X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mam jak chodzę, jak wezmę nospe to przechodzą. Normalnie jakbym za chwilę okres miała dostać.

Jak głowa większa to dobrze :)
    Ounai to może przejedź się na izbę jeśli Cię te dolegliwości niepokoją? Dla własnego uspokojenia? :)

Lalia - trzymam kciuki za wizytę. Ty nadal masz wizyty co 2 tyg czy lekarz już wystawia ci L4 na dłużej? :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga Dmg
    cudne dzieciaczki! Pięknie rosną:)

3d jest niesamowite! Nam wczoraj jak puścił obraz w 3d to wooow a mój mąż to w ogóle, chyba dopiero do niego dotarło, ze to naprawdę jest mały czlowieczek😀 jeszcze ziewal, potem się uśmiechnął i rączką się zaslanial, najpiekniejszy widok swiata to był 😍

Kic
    upolowane na vinted, w idealnym stanie.
    Kombinezon ze smyka za 11zl, body i ogrodniczki z george utargowane na 20zl za całość 😁

Ounai powodzenia na ktg, dobrze że jedziesz

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie jadę, poproszę męża żeby mnie zabrał jak wróci z pracy. Na razie mama zaczęła mi prasować ;) ja chwilę odpoczywam i wezmę się za obiad.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć dziewczyny!
    U nas zamieszanie od rana i dopiero nadrabiam 🤣

Cieszę się że same dobre wieści od rana 👍

Macie piękne zdjęcia dzieciaczków 😍 patrzę z zachwytem jak na swoje 😁

Ubranka cudne, uwielbiam jak dodajecie tutaj swoje łowy i perełki 🤩

Ja dzisiaj o 17:20 wizytuje, nie mogę się już doczekać! Jestem jakaś spokojna, bo mam głupie wrażenie że skoro brzuch urósł to bobo też, a jak rośnie to wszystko dobrze 😅 ciekawe czy lekarz potwierdzi, że synek, czy będzie niespodzianka 🤭

Od rana z mężem i teściem sprzątamy piwnice i przyszły pokój bobo, tzn. oni sprzątają a ja dyryguje, bo nie pozwalają mi nic robić 🤷‍♀️😁 ale jestem ciekawska więc latałam jak wariatka z pierwszego piętra do piwnicy chyba z milion razy i się kurcze zmęczyłam 🙈

Zrobiłam szybki obiad: łosoś i ryż z warzywami 👌więc teraz poleniuchuje trochę 😉
    O i dzięki Tobie mam pomysł na obiad :D

Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam z P wózki. No i jemu najbardziej podoba się quinny moodd. Więc chyba na niego będziemy polować! Ale się jaram 😍 już bym chciała mieć wielki brzuch i kompletować to wszystko ❤️

Inaa89, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, mam do ciebie pytanie prawne znowu. 😁

Koleżanka chce się uwolnić od zakładu pracy, bo znalazła lepszą robotę, ale musiałaby zacząć od już. W obecnym zakładzie ma miesięczny okres wypowiedzenia.
    Nie wiadomo, czy szefowa zgodzi się na wypowiedzenie za porozumieniem stron.

Czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji, by dosyć szybko zakończyć współpracę z obecną firmą?

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Miałam bardzo podobne wyniki jak Ty. Ale robiłam tylko 2 razy :)

Dziękuję :) rozumiem, że nie ma potrzeby niepokoić się tym, że ta beta nie wynosi kilkaset.. tylko zwracać uwagę na przyrost ? :)

Może to głupie pytanie, ale wiecie - pierwsza ciąża :D

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 14:28

Natka95 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy umówić się na wizytę do innego lekarza po niedzieli... Tak dla sprawdzenia.
    Choć mój mąż mówi, żeby nie panikować. I w sumie nie panikuję..

• Lalia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, teraz miałam zwolnienie już na 3 tygodnie, więc myślę że dzisiaj krótszego nie dostanę 😉

3 tygodnie nie widziałam bobo 🤭 ale się stesknilam 😍

Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zrozumcie mnie zle. Też uważam że seks nie jest najważniejszy. 2 lata temu przed operacją mojego męża i po też prawie się nie kochaliśmy. Pytanie było stąd że znam pary które nie uprawiały seksu przez całą ciążę a kobiety przy okazji zabraniały radzić sobie samemu męża. I to jednak często jakiś konflikt powoduję. Byłam właśnie ciekawa jak to wygląda u innych.

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Dziękuję :) rozumiem, że nie ma potrzeby niepokoić się tym, że ta beta nie wynosi kilkaset.. tylko zwracać uwagę na przyrost ? :)

Może to głupie pytanie, ale wiecie - pierwsza ciąża :D
    Liczy się przyrost, nie wartość :)

Natka95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Aniu, teraz miałam zwolnienie już na 3 tygodnie, więc myślę że dzisiaj krótszego nie dostanę 😉

3 tygodnie nie widziałam bobo 🤭 ale się stesknilam 😍
    Fajnie masz, ja teraz co 4 tygodnie! Jeszcze 10 dni do USG 😪

Iryska lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super fotki maluchów. Nie wiem jak nasi rodzice radzili sobie bez możliwości podejrzenia nas ;)

Ja zaliczyłam Ikeę przed największymi tłumami. Jak zwykle do koszyka weszło za dużo, ale jakoś nas to nie zdziwiło. Obejrzeliśmy dziecięcy kącik, ale na razie nic nie kupiliśmy, dla mnie to jeszcze za wcześnie.

W ogóle od dziś jestem na dwutygodniowym urlopie i jeśli wszystko będzie dobrze to po urlopie wracam do pracy. Nie wiem na jak długo, ale przyda mi się trochę 'normalnego' życia ;)

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dziewczyny, super fotki maluchów. Nie wiem jak nasi rodzice radzili sobie bez możliwości podejrzenia nas ;)

Ja zaliczyłam Ikeę przed największymi tłumami. Jak zwykle do koszyka weszło za dużo, ale jakoś nas to nie zdziwiło. Obejrzeliśmy dziecięcy kącik, ale na razie nic nie kupiliśmy, dla mnie to jeszcze za wcześnie.

W ogóle od dziś jestem na dwutygodniowym urlopie i jeśli wszystko będzie dobrze to po urlopie wracam do pracy. Nie wiem na jak długo, ale przyda mi się trochę 'normalnego' życia ;)
    No, jak pokazałam fotkę 3d mojej teściowej, to aż żal jej było, że ona takich nie miała jak była w ciąży 😀 Ja też chętnie bym wróciła do pracy, do ludzi, bo to siedzenie w domu jakieś uwsteczniające jest.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Dziewczyny nie zrozumcie mnie zle. Też uważam że seks nie jest najważniejszy. 2 lata temu przed operacją mojego męża i po też prawie się nie kochaliśmy. Pytanie było stąd że znam pary które nie uprawiały seksu przez całą ciążę a kobiety przy okazji zabraniały radzić sobie samemu męża. I to jednak często jakiś konflikt powoduję. Byłam właśnie ciekawa jak to wygląda u innych.

Sol, ja rozumiem o co Ci chodzi. Też się tego obawiałam przed ciążą. Często o tym rozmawialiśmy i uprzedzałam, że może być zakaz. Tak się niestety stało. Wiem, że L. w jakiś sposób to dokucza, ale on to rozumie i sam często powtarza, że to nie jest teraz najważniejsze. Mnie też to wkurza, bo libido mam wysokie. Czasem się nim jakoś 'zaopiekuję', a czasem nie mam siły. Nie wnikam co robi jak jest sam ;P uważam, że dawanie zakazów swojemu facetowi jest śmieszne, nie będę za nim chodzić do toalety ;D Na szczęście to jest tak skonstruowane, że facetom też włącza się syndrom wicia gniazda, spada im testosteron i popęd się trochę wyłącza. Najczęściej dzieje się to już po porodzie jak poznają dziecko, ale czasem też już w trakcie. Jest to tylko przejściowy etap posuchy i żartujemy sobie, że mały będzie miał za karę niskie kieszonkowe ;P poza tym dużo się przytulamy, spędzamy razem czas, to też mała rekompensata.

'90

06.05.2020 r. II 🦄

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    No, jak pokazałam fotkę 3d mojej teściowej, to aż żal jej było, że ona takich nie miała jak była w ciąży 😀 Ja też chętnie bym wróciła do pracy, do ludzi, bo to siedzenie w domu jakieś uwsteczniające jest.

Mnie ten domowy marazm dobijał, tylko, że ja nie mogłam za bardzo nigdzie wychodzić. Dlatego potrzebuję teraz takiego odbicia. A pracę mam blisko i bardzo lekką. Kto wie, może wrócę tylko na 2 tygodnie, a może na 2 miesiące. Nie zamierzam bohaterzyć, jak coś będzie nie tak idę na L4. Ja na zwolnienie poszłam nagle z dnia na dzień i chcę uporządkować swoje tematy. Latem jeszcze będzie mi łatwo wstawać, więc spróbuję. Mój partner w tygodniu i tak jest często poza domem, więc przyda mi się wyjście do ludzi.

'90

06.05.2020 r. II 🦄

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Zastanawiam się, czy umówić się na wizytę do innego lekarza po niedzieli... Tak dla sprawdzenia.
    Choć mój mąż mówi, żeby nie panikować. I w sumie nie panikuję..

Ja bym na Twoim miejscu poszła. Jeśli masz jakieś obawy i mówisz, że Twój lekarz robi USG na szybko, to warto rozwiać wątpliwości. Któraś z nas chyba tak robiła, chyba Anetka?? Dla mnie to nie jest panika, ja sama umówiłam się do swojego prywatnie za 2 tyg, poza pakietem medycznym, żeby się sprawdzić.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie seks mógłby nie istnieć i w pierwszej ciąży tez tak miałam.
    Niestety mój facet ma chęci jeszcze większe 🤣 przeważnie kończy się to zabawą ręką i idę spać 🤣 aczkolwiek ostatnio mu mówię żeby przegonił u mnie nietoperze bo później będzie bol przy np zakładaniu balonika 🤣

Ja od kilku dni mam taki ból głowy że już naprawdę nie daje rady 🤦‍♀️
    Pogoda w Holandii bardzo różna - 10min słońca 15 min deszczu i tak cały czas 😪

Moze od jutra coś się zacznie ocieplać.

• kic83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Kic, mam do ciebie pytanie prawne znowu. 😁

Koleżanka chce się uwolnić od zakładu pracy, bo znalazła lepszą robotę, ale musiałaby zacząć od już. W obecnym zakładzie ma miesięczny okres wypowiedzenia.
    Nie wiadomo, czy szefowa zgodzi się na wypowiedzenie za porozumieniem stron.

Czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji, by dosyć szybko zakończyć współpracę z obecną firmą?

Może być ciężko
    1) wypowiedzenie składa się z końcem miesiąca czyli koleżanka powinna je złożyć albo z końcem czerwca, żeby od sierpnia u kogoś innego pracować, albo z końcem maja, żeby od teraz od lipca pracować u innego pracodawcy
    2) pewnie ma też zaległy urlop, pytanie czy chce za niego ekwiwalent pieniężny, czy chce żeby pracodawca wysłał ją na urlop
    Najlepiej jakby się dogadała, ale nie jest nawet w trakcie obowiązywania wypowiedzenia bo go nie złożyła.
    Jeśli ma dobre relacje może iść i pogadać po ludzku czy ją puści...

Edyciak lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ