Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Mam jak chodzę, jak wezmę nospe to przechodzą. Normalnie jakbym za chwilę okres miała dostać.
Jak głowa większa to dobrze
Lalia - trzymam kciuki za wizytę. Ty nadal masz wizyty co 2 tyg czy lekarz już wystawia ci L4 na dłużej?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inga Dmg
cudne dzieciaczki! Pięknie rosną
3d jest niesamowite! Nam wczoraj jak puścił obraz w 3d to wooow a mój mąż to w ogóle, chyba dopiero do niego dotarło, ze to naprawdę jest mały czlowieczek😀 jeszcze ziewal, potem się uśmiechnął i rączką się zaslanial, najpiekniejszy widok swiata to był 😍
Kic
upolowane na vinted, w idealnym stanie.
Kombinezon ze smyka za 11zl, body i ogrodniczki z george utargowane na 20zl za całość 😁
Ounai powodzenia na ktg, dobrze że jedzieszkic83, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Cześć dziewczyny!
U nas zamieszanie od rana i dopiero nadrabiam 🤣
Cieszę się że same dobre wieści od rana 👍
Macie piękne zdjęcia dzieciaczków 😍 patrzę z zachwytem jak na swoje 😁
Ubranka cudne, uwielbiam jak dodajecie tutaj swoje łowy i perełki 🤩
Ja dzisiaj o 17:20 wizytuje, nie mogę się już doczekać! Jestem jakaś spokojna, bo mam głupie wrażenie że skoro brzuch urósł to bobo też, a jak rośnie to wszystko dobrze 😅 ciekawe czy lekarz potwierdzi, że synek, czy będzie niespodzianka 🤭
Od rana z mężem i teściem sprzątamy piwnice i przyszły pokój bobo, tzn. oni sprzątają a ja dyryguje, bo nie pozwalają mi nic robić 🤷♀️😁 ale jestem ciekawska więc latałam jak wariatka z pierwszego piętra do piwnicy chyba z milion razy i się kurcze zmęczyłam 🙈
Zrobiłam szybki obiad: łosoś i ryż z warzywami 👌więc teraz poleniuchuje trochę 😉Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKic, mam do ciebie pytanie prawne znowu. 😁
Koleżanka chce się uwolnić od zakładu pracy, bo znalazła lepszą robotę, ale musiałaby zacząć od już. W obecnym zakładzie ma miesięczny okres wypowiedzenia.
Nie wiadomo, czy szefowa zgodzi się na wypowiedzenie za porozumieniem stron.
Czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji, by dosyć szybko zakończyć współpracę z obecną firmą? -
SzalonaOna wrote:Miałam bardzo podobne wyniki jak Ty. Ale robiłam tylko 2 razy
Dziękujęrozumiem, że nie ma potrzeby niepokoić się tym, że ta beta nie wynosi kilkaset.. tylko zwracać uwagę na przyrost ?
Może to głupie pytanie, ale wiecie - pierwsza ciąża -
nick nieaktualny
-
Aniu, teraz miałam zwolnienie już na 3 tygodnie, więc myślę że dzisiaj krótszego nie dostanę 😉
3 tygodnie nie widziałam bobo 🤭 ale się stesknilam 😍Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie zrozumcie mnie zle. Też uważam że seks nie jest najważniejszy. 2 lata temu przed operacją mojego męża i po też prawie się nie kochaliśmy. Pytanie było stąd że znam pary które nie uprawiały seksu przez całą ciążę a kobiety przy okazji zabraniały radzić sobie samemu męża. I to jednak często jakiś konflikt powoduję. Byłam właśnie ciekawa jak to wygląda u innych.7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Dziękuję
rozumiem, że nie ma potrzeby niepokoić się tym, że ta beta nie wynosi kilkaset.. tylko zwracać uwagę na przyrost ?
Może to głupie pytanie, ale wiecie - pierwsza ciążaNatka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, super fotki maluchów. Nie wiem jak nasi rodzice radzili sobie bez możliwości podejrzenia nas
Ja zaliczyłam Ikeę przed największymi tłumami. Jak zwykle do koszyka weszło za dużo, ale jakoś nas to nie zdziwiło. Obejrzeliśmy dziecięcy kącik, ale na razie nic nie kupiliśmy, dla mnie to jeszcze za wcześnie.
W ogóle od dziś jestem na dwutygodniowym urlopie i jeśli wszystko będzie dobrze to po urlopie wracam do pracy. Nie wiem na jak długo, ale przyda mi się trochę 'normalnego' życia
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, super fotki maluchów. Nie wiem jak nasi rodzice radzili sobie bez możliwości podejrzenia nas
Ja zaliczyłam Ikeę przed największymi tłumami. Jak zwykle do koszyka weszło za dużo, ale jakoś nas to nie zdziwiło. Obejrzeliśmy dziecięcy kącik, ale na razie nic nie kupiliśmy, dla mnie to jeszcze za wcześnie.
W ogóle od dziś jestem na dwutygodniowym urlopie i jeśli wszystko będzie dobrze to po urlopie wracam do pracy. Nie wiem na jak długo, ale przyda mi się trochę 'normalnego' życia12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
SolAngelica wrote:Dziewczyny nie zrozumcie mnie zle. Też uważam że seks nie jest najważniejszy. 2 lata temu przed operacją mojego męża i po też prawie się nie kochaliśmy. Pytanie było stąd że znam pary które nie uprawiały seksu przez całą ciążę a kobiety przy okazji zabraniały radzić sobie samemu męża. I to jednak często jakiś konflikt powoduję. Byłam właśnie ciekawa jak to wygląda u innych.
Sol, ja rozumiem o co Ci chodzi. Też się tego obawiałam przed ciążą. Często o tym rozmawialiśmy i uprzedzałam, że może być zakaz. Tak się niestety stało. Wiem, że L. w jakiś sposób to dokucza, ale on to rozumie i sam często powtarza, że to nie jest teraz najważniejsze. Mnie też to wkurza, bo libido mam wysokie. Czasem się nim jakoś 'zaopiekuję', a czasem nie mam siły. Nie wnikam co robi jak jest sam ;P uważam, że dawanie zakazów swojemu facetowi jest śmieszne, nie będę za nim chodzić do toaletyNa szczęście to jest tak skonstruowane, że facetom też włącza się syndrom wicia gniazda, spada im testosteron i popęd się trochę wyłącza. Najczęściej dzieje się to już po porodzie jak poznają dziecko, ale czasem też już w trakcie. Jest to tylko przejściowy etap posuchy i żartujemy sobie, że mały będzie miał za karę niskie kieszonkowe ;P poza tym dużo się przytulamy, spędzamy razem czas, to też mała rekompensata.
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Iryska wrote:No, jak pokazałam fotkę 3d mojej teściowej, to aż żal jej było, że ona takich nie miała jak była w ciąży 😀 Ja też chętnie bym wróciła do pracy, do ludzi, bo to siedzenie w domu jakieś uwsteczniające jest.
Mnie ten domowy marazm dobijał, tylko, że ja nie mogłam za bardzo nigdzie wychodzić. Dlatego potrzebuję teraz takiego odbicia. A pracę mam blisko i bardzo lekką. Kto wie, może wrócę tylko na 2 tygodnie, a może na 2 miesiące. Nie zamierzam bohaterzyć, jak coś będzie nie tak idę na L4. Ja na zwolnienie poszłam nagle z dnia na dzień i chcę uporządkować swoje tematy. Latem jeszcze będzie mi łatwo wstawać, więc spróbuję. Mój partner w tygodniu i tak jest często poza domem, więc przyda mi się wyjście do ludzi.'90
06.05.2020 r. II 🦄
Edyciak wrote:Zastanawiam się, czy umówić się na wizytę do innego lekarza po niedzieli... Tak dla sprawdzenia.
Choć mój mąż mówi, żeby nie panikować. I w sumie nie panikuję..
Ja bym na Twoim miejscu poszła. Jeśli masz jakieś obawy i mówisz, że Twój lekarz robi USG na szybko, to warto rozwiać wątpliwości. Któraś z nas chyba tak robiła, chyba Anetka?? Dla mnie to nie jest panika, ja sama umówiłam się do swojego prywatnie za 2 tyg, poza pakietem medycznym, żeby się sprawdzić.'90
06.05.2020 r. II 🦄
nick nieaktualnyDla mnie seks mógłby nie istnieć i w pierwszej ciąży tez tak miałam.
Niestety mój facet ma chęci jeszcze większe 🤣 przeważnie kończy się to zabawą ręką i idę spać 🤣 aczkolwiek ostatnio mu mówię żeby przegonił u mnie nietoperze bo później będzie bol przy np zakładaniu balonika 🤣
Ja od kilku dni mam taki ból głowy że już naprawdę nie daje rady 🤦♀️
Pogoda w Holandii bardzo różna - 10min słońca 15 min deszczu i tak cały czas 😪
Moze od jutra coś się zacznie ocieplać. -
Edyciak wrote:Kic, mam do ciebie pytanie prawne znowu. 😁
Koleżanka chce się uwolnić od zakładu pracy, bo znalazła lepszą robotę, ale musiałaby zacząć od już. W obecnym zakładzie ma miesięczny okres wypowiedzenia.
Nie wiadomo, czy szefowa zgodzi się na wypowiedzenie za porozumieniem stron.
Czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji, by dosyć szybko zakończyć współpracę z obecną firmą?
Może być ciężko
1) wypowiedzenie składa się z końcem miesiąca czyli koleżanka powinna je złożyć albo z końcem czerwca, żeby od sierpnia u kogoś innego pracować, albo z końcem maja, żeby od teraz od lipca pracować u innego pracodawcy
2) pewnie ma też zaległy urlop, pytanie czy chce za niego ekwiwalent pieniężny, czy chce żeby pracodawca wysłał ją na urlop
Najlepiej jakby się dogadała, ale nie jest nawet w trakcie obowiązywania wypowiedzenia bo go nie złożyła.
Jeśli ma dobre relacje może iść i pogadać po ludzku czy ją puści...Edyciak lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność