Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam niedzielnie ☀️ my zaraz jedziemy gdzieś nad wodę poleżeć i odpocząć 🏖
Sylwia wyglądasz PRZEPIĘKNIE, kwitniesz 🌸
Mowe strasznie mi przykro 😭 mam nadzieję, że zaraz do nas wrócisz już tylko z dobrymi wiadomościami, trzymaj się kochana 😘
Martina to wszystko zależy od Ciebie, wg mnie lepiej mówić nie wcześniej jak po wizycie serduszkowej- u nas część osób właśnie wtedy się dowiedziało (najblizsi) poza moją mamą i 2 przyjaciolkami ktore dowiedzialy sie po teście. A reszta w okolicach prenatalnych.
Nadzieja powodzenia na wizycie, daj znać po
Qunai odpoczywaj dziś jak najwięcej, nie rwij się do żadnej pracy kochana, mąż i synek wszystko ogarną 😘
Dmg ja też tak mam gdy mysle o mojej dzidzi, czuje tak wielką milość ❤ a jak do niej mówię to zazwyczaj łamie mi się głos że wzruszenia 🥰
Miłego dnia dla Was wszystkich 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 10:25
Sylwucha, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Mowe, bardzo mi przykro 😐 musisz być silna. Jesteśmy Tobą ❤
-
Mar.tina wrote:Witajcie
Słuchajcie dziewczyny, kiedy powiedzialyscie rodzinie bliższej lub dalszej/znajomym o ciąży? Pytanie wzięło się stąd, że wczoraj byłam na urodzinach ciotki męża i ile się musiałam naściemniac żeby nie pić to dajcie spokój (tym bardziej, że zawsze winko jak najbardziej piłam).. ja ogólnie zawsze i w każdym temacie mam same czarne wizję i najchętniej czekalabym do końca 12tyg, ale wczoraj doszłam do wniosku, że to w życiu nie przejdzie, zwłaszcza że strona starego obchodzi każda najmniejsza okazję i takie spędy przypadają średnio 2x w miesiącu.. za tydzień roczek córki kuzynki, usiłuję się wykręcić z tej imprezy bo ściema o tabletkach na rwe barkową raczej mi drugi raz nie pyknie🤷
Ja powiedziałam w 11 tyg jak przyszly wyniki Nifty, że mam synka i że jest zdrowy.
U nas nie byloby z tym problemu bo my podczas konronawirusa się nie gościmy, ograniczamy kontakty.
Co do picia to nie możesz powiedzieć że auto prowadzisz, że zlapalac infekcje grzybiczna i bierzesz antybiotyk?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczynki za miłe słowa 😘 Czuje się jak prosiaczek, ale rosnąć muszę 😉
Annia, dziś w nocy nawet spałam bez chodzenia na siku, ale wytrzymałam do 4:30 😂 Dopadł mnie głód. Przy korytku forum przeglądałam 😉
Jedziemy sobie dzis pochodzić po Muzeum Wsi Opolskiej 😊SzalonaOna, Annia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ☀️
Sylwia
wyglądasz obłędnie! Ps mam bardzo podobną kieckęWpadaj na ciacho do mnie !
Mowe
mega podejście w zaistniałej sytuacji, liczę że chwila moment i z nami będziesz!
Ounai
I tak powinno być! Niech jak najwięcej pomagają Ci Twoi mężczyźni!
Anetkaa
Miłego dnia nad wodą!
Sylwucha, Ounai lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Ja powiedziałam w 11 tyg jak przyszly wyniki Nifty, że mam synka i że jest zdrowy.
U nas nie byloby z tym problemu bo my podczas konronawirusa się nie gościmy, ograniczamy kontakty.
Co do picia to nie możesz powiedzieć że auto prowadzisz, że zlapalac infekcje grzybiczna i bierzesz antybiotyk?
'90
11cs 10dpo ⏸️ beta 6,3
12dpo beta 43,8, progesteron 49,3
16dpo beta 324,7
22 dpo beta 2824
24.07.20 0,56 cm 👶 bije ❤️🥰
TSH 1,65
Ft4 16,59 pmol/l
Anty-TPO ujemne
Anty-Tg 19,30
AMH 2,63
HSG - ok.
Androstendion 3,29 ng/ml
Ferrytyna 27,0 ng/ml
Insulina 5,73
Glukoza 96 mg/dł
Wskaźnik HOMA 1,36
4dc:
Estradiol 49,4 pg/ml
LH 7,61 mlU/ml
FSH 6,27 mlU/ml
Prolaktyna 9,21 ng/ml
21dc:
Progesteron 26,7 ng/ml
💊 Euthyrox N50/25, Pregna Start, Ovarin, Q10, Selen, Magnez, D3, B6.
🥜🌰🍍🍷 -
kic83 wrote:Dzień dobry ☀️
Sylwia
wyglądasz obłędnie! Ps mam bardzo podobną kieckęWpadaj na ciacho do mnie !
Mowe
mega podejście w zaistniałej sytuacji, liczę że chwila moment i z nami będziesz!
Ounai
I tak powinno być! Niech jak najwięcej pomagają Ci Twoi mężczyźni!
Anetkaa
Miłego dnia nad wodą!kic83 lubi tę wiadomość
-
Martina, to powiedz po prostu "dziękuję, nie piję". Jak ktoś zapyta dlaczego to powiesz "no dzisiaj po prostu nie piję, tyle!". Im mniej się tłumaczysz tym mniej ludzie drążą temat.
Poza tym u Was tak się pije na każdym spotkaniu rodzinnym? Zawsze wszyscy piją? Albo powiedz ze dostałaś taką terapię nie wiem, na trądzik czy cokolwiek i musisz zażywać 3 miesiące. Mój kolega miał ostatnio jakieś takie leki że przez rok nie mógł pić. Nikt nie pytał na co, bo sam nie chciał mówić.
Ja w pierwszej ciąży powiedziałam rodzicom po serduszku a znajomym coś koło 10-11 tc. A teraz rodzicom przed terminem @ bo to było Boże Narodzenie, po podwójnym badaniu beta hcg a znajomym bardzo późno, już w 2 trym. Mamy tylko wygadaly rodzinie coś pod koniec 1 trymStokrotka027 lubi tę wiadomość
-
Kic, mój mąż mówi "tak, wiem, że bajzel w kuchni, ale naprawdę zaraz to skończę sprzątać" - taki biedny, zakłopotany
ale powiedziałam mu, że ta kuchnia ewidentnie mu nie idzie mimo najlepszych chęci i żeby posprzątał resztę a ja zajmę się kuchnią
A poza tym brzuch mi już opadł chyba bo całą dłoń mogę wsadzić pomiędzy cycki i macicę.
Jak się uda to dziś wyniesiemy biurko i zrobimy miejsce na łóżeczko i przewijak.SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Kic, mój mąż mówi "tak, wiem, że bajzel w kuchni, ale naprawdę zaraz to skończę sprzątać" - taki biedny, zakłopotany
ale powiedziałam mu, że ta kuchnia ewidentnie mu nie idzie mimo najlepszych chęci i żeby posprzątał resztę a ja zajmę się kuchnią
A poza tym brzuch mi już opadł chyba bo całą dłoń mogę wsadzić pomiędzy cycki i macicę.
Jak się uda to dziś wyniesiemy biurko i zrobimy miejsce na łóżeczko i przewijak.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Mowe 😟 bardzo mi przykro.. Trzymaj się mocno i pisz gdybyś potrzebowała.
Martina, myślę że nie ma co się trzymać sztywnych terminów że np. do 12 tygodnia. Zależy jak blisko z rodzinką jesteś i jak Ty to czujesz. Ja o pierwszej ciąży mówiłam praktycznie od razu. Tym razem po wizycie serduszkowej powiedzielismy tylko rodzicom i rodzeństwu. Znajomym i dalszej rodzine chwalimy się stopniowo, jak jest okazja.Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
nick nieaktualnyOunai, ta końcówka jest straszna. Każdy ból to strach, czy to już czy nie... Tak Ci tylko podpowiem... Z synem to miałam od rana skurcze plus czop z krwią poszedł. A na IP wody odeszły, więc wiadomo że rodziłam.
Ale z córką... Miałam właśnie taki ból jak na okres. Nie jakiś szczególnie mocny, ale chciałam sprawdzić co się dzieje. Lapaly okresowo jak skurcze. Normalnie funkcjonowałam, nie krzywiłam się z bólu. I dobrze, że wzięłam torbę bo to był poród. A to było w 38t0d.
Także różnie może być, bądź juz gotowa w razie czego. Żeby potem na ostatnią chwilę nie zostawiać wielu rzeczy ❤️ -
Ounai wrote:Kic, mój mąż mówi "tak, wiem, że bajzel w kuchni, ale naprawdę zaraz to skończę sprzątać" - taki biedny, zakłopotany
Jak się uda to dziś wyniesiemy biurko i zrobimy miejsce na łóżeczko i przewijak.
Szykujcie się! Chwila moment i Martusia może być na świecie
Powrzucaj później foty jak urządzacie kącik dla niej.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność