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Julik wrote:A pytałaś o to gina? 😉 ja na pewno na następnej wizycie zapytam, ciekawe co powie.
Gin mowil, że kopniaki będą 2x silniejsze bo Młody głową do góry ułożony a ja mu mówię o tych wybrzuszeniach to on skinal głową i mówi "a no właśnie "💙 11.2020
💗 11.2023 -
Stokrotka027 wrote:Tak jak wspomniała Natisz ,to normalne ja mam czasami tyle ,że aż mnie brzydzi przy podcieraniu. Częste uczucie, że mokro..malo przyjemne a są dni że nie mam prawie nic. Napisze to chodź to dość mało higieniczne ale w w pierwszej ciąży miałam tyle śluzu że musiałam po kapieli wycierać się papierem w okolicy miejsc intymnych, bo ręcznik był brudny. 24 h z wkładką inaczej się nie obyło. Teraz też wkładka,ale jeszcze aż tak jak w poprzedniej ciąży źle nie jest.
Polecam zawsze się wycierac ręcznikiem papierowym po myciu a nie ręcznikiem, tak jest właśnie higieniczniej dla Bożenki 😁Stokrotka027, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Natisz wrote:Kochana, odpoczywaj dużo. Plamisz sporo?? Masz progesteron? Ja zamówiłam wczoraj detektor
Tak, biorę duphaston, nadal sporo plamię, ale każdy lekarz mówił, że tak będzie. Krwiak jest przy szyjce, a takie zazwyczaj długo się oczyszczają na zewnątrz. Mimo to stres jest i ciągle się zastanawiam, czy moje dziecko żyje. Brrr... Jaki detektor zamówiłaś?'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Tak, biorę duphaston, nadal sporo plamię, ale każdy lekarz mówił, że tak będzie. Krwiak jest przy szyjce, a takie zazwyczaj długo się oczyszczają na zewnątrz. Mimo to stres jest i ciągle się zastanawiam, czy moje dziecko żyje. Brrr... Jaki detektor zamówiłaś?
https://m.ceneo.pl/71417525;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=Cj0KCQjwuJz3BRDTARIsAMg-HxU9P_SBT-m8aoZEYXIgpJ_SdJTFaaKC8jivZcf5-0PY6VKaQIcThKgaAnw0EALw_wcB#tab=click&shop=146580474
Taki, dużo moich koleżanek ten używało lub używa 😊"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Zulugula wrote:Polecam zawsze się wycierac ręcznikiem papierowym po myciu a nie ręcznikiem, tak jest właśnie higieniczniej dla Bożenki 😁"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Dziewczyny, kolejny tydzień 🤩
Czyżby to ostatni tydzień I trymestru? 🙈
Moje dzieciątko jest wielkości limonki lub brzoskwini 🍑😁
W środę mam usg genetyczne, może się dowiem kto tam mieszka 😍😍😍 chociaż dzisiaj mi się śniło że miałam usg i pytałam lekarza czy to chłopczyk (?!), a lekarz mówił, że nie widać, bo zaciska nóżki 😂
Waga dalej -1,1kg od wagi sprzed ciąży, ale jakoś mnie to nie martwi może akurat nie przytyję milionów kilogramów w ciąży 🤣 (moja znajoma w każdej ciąży przybierała 40 kg i później wracała do swojej wagi 😬)Iryska, kic83, Edyciak lubią tę wiadomość