Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mowe wrote:A który masz dpo? Ja miała plamienia jeden dzień w 13 dpo
Niestety nie wiem dokladnie kiedy mialam owulacje ale najprawdopodobniej 1/2 czerwca, jesli tak to plamienia mialam mniej wiecej w terminie spodziewanej miesiaczki.
Zastanawiam sie tylko czy powinnam caly czas lykac tyle duphastonu. 16.06. mialam progesteron 39 a dzien pozniej dostalam plamien i dlatego gin mimo wszystko dala mi duphaston ale az 3x1. Wydaje mi sie ze troche duzo. Plamienia ustapily po jednym dniu. Czy progesteron moze byc za wysoki przy lykaniu duphastonu? I czy to moze zaszkodzic?15.06. ⏸
06.07. ❤️
-
nick nieaktualny
-
Mowe wrote:Dziewczyny mam dwie sprawy, plis pomóżcie!
1. W 18dpo (10.06) miałam betę 195 wczoraj byłam u gina i jest pęcherzyk ciążowy 7mm wykluczył puste jajo płodowe, ale meczy mnie jedno , czy taka niska beta na początku może mieć wpływ na ciąże ?
2. Zapomniałam wczoraj lekarza pytać, zrobiła mi się torbiel, co w tym przypadku z seksem w tak wczesnej ciąży i przy torbieli ?
Jeśli teraz zdręczasz się tak betą KTORA JEST PRAWIDLOWA to pomyśl co będzie później? Czekanie na serduszko? Badania prenatalne? Zwariujesz. To jak ciaza bedzie sie rozwijac nie zalezy od bety, nie zalezy od niczego, jedynie pozytywne myślenie nas ratuje.
W kwestii torbieli i sexu ja bym się wstrzymała, przynajmniej do kolejnej wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 20:28
Mowe lubi tę wiadomość
-
Anetynka wrote:Doczekalam sie wynikow!
16.06. Beta 194,8
18.06. Beta 426,3
To chyba duzy przyrost? Az sie zastanawiam czy nie za duzy🙈
Plamienia dzis praktycznie ustapily ale bol brzucha i plecow jest nadal az mi do uda promieniuje...Czy ktoras z was tez miala takie objawy?
Ból brzucha i pleców to normalny objaw wczesnej ciąży. Możesz brać na to nospe jak mocno Ci dokucza.Anetynka lubi tę wiadomość
-
Julik wrote:Dziewczyny miałam w lodowce makrele wedzona zapakowana prozniowo, już miałam ją zjeść a zauwazyłam że jest po terminie. Teraz tak sobie myślę jak się kupuje taki produkt na wagę to nigdy nie wiadomo jak to z tym terminem na prawdę jest. Można zjesc taki i nawet nie wiedzieć. 🙄
Ja nie kupuje nigdzie indziej makreli poza sklepikiem pod blokiem, jest na wagę ale zawsze bardzo świeża. Że dwa razy kupiłam taką na wagę w supermarkecie, gdzie Pani zapewniała mnie że jest świeża i wymiotowałam po tym 2 dni - nie polecam -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:16 DPO moja beta wynosiła 100, jeśli przyrastała minimum 66% 18 DPO wyniosła mniej niż Twoja. Ciążą rozwija się prawidłowo. Dzidzius większy niz OM. Nie zadręczaj się betą, to bardzo indywidualne.
Jeśli teraz zdręczasz się tak betą KTORA JEST PRAWIDLOWA to pomyśl co będzie później? Czekanie na serduszko? Badania prenatalne? Zwariujesz. To jak ciaza bedzie sie rozwijac nie zalezy od bety, nie zalezy od niczego, jedynie pozytywne myślenie nas ratuje.
W kwestii torbieli i sexu ja bym się wstrzymała, przynajmniej do kolejnej wizyty.
Dzieki ! Z poerwszym dzieckiem w ciąży tak się nie zamartwiałam ale chyba dlatego ze starania trwały krócej..
W ogóle byłam wczoraj u Andrzeja, bo u niego już zostanę na bank, i wchodzę do gabinetu i on mi mowi „pani na monit proszę się przygotować do badania” a ja nie nie, ze mi się zaciążyło! A on do mnie „ chce mi pani powiedzieć ze starała się pani o dziecko rok, miesiąc temu przyszła do mnie pierwszy raz, pozmieniałem pani leki i już jest pani w ciąży???” Oczywiście ze mu przypomniałam ze na ostatniej wizycie powiedział mi ze ma cudowne ręce 😂😂😂 uwielbiam jego poczucie humoru❤️
Lalia, Anet.kaa, Julik, Edyciak, doomi03, KarolinaMaria, dmg111, Ewa88 , Sylwucha, casteam, Koteczka82, Ounai, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Mój robi dokładnie to samo. Ale jakoś rok temu popełnił błąd, duuuuży błąd. Powiedział, że myślał że ja po ślubie go zmienię na lepsze i będzie bardziej pilnował porządku a tymczasem ja zrobiłam się bałaganiarą. I teraz stwierdziłam że miał rację, ogarnęłam się, odgruzowalam już prawie wszystko, dokończyłam większość niedokończonych spraw i mu to wypominam jak próbuje fikać
Niektóre rzeczy już poprawia, z innymi jest jeszcze duży problem, ale damy radę
Czeka na mnie 5 pączek w paczkomacie. Mąż marudzi że nie pojedzie w deszczu. Hahahaha na pewnobędę mu wiercić dziurę w brzuchu aż pęknie
oj oj gluptasek
Mój już duuuzo nauczył się robić przy mnie, choć jeszcze sporo mu brakuje.
Właśnie wrócił z pracy po całym dniu i myje naczynia które miał umyć wczoraj, ale coś mu się zapomniało, pewnie liczył że ją umyje ale niestety
U nas jak włoży krzywo rzeczy do kosza na brudne ubrania i one wystają (nie rozumiem jak może mu się to tak często zdarzać) to ja stoję i go wołam dopóty dopóki tego nie poprawi, a jak się zapiera mocno to rzucam w niego tym ubraniem i ma zanieść i włożyć poprawnie:DWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 20:49
dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnetynka wrote:Niestety nie wiem dokladnie kiedy mialam owulacje ale najprawdopodobniej 1/2 czerwca, jesli tak to plamienia mialam mniej wiecej w terminie spodziewanej miesiaczki.
Zastanawiam sie tylko czy powinnam caly czas lykac tyle duphastonu. 16.06. mialam progesteron 39 a dzien pozniej dostalam plamien i dlatego gin mimo wszystko dala mi duphaston ale az 3x1. Wydaje mi sie ze troche duzo. Plamienia ustapily po jednym dniu. Czy progesteron moze byc za wysoki przy lykaniu duphastonu? I czy to moze zaszkodzic?
Dupka bym się nie obawiała, zostaw go jeśli mialas plamienia i po nim one ustały to lepiej go zostaw.Anetynka lubi tę wiadomość
-
Inaa, ja byłam dość wcześnie na usg, bo chyba 5+1, ale miałam owulacje wcześniej i z usg wychodziło 5+3 i kulka miała 6 mm chyba 🤔
Więc jak u Ciebie jest 4+6 lub 5+0 to te 3 mm to chyba nie jest mało 🤔
A jak długi miałaś cykle?? -
Mowe wrote:Dzieki ! Z poerwszym dzieckiem w ciąży tak się nie zamartwiałam ale chyba dlatego ze starania trwały krócej..
W ogóle byłam wczoraj u Andrzeja, bo u niego już zostanę na bank, i wchodzę do gabinetu i on mi mowi „pani na monit proszę się przygotować do badania” a ja nie nie, ze mi się zaciążyło! A on do mnie „ chce mi pani powiedzieć ze starała się pani o dziecko rok, miesiąc temu przyszła do mnie pierwszy raz, pozmieniałem pani leki i już jest pani w ciąży???” Oczywiście ze mu przypomniałam ze na ostatniej wizycie powiedział mi ze ma cudowne ręce 😂😂😂 uwielbiam jego poczucie humoru❤️
Oj ten Andrzejek, on niedługo obrośnie w piórka przez nassuper, że Ci się sprawdził
ja miałam chwilową kosę3na niego, ale też przy nim zostaje
Mowe, Lalia lubią tę wiadomość
-
Dostałam wynik ANA dodatni! Co dalej? Chyba odnajduje przyczynę niepowodzeńMama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
nick nieaktualnyMotylku, jeśli nie zdążyłaś rozdać zaproszeń, to ja bym nowe kupiła. Zwłaszcza, że gości ma być niedużo.
Nadzieja, nie wiem, czy Luteina zawsze jest w zestawie z Clexanem, ale oba te leki lekarze zwykle zlecają przy wcześniejszych niepowodzeniach. Ja na twoim miejscu zapytalabym lekarza, czy Luteina nie jest wskazana.
Inaa89, mogłaś mieć późniejszą owulację, lekarz mógł się w pomiarze pomylić, czasami tak bywa, że dzidzia wolniej rośnie z początku, a potem nadrabia. Ja bym była dobrej myśli. 😉
Anetynka, twoja beta jest super. Nie jest ani za duża ani za mała. 😉 Choć po części cię rozumiem. Spójrz na moją stopkę, też miałam niezły przyrost i początkowo oczywiście euforia, która po pewnym czasie przerodziła się w niepokój, czy aby ten przyrost nie jest za duży. Ale póki co jest wszystko w porządku. 😉Anetynka, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 09:46
SzalonaOna, Edyciak lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Rozumiem te stresy, ale naprawdę beta jest prawidłowa. Musisz uwierzyć, że będzie wszystko dobrze
Oj ten Andrzejek, on niedługo obrośnie w piórka przez nassuper, że Ci się sprawdził
ja miałam chwilową kosę3na niego, ale też przy nim zostaje
A on pracuje tez w szpitalu ? -
Edyciak wrote:Które to ANA?Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Inaa89 wrote:Ogolnie niewiem co myślec 😒
Wg miesiączki dzidziutek powinien mieć 6tyg 1 dzień. A wg usg ma ledwo 5tyg jego długość 3mm, lekarz stwierdził że to za mało. Serduszko bije, slyszalam. Ale powiedział że albo ciąża nie rozwija się prawidłowo albo zaszlam poprostu zaszlam w nią później... szyjka krótka, już powiedział że będę musiała mieć szewki zakladane ok 15tyg...
Boję się że będzie coś nie tak 😔
A kiedy kolejna wizyta?
Już serduszko słyszałaś skoro bobas na 5t wyszacowany?
Może lekarz się pomylił?
Dziwne to Ci powiem.
Masz możliwość drugiej konsultacji?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność