Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Dziewczyny, argument "gdzie ja to będę trzymać?!" wygrał z zachwytem nad tymi pięknymi rzeczami 😂
A to rozplanowanie wydatków, to w naszym przypadku też konieczność 🙈 chcemy kupić do pokoju dziecięcego wielką szafę pax z Ikei a ona kosztuje ok 2 tys. (będzie w pokoju dziecięcym, ale służyła całej rodzinie). Plus łóżeczko, materac, komoda i kolejny tysiąc ucieknie. Nie mówiąc o wózku czy foteliku z isofixem😅 i to są tylko te grubsze sprawy! A jak się policzy pielęgnację, plus jakieś pieluchy, termometry, laktoator, smoczki i butelki razem z tekstyliami to sumka niezła wyjdzie 🤦♀️
Musze męża przycisnąć żebyśmy ogarnęli tą piwnicę, bo na razie nawet nie mam miejsca gdzie powynosić rzeczy, myślę że będzie zachwycony 🤣🤣🤣
Ounai, piękny cukier rano 💪
Zapytam Was o jeszcze jedno 😘
Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że jej zdaniem różek wystarczy tylko jeden, bo z jednej strony dziecko lubi być opatulone, ale z drugiej dla jego rozwoju lepiej jak ma też możliwość ruchu rączek i nóżek. A i mówiła, że jak różek to tylko wiązany, bo te na rzep nie są regulowane i często są za szerokie na dziecko. Do czego zmierzam :
U mamyginekolog można kupić wiązany różek za 59 zł i można go prać w 90 stopniach, więc jest super w szpitalu, bo później w domu pierzemy i pozbywamy się bakterii. Ale czy w szpitalu wymagane są rozki?? Bo wiecie, raz że to trochę zajmuje miejsca, dwa w szpitalach jest raczej ciepło, a słyszałam że najczęściej to położne owijają w pieluszkę albo otulacz jakiś.
Bo większość rozkow innych firm, czy za 40 zl czy za 200 zł, można prać w temperaturze 30-40 stopni więc one raczej są super w domu. Ale jest sens kupować dwa?? Co myślicie??
Ale w domu mialam zawsze 2 rozki. Tak jak Motylek pisał, to się ulalo, to była taka kupa ze wszystko upaprane 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 10:08
SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
dmg111 wrote:Ja jestem w tej samej fazie, bo kupiliśmy mieszkanie i zaczynamy remont, większość przeglądam na homebooku albo wchodzę na fanpage biur projektowych i podglądam sobie rozwiązania 😁 o dziwo też dużo na instagramie wybaczyłam, teraz w propozycjach mam dzieci i mieszkania 😁
Panele wybrałam, kafelek połowę, ale wszystkie ciuszki dla dziecka już mam 😂 Zaczelam kupować koło 12 tygodnia, bo w 10 znałam już płeć 😁 Ostatnie dokupiłam koło 18 tygodnia i od tego czasu mam cała wyprawkę poza jakimś kombinezonkiem na zime, ale to kupię jak się urodzi, bo nie wiem jaka duża będzie ❤️
Lalia, wreszcie przestałam się bać jeść węglowodanyAnet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość
-
Lalia też myślałam nad tym rozkiem od MG z racji właśnie możliwości prania w 90st.
Mam nadzieję, że na szkole rodzenia wszystko powiedzą co trzeba i np wygodnie miec w szpitalu u nich.
Na stronie mają wypisane co matka ma mieć, a bobas że "opcjonalnie", więc może zapewniają np pierwsze ciuszkina szpital i tak jakies najgorsze bym wzięła, zeby wyrzucić od razu
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Tak zakładam 10tys zl na kupno wszystkiego, to wystarczy? Ale tak że wszystkiego całkowicie: wózek, lozeczko, komoda i cala "drobnica" ciuszki, pielęgnacja mamy i bobasa. Plus chyba wliczalam w to szafę, która się robi, za niecale 2000 ale teraz juz nie pamiętam 🤔
Oczywiscie zakładając średnią półkę cenową, bez cybexa 😁Zulugula lubi tę wiadomość
-
Ogólnie też polecam Excela. Ja sobie ściągnęłam szablon planowania wydatków ślubnych i przerobiłam na wyprawkę. Więc już miałam gotowe formuły podliczające. Wpisałam wszystko co potrzebuję z podziałem na kategorie i obok kwoty jakie planuję na to wydać. Jest tam wszystko, łącznie z majtkami, podkładami podpaskami. Jak coś kupuję to wiem, że jeśli wydam na jedna rzecz za dużo to będę musiała na innej zaoszczędzić. Dzięki temu kontroluję wydatki
kłot, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Lalia też myślałam nad tym rozkiem od MG z racji właśnie możliwości prania w 90st.
Mam nadzieję, że na szkole rodzenia wszystko powiedzą co trzeba i np wygodnie miec w szpitalu u nich.
Na stronie mają wypisane co matka ma mieć, a bobas że "opcjonalnie", więc może zapewniają np pierwsze ciuszkina szpital i tak jakies najgorsze bym wzięła, zeby wyrzucić od razu
kłot lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
My też zakładaliśmy 10tys razem z wózkiem i fotelikiem, bez większych mebli oprócz Łóżeczka. Ale wózek dostaliśmy od rodziców, łóżeczko też podobno kupią A fotelik od kolegów z pracy męża więc na szczęście wyszli duuużo mniej 🙏 wózek używany znalazłam za 2tys zamiast 5tys
Ounai lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Laila, ja będę mieć dwa, jeden kupuję drugi dostaje od znajomych. Wspominałam tu kiedyś o koleżance która ma jeden, jej mała ulała i sechł w nocy, przykryła ją kocykiem ten jeden jedyny raz (W sumie nie wiem czemu nie miała już wtedy na stanie spiworka) i mała nałożyła sobie kocyk na głowę i się trochę poddusiła.
Ja miałam nie kupować kokonu ale chyba kupię używany. Uznałam, że mi tak ekstra śpi się w tym moim koloniku jak jestem taką opatulona, że dzidziusiowi który wyszedł przed chwilą z brzuszka będzie również milutko. Dodatkowo jak dziecko będzie spało czasami z nami (wiadomo że to się zdarza) to mój mąż tak się kręci i rozwala że będzie bezpieczniejsze + na wyjazdy będzie miało swoje miejsce. -
Dziewczyny znacie może jakis dobry krem z filtrem, co prawda chemiczny ale taki z lepszym skladem mimo wszystko? Nakupilam tych mineralnych ale nie da się w tym wyjsc do ludzi 😀 pozostawia białą warstwę na skórze i to się nie wchłania 🙈💙 11.2020
💗 11.2023 -
kłot wrote:My też zakładaliśmy 10tys razem z wózkiem i fotelikiem, bez większych mebli oprócz Łóżeczka. Ale wózek dostaliśmy od rodziców, łóżeczko też podobno kupią A fotelik od kolegów z pracy męża więc na szczęście wyszli duuużo mniej 🙏 wózek używany znalazłam za 2tys zamiast 5tys02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Już po 🙂
Wszystko jest ok, równo rozpoczęty 16 tc. Na moje migreny mam się zgłosić do neurologa i sprawdzić czy wysoki poziom progesteronu nie jest tego sprawką i czy jest tam tak jak być powinno.
Na 90% dziewczynka, nic nie wyrosło między nogami, ale to do potwierdzenia na połówkowych. Mówiła, że jestem szczupła i jest dobry obraz 😂😂😂 no ciekawe... fotek nie mam 😉Inaa89, Edyciak, Magddullina2, Annia, Ounai, doomi03, Iryska, Zulugula, SzalonaOna, kłot, Ewa88 , kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Laila
U nas w szpitalu był wymóg rożka, wg mnie 1 wystarczy w zupełności, zawsze można owinąć pieluchą tetrową, kocem.
Do spania nocnego w domu natomiast śpiworek, w dzień dziecku wystarczy śpioch/pajacyk, bodziak pod spód.
Co do kokonu to moja koleżanka miała bo spali z dzieckiem w lozku, ale wg mnie jak się ma łóżeczko dostawne to kokon mija się z celem.Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kar_oliv wrote:Już po 🙂
Wszystko jest ok, równo rozpoczęty 16 tc. Na moje migreny mam się zgłosić do neurologa i sprawdzić czy wysoki poziom progesteronu nie jest tego sprawką i czy jest tam tak jak być powinno.
Na 90% dziewczynka, nic nie wyrosło między nogami, ale to do potwierdzenia na połówkowych. Mówiła, że jestem szczupła i jest dobry obraz 😂😂😂 no ciekawe... fotek nie mam 😉kar_oliv lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualnyKar_oliv, cieszę się, że wszystko dobrze i gratuluję córeczki. ❤ To taka mała iskierka wśród twoich innych problemów. 😉
Ja dopiero dziś się dowiedziałam, że u mnie w szpitalnym laboratorium kobieta w ciąży jest traktowana jako pacjent uprzywilejowany. 😉 U nas jest system numerkowy i zwykle brałam zwykły, dzisiaj też, ale siedzę i widzę, że inne ciężarne wchodzą na uprzywilejowanych numerkach, więc zapytałam pani w rejestracji, a ona mówi, że jak najbardziej. 😉kar_oliv lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia, myślę, że to zależy od tego, jaką będziesz mieć temperaturę w domu. Jeśli jakieś 22-23 stopnie, to myślę, że taki wystarczy. Ja na grudzień-styczeń planuję kupić coś w tym stylu.. bo łóżeczko będzie stało przy kominie, a u nas i tak zwykle jest bardzo ciepło w domu.
Annia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co sądzicie o takim woziku? Poki co narazie tylko się rozglądam, ale zależy mi na zgrabnej spacerowce, bo wiadomo w niej dziecko jezdzi najdłużej 😉
kłot lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Anet.kaa wrote:Laila, jeśli ma to dobrą cenę to czemu nie.
Ja mam np pełno fanpage polajkowanych i będę czekać na promocję jakieś. Żałuję, że nie kupiłam już kocyka który jakiś czas temu miał dużo niższa cenę niż teraz.
Pewnie też bym bardziej szalała, gdyby nie fakt że aktualnie to ja muszę się pakować A nie kupować , i powinny mi być w głowie kafle i panele A nie oglądanie baby ciuszków
Macie jakieś stronki z inspirancjami mieszkaniowymi?
Konkretnych stronek z inspiracjami nie mam, ale moja kuzynka jest projektantem wnętrz to podsyłam linka do jej firmowej stronki to może jakieś inspiracje znajdziesz w jej projektach
https://www.facebook.com/NK.studioprojektowe/ -
Dziewczyny, nie przesadzajcie z tym wyrzucaniem rzeczy po szpitalu. Przecież można wyprasować z parą, nawet rożek. Kupcie sobie taki jak Wam się podoba, a potem wypierzcie normalnie, przejedźcie żelazkiem z parą i będzie ok. Przesada w każdą stronę nie jest dobra
Iryska, Inaa89, KarolinaMaria, kłot, Edyciak, Inga28, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ja planuję odkupić jeden rożek używany za parę groszy tak, żeby nie było mi szkoda go prać w wyższej temp niż na metce. Zresztą której z nas nie zdarzyło się wyprać czegoś w wyższej temperaturze? Do szpitala będzie w sam raz. Ewentualnie nowy, ale tani. Sylwucha ostatnio pisała, ze kupiła dwa z martexu. Oglądałam je w Internecie, bardzo ładne wzory i niska cena. Komentarze też bardzo pozytywne.
Inaa89 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm