Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, myślicie, że to za wcześnie kupować rożek, kocyk, kokon i prześcieradło do łóżeczka? hahah
Bo znalazłam super wzór i kolekcję i aż mnie ręka swędzi, żeby zamówić -
nick nieaktualnyDzień dobry, my dziś mamy zakończenie roku ❤️
Zaczynamy się szykować i idziemy. 1 klasa za Z 🤔 oMatko! Ale ten czas leci...
Poza tym planów na dziś szczególnych brak. Córka potem jedzie spać do babci z Fifim, także będę miała spokojny wieczór..
Miłego, upalnego dnia 🌄🏖️Inaa89, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, myślicie, że to za wcześnie kupować rożek, kocyk, kokon i prześcieradło do łóżeczka? hahah
Bo znalazłam super wzór i kolekcję i aż mnie ręka swędzi, żeby zamówićLalia lubi tę wiadomość
-
DMG
szacun za aktywność!
Laila
Myślę że jeszcze za wcześnie, chyba że masz to gdzie wszystko upchnąć?
Ja dzięki tej dużej komodzie z Ikei tam dużo włożyłam.
Na koniec sierpnia (poród w październiku) zostawiam sobie łóżeczko + łóżko + sztywny przewijak + poduszkę do karmienia + kosmetyki do pielęgnacji.Inaa89, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Dziewczyny, myślicie, że to za wcześnie kupować rożek, kocyk, kokon i prześcieradło do łóżeczka? hahah
Bo znalazłam super wzór i kolekcję i aż mnie ręka swędzi, żeby zamówićLalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Ja będę kupowala wszystko wcześniej, tzn musze sobie zrobić listę bo praktycznie startuje od 0 bo nic juz nie mamy 🤦♀️ i chce zrobić tak aby w każdym miesiącu cos kupic, aby podzielić koszty. Na sam koniec zostawiam wozek 😁
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Laila, jeśli ma to dobrą cenę to czemu nie.
Ja mam np pełno fanpage polajkowanych i będę czekać na promocję jakieś. Żałuję, że nie kupiłam już kocyka który jakiś czas temu miał dużo niższa cenę niż teraz.
Pewnie też bym bardziej szalała, gdyby nie fakt że aktualnie to ja muszę się pakować A nie kupować , i powinny mi być w głowie kafle i panele A nie oglądanie baby ciuszków
Macie jakieś stronki z inspirancjami mieszkaniowymi?dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, myślicie, że to za wcześnie kupować rożek, kocyk, kokon i prześcieradło do łóżeczka? hahah
Bo znalazłam super wzór i kolekcję i aż mnie ręka swędzi, żeby zamówić
Zanim kupisz to się zastanów jeszcze
Ja dla synka uszylam sama cały zestawjak policzyłam ile to wszystko by kosztowało to się okazało że kupno materiału i maszyny do szycia wyszło taniej niż kupno zestawu do kogoś.
Uszylam: rozek, kokon, kołderke do wózka i lozeczka plus płaskie podusie do tego. Z resztek uszylam jakieś maskotki. Zaznaczam że wszystko szylam pierwszy raz.
Z tego wszystkiego najbardziej przydal nam się kokon ale tylko przez kilka tygodni, potem był tylko problem bo się walal z kąta w kąt. W użycie weszła mata na podłogę z zabawkami a kokon poszedł w odstawkę. Gdybym go kupiła to byłabym wściekła a że uszylam sama to było mi wszystko jedno ale teraz w tej ciąży nie szyje tego. Kokon zamieniłam na Baby hug. Rozek sobie daruje, miałam 2 i żaden się nie przydał. Kolderki tez nie, dlatego teraz kupię po prostu bawełniane kocyki (są super w Ikea) i śpiworek do spania i tak moje Bobo będzie spało w zimiemam tkanine w domu typu wafel (100% bawelny) i z tego uszyje tylko kocyk bez żadnego wypełnienia
Korci mnie żeby kupić tkanine w jakiś fajny print ale kompletnie mi się to nie sprawdziło.
A i jeszcze napisze że za tkanine plus owate zapłaciłam niecale 200zl a uszylam sobie zestaw wart pewnie z 500zl.Karenira, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Dziewczyny, myślicie, że to za wcześnie kupować rożek, kocyk, kokon i prześcieradło do łóżeczka? hahah
Bo znalazłam super wzór i kolekcję i aż mnie ręka swędzi, żeby zamówić
Cukier rano 85!!!
Oddałam rano krew. ALAT i ASPAT będą wieczorem a kwasy do 10 dni. Było z 20 osób w kolejce i jeden Pan sam powiedział że powinnam wejść bez kolejki, narobił wokół tego takiego hałasu, że nikt nawet nie pomyślał żeby się sprzeciwić. Noo, miłe to byłoSzalonaOna, dmg111, Zulugula, Lalia, Inaa89, KarolinaMaria, Annia, Edyciak, doomi03, Ewa88 , Julik lubią tę wiadomość
-
Co do kupowania to ja też zaczęłam dużo wcześniej, zrobiłam listę w Excel i wiem ile mniej więcej mnie będzie to kosztowało. Według Mnie lepiej tak stopniowo kupować bo nie masz naraz takich wydatków i nie boli tak po kieszeni
zrobiłam sobie też listę "prezentową" jakby ktoś pytał co bym chciała dostać na baby shower i wiem że już parę rzeczy dziewczyny kupiły 😁
My też budujemy dom, mąż ma -50% pensji przez koronawirusa, ja miałam zamknięty salon prawie 2 miesiące, jest mniej klientek bo chyba część się boi, część siedzi w domach to też nie bardzo chyba im zależy na tym żeby tak dbać o swój wygląd...Więc dla mnie kupowanie po kolei co chwilę czegoś po promocjach jest lepsze. Akurat jeśli chodzi o tekstylne rzeczy to mamy super bo mamy znajomych którzy szyja takie rzeczy i mogę sobie wybrać jaki chce materiał A ona uszyje mi wszystko co będę chciała 😁Lalia lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
A propos masażu krocza to polecam ten filmik https://youtu.be/1BMdB2uYVPs
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualnyZulugula wrote:Casteam zawsze chcialam umieć szyć, zazdro🤪 Już nawet kiedys planowałam iść na kurs ale jakos wyszło, że nie poszlam .
Ja kokonu nie kupuje, bo mam tę poduche ciążową, do niej byl jeszcze specjalny podkład, żeby właśnie służyło to za kokonw gratisie była jeszcze poduszka motylek do fotelika. Któraś z Was chyba tez miala taki zestaw, w zielone duże liście z tego co pamiętam
Rożek chyba najpierw pożyczę od bratowej zobaczyc czy w ogóle będę go użytkować i dopiero kupię
Ja się uczyłam szyc z YouTube 🤣 i tutoriali na Pinterescie 🤣Edyciak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, argument "gdzie ja to będę trzymać?!" wygrał z zachwytem nad tymi pięknymi rzeczami 😂
A to rozplanowanie wydatków, to w naszym przypadku też konieczność 🙈 chcemy kupić do pokoju dziecięcego wielką szafę pax z Ikei a ona kosztuje ok 2 tys. (będzie w pokoju dziecięcym, ale służyła całej rodzinie). Plus łóżeczko, materac, komoda i kolejny tysiąc ucieknie. Nie mówiąc o wózku czy foteliku z isofixem😅 i to są tylko te grubsze sprawy! A jak się policzy pielęgnację, plus jakieś pieluchy, termometry, laktoator, smoczki i butelki razem z tekstyliami to sumka niezła wyjdzie 🤦♀️
Musze męża przycisnąć żebyśmy ogarnęli tą piwnicę, bo na razie nawet nie mam miejsca gdzie powynosić rzeczy, myślę że będzie zachwycony 🤣🤣🤣
Ounai, piękny cukier rano 💪
Zapytam Was o jeszcze jedno 😘
Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że jej zdaniem różek wystarczy tylko jeden, bo z jednej strony dziecko lubi być opatulone, ale z drugiej dla jego rozwoju lepiej jak ma też możliwość ruchu rączek i nóżek. A i mówiła, że jak różek to tylko wiązany, bo te na rzep nie są regulowane i często są za szerokie na dziecko. Do czego zmierzam :
U mamyginekolog można kupić wiązany różek za 59 zł i można go prać w 90 stopniach, więc jest super w szpitalu, bo później w domu pierzemy i pozbywamy się bakterii. Ale czy w szpitalu wymagane są rozki?? Bo wiecie, raz że to trochę zajmuje miejsca, dwa w szpitalach jest raczej ciepło, a słyszałam że najczęściej to położne owijają w pieluszkę albo otulacz jakiś.
Bo większość rozkow innych firm, czy za 40 zl czy za 200 zł, można prać w temperaturze 30-40 stopni więc one raczej są super w domu. Ale jest sens kupować dwa?? Co myślicie?? -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, argument "gdzie ja to będę trzymać?!" wygrał z zachwytem nad tymi pięknymi rzeczami 😂
A to rozplanowanie wydatków, to w naszym przypadku też konieczność 🙈 chcemy kupić do pokoju dziecięcego wielką szafę pax z Ikei a ona kosztuje ok 2 tys. (będzie w pokoju dziecięcym, ale służyła całej rodzinie). Plus łóżeczko, materac, komoda i kolejny tysiąc ucieknie. Nie mówiąc o wózku czy foteliku z isofixem😅 i to są tylko te grubsze sprawy! A jak się policzy pielęgnację, plus jakieś pieluchy, termometry, laktoator, smoczki i butelki razem z tekstyliami to sumka niezła wyjdzie 🤦♀️
Musze męża przycisnąć żebyśmy ogarnęli tą piwnicę, bo na razie nawet nie mam miejsca gdzie powynosić rzeczy, myślę że będzie zachwycony 🤣🤣🤣
Ounai, piękny cukier rano 💪
Zapytam Was o jeszcze jedno 😘
Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że jej zdaniem różek wystarczy tylko jeden, bo z jednej strony dziecko lubi być opatulone, ale z drugiej dla jego rozwoju lepiej jak ma też możliwość ruchu rączek i nóżek. A i mówiła, że jak różek to tylko wiązany, bo te na rzep nie są regulowane i często są za szerokie na dziecko. Do czego zmierzam :
U mamyginekolog można kupić wiązany różek za 59 zł i można go prać w 90 stopniach, więc jest super w szpitalu, bo później w domu pierzemy i pozbywamy się bakterii. Ale czy w szpitalu wymagane są rozki?? Bo wiecie, raz że to trochę zajmuje miejsca, dwa w szpitalach jest raczej ciepło, a słyszałam że najczęściej to położne owijają w pieluszkę albo otulacz jakiś.
Bo większość rozkow innych firm, czy za 40 zl czy za 200 zł, można prać w temperaturze 30-40 stopni więc one raczej są super w domu. Ale jest sens kupować dwa?? Co myślicie??
W szpitalu u mnie połozne zawijają w szpitalne rozki, dlatego ja brałam swój i nosiłam w swoim. Nie wiem czemu, ale mocno pilnowały, żeby dziecko na rękach trzymać właśnie w rozku... -
Tak zakładam 10tys zl na kupno wszystkiego, to wystarczy? Ale tak że wszystkiego całkowicie: wózek, lozeczko, komoda i cala "drobnica" ciuszki, pielęgnacja mamy i bobasa. Plus chyba wliczalam w to szafę, która się robi, za niecale 2000 ale teraz juz nie pamiętam 🤔
Oczywiscie zakładając średnią półkę cenową, bez cybexa 😁💙 11.2020
💗 11.2023