Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wydaje mi się, że można laktulozę - tak chyba czytałam u mamy ginekolog. Ona ma cały artykuł na ten temat, więc może coś z jej rad zastosujesz? Ale, że przy tej ilości warzyw w diecie cukrzycowej cię dopadło, współczuję.
Anetko, zgadzam się z całym twoim postem odnośnie wynajmu i wynajmujących.
Lalia, ja nie pomogę bo my mamy jeden samochód na spółę.
Kic, Sylwia - co u Was?
U mnie rano o 10 zanim zaczął się największy upał zaliczyłam spacer, upiekłam placuszki twarogowe z jagodami na drugie śniadanie, cukry na czczo i po śniadaniu były okej. 👌 A teraz się chmurzy więc pewnie będzie znowu burza.
Co do wózków mąż woli Joolz Day 3, ale powiedział, że czekamy do lipca (tak ustaliliśmy, że wózek w lipcu), jeśli Joolz będzie dalej na promocji to go weźmiemy, a jak nie to znaczy, że nie był nam pisany. Uwielbiam męską filozofię. 😂Iryska, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kkasia wrote:Niestety nie wiem, jak Ci doradzić w kwestii strachu przed zbyt szybkim porodem... powiem tylko tyle że osobiście zazdroszcze
Tak rozumiem, mam ogromnego farta, u mnie w rodzinie babcia mama kuzynki wszystkie szybkie porody więc chyba coś w genach. Ja się boję bo muszę dostać kroplowke na paciorkowca, z córka byłam w szpitalu jak się poród zaczął więc było ok ale teraz niewiem jak będzie.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Ounai, wybacz, że Cię tak męczę, ale Ty jesteś taka ogarnięta w tych fotelikach, a ja w tych specyfikacjach nie mogę się połapać
A co myślisz o tym?
Avionaut Pixel??
https://centrumfotelikow.pl/p/10/1008/avionaut-pixel-baza-iq-isofix-45-83-cm-0-13-kg--foteliki-samochodowe.html
Można montować na pasy i na bazę, te oceny ADAC ma takie jak Cybex, no i way tylko 2,5 kg!! Za tą cen to chyba super... no sama nie wiem
Edit:
Ten ma super ocenę ADAC.. cena też znośna, ale waga już 4,2...
https://centrumfotelikow.pl/pl/p/ZESTAW-CYBEX-for-Scuderia-Ferrari-Aton-M-i-Size-baza-M-0-13-kg/640Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 12:30
-
Stokrotka027 wrote:Tak rozumiem, mam ogromnego farta, u mnie w rodzinie babcia mama kuzynki wszystkie szybkie porody więc chyba coś w genach. Ja się boję bo muszę dostać kroplowke na paciorkowca, z córka byłam w szpitalu jak się poród zaczął więc było ok ale teraz niewiem jak będzie.
O ja też miałam gbs dodatni... czasami się mzoe zmienić wiesz?modle się o to haha. Bo ja chce być w domu jak najdłuzej zeby jak najpóżniej pojechac do szpitala... a jak wody odejda to od razu trzeba jechac i lipa...
Mam nadzieję, że wszystko się idealnie potoczy i dojedziesz na spokojnie do szpitala
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Oooo masz miesiac starszą córeczkę Stokrotko
Czy Twoja córa tez ma etap wzmożonej aktywności haha? matko za moją ciężko nadażyć
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Lalia wrote:Ounai, ten macie??
https://centrumfotelikow.pl/pl/p/Zestaw-Cybex-Cloud-Z-i-Size-45-87-cm-0-13-kg-Baza-Z-Obrotowy-/756 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny,
zaczęłam troszeczkę czytać o fotelikach itd.
Fotelik, w zależności od modelu możemy montować albo pasami, albo na bazie isofix, a niektóre mają i jedną i drugą możliwość. Wiem, że bardzo ważny jest dobór fotelika do samochodu, chodzi m.in o nachylenie kanapy itd.
I teraz pytanie:
Mamy z mężem dwa samochody. "Mój", lepsiejszy, większy, na dłuższe trasy itd. oraz "męża", takiego bardziej gruchotka, którym jeździ tylko do pracy bo ma dosłownie z 7 km.
Z założenia mi bardzo zależy żeby mieć fotelik z bazą isofix i to taką, która też od razu będzie dobra pod kolejny fotelik (marzeniem są te obracane bazy!) i ze względu że ja będę na urlopie macierzyńskim, mam dość daleko do rodziców itd. to fotelik na pewno będzie zamontowany w "moim" samochodzie i dopasowany do niego, gdyż nim też jeździmy na wakacje. Powiedzmy, że kupimy fotelik który można zamontować i na bazie i na pasy.
I teraz, co w sytuacji, kiedy np. ja będę musiała jechać gdzieś, zostawię dziecko u teściów, a mąż będzie je musiał odebrać. Czy on wtedy będzie mógł ten sam fotelik bezpiecznie zamontować na pasy w swoim samochodzie??? Albo gdybyśmy np. jechali gdzieś z teściami, to moglibyśmy u nich w aucie zapiąć pasami ten fotelik?? Wiecie, myślę też trochę "na przyszłość", że przecież dziecko baaaardzo długo jeździ w foteliku, a będzie jeździć na wakacje do moich teściów, do moich rodziców no i nie ma szans żebyśmy im zostawiali za każdym razem nasze auto...
Jak Wy to rozwiązałyście u siebie jak macie np. dwa auta, to dwa foteliki?? Albo jak podrózuje wasze dziecko jak zostaje u dziadków??
Każda łupinę zamontujesz na pasy czy na bazie ale kolejny fotelik już nie, dlatego ja mam dwa. W moim aucie tez nie ma isofixa więc mam fotelik 9-25kg na pasy kotwiczace a w aucie chłopaka jest baza i fotelik na bazie.
Dlatego licz się z podwojnym wydatkiem bo to chyba lepsza opcja niż przenoszenie fotelika z pasami (taki pasuje do każdego auta) co chwilę do innych aut - oczywiście w przyszłości.
My mamy Cybex Aton M plus baza plus kolejny fotelik Sirona. Kupilismy bazę bo mamy do Polski 1100km a to zawsze wygodniej i człowiek jest pewny że łupina jest dobrze wpięta. Natomiast zdarzyło nam się jeździć i bez bazy, tylko łupina na pasy.
Jako że mamy bazę to dokupiliśmy kolejny fotelik Sirona ale nie obrotowa. I ten fotelik jest do 18kg, synek jest niewysoki i chudy więc jeszcze pojeździ.
W moim aucie brak isofixa więc mam fotelik Britax Max Way 9-25kg i ten to dopiero nam posłuży
Kupa kasy poszła na to ale jak teraz urodzi się coreczka to będzie jeździć w lupinie, potem w Sironie -
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj 6tc+3 , od rana brzuch boli jak na okres, troszkę śluzu takiego brązowego ale nie dużo... biorę 3x1 dupka i dzisiaj wzięłam tez nospe. W czwartek miałam takie jednorazowe krwawienie, nieduże ale pojechałam do mojego lekarza, mówi ze zarodek troszkę mały se widać już serduszko wiec jest ok. Dzisiaj strasznie się zmartwiłam tym plemieniem 😞😞 mam torbiel 8x5 cm czy to może być od tego?? Krwiaka żadnego nie ma
-
nick nieaktualnyMowe wrote:U mnie dzisiaj 6tc+3 , od rana brzuch boli jak na okres, troszkę śluzu takiego brązowego ale nie dużo... biorę 3x1 dupka i dzisiaj wzięłam tez nospe. W czwartek miałam takie jednorazowe krwawienie, nieduże ale pojechałam do mojego lekarza, mówi ze zarodek troszkę mały se widać już serduszko wiec jest ok. Dzisiaj strasznie się zmartwiłam tym plemieniem 😞😞 mam torbiel 8x5 cm czy to może być od tego?? Krwiaka żadnego nie ma
Mowę nie myśl tyle. Wyluzuj bo się zamartwisz dziewczyno. Ja też miałam dlugo bole jak na okres ale bez krwawień czy plamień w tej ciazy. -
nick nieaktualny
-
Annia
dziękuję że pytasz, u mnie wszystko dobrze, siły jeszcze są
Staram się być aktywna każdego dnia.
We wrześniu córa pewnie wróci do przedszkola, akurat na koniec ciąży.
Czerpiemy z lata i spędzamy jak najwięcej czasu na działce. Jutro po tygodniu wracamy do Warszawy.
Dziś mamy 50-ą rocznicę poznania się rodziców 🍰🎂🎉🎊
SzalonaOna, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Co do dr Nony to ja myślę o niej bardzo często...
Do tej pory pamiętam jak mi napisała mimo że lekarz powiedział że już po owulacji "bzyknij się" i powstalo dzięki temu życie, czyli mój syn 💙luthienn, Inaa89, Anet.kaa, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyIryska wrote:Pewnie zależy, co tam w umowie mieliście napisane o kaucji? Ale jak się wyprowadzacie w lipcu to nie wiem czy nie powinien od razu tego oddać 🤔
U nas upał dzisiaj 😭 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 09:44
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Ja Ci Motylku odpowiem z perspektywy właściciela. Wynajmowalam mieszkanie różnym ludziom, obcym j znajomym i nie dziwię się Twojemu właścicielowi że chce przetrzymać kaucję. Oczywiscie nie twierdze, że Wy tacy jesteście ale z tą kaucją zawsze są problemy, ludzie zawsze mają jakieś problemy, albo nie chcą zapłacić kilka groszy za straty, albo nie chcą dopłacić później do rozliczenia właśnie za wode/ogrzewanie, albo liczą ją sobie za ostatni czynsz i nie płacą Ci za ostatni miesiąc. Każdą z tych sytuacji przerobiłam, i teraz zrobilabym tak jak Twój właściciel, bo on nie ma żadnej pewności że Wy zapłacicie za te rachunki które przyjdą, a na kaucję jakaś umowa jest i musi Wam ją oddać jeśli wyjdzie nadwyżka , więc on w tej sytuacji jest chociaż trochę zabezpieczony.
Oczywiście jeszcze raz podkreślam, nie mówię tego personalnie o Was, ale mówię to z własnego doświadczenia....człowiek bezkonfliktowy, wcale do nas nie przychodził, nie dzwonił. Wysyłała rachunki, kasę dostawał wcześniej... No nie ma się czego czepić
Ale jestem zdecydowana na wyprowadzkę już. Tylko teraz uzbierać kasę na kaucję. -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny,
zaczęłam troszeczkę czytać o fotelikach itd.
Fotelik, w zależności od modelu możemy montować albo pasami, albo na bazie isofix, a niektóre mają i jedną i drugą możliwość. Wiem, że bardzo ważny jest dobór fotelika do samochodu, chodzi m.in o nachylenie kanapy itd.
I teraz pytanie:
Mamy z mężem dwa samochody. "Mój", lepsiejszy, większy, na dłuższe trasy itd. oraz "męża", takiego bardziej gruchotka, którym jeździ tylko do pracy bo ma dosłownie z 7 km.
Z założenia mi bardzo zależy żeby mieć fotelik z bazą isofix i to taką, która też od razu będzie dobra pod kolejny fotelik (marzeniem są te obracane bazy!) i ze względu że ja będę na urlopie macierzyńskim, mam dość daleko do rodziców itd. to fotelik na pewno będzie zamontowany w "moim" samochodzie i dopasowany do niego, gdyż nim też jeździmy na wakacje. Powiedzmy, że kupimy fotelik który można zamontować i na bazie i na pasy.
I teraz, co w sytuacji, kiedy np. ja będę musiała jechać gdzieś, zostawię dziecko u teściów, a mąż będzie je musiał odebrać. Czy on wtedy będzie mógł ten sam fotelik bezpiecznie zamontować na pasy w swoim samochodzie??? Albo gdybyśmy np. jechali gdzieś z teściami, to moglibyśmy u nich w aucie zapiąć pasami ten fotelik?? Wiecie, myślę też trochę "na przyszłość", że przecież dziecko baaaardzo długo jeździ w foteliku, a będzie jeździć na wakacje do moich teściów, do moich rodziców no i nie ma szans żebyśmy im zostawiali za każdym razem nasze auto...
Jak Wy to rozwiązałyście u siebie jak macie np. dwa auta, to dwa foteliki?? Albo jak podrózuje wasze dziecko jak zostaje u dziadków?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMowe wrote:U mnie dzisiaj 6tc+3 , od rana brzuch boli jak na okres, troszkę śluzu takiego brązowego ale nie dużo... biorę 3x1 dupka i dzisiaj wzięłam tez nospe. W czwartek miałam takie jednorazowe krwawienie, nieduże ale pojechałam do mojego lekarza, mówi ze zarodek troszkę mały se widać już serduszko wiec jest ok. Dzisiaj strasznie się zmartwiłam tym plemieniem 😞😞 mam torbiel 8x5 cm czy to może być od tego?? Krwiaka żadnego nie ma
Jeśli coś Cię mocno niepokoi, to śmigaj do lekarza! -
Motylku
najemca nie powinien takich rzeczy robić, ale ma do tego prawo niestety.
W jakiej wysokości ta kaucja jest, ile szacujesz że będzie do dopłaty?
Możesz zawsze zaproponować że zazwyczaj na podstawie ostatnich lat rachunki za to i za to wynosiły tyle i tyle i że np zwrócicie połowę kaucji.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność