X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od babci dla wnuka 💙
    d97a69280464.jpg

Edyciak, Zulugula, KarolinaMaria, Annia, Lalia, dmg111, doomi03, Inaa89, Wik89, kar_oliv lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła torba do wózka 😍😍😍
    cf9e42c6a61c.jpg

Annia, Edyciak, kiniusia270, Lalia, dmg111, doomi03, Inaa89, SzalonaOna, kar_oliv lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Może być ciężko
    1) wypowiedzenie składa się z końcem miesiąca czyli koleżanka powinna je złożyć albo z końcem czerwca, żeby od sierpnia u kogoś innego pracować, albo z końcem maja, żeby od teraz od lipca pracować u innego pracodawcy
    2) pewnie ma też zaległy urlop, pytanie czy chce za niego ekwiwalent pieniężny, czy chce żeby pracodawca wysłał ją na urlop
    Najlepiej jakby się dogadała, ale nie jest nawet w trakcie obowiązywania wypowiedzenia bo go nie złożyła.
    Jeśli ma dobre relacje może iść i pogadać po ludzku czy ją puści...
    Dziękuję 😉 tak też jej powiedziałam.
    Co do 1 pkt mamy tak "ogarnięta" księgową, że ona chyba nie wie, że okres wypowiedzenia liczy się od 1 dnia następnego miesiąca 😂😂 więc by liczyła od dnia złożenia wypowiedzenia. 😂

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziękuję 😉 tak też jej powiedziałam.
    Co do 1 pkt mamy tak "ogarnięta" księgową, że ona chyba nie wie, że okres wypowiedzenia liczy się od 1 dnia następnego miesiąca 😂😂 więc by liczyła od dnia złożenia wypowiedzenia. 😂

Wiesz co, na urlopie można pracować już gdzieś indziej. Jeśli ma zaległy urlop to może z niego skorzystać i zacząć w jego czasie nową pracę u nowego pracodawcy. Jedyny warunek jest taki, że ten nowy zgodzi się na późniejsze dostarczenie świadectwa pracy od poprzedniego (stary wyda je dopiero po ustaniu stosunku pracy, czyli po jej urlopie). Prawo nie zabrania posiadania dwóch pracodawców. Ja tak zrobiłam przechodząc z jednego urzędu do drugiego, więc wg mnie jest to legalne, bo urzędy zazwyczaj działają zgodnie z kp. Zaczęłam pracę w urzędzie B, będąc jeszcze 2 tyg na urlopie w urzędzie A. B nie robił problemów, bo chciał mieć szybko nowego pracownika, a A. nie chciał mi wypłacić ekwiwalentu i musiałam wybrać urlop.

🦄 2021 r.
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dsiewczyny,

Troche mnie tu mało ale mam straszny zawrót głowy.
    U nas taki upał jakiego chyba nie czułam jeszcze, byłam na spacerze z przykaciółką i jej 5 miesięczną córeczką i tak przygrzało mi w głowe, że ledwo żyje... na 19 mam endokrynologa, nie wiem jak dam rade pojechać.
    Miałam w tym tygodniu powoli się pakować a niestety nie miałam kiedy, ciągle ktoś coś od nas chce.

Dopadł mnie ogromny stres zwiazany z remontem, muszę wziąć kredyt, nigdy nie miałam takich dużych zobowiązań i paralizuje mnie strach.
    Nie zajęlam się tym wczesniej, przez to aby teraz wziąć kredyt hipoteczny zajmie to sporo czasu, do tego nie mam założonej księgi wieczystej na mieszkanie a to kolejne formalności i czas... masakra.
    Czuje się takim nieogarem w tym temacie.

Gratuluje wizyt i pięknyvh zdjęć!

Inga dalej chodzisz do Andrzeja co 3 tyg?

Dmg super że mąż mogl być na wizycie, zazdroszczę Ci tego bardzo.

Powodzenia dziś na wizytach!

Edyta pytalas o czopki to Eva/q . Kupka po nich jest za chwilę ale nie jakaś kosmiczna, takze bez stresu :D

Chyba dziś poczułam Polę ❤

Lalia, dmg111, doomi03, Edyciak, Wik89 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile pijecie tej laktulozy na zaparcia? Na opakowaniu pisze 45ml na dobę. W działaniach niepożądanych są możliwe skurcze 😐 brać czy nie?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Dziewczyny nie zrozumcie mnie zle. Też uważam że seks nie jest najważniejszy. 2 lata temu przed operacją mojego męża i po też prawie się nie kochaliśmy. Pytanie było stąd że znam pary które nie uprawiały seksu przez całą ciążę a kobiety przy okazji zabraniały radzić sobie samemu męża. I to jednak często jakiś konflikt powoduję. Byłam właśnie ciekawa jak to wygląda u innych.
    Dla mnie jak mąż chce to niech robi co tam chce, byle nie z inną babą. Ja rozumiem, że może mieć potrzeby i nie przeszkadza mi to.

W ogóle jakie jaja. Moja mama mówi "może zostałabym u Was do niedzieli i pojechałabym sobie tak w południe" , a ja nie dosłyszałam i mówię "no to jedź w sobotę wieczorem". Potem się ze mnie z mężem nabijali, że matkę wyrzuciłam z domu 😂

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Cześć dsiewczyny,

Troche mnie tu mało ale mam straszny zawrót głowy.
    U nas taki upał jakiego chyba nie czułam jeszcze, byłam na spacerze z przykaciółką i jej 5 miesięczną córeczką i tak przygrzało mi w głowe, że ledwo żyje... na 19 mam endokrynologa, nie wiem jak dam rade pojechać.
    Miałam w tym tygodniu powoli się pakować a niestety nie miałam kiedy, ciągle ktoś coś od nas chce.

Dopadł mnie ogromny stres zwiazany z remontem, muszę wziąć kredyt, nigdy nie miałam takich dużych zobowiązań i paralizuje mnie strach.
    Nie zajęlam się tym wczesniej, przez to aby teraz wziąć kredyt hipoteczny zajmie to sporo czasu, do tego nie mam założonej księgi wieczystej na mieszkanie a to kolejne formalności i czas... masakra.
    Czuje się takim nieogarem w tym temacie.

Gratuluje wizyt i pięknyvh zdjęć!

Inga dalej chodzisz do Andrzeja co 3 tyg?

Dmg super że mąż mogl być na wizycie, zazdroszczę Ci tego bardzo.

Powodzenia dziś na wizytach!

Edyta pytalas o czopki to Eva/q . Kupka po nich jest za chwilę ale nie jakaś kosmiczna, takze bez stresu :D

Chyba dziś poczułam Polę ❤
    Nie pisze tego, żeby Cię straszyć, ale składaj wnioski o księgę wieczystą jak najszybciej, bo my czekaliśmy pół roku na głupi wpis do księgi wieczystej.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w ogóle zaczynam jutro 34 tc 💪
    Za 4 tygodnie ciąża będzie donoszona
    Za 6 tygodni będą wywoływać poród

Chyba pora dokupić rozek.

Mąż przyniósł ta pożyczoną dostawkę. Powiem Wam że strasznie brudna. No nic, darowanemu koniowi jak to mówią...

kic83, dmg111, kkasia, Wik89 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie pisze tego, żeby Cię straszyć, ale składaj wnioski o księgę wieczystą jak najszybciej, bo my czekaliśmy pół roku na głupi wpis do księgi wieczystej.
    Wiem wiem.... masakra.
    Rok temu notariusz mi powiedziała, że w sumie to do niczego księga nie jest mi potrzebna więc tego nie załatwiałam.
    Może na tak małą kwotę wystarczy jedynie akt notarialny. Zobaczyny.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Wiem wiem.... masakra.
    Rok temu notariusz mi powiedziała, że w sumie to do niczego księga nie jest mi potrzebna więc tego nie załatwiałam.
    Może na tak małą kwotę wystarczy jedynie akt notarialny. Zobaczyny.
    Nie podpowiem bo nie wiem. Ale księgę i tak załatw, bo tam masz wszystkie wpisy. Jakaś dziwna ta notariusz, przecież tam jest cała historia nieruchomości. Może nie chciało jej się załatwiać formalności z tym związanych, bo najczęściej od razu u notariusza się to składa

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza. Płci nie było widać, bo dzidek odwrócił się plecami 🤣 o zdjęcie zapomniałam się upomnieć 🙈 ogólnie wszystko super i waży już 145 g 😍 kolejna wizyta 31.07 😉

Mam duuuzo pić, oszczędzać się, nie przegrzewać brzucha i opalać same nogi 😂 i mąż też ma być delikatny 😁 a i w okresie wakacji 2x w tygodniu profilaktycznie aplikować globulki lactovaginal👍

dmg111, Iryska, Zulugula, Annia, KarolinaMaria, Ounai, doomi03, Fragaria, kkasia, Edyciak, kic83, Wik89, Ewa88 , luthienn, SzalonaOna, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 15:53

Lalia lubi tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj same dobre wiadomości od wizytujących 😊
    Ja już nie mogę doczekać się wtorku 😉 może w końcu poznam płeć

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba jutro pojedziemy do tego szpitala, mąż już padnięty

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta tak ja nadal co 3 tygodnie :/ ale u mnie ten mięśniak, krwotok, więc chodzę częściej. Ale nawet się cieszę😜

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Aneta tak ja nadal co 3 tygodnie :/ ale u mnie ten mięśniak, krwotok, więc chodzę częściej. Ale nawet się cieszę😜
    Jasne, rozumiem. Też bym się cieszyła :D
    4.tyg to dluuuugo, ja teraz mam po 3 połówkowe w Medicover i nie mogę się juz doczekać.
    Pytałam dziś i niestety w Medi też bez męża :(

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę prywatna w poniedziałek z usg i w czwartek usg prenatalne z pappa

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mnie tez ostatnio malo, mam straszny deficyt czasowy, ale niedlugo przechodze na l4 i bede wtedy na biezaco :)
    Gratuluje dobrych wiesci z wizyt 😊

U mnie intensywnie, ale wszystko ok :) w środe mam wizyte i juz nie moge sie doczekac. A we wtorek rano wszystkie badania krwi i krzywa cukrowa
    Synek dużo kopie
    Dzis juz od 3 godzin mam szkole rodzenia online, ciekawe zajecia z fizjoterapeutka dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 21:05

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila
    gratulacje; cieszę się że Maluch zdrowy, że pięknie rośnie 😘

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ