Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iryska wrote:To masz teraz przeprawę z ta szyjka. Ale założą szew potem pewnie?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ja się zastanawiałam nad taka składana wanienka z wbudowanym termometrem, nie zajmuje aż tyle miejsca A w razie wyjazdu w aucie każde miejsce się liczy, majątku też nie kosztuje. Czy może któraś taka testowała? Podrzucam dla podglądu link:
https://allegro.pl/oferta/wanienka-skladana-dla-niemowlat-z-lezaczkiem-ps-8918509312?fromVariant=8660219925 -
Anetka, gratuluję Ci serdecznie 😍😍😍
Dobrze, że kupiłaś tą sukieneczkę wtedy 💜😁
Kic, wyglądasz olśniewająco 👌🤩
Ounai, super to łóżko, bardzo wygodna sprawa jeśli chodzi o organizacje miejsca 👍
Trzymam kciuki żeby cały dzień już były same dobre wieści z wizyt ✊
Ja zaczynam dzisiaj 15 tydzień ciąży 😁💚
Dalej 1,5 kg na minusie 🤔 ale czuję się powoli coraz lepiej więc może zacznę powoli przybierać 😉
Byłam na zakupach w Action i w Smyku i nie mogłam się opanować i kupiłam kilka rzeczy dla synka 🙈💙 pokazywałam mojej mamie przez Messanger i pytała co jeśli to jednak będzie dziewczynka 😂 to powiedziałam że ja jednak czuję, że chłopczyk, a jeśli nie to ubranka zostaną na drugie bobo 🤷♀️
Dziewczyny Mamy, mam jeszcze pytanie 🤣
Czy noworodek /niemowlę potrzebuje rajtuz?? 🙈
W sensie ubiera się je pod spodnie albo pod kombinezon czy pajaca? 😅 Bo jest mnóstwo chłopięcych rajtuz no i wiadomo że to nie do sukienki 🤣Inaa89, kic83, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Haha Inaa najlepsza jesteś 😅 sama się nie mogę doczekać na info kto mieszka u Ciebie 😁
Z jednej strony bardzo chce wiedzieć a z drugiej boje się że powiedzą poraz kolejny sisiak między nogami 😅 czy ja się wtedy ogarne w domu z sama plcia męska 🤔02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inaa89 wierzę, że będzie dobrze i uda się założyć szew lub pesar. Kto Ci pomaga przy Twoich chłopakach? Na pewno masz mnóstwo domowych obowiązków, jak sobie z tym radzicie?
Inaa89 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnySylwucha wrote:Dziewczyny, dzięki za podpowiedzi. Właśnie o to chodzi, że nie chce wydawać kroci, bo czasami te najdroższe są niewiele warte. Wolę zasięgnąć opinii. Tym bardziej, że czeka nasz dwójka maluchów i do wszystkiego chce podejść jak najprakytczniej i najwygodniej, tym bardziej, że oboje nie mieliśmy do czynienia z niemowlakiem, a tym bardziej z dwoma 😉
Kic, wyglądasz jak marzenie ❤
Ja mam wanienke z allegro Tega ze stojakiemSylwucha lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Inaa89 wierzę, że będzie dobrze i uda się założyć szew lub pesar. Kto Ci pomaga przy Twoich chłopakach? Na pewno masz mnóstwo domowych obowiązków, jak sobie z tym radzicie?
Sami proszą zeby ich czego nauczyć, pokazać. Teraz np dodatkowo nauczyłam ich wstawiać zmywarkę 😅 niby nie wiele ale oni zadowoleni ze mogą sami. Sniadanie tez niechca juz zebym ja robila, bo oni potrafią 😉KarolinaMaria, Iryska, kic83, Edyciak, Julik lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Lalia wrote:Anetka, gratuluję Ci serdecznie 😍😍😍
Dobrze, że kupiłaś tą sukieneczkę wtedy 💜😁
Kic, wyglądasz olśniewająco 👌🤩
Ounai, super to łóżko, bardzo wygodna sprawa jeśli chodzi o organizacje miejsca 👍
Trzymam kciuki żeby cały dzień już były same dobre wieści z wizyt ✊
Ja zaczynam dzisiaj 15 tydzień ciąży 😁💚
Dalej 1,5 kg na minusie 🤔 ale czuję się powoli coraz lepiej więc może zacznę powoli przybierać 😉
Byłam na zakupach w Action i w Smyku i nie mogłam się opanować i kupiłam kilka rzeczy dla synka 🙈💙 pokazywałam mojej mamie przez Messanger i pytała co jeśli to jednak będzie dziewczynka 😂 to powiedziałam że ja jednak czuję, że chłopczyk, a jeśli nie to ubranka zostaną na drugie bobo 🤷♀️
Dziewczyny Mamy, mam jeszcze pytanie 🤣
Czy noworodek /niemowlę potrzebuje rajtuz?? 🙈
W sensie ubiera się je pod spodnie albo pod kombinezon czy pajaca? 😅 Bo jest mnóstwo chłopięcych rajtuz no i wiadomo że to nie do sukienki 🤣
Co do rajstopek, jak byl maly bobas ja nie uzywalam. Pod pajac nie ma potrzeby, pod kombinezon tez nie. A wiadomo zima jest spiworek w woziku więc dzidzia nie zmarnie. Rajstopek uzywalam jak chkopaki byli wieksi, wtedy poprstu w domu wygodniej bylo mi ubrać rajstopki czasami 😊Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Tez miałam problemy z szyjka w poprzedniej ciąży ... miałam skurcze od 18 tyg i szyjka się skracała .. miałam założony pessar jakoś od 20 tyg do końca ciąży .. nie wiem czy jest fajny niby go chyba nie czuć ale mam wrażenie ze powoduje infekcje ..i wg jest dość duży .. w każdym razie miałam go .. i leżałam plackiem .. nawet jadłam na leżąco by te ciąże donosić .. z szyjka chyba nie ma żartów .. 4 tyg byłam w szpitalu lekarze kazali leżeć i to nie półleżąco bo wraz szyjkę obciąże tylko zupełnie plackiem .. jadłam tez tak tylko ze na boku .. wstawałam tylko siku i tez rzadko.. trwało to tak z 2 mies pozniej już chodziłam bo wiedziałam ze dziecko dałoby się już ratowaćDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
suzi1994 wrote:Tez miałam problemy z szyjka w poprzedniej ciąży ... miałam skurcze od 18 tyg i szyjka się skracała .. miałam założony pessar jakoś od 20 tyg do końca ciąży .. nie wiem czy jest fajny niby go chyba nie czuć ale mam wrażenie ze powoduje infekcje ..i wg jest dość duży .. w każdym razie miałam go .. i leżałam plackiem .. nawet jadłam na leżąco by te ciąże donosić .. z szyjka chyba nie ma żartów .. 4 tyg byłam w szpitalu lekarze kazali leżeć i to nie półleżąco bo wraz szyjkę obciąże tylko zupełnie plackiem .. jadłam tez tak tylko ze na boku .. wstawałam tylko siku i tez rzadko.. trwało to tak z 2 mies pozniej już chodziłam bo wiedziałam ze dziecko dałoby się już ratować02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
No ryzyko przy szyjce jest duże.. lekarze kazali leżeć jeżeli chce donosić .. i uwazam ze tak trzeba było .. więcej raczej pomogło te leżenie niż pessar ale było ciężko .. szyjkę miałam z 1,5 cm w 18 tyg wtedy jakoś założyli pessarDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
suzi1994 wrote:Tez chciałam chodzić , funkcjonować czy zjeść na siedząco by nie mieć zgagi .. ale ważniejsze było by donosić wiec ze łzami w oczach leżałam i patrzyłam w sufit Ok 2 mies .. moja ciąża z synkiem ogólnie była trudna02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g