X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ale piękną mamy dziś pogodę ☀️

Ja wczoraj wróciłam od Mamy z kotami, jeden ma chorobę lokomocyjną (ten długowlosy) po 20 km zwymiotował, cały się w tym wytaplał A na koniec jak już dojechałyśmy - walnęła 💩 na podłogę 🤯🤯🤯🤯
    Musiałam jak tylko wróciłam ją kąpać, masakra. Teraz jest takim kochanym kotkiem, chyba jej głupio.

Później byłam na pizzy i piwkach (oczywiście 0%) z przyjaciółką, posiedziałyśmy do 1 w nocy - ale mi tego brakowało! Jestem taka naładowana kobiecą energią ☀️☀️☀️ Dostałam prezent dla dzidziusia - chustę do motania, mega się cieszę, na szkołę rodzenia będą zajęcia z chustowania, więc idealnie!

Jakie macie plany na dziś?

Ja muszę zrobić paznokcie, a później skoro posiew czysty idę do Aquaparku. Po południu jadę do znajomych na ogródek i grilla.
    Mojego męża nie ma na weekend, a ja spędzam go tak super jak dawno się nie zdarzyło, może częściej wyjeżdżać :D

W kwestii spania na brzuchu na nadal śpię, jeszcze mi to nie przeszkadza.

Qunai cieszę się, że wynik nie wyszedł jakoś tragicznie,.może uda się ominąć leczenie - oby!

W kwestii Evell, ja jej bardzo bardzo kibicuje i też ją rozumiem, że nie chcę jej się tu zaglądać. Mi pewnie też by się nie chciało. Widziałam, że wyszło jej dodatnie ANA2, mam nadzieję że znalazła dobrą drogę i dzięki tej diagnostyce i leczeniu zajdzie w upragnioną ciążę.

Często też myślę co u dr Nony, liczę że pojawi się tu u nas z dobrą nowiną.
    Myślicie, że wypada jej napisać emaila co u Niej? Waham się od jakiegoś czasu, czy napisać, czy może nie powinnam...

Miłego dnia dziewczynki ☀️

dmg111, kic83, doomi03, Edyciak lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 21:22

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie ochotę to napiszcie. Jak ona nie będzie miała ochoty to najwyżej uda, że mail trafił do spamu i Wam nie odpisze :)

Anet.kaa, Edyciak lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Przy wózkach się nie udziela bo dostanę od siostry model co prawdą 10 letni ale w dobrym stanie.
    Ale mam pytanie co do spania . Do którego momentu spałyscie na brzuchu. Zaczynam 12 tydzień i nie wiem czy jescze mogę tak spać?
    Ja nadal śpię na brzuchu jeśli mnie nie uciska :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Jestem za tym, żebyście napisały do Nony! Myślę, że miło się jej zrobi, a jeśli nie będzie chciała, to nie odpisze po prostu...

Ja mam poranek tragiczny. Cała noc tak mnie głowa napieprzala, że rano wstałam i zwymiotowałam. Wzięłam tabletkę, poleżałam chwilę i było ok. Pojechałam po dzieci do mojej mamy, bo spały u niej. Wejście na wysokie 3 piętro to jakiś kosmos 😂

I tatuś miał zabrać dzieci, ale mała ma do niego jakiś awers i nie pojechała. Darła się, trzymała się mnie i koniec. Więc ostatecznie tylko Filuś pojechał.

Poczekam aż P wróci z pracy i wezmę się za sprzątanie.

Dziewczyny, czy właściciel mieszkania (obecnego) może sobie zostawić nasza kaucję na poczet rozliczeń wody, ogrzewania itp? Wynosimy się pod koniec lipca, a on mówi że pewnie w okolicy końca sierpnia będzie w stanie coś oddać o ile to zostanie. To nie powinno być tak, że oddaje nam całą kaucję, a my mu mamy zapłacić jak przyjdą rozliczenia?
    Trochę to bez sensu. Na drugie mieszkanie też musimy wpłacić kaucję, a teraz to jesteśmy w czarnej D...

• kkasia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za tym by odezwac sie do dr Nony :)

Ja wczoraj przecholowałam ze spacerem, a raczej marszobiegiem bo sie spieszyłam, dystansem, zakupami w pepco i targaniem tego majdanu do domu tez szybkim tempem :P + upał do tego :P później nie mogłam się dosłownie ruszyć, wstać z kanapy bo strasznie rozbolało mnie spojenie, pachwiny, wszystkie więzadła.. masakra. Paraliż normalnie haha. Dziś jest troche lepiej ale nadal troche promieniuje... Oszczędzam się dziś.

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    Edka85
    Kłot
    Wik89
    Nowastaraczka
    Patrycja92
    Ruda
    Kar_oliv
    Sarita35
    Adna

Podajcie daty Waszych wizyt, to powpisuje :)

dmg111 lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 07:58

SzalonaOna lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotygodniowa fota :D
    ada36615bd77.png

edka85, Lalia, kkasia, doomi03, Nikaa92, SzalonaOna, Inaa89, kar_oliv, Edyciak, dmg111, patrycja92, Magddullina2, Ewa88 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci Motylku odpowiem z perspektywy właściciela. Wynajmowalam mieszkanie różnym ludziom, obcym j znajomym i nie dziwię się Twojemu właścicielowi że chce przetrzymać kaucję. Oczywiscie nie twierdze, że Wy tacy jesteście ale z tą kaucją zawsze są problemy, ludzie zawsze mają jakieś problemy, albo nie chcą zapłacić kilka groszy za straty, albo nie chcą dopłacić później do rozliczenia właśnie za wode/ogrzewanie, albo liczą ją sobie za ostatni czynsz i nie płacą Ci za ostatni miesiąc. Każdą z tych sytuacji przerobiłam, i teraz zrobilabym tak jak Twój właściciel, bo on nie ma żadnej pewności że Wy zapłacicie za te rachunki które przyjdą, a na kaucję jakaś umowa jest i musi Wam ją oddać jeśli wyjdzie nadwyżka , więc on w tej sytuacji jest chociaż trochę zabezpieczony.
    Oczywiście jeszcze raz podkreślam, nie mówię tego personalnie o Was, ale mówię to z własnego doświadczenia....

KarolinaMaria, Annia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 6.07

SzalonaOna, Magddullina2 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    zaczęłam troszeczkę czytać o fotelikach itd.
    Fotelik, w zależności od modelu możemy montować albo pasami, albo na bazie isofix, a niektóre mają i jedną i drugą możliwość. Wiem, że bardzo ważny jest dobór fotelika do samochodu, chodzi m.in o nachylenie kanapy itd.
    I teraz pytanie:
    Mamy z mężem dwa samochody. "Mój", lepsiejszy, większy, na dłuższe trasy itd. oraz "męża", takiego bardziej gruchotka, którym jeździ tylko do pracy bo ma dosłownie z 7 km.
    Z założenia mi bardzo zależy żeby mieć fotelik z bazą isofix i to taką, która też od razu będzie dobra pod kolejny fotelik (marzeniem są te obracane bazy!) i ze względu że ja będę na urlopie macierzyńskim, mam dość daleko do rodziców itd. to fotelik na pewno będzie zamontowany w "moim" samochodzie i dopasowany do niego, gdyż nim też jeździmy na wakacje. Powiedzmy, że kupimy fotelik który można zamontować i na bazie i na pasy.
    I teraz, co w sytuacji, kiedy np. ja będę musiała jechać gdzieś, zostawię dziecko u teściów, a mąż będzie je musiał odebrać. Czy on wtedy będzie mógł ten sam fotelik bezpiecznie zamontować na pasy w swoim samochodzie??? Albo gdybyśmy np. jechali gdzieś z teściami, to moglibyśmy u nich w aucie zapiąć pasami ten fotelik?? Wiecie, myślę też trochę "na przyszłość", że przecież dziecko baaaardzo długo jeździ w foteliku, a będzie jeździć na wakacje do moich teściów, do moich rodziców no i nie ma szans żebyśmy im zostawiali za każdym razem nasze auto...
    Jak Wy to rozwiązałyście u siebie jak macie np. dwa auta, to dwa foteliki?? Albo jak podrózuje wasze dziecko jak zostaje u dziadków??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny,
    zaczęłam troszeczkę czytać o fotelikach itd.
    Fotelik, w zależności od modelu możemy montować albo pasami, albo na bazie isofix, a niektóre mają i jedną i drugą możliwość. Wiem, że bardzo ważny jest dobór fotelika do samochodu, chodzi m.in o nachylenie kanapy itd.
    I teraz pytanie:
    Mamy z mężem dwa samochody. "Mój", lepsiejszy, większy, na dłuższe trasy itd. oraz "męża", takiego bardziej gruchotka, którym jeździ tylko do pracy bo ma dosłownie z 7 km.
    Z założenia mi bardzo zależy żeby mieć fotelik z bazą isofix i to taką, która też od razu będzie dobra pod kolejny fotelik (marzeniem są te obracane bazy!) i ze względu że ja będę na urlopie macierzyńskim, mam dość daleko do rodziców itd. to fotelik na pewno będzie zamontowany w "moim" samochodzie i dopasowany do niego, gdyż nim też jeździmy na wakacje. Powiedzmy, że kupimy fotelik który można zamontować i na bazie i na pasy.
    I teraz, co w sytuacji, kiedy np. ja będę musiała jechać gdzieś, zostawię dziecko u teściów, a mąż będzie je musiał odebrać. Czy on wtedy będzie mógł ten sam fotelik bezpiecznie zamontować na pasy w swoim samochodzie??? Albo gdybyśmy np. jechali gdzieś z teściami, to moglibyśmy u nich w aucie zapiąć pasami ten fotelik?? Wiecie, myślę też trochę "na przyszłość", że przecież dziecko baaaardzo długo jeździ w foteliku, a będzie jeździć na wakacje do moich teściów, do moich rodziców no i nie ma szans żebyśmy im zostawiali za każdym razem nasze auto...
    Jak Wy to rozwiązałyście u siebie jak macie np. dwa auta, to dwa foteliki?? Albo jak podrózuje wasze dziecko jak zostaje u dziadków??
    Powiem Ci jak było u nas. Mamy Citroena C4 Picasso który jest ogromnym Vanem i Seicento które mamy nadzieję zmienić. Zdarza mi się jeździć jednym i drugim. Wybraliśmy Cybex Cloud i Z z obrotową bazą ale jeśli będzie konieczność to mała przejedzie na pasach w Seicento albo u mojej mamy w aucie. U nas Seicento jest autem dodatkowym więc nawet w sklepie Pan powiedział że skupiamy się na tym w którym dziecko będzie jeździć na codzień. Przy okazji to jedyna łupina na bazie obrotowej ale minusem jest jej waga 4,7kg

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie, od początku ciąży stosuje Luteina dopochwowo, zawsze czuje szyjke aplikując ją, od wczoraj nie czuje szyjki, jakby jej tam nie było... O co może chodzić?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyjazdów na wakacje do dziadków to się nie zarzekaj jeszcze. Mój syn w grudniu skończy 5 lat i za nic nie chce do babć jechać na wakacje. Owszem, zostawał z nimi na 2-3 dni ale na dłużej jeszcze za nic nie chce.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Ja się mało udzielam, bo co ja wam tutaj mogę u mnie nie ma szału zakupów, bo wszysyko mam dla dzidzi bo mam mała córke, raczej to ona dostanie nowe łóżko i komode do swojego pokoju,bo łóżeczko musi odstąpić bratu 🤪 Ciuchów też raczej nie muszę kupować bo koleżanka urodzila syna w kwietniu i za darmo oddaje mi wszystko z czego jej mały wyrasta już dostałam pełen wór pajacow bodziakow i czapeczek na każdą pogodę na r 62 tyle tego że sama niewiem czy to wynosi mały. A już mówi że z 68 zaraz bd wyrastać a sama dużo rzeczy kupowała, wiec szkoda trochę bo są ładne.

Zaczyna mnie dopadac strach przed porodem i nie chodzi mi o ten ból ,raczej o to, że nie zdążę do szpitala na czas.. Mój 1 poród trwał 1h A drugi u 90% kobiet
    jest krótszy/ szybszy, mówię tu po Porodzie SN . I się Panicznie boje ,że nie zdążę.

Tydzień 17 leci , czas mi leci tak szybko, przy 1.5 rocznej córce która ma tyle energi w sobie dzień kończy się tak szybko. Tyle latania za nią. Od już jakiegoś czasu czuje maleństwo ale to narazie tylko muskanie od środka ale z każdym dniem coraz bardziej wyraźne. Tyle chociaż spokojniejsza jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 12:02

Iryska, SzalonaOna, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Witam, Ja się mało udzielam, bo co ja wam tutaj mogę u mnie nie ma szału zakupów, bo wszysyko mam dla dzidzi bo mam mała córke, raczej to ona dostanie nowe łóżko i komode do swojego pokoju,bo łóżeczko musi odstąpić bratu 🤪 Ciuchów też raczej nie muszę kupować bo koleżanka urodzila syna w kwietniu i za darmo oddaje mi wszystko z czego jej mały wyrasta już dostałam pełen wór pajacow bodziakow i czapeczek na każdą pogodę na r 62 tyle tego że sama niewiem czy to wynosi mały. A już mówi że z 68 zaraz bd wyrastać a sama dużo rzeczy kupowała, wiec szkoda trochę bo są ładne.

Zaczyna mnie dopadac strach przed porodem i nie chodzi mi o ten ból ,raczej o to, że nie zdążę do szpitala na czas.. Mój 1 poród trwał 1h A drugi u 90% kobiet
    jest krótszy/ szybszy, mówię tu po Porodzie SN . I się Panicznie boje ,że nie zdążę.

Tydzień 17 leci , czas mi leci tak szybko, przy 1.5 rocznej córce która ma tyle energi w sobie dzień kończy się tak szybko. Tyle latania za nią. Od już jakiegoś czasu czuje maleństwo ale to narazie tylko muskanie od środka ale z każdym dniem coraz bardziej wyraźne. Tyle chociaż spokojniejsza jestem.

Niestety nie wiem, jak Ci doradzić w kwestii strachu przed zbyt szybkim porodem... powiem tylko tyle że osobiście zazdroszcze <3

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Powiem Ci jak było u nas. Mamy Citroena C4 Picasso który jest ogromnym Vanem i Seicento które mamy nadzieję zmienić. Zdarza mi się jeździć jednym i drugim. Wybraliśmy Cybex Cloud i Z z obrotową bazą ale jeśli będzie konieczność to mała przejedzie na pasach w Seicento albo u mojej mamy w aucie. U nas Seicento jest autem dodatkowym więc nawet w sklepie Pan powiedział że skupiamy się na tym w którym dziecko będzie jeździć na codzień. Przy okazji to jedyna łupina na bazie obrotowej ale minusem jest jej waga 4,7kg

Ounai, ten macie??
    https://centrumfotelikow.pl/pl/p/Zestaw-Cybex-Cloud-Z-i-Size-45-87-cm-0-13-kg-Baza-Z-Obrotowy-/756

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ