X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie, że to za wcześnie kupować rożek, kocyk, kokon i prześcieradło do łóżeczka? hahah
    Bo znalazłam super wzór i kolekcję i aż mnie ręka swędzi, żeby zamówić :D

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my dziś mamy zakończenie roku ❤️

Zaczynamy się szykować i idziemy. 1 klasa za Z 🤔 oMatko! Ale ten czas leci...

Poza tym planów na dziś szczególnych brak. Córka potem jedzie spać do babci z Fifim, także będę miała spokojny wieczór.. :)

Miłego, upalnego dnia 🌄🏖️

Inaa89, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, myślicie, że to za wcześnie kupować rożek, kocyk, kokon i prześcieradło do łóżeczka? hahah
    Ja takie zakupy zaplanowałam na sierpień, na około połowę ciąży. Ale dlatego, że nie mam gdzie tego trzymać. Więc bez sensu kupować mi wszystko dużo wcześniej :)

Lalia lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DMG
    szacun za aktywność!

Laila
    Myślę że jeszcze za wcześnie, chyba że masz to gdzie wszystko upchnąć?
    Ja dzięki tej dużej komodzie z Ikei tam dużo włożyłam.
    Na koniec sierpnia (poród w październiku) zostawiam sobie łóżeczko + łóżko + sztywny przewijak + poduszkę do karmienia + kosmetyki do pielęgnacji.

Inaa89, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja będę kupowala wszystko wcześniej, tzn musze sobie zrobić listę bo praktycznie startuje od 0 bo nic juz nie mamy 🤦‍♀️ i chce zrobić tak aby w każdym miesiącu cos kupic, aby podzielić koszty. Na sam koniec zostawiam wozek 😁

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:30

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja będę kupowala wszystko wcześniej, tzn musze sobie zrobić listę bo praktycznie startuje od 0 bo nic juz nie mamy 🤦‍♀️ i chce zrobić tak aby w każdym miesiącu cos kupic, aby podzielić koszty. Na sam koniec zostawiam wozek 😁
    Ja zrobilam dokładnie tak samo. Teoretycznie od lipca zaczynam, ale kupiłam już 2 rzeczy. A tak to co miesiąc kilka rzeczy i się powinnam wyrobić...

Inaa89 lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, jeśli ma to dobrą cenę to czemu nie.
    Ja mam np pełno fanpage polajkowanych i będę czekać na promocję jakieś. Żałuję, że nie kupiłam już kocyka który jakiś czas temu miał dużo niższa cenę niż teraz.
    Pewnie też bym bardziej szalała, gdyby nie fakt że aktualnie to ja muszę się pakować A nie kupować , i powinny mi być w głowie kafle i panele A nie oglądanie baby ciuszków :D

Macie jakieś stronki z inspirancjami mieszkaniowymi?

dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Zanim kupisz to się zastanów jeszcze :)

Ja dla synka uszylam sama cały zestaw :) jak policzyłam ile to wszystko by kosztowało to się okazało że kupno materiału i maszyny do szycia wyszło taniej niż kupno zestawu do kogoś.
    Uszylam: rozek, kokon, kołderke do wózka i lozeczka plus płaskie podusie do tego. Z resztek uszylam jakieś maskotki. Zaznaczam że wszystko szylam pierwszy raz.
    Z tego wszystkiego najbardziej przydal nam się kokon ale tylko przez kilka tygodni, potem był tylko problem bo się walal z kąta w kąt. W użycie weszła mata na podłogę z zabawkami a kokon poszedł w odstawkę. Gdybym go kupiła to byłabym wściekła a że uszylam sama to było mi wszystko jedno ale teraz w tej ciąży nie szyje tego. Kokon zamieniłam na Baby hug. Rozek sobie daruje, miałam 2 i żaden się nie przydał. Kolderki tez nie, dlatego teraz kupię po prostu bawełniane kocyki (są super w Ikea) i śpiworek do spania i tak moje Bobo będzie spało w zimie :) mam tkanine w domu typu wafel (100% bawelny) i z tego uszyje tylko kocyk bez żadnego wypełnienia :)

Korci mnie żeby kupić tkanine w jakiś fajny print ale kompletnie mi się to nie sprawdziło.

A i jeszcze napisze że za tkanine plus owate zapłaciłam niecale 200zl a uszylam sobie zestaw wart pewnie z 500zl.

Karenira, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja mała szeleje w brzuszku 😍 nie spodziewałam się, że na tym etapie tak będzie mi brzuch wygina 😂

dmg111, Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja bym trochę poczekała.

Cukier rano 85!!!

Oddałam rano krew. ALAT i ASPAT będą wieczorem a kwasy do 10 dni. Było z 20 osób w kolejce i jeden Pan sam powiedział że powinnam wejść bez kolejki, narobił wokół tego takiego hałasu, że nikt nawet nie pomyślał żeby się sprzeciwić. Noo, miłe to było :)

SzalonaOna, dmg111, Zulugula, Lalia, Inaa89, KarolinaMaria, Annia, Edyciak, doomi03, Ewa88 , Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 09:58

Inaa89 lubi tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupowania to ja też zaczęłam dużo wcześniej, zrobiłam listę w Excel i wiem ile mniej więcej mnie będzie to kosztowało. Według Mnie lepiej tak stopniowo kupować bo nie masz naraz takich wydatków i nie boli tak po kieszeni :P zrobiłam sobie też listę "prezentową" jakby ktoś pytał co bym chciała dostać na baby shower i wiem że już parę rzeczy dziewczyny kupiły 😁
    My też budujemy dom, mąż ma -50% pensji przez koronawirusa, ja miałam zamknięty salon prawie 2 miesiące, jest mniej klientek bo chyba część się boi, część siedzi w domach to też nie bardzo chyba im zależy na tym żeby tak dbać o swój wygląd...Więc dla mnie kupowanie po kolei co chwilę czegoś po promocjach jest lepsze. Akurat jeśli chodzi o tekstylne rzeczy to mamy super bo mamy znajomych którzy szyja takie rzeczy i mogę sobie wybrać jaki chce materiał A ona uszyje mi wszystko co będę chciała 😁

Lalia lubi tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • kłot Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos masażu krocza to polecam ten filmik https://youtu.be/1BMdB2uYVPs

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:30

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Casteam zawsze chcialam umieć szyć, zazdro🤪 Już nawet kiedys planowałam iść na kurs ale jakos wyszło, że nie poszlam .

Ja kokonu nie kupuje, bo mam tę poduche ciążową, do niej byl jeszcze specjalny podkład, żeby właśnie służyło to za kokon :) w gratisie była jeszcze poduszka motylek do fotelika. Któraś z Was chyba tez miala taki zestaw, w zielone duże liście z tego co pamiętam :)
    Rożek chyba najpierw pożyczę od bratowej zobaczyc czy w ogóle będę go użytkować i dopiero kupię :)

Ja się uczyłam szyc z YouTube 🤣 i tutoriali na Pinterescie 🤣

Edyciak lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, argument "gdzie ja to będę trzymać?!" wygrał z zachwytem nad tymi pięknymi rzeczami 😂

A to rozplanowanie wydatków, to w naszym przypadku też konieczność 🙈 chcemy kupić do pokoju dziecięcego wielką szafę pax z Ikei a ona kosztuje ok 2 tys. (będzie w pokoju dziecięcym, ale służyła całej rodzinie). Plus łóżeczko, materac, komoda i kolejny tysiąc ucieknie. Nie mówiąc o wózku czy foteliku z isofixem😅 i to są tylko te grubsze sprawy! A jak się policzy pielęgnację, plus jakieś pieluchy, termometry, laktoator, smoczki i butelki razem z tekstyliami to sumka niezła wyjdzie 🤦‍♀️

Musze męża przycisnąć żebyśmy ogarnęli tą piwnicę, bo na razie nawet nie mam miejsca gdzie powynosić rzeczy, myślę że będzie zachwycony 🤣🤣🤣

Ounai, piękny cukier rano 💪

Zapytam Was o jeszcze jedno 😘
    Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że jej zdaniem różek wystarczy tylko jeden, bo z jednej strony dziecko lubi być opatulone, ale z drugiej dla jego rozwoju lepiej jak ma też możliwość ruchu rączek i nóżek. A i mówiła, że jak różek to tylko wiązany, bo te na rzep nie są regulowane i często są za szerokie na dziecko. Do czego zmierzam :
    U mamyginekolog można kupić wiązany różek za 59 zł i można go prać w 90 stopniach, więc jest super w szpitalu, bo później w domu pierzemy i pozbywamy się bakterii. Ale czy w szpitalu wymagane są rozki?? Bo wiecie, raz że to trochę zajmuje miejsca, dwa w szpitalach jest raczej ciepło, a słyszałam że najczęściej to położne owijają w pieluszkę albo otulacz jakiś.
    Bo większość rozkow innych firm, czy za 40 zl czy za 200 zł, można prać w temperaturze 30-40 stopni więc one raczej są super w domu. Ale jest sens kupować dwa?? Co myślicie??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja się uczyłam szyc z YouTube 🤣 i tutoriali na Pinterescie 🤣

Noo jest to dobry pomysl , a miałaś maszynę do szycia ? Chyba koszt jest niemały, boję się, że kupię a moja nauka pojdzie w las 😂

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, argument "gdzie ja to będę trzymać?!" wygrał z zachwytem nad tymi pięknymi rzeczami 😂

A to rozplanowanie wydatków, to w naszym przypadku też konieczność 🙈 chcemy kupić do pokoju dziecięcego wielką szafę pax z Ikei a ona kosztuje ok 2 tys. (będzie w pokoju dziecięcym, ale służyła całej rodzinie). Plus łóżeczko, materac, komoda i kolejny tysiąc ucieknie. Nie mówiąc o wózku czy foteliku z isofixem😅 i to są tylko te grubsze sprawy! A jak się policzy pielęgnację, plus jakieś pieluchy, termometry, laktoator, smoczki i butelki razem z tekstyliami to sumka niezła wyjdzie 🤦‍♀️

Musze męża przycisnąć żebyśmy ogarnęli tą piwnicę, bo na razie nawet nie mam miejsca gdzie powynosić rzeczy, myślę że będzie zachwycony 🤣🤣🤣

Ounai, piękny cukier rano 💪

Zapytam Was o jeszcze jedno 😘
    Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że jej zdaniem różek wystarczy tylko jeden, bo z jednej strony dziecko lubi być opatulone, ale z drugiej dla jego rozwoju lepiej jak ma też możliwość ruchu rączek i nóżek. A i mówiła, że jak różek to tylko wiązany, bo te na rzep nie są regulowane i często są za szerokie na dziecko. Do czego zmierzam :
    U mamyginekolog można kupić wiązany różek za 59 zł i można go prać w 90 stopniach, więc jest super w szpitalu, bo później w domu pierzemy i pozbywamy się bakterii. Ale czy w szpitalu wymagane są rozki?? Bo wiecie, raz że to trochę zajmuje miejsca, dwa w szpitalach jest raczej ciepło, a słyszałam że najczęściej to położne owijają w pieluszkę albo otulacz jakiś.
    Bo większość rozkow innych firm, czy za 40 zl czy za 200 zł, można prać w temperaturze 30-40 stopni więc one raczej są super w domu. Ale jest sens kupować dwa?? Co myślicie??
    Ja miałam dwa, bo dziecko lubiło ulewac i zaraz trzeba było prac.

W szpitalu u mnie połozne zawijają w szpitalne rozki, dlatego ja brałam swój i nosiłam w swoim. Nie wiem czemu, ale mocno pilnowały, żeby dziecko na rękach trzymać właśnie w rozku...

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zakładam 10tys zl na kupno wszystkiego, to wystarczy? Ale tak że wszystkiego całkowicie: wózek, lozeczko, komoda i cala "drobnica" ciuszki, pielęgnacja mamy i bobasa. Plus chyba wliczalam w to szafę, która się robi, za niecale 2000 ale teraz juz nie pamiętam 🤔
    Oczywiscie zakładając średnią półkę cenową, bez cybexa 😁

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ