Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Motylku nastepna wizyte możesz mi wpisać na 27.07 na 13.20 😉
Jutro będę umawiac się jeszcze na prenatalne. Myslicie ze jak umowie sie w 12tyg to bedzie juz widac plec? Zawsze dowiadywałam się w 13.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inaa89 wrote:Rozumiem Cie. Ja mam jeszcze poczatek ciazy, i lekarz mowil tez ze narazie maluch jeszcze nie uciska na szyjke i stąd to ze moge troche się poruszac dlatego ważne przetrwać do 14tyg ciazy. Później tez zapewne bede musiala lezec plackiem . Bo wiem ze zakazane jest nawet siedzenie wtedy ..
No niestety ale tak.. chociaż już teraz lepiej żebyś dużo leżała .. mój mały ważył wtedy ledwo z 300 gram a oni już kazali leżeć plackiem wiec nie wiem jak to z tym jest .. No i tak do 28 tyg chociaż trzeba przeleżeć .. ja po 28 tyg już chodziłam bo wiedziałam ze jak zacznę rodzic to już uratują dziecko a nie chciałam dłużej leżeć .. ostatecznie donosiłam do początku 38 tyg i zostało wykonane cięcieInaa89 lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Inaa89 wrote:Nie nie, w poprzednich ciążach nie mialam problemow z szyjka. Ale jak wyżej pisalam jestem po zabiegu, gdzie mi jej kawałek wycięli, niby tylko kawałeczek a teraz okazalo sie ze dosc duzo. I ciężko zaufać lekarzom. Mówiłam ze byc może będę chciała jeszvze dziecko czy to będzie przeciwskazanie. Ale każdy mówil nie nie , mozna jak najbardziej. A teraz okazuje się że pozostawili mi po tym zabiegu szyjke w fatalnym stanie. Tylko nikt wcześniej nie raczył mnie o tym poinformować. Tak to bym juz wiecej się nie starała o dzidzi. A teraz bede się zamartwiać ze moge nie donosić do terminu..
Ale się narobiłam. Ledwo żyję. Ale teraz nabieram sił. Oczywiście kusi żeby jeszcze coś zrobić, ale za pół godziny wróci syn z przedszkola i będzie trzeba się znowu na nogi zerwać więc dam sobie spokój. No chyba, że zapakuje się na swoje nowe łóżko i będę mieć ciszę i spokój
Myślałam że zacznę dzisiaj prac ubranka małej, ale ostatecznie wzięłam się zarejestrowana ciemne. Plus taki ze wyprałam koszule do szpitalaInaa89 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Spokojnie, donosisz. Mam koleżankę po tym zabiegu i będzie mieć cc pod koniec miesiąca, w terminie. Też miała zakładany szew. Naprawdę, będzie dobrze, tylko przetrwaj jakoś ten 1 trymestr
Ale się narobiłam. Ledwo żyję. Ale teraz nabieram sił. Oczywiście kusi żeby jeszcze coś zrobić, ale za pół godziny wróci syn z przedszkola i będzie trzeba się znowu na nogi zerwać więc dam sobie spokój. No chyba, że zapakuje się na swoje nowe łóżko i będę mieć ciszę i spokój
Myślałam że zacznę dzisiaj prac ubranka małej, ale ostatecznie wzięłam się zarejestrowana ciemne. Plus taki ze wyprałam koszule do szpitala
Odpoczywaj, za chwile juz czasu bedzie nie wiele na odpoczynek 😉02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:
Też mamy już bodziaki małego czarodziejajak pokazałam je kuzynce to od razu stwierdziła ze musi maluch takie dostać od cioci 😁😛
Lalia lubi tę wiadomość
-
Gagatka wrote:Bardzo Wam dziękuję.. Jestem wrakiem totalnym. Koleś był mocno starszy, to w ogóle Medycyna Rodzinna, placówka partnerska lux medu, byłam tam pierwszy raz. Długo w ogóle ciąży szukał, pokazałam mu usg z piątku i wtedy znalazł. Na zdjęciu, ktore mi wydrukował prawie nic nie widać. Ale tak mi źle....
-
Inaa89 wrote:Motylku nastepna wizyte możesz mi wpisać na 27.07 na 13.20 😉
Jutro będę umawiac się jeszcze na prenatalne. Myslicie ze jak umowie sie w 12tyg to bedzie juz widac plec? Zawsze dowiadywałam się w 13.
Ja bylam w 12+0 i gin już wstępnie powiedział, że chłopak 😊 ale u niektórych do dzisiaj nie wiadomo no nie Domi? 😘 tez się nie mogę doczekać , aby wiedzieć co tam Domi nosisz 😁doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Inaa89 wrote:Motylku nastepna wizyte możesz mi wpisać na 27.07 na 13.20 😉
Jutro będę umawiac się jeszcze na prenatalne. Myslicie ze jak umowie sie w 12tyg to bedzie juz widac plec? Zawsze dowiadywałam się w 13.
Zależy od sprzętu lekarza i współpracy malucha
Od 12 t już można rozpoznac płeć.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Iryska wrote:Chyba za wcześnie, bo potem z tego wyrostka może coś wyrosnąć albo nie. To takie gdybanie bardziej jest w takiej wczesnej ciąży. Mi nawet na prenatalnych nie powiedział dr w 12+0 tyg, bo nie chciał zgadywać.
Także ja bym jednak słuchała lekarza -
Dziękuję dziewczyny!
Tak się cieszę! Po prostu jadąc autem cały czas się uśmiechałam! Mąż też jest szczęśliwy! Mówi, że całe życie otoczony jest babami (2 siostry i mama z babcia ciągle w domu) więc się spodziewał że będzie córka
kic83, Inaa89, Ounai lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja bylam w 12+0 i gin już wstępnie powiedział, że chłopak 😊 ale u niektórych do dzisiaj nie wiadomo no nie Domi? 😘 tez się nie mogę doczekać , aby wiedzieć co tam Domi nosisz 😁
Hahaha dokladnie tak, potwierdzam 😝 czasem trzeba się naczekać niestety
Ale już jutro 😍 matko matko co to będzie ♂♀?!Lalia, Zulugula, patrycja92, kic83, Edyciak, kkasia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Doomi03, ja to myślę, że u Ciebie też będzie córka 😁
doomi03 lubi tę wiadomość