Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:A czujesz przy tym takie spinanie i stawianie się macicy? Bo mi wypycha czasem jak spie na boku i potem opada na plecach ale to jest co innego od tego jak mi stawiał się brzuch i ja czulam ten moment twardnienia, a to juz mniej fajne jest. Na szczęście przeszly mi obie te rzeczy, także może ten magnez mi pomógł, zazywasz?
Jak się Maluch wypycha to wg mnie to jest jeszcze inne uczucie, bardziej lokalne i czuc tego malca, ze tam siedzi😀 a tu stawia lub wypycha całą macice.
Staraj się tez nie leżeć/spać z prostymi nogami tylko uginaj w kolanach
Hmm.. Trudno mi opisać czy stawanie, spinanie się macicy. Spałam na boku, ale jak obudziłam się przełożyłam się na plecy i ten brzuch cały czas był taki. I rzeczywiście nie lokalnie, tylko cały. Nie niepokoje się tym jakoś, bo nic mnie nie bolało, tyle że byłam trochę zaskoczona. Nie pamiętam żebym w pierwszej ciąży tak miała 🤔Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Ounai wrote:Daria1, opowiesz coś o sobie? Starasz się o dzidzię? Jesteś w ciąży? Na kiedy masz termin porodu?
ja mam juz jednego bobasa 1,5 roku i drugi w drodze poród w 2021r. mam 30 lat i jestem maniaczką ładnych ubranek niemowlęcychAnet.kaa, Ounai lubią tę wiadomość
-
Fragaria wrote:Hmm.. Trudno mi opisać czy stawanie, spinanie się macicy. Spałam na boku, ale jak obudziłam się przełożyłam się na plecy i ten brzuch cały czas był taki. I rzeczywiście nie lokalnie, tylko cały. Nie niepokoje się tym jakoś, bo nic mnie nie bolało, tyle że byłam trochę zaskoczona. Nie pamiętam żebym w pierwszej ciąży tak miała 🤔
Dobrze, że się nie zamartwiasz, bo faktycznie jak nie ma skurczy czy boli i pojawia się raz czy dwa dziennie to zazwyczaj to nic, ale obserwuj się , mi gin po tej akcji twardnienia brzucha plus plamienie kazal się oszczędzać , zakazal seksu, dal magnez , dha i luteine.
I juz jest lepiej ale wczoraj mialam orgazm przez sen no i brzuch mi się postawil.. Można by rzec "stanął mi" 🙈😅Fragaria lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
daria1 wrote:ja mam juz jednego bobasa 1,5 roku i drugi w drodze poród w 2021r. mam 30 lat i jestem maniaczką ładnych ubranek niemowlęcych
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Edyciak wrote:O widzisz... A ja w karcie ciąży mam jakiś termin od czapy... Chyba lekarzowi się coś pomyliło... Mam wpisane 4 stycznia 2021. Z OM wychodzi 2 stycznia, a z USG 25 grudnia... Trochę spory rozstrzał...
U mnie tez rozstrzał, bo wg na karcie ciąży po wyliczeniu na swoim magicznym kółeczku termin z om lekarz wpisał mi w ogole 21 listopada. Z moich obliczeń uwzględniając moja owu w 12dc i krótkie cykle liczyłam 18 listopada z om. A z usg prenatalnego miałam wyliczony termin na 12 listopada.
I własnie co teraz, którym się kierować np w przypadku jeśli akcja sama się nie zacznie w swoim czasie (czytalam ze wtedy tydzień po terminie powinno się stawić do szpitala). Tylko tydzień po którym terminie? 🤷🏼 🤔Edyciak lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:U mnie tez rozstrzał, bo wg na karcie ciąży po wyliczeniu na swoim magicznym kółeczku termin z om lekarz wpisał mi w ogole 21 listopada. Z moich obliczeń uwzględniając moja owu w 12dc i krótkie cykle liczyłam 18 listopada z om. A z usg prenatalnego miałam wyliczony termin na 12 listopada.
I własnie co teraz, którym się kierować np w przypadku jeśli akcja sama się nie zacznie w swoim czasie (czytalam ze wtedy tydzień po terminie powinno się stawić do szpitala). Tylko tydzień po którym terminie? 🤷🏼 🤔doomi03 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
doomi03 wrote:U mnie tez rozstrzał, bo wg na karcie ciąży po wyliczeniu na swoim magicznym kółeczku termin z om lekarz wpisał mi w ogole 21 listopada. Z moich obliczeń uwzględniając moja owu w 12dc i krótkie cykle liczyłam 18 listopada z om. A z usg prenatalnego miałam wyliczony termin na 12 listopada.
I własnie co teraz, którym się kierować np w przypadku jeśli akcja sama się nie zacznie w swoim czasie (czytalam ze wtedy tydzień po terminie powinno się stawić do szpitala). Tylko tydzień po którym terminie? 🤷🏼 🤔doomi03 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inaa89 wrote:Kwota brutto, ale bliżej dnia wypłaty masz na dole "wyplaty" jak w to wejdziesz bedzie tam kwota netto 😉
Kuzwa a ja się dalej nie doczekalam zadnych pieniędzy od zusu za L4. Ostatnio na pue wyprosiłam ten dostęp do panelu swiadczeniobiorcy, ale w zasiłkach dalej brak czegokolwiek... Co jest kuna grane, już mnie ch** jasny strzela z tego wszystkiego 😒😡 od 28 kwietnia zero srodkow do życia, to nie jest normalne. -
Zulugula wrote:Zwariuje🤪 od wieczora przez noc i póki co teraz Junior bardzo malutko się rusza, a ostatnio tak szalał, az brzuch latał, że az mi dziwnie teraz jak nie lata. Macie tez tak? Czy o tej porze ciąży powinno mnie to zaniepokoic?
Edit: niby się już pobudzil ale i tak..
Widocznie ma leniwy dzień, to się chyba zdarza. Ważne ze wciąż czujesz ruchy. -
daria1 wrote:kolezanka zaczela remont domu i myslala ze w 9 miesiecy sie uwinie, minelo 5 miesiecy i dopiero papiery i dokumenty udalo sie zalatwic
u nas na szczęście to.remont mieszkania, choć też czekam na zgody
Liczę, że uda się to ogarnąć do końca września. -
Annia wrote:Jeśli jest ponad 7 dni różnicy w terminie porodu między OM a USG prenatalnym I trymestru to powinni kierować się terminem z USG z tego co ja wiem...
Mi się tez tak wydaje plus ja bym dodala, ze jesli kolejne usg tez pokazuje taki duży rozstrzal.
Tak jak mówię, mi wyszla dzidzia 6dni starsza na usg I trym (i gin mowil ze nie patrzymy na to) ale na kolejnym usg w 16tyg juz się wyrównala z terminem OM i tak +-2dni pozostaje az do teraz, a np znajomej dzidzia caly czas potem juz była np tydzien starsza wg usg to wtedy rozsądniej sugerować się usgdoomi03 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
doomi03 wrote:Kuzwa a ja się dalej nie doczekalam zadnych pieniędzy od zusu za L4. Ostatnio na pue wyprosiłam ten dostęp do panelu swiadczeniobiorcy, ale w zasiłkach dalej brak czegokolwiek... Co jest kuna grane, już mnie ch** jasny strzela z tego wszystkiego 😒😡 od 28 kwietnia zero srodkow do życia, to nie jest normalne.
doomi03 lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Haha nie pocieszyłaś mnie
u nas na szczęście to.remont mieszkania, choć też czekam na zgody
Liczę, że uda się to ogarnąć do końca września.
najwazniejsze zeby sobie ogarnac na samym poczatku kuchnie lazienke i spanie i juz da sie mieszkać. Z mieszkaniem idzie szybciej, 3 miesiace i po remoncie a z domem to niestety z 2 lata trwa zawsze. -
doomi03 wrote:Kuzwa a ja się dalej nie doczekalam zadnych pieniędzy od zusu za L4. Ostatnio na pue wyprosiłam ten dostęp do panelu swiadczeniobiorcy, ale w zasiłkach dalej brak czegokolwiek... Co jest kuna grane, już mnie ch** jasny strzela z tego wszystkiego 😒😡 od 28 kwietnia zero srodkow do życia, to nie jest normalne.
To jest właśnie mega dziwne... jednym wypłacają na bieżąco a u innych po 3 miesiące opóźnienia -
Czyli w moim przypadku sugeruje się data 12 listopada czyli z usg 1 trym.
W 15+1 nie miałam co prawda jakiegoś dokładnego usg ale lekarzowi po obwodzie główki dziecko wciąż wyglądało na o tydzień większe niż z om.
Na połówkowych z kolei date wyznaczyli mi na 15 listopada... Czyli wciąż bliżej tego 12 niz 21 który on wpisał w ksiazeczke.Zulugula lubi tę wiadomość